Ahmet Hakan, Donald Trump'a yönelik algının değiştiğini ve artık kimsenin onu ciddiye almamazlık yapmadığını belirtiyor. Trump'ın suikast girişimi sonrası olgunlaştığını ve devlet adamı gibi davrandığını vurguluyor. Hakan, siyasette nefret dilinin kullanılmaması gerektiğini ve Biden yönetiminin bu konuda düştüğü duruma dikkat çekiyor.
16 Temmuz 2024

İsrail, 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenledi, bu saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusundan yedi kişi hayatını kaybetti. İran, misilleme yapacağını ve ABD'yi de olaydan sorumlu tuttuğunu duyurdu. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, İran'dan gelebilecek tehditlerin ciddiye alındığını ve İsrail'in savunması için gerekli desteğin sağlanacağını belirtti. Wall Street Journal, İran'ın iki gün içinde İsrail'e saldırı düzenleyebileceğini öne sürdü.
12 Nisan 2024

Meta, Facebook ve Instagram üzerinde siyasilerin ve siyasi partilerin reklam harcamalarını ve içeriklerini paylaştı. Son 90 gün içinde DEVA Partisi ve Genel Başkanı Ali Babacan en çok harcama yapanlar arasında zirvede yer aldı. AKP, MHP, İYİ Parti ve diğer bağımsız adaylar da önemli miktarlarda reklam harcaması yaptı. Reklamlar genellikle partilerin icraatlarını, vaatlerini ve seçim güvenliği gibi konuları içeriyor. Ayrıca, TBMM dışından cumhurbaşkanı adayları 100 bin imza toplamak için reklam verdi ve bazı milletvekili aday adayları kendilerini tanıtmak amacıyla reklamlar yayınladı.
3 Nisan 2023

ABD eski başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Demokratların adayı Kamala Harris ile 4 Eylül'de Fox News canlı yayınında tartışmayı kabul etti. Bu karar, Başkan Joe Biden'ın sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilmesinin ardından geldi. Biden, aday olarak yardımcısı Kamala Harris'i işaret etmişti ve Harris kısa sürede Demokrat delegelerin çoğunun desteğini alarak seçim kampanyasına 200 milyon dolar topladı. Trump, Harris ile yapılacak tartışmanın kurallarının Biden ile yapılan tartışmayla aynı olacağını belirtti.
3 Ağustos 2024

Son anket sonuçlarına göre, Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump, seçim sonuçlarını belirleyecek kilit eyaletlerde Demokrat Parti’nin adayı Başkan Joe Biden’ın önüne geçti. Anket, Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, North Carolina, Pensilvanya ve Wisconsin eyaletlerinde Trump’ın Biden’ı geride bıraktığını gösteriyor. Trump, Arizona’da 7 puanla en büyük farkı atarken, diğer eyaletlerde de önde bulunuyor. Uzmanlar, suikast girişiminde kulağından yaralanan Trump’ın bu durumun oylarını daha da artırabileceğini belirtiyor.
16 Temmuz 2024

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emir Şen'in yönettiği iddia edilen 'Ebabil Harekatı' adlı bir troll organizasyonunun sosyal medya üzerindeki faaliyetlerini ve hedef aldığı kişileri açıkladı. Telegram üzerinden organize olan grup, çeşitli siyasi figürler, gazeteciler ve LGBTİQ+ destekçisi hesapları hedef alarak spam saldırıları düzenlemiş ve sosyal medya kampanyaları yürütmüş. Grup, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu'ya destek mesajları yayınlamış.
16 Ocak 2023

Utah'ta yaşayan Craig Deleeuw Robertson isimli kişi, ABD Başkanı Joe Biden'ı tehdit ettiği gerekçesiyle FBI tarafından tutuklanmaya çalışılırken çıkan çatışmada öldürüldü. Robertson'ın ayrıca eski ABD Başkanı Donald Trump'ı yargılayan New York Bölge Savcısı Alvin Bragg ve New York Başsavcısı Letitia James'i de tehdit ettiği belirtildi. Zanlının Facebook'ta 'Bir veya iki başkanlık suikastı için doğru zaman. Önce Joe sonra Kamala!!' şeklinde bir paylaşım yaptığı ve silah fotoğrafları eklediği kaydedildi.
10 Ağustos 2023

