Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda bir isimde uzlaşılamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört liderin desteğiyle adaylığını ortaya koyarken, Meral Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önerdi. Beş parti, durum değerlendirmesi için Saadet Partisi genel merkezinde toplandı. Bu sırada bir yurttaş, masadan ayrılan Akşener'e 'Yazıklar olsun' diyerek tepki gösterdi.
4 Mart 2023

AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) cumhur ittifakına katılmak için şart koştuğu 6284 sayılı kadına şiddetle mücadele kanununun değiştirilmesi talebine karşı çıkarak kanunun kırmızı çizgileri olduğunu ifade etti. YRP'nin talepleri arasında İstanbul Sözleşmesi'nin iptalinin TBMM'de oylanması ve 6284 sayılı yasanın aile bütünlüğünü bozucu hükümlerinin ayıklanması yer alıyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım da kanunun önemine vurgu yaparak YRP'nin taleplerine karşı çıktı.
15 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Isparta'nın Uluborlu ilçesinde yaptığı konuşmada, partisinin seçim yenilgisini kabul etti. Akşener, siyasetçinin milletin tercihlerine saygı duymak zorunda olduğunu belirtti ve seçmeni sorgulamanın büyük bir saygısızlık olduğunu ifade etti. Ayrıca, seçmenin sesini daha iyi dinlemek gerektiğini vurguladı.
29 Temmuz 2023

Yeniden Refah Partisi (YRP), Düzce'de seçim çalışmaları kapsamında milletvekili adaylarının fotoğraflarını parti araçlarına yerleştirdi. Ancak ikinci sıra kadın milletvekili adayı Çiğdem Kulalı Seçkin'in fotoğrafı yerine sadece adı ve bir siluet kullanıldı. YRP kaynakları, Seçkin'in kendi isteğiyle fotoğrafının kullanılmadığını belirtti. Parti yetkilisi, siluet kullanımının bir yanlışlık olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.
1 Mayıs 2023

Eski futbolcu ve Hatayspor Antrenör Yardımcısı Gökhan Zan, İYİ Parti'ye katıldı ve rozetini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taktı. Gökhan Zan'ın eşi Müge Uzun Zan da partiye katılmıştı. Sözcü yazarı Aytunç Erkin, Gökhan Zan'ın İYİ Parti'ye katılacağını öğrenen AKP'nin, Zan'ı kendi partilerine katmak için yoğun çaba harcadığını ancak başarılı olamadığını yazdı. Ayrıca, Trabzonspor efsanesi Ünal Karaman'ın da İYİ Parti'ye katıldığı ve Konya'dan aday gösterilebileceği belirtildi.
23 Mart 2023

Daha önce AKP'ye geçmeyeceğini belirten İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, AKP'ye katıldı. Hatipoğlu, 2 Kasım'da 'derin görüş ayrılıkları' nedeniyle İYİ Parti'den istifa etmişti. AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde partisine katılırken rozetini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan takdim etti. Hatipoğlu, geçmişte yaptığı bir açıklamada Eskişehir'de AKP-MHP iş birliğini destekleyebileceğini ifade etmişti.
7 Kasım 2023

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün iddiasına göre, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmek istemiş, ancak CHP Genel Merkezi bu görüşmeye onay vermemiştir. Bu iddia, CHP'nin daha önceki açıklamasıyla çelişiyor; çünkü CHP, belediye başkanlarının Akşener ile görüşme talebine olumlu yaklaştığını belirtmişti. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Öztürk'ün yazısını destekleyici bir tweet atmıştır.
5 Mart 2023

AKP, 2024 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden kazanmak için Kürt seçmen üzerinde yoğunlaşacak. Parti, Kürt seçmeni ikiye ayırarak, önceliği 'HDP'ye mesafeli' olanlara veriyor ve bu bağlamda İstanbul'daki Kürt kanaat önderleri, iş insanları ve büyük ailelerin temsilcileriyle buluşmaların sayısını artırmayı planlıyor. HDP seçmeni içinse CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim döneminde Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile imzalanan protokolün öne çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca, İmamoğlu'nun aday olması durumunda 'İstanbul yerine partisiyle uğraşıyor' söyleminin benimseneceği belirtiliyor.
10 Ağustos 2023

İYİ Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilmesi fikrini gündeme getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, bu öneriyle altılı masaya geri döndü. İmamoğlu ve Yavaş'ın şu anki belediye başkanlığı görevlerine devam etmeleri ve cumhurbaşkanı yardımcılığı atamalarının yerel seçimlerden sonra yapılması olasılığı da tartışılıyor. Resmi olarak bu görev için istifa etmeleri gerekmeyip, sadece atamaları yapıldıktan sonra istifa etmeleri gerekiyor.
6 Mart 2023

İYİ Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı. Toplantıda, her iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterilmesi bekleniyor. Gazeteci İsmail Küçükkaya, İYİ Parti'ye yakın bir kaynaktan 'Anlaşıyoruz' mesajı aldığını bildirdi.
6 Mart 2023

