Türkiye Barolar Birliği (TBB), Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Kızılay'ın deposundaki çadırları depremzedelere göndermek yerine Ahbap Derneği'ne sattığı ve gıda malzemesi olarak konserve de sattığı iddiaları üzerine Kızılay yetkilileri hakkında 'güveni kötüye kullandıkları' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. TBB, Kızılay'ın bu davranışının ceza sorumluluğunu doğurduğunu ve insancıl hukuka, Uluslararası Kızılhaç-Kızılay Hareketi temel ilkelerine, uluslararası insan hakları hukukuna aykırı olduğunu belirtti.
28 Şubat 2023

Kahramanmaraş depreminin ardından Kızılay'ın çadır ve gıda malzemelerini depremzedelere dağıtmak yerine satış yapması eleştirilere neden oldu. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, satışların kendileri tarafından değil bağlı şirketler tarafından yapıldığını iddia etti. Gurme Vedat Milor ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla, Kınık'ın bu açıklamalarına ince bir gönderme yaparak, bağımsız eleştirmen olmanın önemini vurguladı ve şirket kurarak para kazanmanın yanı sıra bağımsız eleştirmen rolü oynayabileceğini ironik bir dille ifade etti.
27 Şubat 2023

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Ahbap Derneği'nin kurucusu Haluk Levent'in Kızılay'ın çadır satışının yanı sıra gıda malzemesi olarak konserve de sattığını açıklamasının ardından, bu malzemelerin Kızılay'a bağlı şirketler tarafından satıldığını belirtti. Kınık, Kızılay'ın bağışları satmadığını, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını ve Kızılay Lojistik A.Ş.'nin gelirlerini Kızılay'a aktardığını ifade etti. Ayrıca, Kınık Twitter'daki tepkileri engellemek için tweet'lerini yoruma kapattı.
27 Şubat 2023

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde koordinatör vali olarak görev yapan Şırnak Valisi Osman Bilgin, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen büyük depremler sonrası yapılan yardım çalışmaları kapsamında, memurlar ve işçilerden bir aylık maaşlarını bağışlamalarını talep etti. Bilgin, vatandaşlara da mal varlıklarının yüzde 10'unu bağışlamaları çağrısında bulundu ve bu süreçte hep birlikte dayanışma gösterilmesinin önemini vurguladı.
21 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük depremin ardından yardım çalışmalarına katılmak üzere bölgeye giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'nin eski milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu tarafından sözlü saldırıya uğradı. Reyhanlıoğlu, İmamoğlu'na 'Defol, İngiliz uşağı' diyerek bağırdı. İmamoğlu ise duruma sakin bir şekilde yanıt vererek Reyhanlıoğlu'nu sakinleştirmeye çalıştı.
8 Şubat 2023

Sanatçı Haluk Levent tarafından kurulan Ahbap Derneği, Güneydoğu'da meydana gelen depremler sonrasında yardım toplamak için bir kampanya başlattı. Kampanyaya oyuncular, futbolcular, ünlüler, şirketler ve iş insanları gibi birçok kesimden destek geldi. Haluk Levent, Twitter hesabından yapılan bağışları ve bağışçıları duyuruyor. Bağışlar arasında yüksek meblağlar ve çeşitli kurumlar tarafından yapılan yardımlar bulunuyor.
10 Şubat 2023

Türkiye'de bir dizi televizyon kanalının düzenlediği ortak canlı yayında toplanan yardımlar AFAD ve Kızılay'a verilmek üzere düzenlenirken, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun yayına telefonla bağlanarak 30 milyar TL bağış yapacaklarını açıklaması sosyal medyada geniş yankı buldu. Kullanıcılar, Merkez Bankası'nın bağış yapmasının mantığını ve bu paranın kaynağını sorgulayarak, kamu kurumlarının bağış yapmasının doğruluğu ve ekonomik etkileri üzerine çeşitli yorumlar yaptılar.
15 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, deprem sonrası zarar gören Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde bir miting düzenledi. Bu miting için Kırıkhan Kaymakamlığı'nın kamu personeline katılım emri verdiği öne sürüldü. Erdoğan mitingde yaptığı konuşmada, deprem bölgesine yapılan yardımlar ve çalışmalar hakkında bilgi vererek, yaşanan sıkıntılardan dolayı halktan 'helallik' istedi.
13 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Kızılay'ın Ahbap Derneği'ne 46 milyon lira karşılığında çadır sattığı iddiaları doğrulandı. Ahbap Derneği, deprem bölgesindeki çadır ihtiyacını karşılamak amacıyla Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile 2 bin 50 adet çadır için anlaşma yaptığını ve çadırların deprem bölgesine ertesi sabah gönderildiğini açıkladı. Kızılay yetkilileri ise bu alışverişin afetzedelerin barınma ihtiyacını çözmek ve çadır üretiminin devamını sağlamak amacıyla yapıldığını belirtti.
26 Şubat 2023

İstanbul'da böbrek hastası olan 52 yaşındaki Ahmet Emin Bilgin, 2011 yılında Medikal Park Göztepe Hastanesi'nde böbrek nakli operasyonu geçirdi. Nakilden üç gün sonra hayatını kaybeden Bilgin'e, Kızılay'dan alınan kanın HIV taşıdığı anlaşıldı. Mahkeme, Kızılay'ı 'tam kusurlu' buldu ve ailesine toplam 770 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti.
20 Nisan 2023

