Mezopotamya Ajansı editörü Sedat Yılmaz ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu, Ankara merkezli bir soruşturma kapsamında Diyarbakır'da gözaltına alındı. Yılmaz'ın eşi ve kardeşi de sırasıyla Diyarbakır ve İstanbul'da gözaltına alındı. Dört gün önce başlatılan Diyarbakır merkezli operasyonda şu ana kadar 21 ilde gazeteci, avukat ve siyasetçiler de dahil olmak üzere 143 kişi gözaltına alındı, bunlardan 39'u tutuklanırken 44'ü serbest bırakıldı.
29 Nisan 2023

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 47 yaşındaki Veysel Mızrak, 'gönül ilişkisi' yaşadığı Meliha Uludağ ve Uludağ'ın kızı Cansu Dönmez'i tabancayla öldürdü ve ardından aynı silahla intihar etti. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Mızrak'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Hastaneye kaldırılan anne ve kızı ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
2 Eylül 2023

Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi olarak yargılanan Tolgahan Demirbaş ile tetikçilikle suçlanan Eray Özyağcı’nın cezaevindeki görüşmelerinin kayıt altına alındığı öğrenildi. Ankara 5’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan dinleme kararıyla, sanıkların iletişimleri ve kamuya açık yerlerdeki faaliyetleri teknik araçlarla izlendi. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması MHP’ye uzansa da iddianamede bu kısım yer almamıştı.
31 Mayıs 2024

Nevşehir'in Avanos ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi ve kızını otel havuzunda bıçaklayarak öldüren zanlı Y.T, tutuklandı. Olayın ardından kaçan Y.T, jandarmaya giderek teslim oldu ve ifadesinin ardından nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Anne ve kızının bir süre önce Danimarka’dan memleketleri Adana’ya geldikleri ve Avanos’ta tatilde oldukları öğrenildi.
23 Temmuz 2023

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrası Gaziantep'te yıkılan Ayşe-Mehmet Polat sitesinin müteahhidi Mehmet Ertan Akay, 'taksirle ölüme sebebiyet verme' ve 'imar kanununa muhalefet' suçlarından dolayı İstanbul'da gözaltına alındı. Gaziantep Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkarılan Akay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ataşehir'de yakalandı ve Gaziantep'e gönderilecek. Benzer bir durum Hatay'da yaşanan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi için de yaşanmıştı.
11 Şubat 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir ev sahibi, kira konusunda anlaşamadığı kiracısını dövdü. Olay, sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntüler üzerine polis tarafından incelendi ve ev sahibinin kimliği tespit edildi. Ev sahibi A.E, 'kasten yaralama' suçundan dolayı gözaltına alındı ve adli makamlara sevk edildi.
1 Ekim 2023

İzmir'in Konak ilçesindeki Alsancak semtinde bir eğlence merkezinde garson olarak çalışan 22 yaşındaki Emirkan Yılmaz, iş yerinin kapalı olduğu saatlerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kalbinden bıçaklandı. Arkadaşları tarafından bulunan Yılmaz, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek şüpheli veya şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
10 Nisan 2023

Ankara'da bir eğlence mekanı çıkışında, yoldan geçen kadınlara sözlü ve fiziki saldırıda bulunan ve havaya ateş eden üç emniyet personeli gözaltına alındı. Olay, 24 Ağustos günü saat 06.30 sıralarında gerçekleşti. Saldırganların biri çarşı mahalle bekçisi, diğer ikisi ise polis memuru olduğu belirtildi. Şahıslar hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı ve açığa alındılar.
24 Ağustos 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

İstanbul Esenler'de, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından silahla vurulan bir kadın, hastaneye kaldırıldıktan sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay, Turgut Reis Mahallesi'nde meydana geldi. Sağlık ve emniyet ekipleri olay yerine sevk edildi. Polis, şüpheli eşi yakalama çalışmalarına devam ediyor.
30 Ocak 2023