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) yeni dönem Meclis grubu yönetimi belirlendi. Grup başkanlığına Abdullah Güler getirilirken, grup başkan vekilliklerine Özlem Zengin, Emin Akbaşoğlu, Leyla Şahin Usta, Abdulhamit Gül ve Bahadır Yenişehirlioğlu seçildi. Bu atamalar, Hürriyet gazetesinin haberine dayandırılarak aktarıldı.
3 Haziran 2023

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, AKP'nin seçimlere 65 gün kala cumhurbaşkanı yardımcılığı için Hakan Fidan, İbrahim Kalın ve Mehmet Şimşek isimlerini değerlendirdiğini yazdı. Fırat, iktidarın deprem sürecindeki eleştiriler nedeniyle düşen desteğini toparlamak ve muhalefetin aday belirsizliğini aşmasına karşılık olarak 'sürpriz hamleler' planladığını belirtti. Ayrıca, Hüda-Par’a kontenjan verilmesi ve Yeniden Refah Partisi ile uzlaşma sağlanması gibi ittifak stratejilerinin de gündemde olduğunu aktardı.
10 Mart 2023

İYİ Parti, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası AFAD'ın güvenilirliğinin yeniden sağlanması için Meclis Genel Kurulu'na önerge verdi. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Türkiye'nin depremlerle ilgili sıralamada dünyada üçüncü ve sekizinci sırada olduğunu belirtti ve AFAD'ın bütçesinin düşürülmesini eleştirdi. CHP ve HDP milletvekilleri de AFAD'ın yetersizliğine dikkat çekti. Ancak önerge, AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
5 Nisan 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Karabük'te yaptığı esnaf ziyareti sırasında eğitim müfredatında evrim teorisinin yer almasının çocukların PKK'lı olmasına yol açabileceğini öne sürdü. Erbakan, eğitim sisteminin ahlaki ve manevi kalitesinin yükseltilmesi gerektiğini belirtti ve evrim teorisinin PKK tarafından da anlatıldığını ifade ederek, bu teorinin müfredata dahil edilmesinin olumsuz sonuçlar doğurabileceğini savundu.
22 Haziran 2023

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, genel merkezin talebi üzerine istifa etmişti. Ancak İBB'deki İYİ Parti grubu, Özkan'ı yeniden grup başkanvekilliğine seçti. Bu durum üzerine İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, Özkan'ı seçen meclis üyelerinin 'kesin ihraç' talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı. Parti içindeki bu gelişme, 31 Mart'ta düzenlenecek yerel seçimler öncesinde tek başına seçime girmeyi planlayan İYİ Parti'nin iç dinamiklerini yansıtıyor.
14 Aralık 2023

İktidara yakın medya kuruluşlarında görev yapmış Şebnem Bursalı ve CHP'den istifa edip AKP'ye geçen Mehmet Ali Çelebi, İzmir 1'inci bölgeden AKP adına milletvekili seçildiler. Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, AKP bu bölgeden yüzde 25,49 oy alarak Meclis'e dört milletvekili göndermeye hak kazandı. Seçilen diğer AKP milletvekilleri arasında Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu da bulunuyor.
15 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığa başvuran Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan yükseköğrenim diploması talep etmesi, sosyal medya platformu Twitter'da geniş yankı buldu. Kullanıcılar, bu talebi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'tartışmalı diploması' ile ilişkilendirerek 'çifte standart' olarak değerlendirdi. Marmara Üniversitesi'nin daha önce Erdoğan'ın diploması ile ilgili talepleri 'kişisel veri' gerekçesiyle reddettiği hatırlatıldı. Twitter kullanıcıları konuyla ilgili alaycı ve eleştirel yorumlar paylaştı.
21 Mart 2023

İzmir'den Meclis'e gönderilen 28 milletvekilinin 14'ü Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) seçildi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ise sekiz vekil çıkardı. İzmir'de yapılan genel seçimlerde, CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kentte yüzde 63,29 oranında destek aldı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) adayı İrfan Değirmenci, İzmir'in ikinci bölgesinde milletvekilliğini az bir farkla kaçırdı.
15 Mayıs 2023

Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) 6284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un değiştirilmesi talebine karşı çıkan AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, partisi içinde ve kamuoyunda hedef haline geldiğini belirtti. Zengin, bu konuda konuştuğunda aşırı bir hedef olma durumuyla karşılaştığını ve yüzlerce tehdit mesajı aldığını ifade etti. Ayrıca, kadınların oylarının önemine değinerek, AK Parti'nin kadın seçmenlerini rahatsız eden bir tartışma üslubuna sahip olmaması gerektiğini vurguladı.
18 Mart 2023

ORC'nin 9 bin 170 katılımcı ile gerçekleştirdiği ankette, 14 Mayıs genel seçimlerinde en başarılı seçim kampanyasını yürüten milletvekili adayları olarak Erzincan'dan CHP adayı Mustafa Sarıgül ve İstanbul'dan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan belirlendi. Ankette katılımcılara, yaşadıkları bölge ve Türkiye genelinde değerlendirme yapmaları istendi ve sonuçlara göre cumhur ve millet ittifaklarından en başarılı kampanya yürüten 10'ar milletvekili adayı sıralandı.
13 Haziran 2023
İşaretlediklerim