ABD'nin haftalık yayınlanan Time dergisi, her yıl düzenlediği 'yılın kişisi' anketinde 2023 yılı için pop şarkıcısı Taylor Swift'i seçti. Swift, Eras turnesiyle gişe rekorları kırmasının yanı sıra, online bilet satış sitesi Ticketmaster hakkında soruşturma açılmasına neden oldu. Ayrıca, '1989 (Taylor’s Version)' albümü 2023'ün en çok satan albümü oldu ve 'yılın şarkısı' dalında yedi Grammy adaylığı ile tarihe geçti. Swift'in Eras turnesi, sinemada da 'Taylor Swift: The Eras Tour' adıyla gösterilerek 200 milyon dolar hasılat elde etti.
6 Aralık 2023

Şarkıcı Buray, 9 Temmuz'da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde başlayacak olan yaz turnesine hazırlanıyor. Turne kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Bursa, Bodrum, Çeşme, Altınoluk, Adana gibi birçok şehirde dinleyicilerle buluşacak. Biletler, Biletix ve Passo'da satışta.
25 Haziran 2023

2024 Dubai Açık Satranç Turnuvası'nda Türkiye'yi beş sporcu temsil ediyor. Turnuvada 29 ülkeden 71 sporcu yarışıyor ve Türkiye'den GM Vahap Şanal, IM Yağız Kaan Erdoğmuş, GM Emre Can, IM Can Durak ve IM Hasan Hüseyin Çelik mücadele ediyor. IM Yağız Kaan Erdoğmuş, turnuvaya üç galibiyetle başladı ve dördüncü turda IM Ghosh Aronyak ile karşılaşacak. Diğer Türk sporcuların üç tur sonundaki puanları ise GM Emre Can 2,5, GM Vahap Şanal 2, GM Can Durak 2 ve IM Hasan Hüseyin Çelik 1 puan olarak kaydedildi.
28 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik'te düzenlenen toplu açılış töreninde Cengiz Kurtoğlu'nun 'Duyanlara duymayanlara' şarkısını söyledi. Sahnede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun da bulunuyordu, ancak onlar şarkıya katılmadı. Erdoğan'ın performansı sosyal medyada ve Ekşi Sözlük'te gündem oldu ve çeşitli yorumlar alındı. Şarkının sözleri de makalede yer aldı.
28 Ocak 2023

Usta sanatçı Türkan Şoray'a, 30 Nisan'da zatürre teşhisi konulduktan sonra doktoru tarafından seyahat yasağı getirildi. Sanatçıya bahçede bile yürümemesi tavsiye edildi. Bu sağlık durumu nedeniyle, Şoray Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Kıbrıs Şehitlerini Anma ve Gazilerle Buluşma Programı'na katılamayacak.
6 Mayıs 2024

2024 Grammy Ödülleri'nde kadın sanatçılar büyük başarılar elde etti. Taylor Swift, 'Midnights' albümüyle 'Yılın Albümü' ödülünü dördüncü kez kazanarak önemli bir rekora imza attı. Miley Cyrus, 'Flowers' şarkısıyla 'Yılın Kaydı' ve 'En İyi Solo Pop Performansı' ödüllerini alarak ilk Grammy'lerini kazandı. Billie Eilish, Barbie filmi için yazdığı 'What Was I Made For?' şarkısıyla 'Yılın Şarkısı' ödülünü aldı. Jay-Z, törende yaptığı konuşmada eşi Beyoncé'nin 'Yılın En İyi Albümü' ödülünü hiç kazanamamasını eleştirdi.
5 Şubat 2024

