Fatih Çekirge, yıllardır denizler, sahiller ve ormanlar için mücadele ettiğini belirterek, Fethiye Körfezi'nin temizlenmeden marina inşaatına başlanmaması gerektiğini savundu. Çekirge, körfezin temiz tutulmasının önemine vurgu yaparak, aksi takdirde bu inşaatların körfezin tabutuna çakılacak son çiviler olacağını ifade etti. Körfez temizlendikten sonra marinaların açılmasına karşı olmadığını belirtti.
25 Mayıs 2024

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), Kuzey Kıbrıs'ta yer alan ve 'hayalet şehir' olarak bilinen Maraş bölgesinin Birleşmiş Milletler kararları kapsamında meşru sahiplerine iade edilmesini isteyen bir karar taslağını oy çokluğuyla kabul etti. Karar, Maraş'ın BM denetimine devredilerek meşru sakinlerine iade edilmesini savunuyor ve Maraş'ın açılmasının BM Güvenlik Konseyi kararlarının ihlali anlamına geleceğini belirtiyor. Ayrıca, Kıbrıs'ta iki devletli çözüm politikasının BM'nin iki bölgeli ve iki toplumlu federasyon parametresiyle uyuşmadığı vurgulanıyor.
28 Haziran 2024

Mardin'in Midyat ilçesinde, dört yıl önce başlatılan çalışmalar sonucu keşfedilen ve içerisinde ibadethane, silo, su kuyuları, barınma alanları, şırahane, işlik, sarnıç ve mezar alanları gibi çeşitli yapılar bulunan 5 bin yıllık yer altı şehrinin iki etabı, bu yıl ziyarete açılacak. Yapılan kazı ve temizlik çalışmaları sonucunda 8 bin 223 metrekarelik alan ve bu alanlara bağlı yaklaşık 120 metrelik tünel ortaya çıkarıldı. Ayrıca, yer altı şehrinde farklı dönemlere ait kandiller, ağırşaklar, el değirmeni, taş-cam boncuklar, taş eserler, bronz sikke-takılar, pişmiş topraktan araç gereçler ve çeşitli kemikler bulundu. Restorasyon ve Ziyaretçi Karşılama Merkezi projeleri Mardin Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.
22 Şubat 2024
İşaretlediklerim