Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurarak, iki il için 'turuncu', 16 il için ise 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağışların Doğu Anadolu'nun batısı, Kahramanmaraş, Karaman ve diğer bazı illerde etkili olması öngörülüyor. Ayrıca Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiği ve hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
7 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde sıcaklıklar 2-4 derece artacak ve yurt genelinde mevsim normallerinin 4-10 derece üzerinde seyredecek. Bazı şehirlerde sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, artan sıcaklıklar nedeniyle yaşlı ve kronik hastalığı bulunan vatandaşları uyardı ve halkı orman yangınları konusunda duyarlı olmaya çağırdı.
16 Nisan 2024

Yeni haftada Ankara, İstanbul ve İzmir dahil ülkenin büyük bölümünde sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların hayatı olumsuz etkileme ihtimali olduğu uyarısında bulundu. Hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerine düşerken, Doğu Anadolu’nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu bölgesi hariç ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağışlı bir hafta öngörülüyor.
26 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni hafta hava durumu tahminlerini yayınladı. MGM'ye göre, yağışlar hafta ortasına kadar etkisini sürdürecek ve sonra Türkiye'yi terk edecek. Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında kalan yerlerde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların Marmara, Ege ve Karadeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde ise normallerinin 3-5 derece altında seyretmesi bekleniyor.
2 Ekim 2023

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların hafta sonuna doğru 4 ila 5 derece düşmesi bekleniyor. İç Ege, Göller Yöresi, Batı Karadeniz’in iç kesimleriyle Orta ve Doğu Karadeniz’de gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. İstanbul'da parçalı bulutlu hava hakim olacak ve sıcaklıklar 31 ila 34 derece arasında seyredecek. Ankara'da yerel gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, İzmir'de yağış beklenmiyor ve sıcaklıkların 36-37 derece arasında olması bekleniyor.
21 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, hava sıcaklığı genellikle mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor ve perşembe gününe kadar yurt genelinde artmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Batı ve iç kesimlerde sıcaklıkların normallerinin 7-10 derece üzerine çıkacağı öngörülüyor. Perşembe günü batı bölgelerinden başlayarak sıcaklığın azalacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'de yağış bekleniyor.
25 Temmuz 2023

Meteoroloji uzmanları, Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının Türkiye'de yarın ve cumartesi günü pik yapacağını ve sıcaklıkların İstanbul'da 37-38, Ankara'da 39-40, İzmir'de 42, Aydın, Şanlıurfa ve Mardin'de ise 45 derecelere çıkacağını belirtiyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, iklim değişikliğinin etkilerine dikkat çekerek, sera gazları ve fosil atıkların kullanımının gelecekte sıcaklıkların artmasına yol açacağını ifade ediyor. Ayrıca, sıcak hava dalgalarının orman yangınları riskini artırdığı ve aşırı sıcakların 10 gün süreceği vurgulanıyor.
13 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin yarından itibaren yağışlı bir hava dalgasının etkisi altına gireceğini duyurdu. Yağışların çoğunlukla yağmur ve sağanak şeklinde olacağı, bazı bölgelerde gök gürültülü sağanakların beklendiği belirtildi. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği, yağış alan yerlerde ise azalarak normallerin altına düşebileceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde çığ tehlikesine dikkat çekildi. Deprem bölgesinde perşembeye kadar yağış beklenmiyor, ancak sonrasında yerel olarak kuvvetli yağışlar olabileceği öngörülüyor.
21 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacakken, belirtilen bölgelerde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Samsun için 'turuncu', Ordu için 'sarı' kodlu uyarılar yayınlandı. İç ve batı kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artması beklenirken, diğer yerlerde sıcaklık değişikliği öngörülmüyor.
6 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok kentinde sağanak yağış beklendiğini ve çığ riski olduğunu duyurdu. Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun bazı bölgeleri ile Antep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunuyor. Ayrıca, deprem bölgesinde de yağışların etkisini artırarak yeni haftaya devam etmesi bekleniyor.
23 Mart 2023

Yeni haftada Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının 6 ila 12 derece artarak mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. Özellikle Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu bölgelerinde sıcaklıklar yer yer 35 dereceyi, güney bölgelerde ise 40 dereceyi aşacak. İstanbul ve Ankara'da sıcaklıkların 35 dereceye, İzmir'de ise 40 dereceye yaklaşması öngörülüyor. Dünya Sağlık Örgütü, aşırı sıcakların sağlık sistemleri üzerindeki baskıyı artırabileceği konusunda uyarıda bulundu.
9 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz Bölgesi'nin çoğu, Çankırı, Ardahan, Kars ve Erzurum'un kuzey kesimleri için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Trabzon, Rize, Artvin, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kuzeybatısında yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması öngörülüyor. Ayrıca, İç Ege ve Akdeniz'de hava sıcaklığının artacağı, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de ise azalacağı tahmin ediliyor.
20 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde beklenen kuvvetli kar yağışları nedeniyle yedi ile 'turuncu', 18 ile ise 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ve bazı batı illerinde kuvvetli yağış ve yoğun kar yağışı bekleniyor. Ayrıca Marmara'nın batısı ve Ege'nin batısında kuvvetli rüzgar ve fırtına öngörülüyor. Vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.
5 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin sekiz ilini turuncu, on iki ilini sarı kodla uyararak olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Uyarılan illerde şiddetli rüzgar, sel, heyelan, su baskını, ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklar bekleniyor. Ayrıca Kars, Ağrı ve Ardahan'da kar; Artvin, Bitlis, Erzincan, Hakkari, Muş, Şırnak, Bingöl, Rize ve Tunceli'de hem kar hem yağmur tahmin ediliyor.
20 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 19-24 Temmuz tarihleri arasında Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağını bildirdi. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıcaklıkların 3 ila 8 derece, diğer bölgelerde ise 1 ila 5 derece mevsim normallerinin üstünde olması bekleniyor. Bazı illerde sıcaklıkların 41 dereceye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor. Vatandaşlar, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar için günün en sıcak saatlerinde dikkatli olmaları ve tedbir almaları konusunda uyarıldı.
18 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yedi ile turuncu, dokuz ile sarı kodlu yağış uyarısında bulundu. Uyarılan illerde kuvvetli yağış bekleniyor. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz ve bazı Marmara illerinde yağışlar yer yer kuvvetli olacak. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Hakkari ve Şırnak çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgâr bekleniyor ve hava sıcaklıklarının iç kesimlerde azalacağı tahmin ediliyor.
12 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Ardahan ve Kars için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Öğle saatlerinden sonra bu bölgelerde yerel kuvvetli yağış beklendiği ve ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
24 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde çok bulutlu ve yağışlı bir hava durumu beklendiğini duyurdu. 24 il için turuncu, 32 il için sarı kodlu uyarı verilirken, kuvvetli yağış ve rüzgarın yanı sıra bazı bölgelerde toz taşınımı ve çığ tehlikesi riski olduğu belirtildi. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.
29 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. İstanbul, Edirne, Kırklareli, Antalya, Hatay, Erzurum, Kars, Malatya, Van, Diyarbakır, Gaziantep, Siirt, Şanlıurfa gibi illerde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor. Hava sıcaklıklarının batı ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
6 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu hava ile birlikte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Özellikle Van, Hakkâri, Şırnak, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli yağışların olması bekleniyor. Sıcaklıkların iç ve batı kesimlerde artarken, doğu kesimlerde azalacağı ve mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden esmesi beklenirken, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
10 Nisan 2024
İşaretlediklerim