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, 10 Nisan'da Kıbrıs Bafra'daki Concorde Otel'de bir gösteri düzenleyecek. Gösteriyi izlemek isteyenler için otel tarafından beş gece konaklama şartı konulmuş ve iki kişilik rezervasyon için 116 bin lira talep ediliyor. Ayrıca, Cem Yılmaz'ın gösterisine katılan misafirler, Sibel Can konserine de katılma hakkı kazanacak. Otel, misafirlerin 9 veya 10 Nisan'da giriş yapabileceklerini belirtiyor.
23 Şubat 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın düzenlediği İstanbul Müzik Festivali kapsamında, genç kadın müzisyenlere destek sağlayan 'Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu' projesinin bu yılki kazananları belirlendi. Toplam 21 genç kadın müzisyen, eğitim ve kariyer gelişimleri için fon desteği almaya hak kazandı. Seçimler, bir seçici kurul tarafından yapıldı ve kazananlar 11 Haziran'da Süreyya Operası'nda konser verecek.
28 Nisan 2023

Fransa, 2024 Paris Olimpiyatları için Seine Nehri'ni temizlemek amacıyla yaklaşık 1,5 milyar dolar harcadı. Ancak, nehirde yapılan triatlon yarışlarına katılan atletler, suyun tadını ve bulanıklığını beğenmediklerini belirttiler. Yarış sırasında bazı atletler çok fazla su yuttuklarını ifade etti. Paris'in birleşik kanalizasyon sistemi nedeniyle, şiddetli yağışlarda atık suların nehre akması, nehrin kirli olmasına neden oluyor.
31 Temmuz 2024

Böbrek nakli olan Selma Dilek ve karaciğer nakilli Teoman Erdoğan, 15-22 Nisan'da Avustralya'nın Perth şehrinde gerçekleşecek Dünya Organ Nakilliler Şampiyonası'nda yarışacak. Teoman Erdoğan, 2013 yılında siroz teşhisi konulduktan sonra zorlu bir sürecin ardından karaciğer nakli olmuş ve spor hayatına devam etmiştir. Erdoğan, nakil sonrası kazandığı başarıları ve madalyaları, organ nakli olan kişilerin de spor yapabileceğini göstermek ve Türkiye'de düşük olan organ bağışı oranlarını artırmak için bir fırsat olarak görüyor. Ayrıca, Türkiye'de organ nakilli sporcuların sayısının artması ve bu alanda bir federasyon kurulması gerektiğini vurguluyor.
22 Ocak 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda C grubunda İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek. Turnuva 28 Temmuz ile 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Türkiye'nin maçları 29 Temmuz'da Hollanda, 1 Ağustos'ta Dominik Cumhuriyeti ve 4 Ağustos'ta İtalya ile oynanacak. Maçlar Türkiye saatiyle 10:00'da başlayacak.
26 Haziran 2024

Prenses Catherine, karın ameliyatı ve sonrasında kanser teşhisi konulmasının ardından ilk kez kamuoyu önüne çıkacak. Ameliyat ve kemoterapi süreci hakkında detaylı bilgi vermeyen Prenses, iyileşme sürecinde olduğunu ve Kral Charles’ın doğum günü geçit törenine katılacağını belirtti. Prenses, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, tedavi sürecinin zorluklarından ve aldığı destek mesajlarının öneminden bahsetti.
15 Haziran 2024

Ünlü oyuncu Bülent Emin Yarar, Edmond Rostand'ın kült eseri 'Cyrano De Bergerac' karakteriyle tiyatro sahnesine dönüyor. Oyun, 24 Nisan'da Ataşehir'deki DasDas sahnesinde prömiyer yapacak ve 25, 26, 27 Nisan tarihlerinde de oynanacak. Yönetmenliğini Ahmet Sami Özbudak'ın yaptığı oyunda, müzik süpervizörlüğünü Harun Tekin üstleniyor ve dekor ile ışık tasarımını Cem Yılmazer yapıyor. Oyunda Bülent Emin Yarar'ın yanı sıra Caner Erdem, Ece Çeşmioğlu Ölmez gibi deneyimli ve genç isimler yer alıyor.
20 Mart 2023