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık seçimlerinden çekildiğini duyurdu ve yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak önerdi. Harris, Biden'ın desteğini almaktan onur duyduğunu belirterek, Trump'ı yenmek için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Harris, Demokrat Parti'yi ve ulusu birleştirerek Trump'ın aşırı 2025 Projesi gündemini yenmeyi hedeflediğini ifade etti.
21 Temmuz 2024

İran'ın Suriye'deki İsrail büyükelçiliğine yönelik saldırısına misilleme olarak yüzlerce İHA ve füze ile karşılık vermesinin ardından, İsrail 'son anda' karşılık vermekten vazgeçti. Bu karar, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesi sonrasında alındı. ABD'nin, Türkiye üzerinden İran'a saldırının kısıtlı olması yönünde mesaj ilettiği ve Netanyahu yönetiminin bu görüşme sonrası savaş kabinesi ve bakanlar kurulunun önceden aldığı kararı değiştirdiği belirtildi.
14 Nisan 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Pennsylvania'daki mitingi sırasında suikast girişimine uğradı ve kulağından yaralandı. Saldırıda bir izleyici hayatını kaybederken, iki kişi ağır yaralandı. Saldırgan olay yerinde öldürüldü ve FBI, saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden, Trump'la telefonda görüştü ve olayın ardından yaptığı açıklamada, ABD'de siyasal şiddete yer olmadığını vurguladı.
14 Temmuz 2024

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kin, nefret, yalan, hakaret ve kışkırtma ile ülkeyi barut fıçısına çevirmekle suçladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, halka öfkelerini sandığa saklamalarını ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıya da değinildi. Erdoğan ve Bahçeli'nin muhalefeti hedef gösteren açıklamaları ve tonlarının seçimler yaklaştıkça yükseldiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

ABD istihbaratı ve İsrailli bir yetkiliye göre, İran 6 Şubat'taki Türkiye depremleri sonrasında yardım taşıma bahanesiyle Suriye'ye askeri malzeme taşıdı. Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, İran yardım kamyonlarına 30 İHA ve askeri malzemeler yerleştirdi. İran'ın Birleşmiş Milletler misyonu konu hakkında yorum yapmazken, Iraklı yetkililer ABD belgesindeki bulguları 'sahte' olarak nitelendirdi. Pentagon, İran'a ait bir İHA'nın Suriye'de bir saldırı düzenlediğini ve bu saldırıda bir kişinin öldüğünü, altı kişinin yaralandığını açıkladı.
8 Mayıs 2023

Meta şirketinin Twitter'a rakip olarak geliştirdiği sosyal medya platformu Threads, Türkiye'de bu gece itibarıyla erişime kapanacak. Rekabet Kurulu, Meta'nın kullanıcı verilerini Instagram ile izinsiz birleştirdiği gerekçesiyle soruşturma başlattı ve olası zararları önlemek amacıyla platformun Türkiye'deki erişimini durdurma kararı aldı. Threads, global çapta hızlı bir büyüme göstermiş ve yaklaşık bir yıl içinde 150 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına ulaşmıştı. Meta, Türkiye'deki bu karara itiraz edeceğini ve sorunun çözülmesi için Rekabet Kurumu ile iletişimde kalacağını belirtti.
29 Nisan 2024