6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyasında toplanan bağış miktarı 128 milyar lirayı buldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, toplanan bu miktarın 106 milyar 728 milyon lirası deprem bölgesine aktarılmış ve 79 milyar 263 milyon lirası harcanmıştır. Daha önce toplanamayan bağışlarla ilgili sorunlar yaşanmış ve kampanyanın 10'uncu ayında 30 milyar liranın henüz toplanmadığı belirtilmişti.
2 Şubat 2024

Alternatif rock müzik grubu Piiz ve rapçi Kezzo, çocuk yaşta evlendirilen kız çocuklarının sorunlarına ışık tutmak amacıyla 'Kör Kuyu' isimli bir şarkı yayınladı. Piiz, müzik kariyerlerinin 20. yılını bu şarkı ve özel bir konserle kutluyor. Şarkı, erken yaşta evlendirilen kız çocuklarının yaşadığı zorlukları konu alıyor. Grup, 3 Aralık'ta İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenecek olan 20. yıl özel konserinde birçok konuk sanatçıyı ağırlayacak.
24 Kasım 2023

Belçika'nın 1. lig takımlarından K.A.A Ghent'in maçlarını oynadığı Ghelamco Arena Stadyumu, Türkiye'de meydana gelen ve binlerce insanın hayatını kaybettiği depremler nedeniyle Türk bayrağıyla ışıklandırıldı. KAA Gent futbol kulübünün vakfı, bu hareketin Türkiye ve Suriye'de yaşanan felaket nedeniyle dayanışma ve sevgi göstergesi olduğunu belirtti. Stadyum, iki gün boyunca Türk ve Suriye bayraklarıyla aydınlatılacak.
7 Şubat 2023

Kızılay Sağlık Grubu, İstanbul, Konya ve Kayseri'deki dört hastane ile Altıntepe ve Bakırköy'deki iki tıp merkezini kiraya verme kararından vazgeçti. Kızılay Basın Müşaviri Selahattin Bostan, hastanelere ayrılan bütçenin yaşlı bakımına harcanacağını belirtmişti. Kızılay Yönetim Kurulu, yapılan değerlendirmeler sonucunda hastane ve tıp merkezlerinin Kızılay Sağlık Grubu tarafından işletilmeye devam edilmesine karar verdi.
30 Haziran 2024

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kızının elini tutarken çekilen fotoğrafla tanınan Mesut Hançer, felaketin yıl dönümünde kızı Irmak Leyla'nın mezarını ziyaret etti. Baba Hançer, yaşadığı acının tarif edilemez olduğunu belirterek, kızının yanı sıra birçok aile ferdini kaybettiğini ancak evlat acısının çok daha ağır olduğunu ifade etti. Ayrıca, felaket sonrası Ankara'ya taşınan ve yeni bir hayat kurmaya çalışan Hançer, her ay kızının mezarını ziyaret ettiğini ve dava süreçlerinin başladığını söyledi.
6 Şubat 2024

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık, İstanbul Beykoz'da meydana gelen trafik kazasında bir çocuğun ölümüne neden olduktan sonra serbest bırakıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dosyada bir hata varsa itiraz yoluyla düzeltileceğini belirtti. Tunç, yargının vereceği kararla ilgili yorum yapmanın doğru olmadığını ifade etti.
13 Temmuz 2024

Kızılay Sağlık Grubu'nun İstanbul, Konya ve Kayseri'de işlettiği dört hastane ile Altıntepe ve Bakırköy'deki iki tıp merkezi uzun süreliğine kiralanacak. Kızılay Basın Müşaviri Selahattin Bostan, kiralamaların ardından Kızılay'ın işlettiği herhangi bir hastane veya tıp merkezi kalmayacağını doğruladı. Kiralamalar için Medical Park, Medicana ve Medipol gibi özel sağlık gruplarıyla görüşmeler yapılıyor. Kızılay, kaynaklarını kan torbası üretimi ve yaşlı bakımı gibi stratejik alanlara yönlendirmeyi planlıyor.
6 Haziran 2024

Şarkıcı ve yazar Tuna Kiremitçi, yerel seçimlerde CHP'nin başarısını kutladığı için TRT 2'de katılacağı bir programın iptal edildiğini duyurdu. Kiremitçi, bu iptalin 'yukarıdan gelen bir emirle' gerçekleştiğini ve bunun bir tür 'cezalandırma' olduğunu ifade etti. Bu durum, seçim sonuçlarının ardından muhalefet cephesinde yaşanan coşkunun bir yansıması olarak görüldü.
1 Nisan 2024

Gezi Parkı davasında hüküm giymiş olan Tayfun Kahraman, Hıdırellez günü sosyal medya üzerinden bir mesaj yayınladı. Mesajında, zor zamanlarda güç, hastalara şifa ve şehit ailelerine metanet dileğinde bulundu. Ayrıca, Gazze'deki zulmün sona ermesi ve dünya genelinde barış ile sevginin hakim olması temennisinde bulundu. Kahraman, mesajında özellikle kızı Vera başta olmak üzere tüm çocukların dileklerinin kabul olmasını diledi.
5 Mayıs 2024

Oyuncu Fırat Tanış, piyanist İklim Tamkan tarafından kendisine yöneltilen 'psikolojik şiddet' iddialarına sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Tanış, 6284 sayılı yasanın gücüne inandığını ve suskunluğunun ikrar anlamına gelmediğini, yasaya duyduğu saygıdan kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, adli sürecin kendisinin haklılığını ortaya çıkaracağına ve mağduriyetinin sona ereceğine inandığını ifade etti. 6284 sayılı kanun, şiddetin önlenmesi, korunması, kovuşturulması ve cezalandırılması amacıyla kadın ve çocukları koruyan bir mekanizma sunuyor.
29 Şubat 2024
İşaretlediklerim