1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle İstanbul, Ankara ve İzmir'de raylı sistemlerde ulaşım ücretsiz sağlanacak. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, bu şehirlerde Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hatlarındaki seferler bu özel günlerde ücretsiz olacak. Ayrıca, 1 Mayıs'ta İstanbul'da toplu ulaşıma kısıtlamalar uygulanacak.
30 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM verilerine göre, İstanbul'da hafta sonu soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. Cumartesi günü fırtına, pazar günü ise tam fırtına bekleniyor ve sıcaklıkların 4-8 derecelere kadar düşmesi öngörülüyor. Yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı olabileceği tahmin ediliyor. İBB, olası olumsuzluklara karşı ekiplerini hazırda beklettiğini ve İstanbulluların tedbirli olmaları gerektiğini duyurdu.
24 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) üniversite öğrencilerine hizmet veren yurtlarına başvurular başladı. Bu yıl 5 bin 191 yatak kapasitesiyle hizmet verecek yurtlara online olarak başvurulabilecek. Başvurular için belirlenen süre yedi gün olacak ve başvuru sonuçları aynı web sitesinden duyurulacak. Yurtlarda sabah ve akşam yemeği imkanı olacak ve bu yılki ücretin kahvaltı ve akşam yemeği dahil 1300 lira olması planlanıyor.
21 Ağustos 2023

İstanbul'da bir haftalık ara tatilin sona ermesi ve okulların açılmasıyla birlikte haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu yaşandı. Toplu taşıma aktarma istasyonlarında ve bazı ana arterlerde yolcu ve araç yoğunluğu gözlemlendi. Özellikle Cevizlibağ, E-5, D-100 kara yolu, 15 Temmuz Köprüsü bağlantı noktaları, Esenyurt ve Avcılar'da trafik sıkışıklığı dikkat çekti. Anadolu Yakası'nda da TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunda yoğunluklar yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 67 seviyelerindeyken, bu oran 09:40 itibarıyla yüzde 54'e düştü.
20 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, minibüslerde İstanbul Kart ile ödeme yapılabilmesi için bir projeyi hayata geçirdi. Pilot uygulama olarak Arnavutköy'de başlatılan bu sistem, minibüs yolcularının da aktarma ve indirim avantajlarından faydalanabilmesini sağlayacak. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, projenin İstanbul ulaşımında önemli bir dönüşüm başlattığını ve kısa sürede İstanbul geneline yayılmasının beklendiğini belirtti. Proje, minibüslerin diğer toplu taşıma araçlarıyla tam entegre olmasını ve toplu ulaşımda geçerli olan indirimli ve aktarmalı bilet avantajlarının minibüslerde de uygulanmasını sağlayacak.
2 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) toplu ulaşımda talep ettiği yüzde 57,07'lik zam teklifi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında değerlendirildi. Karara varılamayan toplantıda teklif, alt komisyona sevk edilerek tekrar değerlendirilmesi kararlaştırıldı. İBB, enflasyon, asgari ücret ve akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle toplu taşıma ücretlerine yüzde 57,07 zam talep ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri yüzde 40, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ise yüzde 100 zam istiyordu.
27 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bağdat Caddesi'ni yenileme projesine başlıyor. Projenin ilk etabı, caddenin 32 bin metrekarelik alanında gerçekleştirilecek ve oturma-dinlenme alanları, sergi salonları ve bisiklet yolları yenilenecek. İBB, kaldırımların genişletilmesi, kot farklılıklarının giderilmesi, yaya geçişlerinin kolaylaştırılması, kültürel değerlerin korunması ve yeni sanat odaklarının kazandırılması gibi altı öncelikli hedef belirledi. Proje, modern kent mobilyaları ve yeni yeşil alanlar ile Bağdat Caddesi'ni modern İstanbul'un yüzü yapmayı amaçlıyor.
25 Mayıs 2024

Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararına göre, 20 Nisan'dan 24 Nisan 07:00'ye kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda olan otoyollar ve bazı köprülerden geçişler ücretsiz olacak. Yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen yollar bu uygulamanın dışında tutulmuştur. Ayrıca, 21-24 Nisan tarihleri arasında Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile belediye toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz sağlanacak.
14 Nisan 2023

İçişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine Ticaret Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) iki müfettiş gönderdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son aylarda iktidar tarafından çeşitli suçlamalarla baskı altında olduğunu belirtiyor. İmamoğlu, daha önce kamu görevlisine hakaretten ceza almış ve siyasi yasak süreci başlamıştı. Ayrıca, İBB ekipleri, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası Hatay'da yardım çalışmalarına katılıyor.
8 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ada halkının istememesine rağmen gece yarısı minibüsleri Adalar’a çıkarttı. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun motorlu taşıt trafiğine ilişkin kararlarına rağmen, İETT Genel Müdürlüğü bünyesindeki elektrikli minibüsler 15 Haziran’da Büyükada’da seferlere başladı. Ada halkı minibüslere karşı eylem başlattı ve İBB yetkililerine seçimden önce verdikleri sözleri hatırlattı. Polis müdahalesiyle karşılaşan Adalılar, minibüslerin kaldırılması için direnmeye devam ediyor.
19 Haziran 2024