Türkiye, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için sandık başına gitti. ABD medyası, seçim sonuçlarını ve adayların durumunu yakından izliyor. Washington Post, Kemal Kılıçdaroğlu'nun geniş bir koalisyon kurarak Erdoğan'ı zor durumda bıraktığını belirtiyor. The New York Times ve CNN, Erdoğan için seçimlerin zorlu geçeceğini öne sürerken, CNBC ve ABC News, Erdoğan'ın kötüleşen ekonomik koşullar ve deprem müdahalesi nedeniyle halkın öfkesiyle karşı karşıya olduğunu ifade ediyor. AP ise, ifade ve toplanma özgürlüğünün bastırılmasına rağmen yüksek seçmen katılımının demokrasiye olan inancı gösterdiğini yazıyor.
14 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, seçim kampanyalarında sosyal medyanın ve WhatsApp gruplarının önemli bir rol oynayacağını belirterek, siyasi partileri ve sosyal medya kullanıcılarını bu konuda çalışma başlatmaya çağırdı. Demirtaş, sosyal medya yasakları, seçim baskıları ve manipülasyonlar hakkında uyarılarda bulundu. Ayrıca, sosyal medya manipülatörlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini ve eleştiri ile manipülasyonun ayırt edilmesi gerektiğini vurguladı.
7 Ocak 2023

Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg, Twitter'ın sahibi Elon Musk'a kafes dövüşü yapmak için meydan okudu. Meydan okuma, Musk'ın Zuckerberg'in Twitter'a rakip bir uygulama geliştirdiği iddiasına yanıt olarak bir Twitter kullanıcısının yaptığı yorum üzerine gerçekleşti. Musk, kafes dövüşüne hazır olduğunu belirtti ve Zuckerberg de Instagram hesabından bu teklifi kabul ederek Musk'a 'konum gönder' mesajı yolladı.
22 Haziran 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik suikast girişimi nedeniyle eleştirilerin odağında olan Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti. Trump, 13 Temmuz’da Pennsylvania eyaletindeki bir mitingde kulağından vurulmuş ve saldırıda bir kişi ölmüş, iki kişi ağır yaralanmıştı. Suikast girişimini engelleyemediği gerekçesiyle ABD Gizli Servisi yoğun eleştiri altında. FBI, suikast girişimiyle ilgili soruşturmasını sürdürüyor.
23 Temmuz 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a Pennsylvania'daki bir mitingde suikast girişiminde bulunuldu. Trump kulağından vurulurken, arkasındaki izleyicilerden biri öldü ve ikisi ağır yaralandı. Saldırgan Mathew Thomas Crooks olay yerinde öldürüldü. FBI, Crooks'un cep telefonu, bilgisayarı, evi ve arabasını inceledi ancak saldırının nedenini ve planını hala çözemedi.
17 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden'ın Delaware'deki evinde FBI ajanları tarafından yapılan aramada altı gizli belge daha bulundu. Arama yaklaşık 13 saat sürdü ve bulunan belgeler Adalet Bakanlığı tarafından incelenmek üzere alındı. Biden ve eşi Jill Biden arama sırasında evde değildi. Daha önce Biden'ın ofisinde de gizli belgeler bulunmuş ve bu durum Adalet Bakanlığı tarafından özel bir savcının atanmasıyla incelenmeye başlanmıştı. Biden'ın ev ve ofisindeki gizli belgelerin bulunması, daha önce benzer bir durumla eleştirilen eski Başkan Donald Trump'ın ardından şimdi de Biden'a yönelik eleştirilere neden oluyor.
23 Ocak 2023

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Irak ve Suriye'deki ABD üslerine yapılan saldırılarla İran'ın bir ilgisinin olmadığını belirtti. ABD'li yetkililer, Hamas-İsrail savaşının kızışmasının ardından İran destekli güçlerin bölgedeki ABD üslerini hedef aldığını iddia etmişti. Abdullahiyan, bölgedeki herhangi bir grubun ABD hedeflerine saldırısının kanıtsız bir şekilde İran'la ilişkilendirilmesinin yanlış olduğunu ifade etti. Ayrıca, bölgedeki insanların Filistin'deki gelişmelere karşı hassas ve öfkeli olduğunu, ancak İran'dan emir almadıklarını ve kendi kararlarıyla hareket ettiklerini savundu.
29 Ekim 2023
İşaretlediklerim