ABD Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 2024 yılında düzenlenecek Oscar ödül töreninin sunucusu olarak Jimmy Kimmel'ı seçtiğini duyurdu. Kimmel, daha önce 2017, 2018 ve 2023 yıllarında da töreni sunmuştu. 10 Mart 2024'te Los Angeles'ta gerçekleşecek olan 96. Oscar Ödülleri töreni için Kimmel, esprili bir dille daveti kabul ettiğini belirtti. Töreni en çok sunan isimler arasında 11 kezle Bob Hope ve 9 kezle Billy Crystal bulunuyor.
16 Kasım 2023

Komedyen ve oyuncu Nikki Glaser, 5 Ocak 2025'te CBS'te canlı olarak yayınlanacak Altın Küre Ödülleri'nin sunucusu olarak seçildi. Glaser, Tina Fey, Amy Poehler ve Ricky Gervais gibi isimlerden ilham aldığını belirtti ve törende iddialı şakalar yapacağına dair ipuçları verdi. Dick Clark Productions ve Penske Media Corporation’ın başkanı Jay Penske, Glaser'ın komedisiyle ödül törenine taze ve eşsiz bir samimiyet katacağını söyledi. Geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 50’lik bir artışla ortalama 9,4 milyon kişi tarafından izlenen ödül töreninin bu yıl daha fazla izleyiciye ulaşması bekleniyor.
29 Ağustos 2024

Met Gala'ya katılmayan Katy Perry'nin, yapay zeka tarafından oluşturulan gala fotoğrafları sosyal medyada yayıldı. Fotoğraflar, 13 milyon kez görüntülendi ve birçok hayran Perry'nin gerçekten orada olduğuna inandı. Fotoğrafta Perry, çiçek ve yosun süslemeleriyle bezenmiş soluk renkli bir elbise giymiş olarak gösteriliyor. Fotoğrafın gerçek olmadığı, Perry'nin galaya gitmemesi ve fotoğraftaki halının 2018'den kalma olmasıyla kanıtlandı.
7 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrası, caz serisi kapsamında çok sayıda ödüle sahip caz sanatçısı Dave Holland'ı ağırlayacak. Holland, 16 Mart'ta CSO Ada Ankara'da bir caz konseri verecek. Konserde Holland'a, caz ve füzyon gitaristi Kevin Eubanks ve caz bateristi Eric Harland eşlik edecek. Konser biletleri internet üzerinden ve CSO ADA ANKARA'nın gişesinden satın alınabilir.
13 Mart 2023

ABD'li pop ikonu Madonna, müzik kariyerinin 40. yılını Kuzey Amerika ve Avrupa'da gerçekleştireceği bir turne ile kutlayacak. 'Madonna: The Celebration Tour' adlı turne, 15 Temmuz'da Kanada'nın Vancouver kentinde başlayıp, 1 Aralık'ta Amsterdam'da sona erecek. Turne sırasında Madonna, kariyeri boyunca Billboard Hot 100 listesinde yer alan 38 şarkısını seslendirecek ve 35 şehri ziyaret edecek. Turne biletleri 20 Ocak'ta madonna.com/tour adresinde satışa çıkacak.
19 Ocak 2023

ABD'li pop yıldızı Madonna, ciddi bir bakteriyel enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve dört günlük tedavinin ardından taburcu edildi. Enfeksiyonun neyden kaynaklandığı belirsiz, ancak durumun son derece ciddi olduğu ve yoğun bakım gerektirdiği belirtildi. Madonna'nın önümüzdeki haftalarda başlaması planlanan dünya turunu ertelemek zorunda kaldığı bildirildi.
29 Haziran 2023

Oyuncular Tuba Büyüküstün ve Fırat Çelik, 6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen depremlerden etkilenen çocuklar için Fransa'da bir yardım gecesi düzenleyecekler. 3 Nisan 2023'te La Tour Eiffel Tiyatrosu'nda gerçekleşecek olan etkinlikte Fransız sanatçılar da yer alacak. Geceden elde edilecek tüm gelir UNICEF Türkiye'ye bağışlanacak.
21 Mart 2023
İşaretlediklerim