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından adliye binası önünde bıçaklanan iki çocuk annesi N.K. (23) hayatını kaybetti. Saldırgan A.K. (27) polis tarafından gözaltına alındı. N.K., saldırı sonrası önce Necat Hepkon Devlet Hastanesi'ne, ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
2 Kasım 2023

İstanbul Sancaktepe'de, meslektaşları tarafından GPS sistemi üzerinden bulunan bir taksi içerisinde, taksi sürücüsü N.T silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde N.T'nin hayatını kaybettiği tespit edildi. Jandarma olay yerinde inceleme yaptıktan sonra ceset Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
15 Kasım 2023

Ankara'nın Sincan ilçesinde, Zeliha Yağmur isimli kadın, oğlu Sefa Yağmur tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Anne ve oğul arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu yaşanan olayda, zanlı olay yerinden ayrılamadan Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ekipleri tarafından yakalandı.
27 Haziran 2023

Antalya'da, Halil Akyüz Huzurevi'nde kalan 65 yaşındaki İ.S, daha önce tartıştığı huzurevi sakinlerine bıçakla saldırdı. Saldırı sonucu Selçuk Goncegül ve Ali Serdar Batır hayatını kaybetti, A.Ö. ise yaralandı. Olaydan sonra kaçan İ.S, kısa süre sonra polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. İ.S, huzurevi yönetimini suçlayarak, kendisinin suçsuz olduğunu iddia etti.
3 Mayıs 2024

İsmail Saymaz'ın yazısında, Sinan Ateş suikastını gerçekleştiren tetikçi Eray Özyağcı'yı İstanbul'dan Ankara'ya götüren iki Özel Harekat polisinden biri olan Aşkın Mert Gelenbey'in, suikastın arkasındaki isimlerle olan bağlantıları inceleniyor. Gelenbey'in, Özyağcı'yı çocukluktan tanıdığı ve Turgut Boğaz ile olan ilişkisi detaylandırılıyor. Gelenbey'in, suikastten bir gün önce eşine gönderdiği mesajlar, suikaste para için karıştığına dair ipuçları sunuyor.
6 Haziran 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 17 kişi gözaltına alındı ve üç kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu öne sürülen Eray Özyağcı ve planlamada rol aldığı iddia edilen Doğukan Çep halen yakalanamadı. Özyağcı'nın Suriye'ye kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor ve bu nedenle bölgedeki güvenlik güçleri uyarıldı.
4 Ocak 2023

Bingöl'de çevik kuvvet polisi olarak görev yapan A.E, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde alacak verecek meselesi yüzünden husumetli olduğu annesi, iki ağabeyi ve yengesini İznik Gölü kıyısında bulunan bir çamlık alanda silahla vurarak öldürdü. A.E, olayın ardından ilçe emniyet müdürlüğüne giderek teslim oldu ve emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
28 Ocak 2023

Samsun'da Aysel Aktaş adlı bir kadın, yolda bulduğu 590 bin lirayı polis aracılığıyla sahibine ulaştırdı. Parayı düşüren kişi Adem Memiş, çantasını aracının bagajından düşürdüğünü belirtti ve karakola başvurdu. Polisin yönlendirmesi üzerine Aktaş, çantayı karakola getirip Memiş'e teslim etti.
24 Ekim 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde uyuşturucu kullandığı iddia edilen K.A. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle iki kız kardeşiyle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu araya giren annesi S.Ü.'yü bıçaklayarak öldüren K.A., gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
2 Ocak 2023

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bir kiliseden haç çalan kişi tutuklandı. Polis, kilisenin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şüphelinin izini sürdü ve Fatih Kemalpaşa Mahallesi'nde parkta otururken gözaltına aldı. Şüpheli S.A.'nın 37 suç kaydı olduğu ve haçı sevgilisine vermek için çaldığını söylediği belirtildi. Çalınan haç kiliseye geri teslim edildi.
24 Ağustos 2024
İşaretlediklerim