İstanbul Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) ve bağlantı yolları tören süresince trafiğe kapalı olacak. Trafik akışı için Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi gibi alternatif yollar belirlendi. Ayrıca, Hal Yolu Güney istikameti Bayrampaşa ayrımlarından itibaren trafiğe kapatılacak ve trafik akımı yan yola yönlendirilecek.
28 Ekim 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları, özellikle lodosun etkisiyle, Şehir Hatları ve İDO tarafından yapılan bazı vapur seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. İptal edilen hatlar arasında Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Maltepe-Adalar ve Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu gibi önemli güzergahlar bulunuyor. İDO'nun Bandırma-Yenikapı-Kadıköy seferi de hava muhalefeti sebebiyle yapılamadı.
18 Ocak 2023

Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattında gerçekleştirilen hat bakım çalışmaları sebebiyle, seferlerde geçici bir düzenlemeye gidildi. Bugün saat 06:00'dan 10:00'a kadar Yenikapı ile Otogar istasyonları arasında hizmet verilirken, Otogar ile Atatürk Havalimanı istasyonları arasında ücretsiz İETT otobüsleriyle seferler sağlandı. Saat 10:00 itibarıyla Otogar-Atatürk Havalimanı arası seferlerin gecikmeli olarak işletilmeye başlandığı ve 13 Kasım Pazartesi günü saat 06:00'dan itibaren seferlerin normale döneceği açıklandı.
12 Kasım 2023

İstanbul'da 2 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi Sınavı (LGS) ve Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (YDUS) girecek öğrenci ve öğretim görevlilerine toplu ulaşım ücretsiz olacak. İstanbulkart sahipleri, sınav belgelerini veya görevli belgelerini göstererek bu imkandan faydalanabilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sınav günü ek seferler düzenleyerek ve şantiyelerde sessizlik sağlayarak öğrencilerin sınav konsantrasyonunu korumak için önlemler alacak. Ücretsiz ulaşım, sınav başlangıcından iki saat önce başlayıp, sınav bitişinden iki saat sonrasına kadar devam edecek.
31 Mayıs 2024

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayacak kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur beklentisi nedeniyle Şehir Hatları vapur seferleri iptal edildi. İstanbul Liman Başkanlığı'nın kararıyla Boğaz'da yerel deniz trafiği durduruldu. Marmaray, Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında ilave seferler yapılacağını duyurdu. Vatandaşların ulaşımının aksamaması için alınan bu önlemler, kötü hava koşullarının etkisini azaltmayı amaçlıyor.
28 Kasım 2023

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde sabah saatlerinde yağışın da etkisiyle trafikte ve toplu taşıma noktalarında yoğunluk yaşandı. T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda teknik bir arıza meydana geldi ve seferler geçici olarak Kabataş-Güngören istasyonları arasında sınırlı kaldı. Deniz ulaşımında da olumsuz hava koşulları nedeniyle aksamalar ve gecikmeler yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre, sabah 09:11 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 81 olarak ölçüldü.
4 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun yeni taksiye dönüştürülmesi için başvuruları tamamladı ve kura çekimi yapıldı. İBB Başkanı İmamoğlu, araçların uygun maliyetle temin edileceğini belirtirken, taksiciler araç fiyatlarının 800 bin TL'den 1.5 milyon TL'ye çıkarıldığını iddia ediyor. İBB'nin bu süreci desteklediği belirtilen İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'ya taksicilerden tepki var. İmamoğlu, yeni taksilerin İstanbul'a ve esnafa değer katacağını ve uygun fiyatlarla sağlanacağını ifade etti.
17 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla riskli yapılarda oturan kiracılara ve hak sahiplerine aylık 4 bin 500 lira kira yardımı yapacağını duyurdu. İBB Meclisi, bu kararı ve riskli yapılardaki hak sahiplerinin bankalardan kullanacakları kredilere faiz desteği sağlanmasını oy birliğiyle onayladı. Destekler, 6306 sayılı Kanun kapsamında riskli yapı olarak tespit edilen ve KİPTAŞ tarafından yenilenmesi için uzlaşılacak yapılara verilecek. İBB'nin sağladığı destekler, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası olası İstanbul depremine yönelik endişelerin artmasıyla gündeme geldi.
23 Mart 2023

İstanbul'un kuzey ve yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis, İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin askıya alınmasına ve bazı vapur seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. Sis, özellikle Yavuz Sultan Selim Köprüsü çevresi ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sarıyer ve Beykoz kesimlerinde yoğunlaştı. Trafikte ciddi bir aksama yaşanmazken, sis nedeniyle bazı ana cadde ve viyadüklerde görüş mesafesi düştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu ölçümüne göre, kent genelinde trafik yoğunluğu sabah saat 08.00 itibarıyla yüzde 1 olarak kaydedildi.
10 Mart 2024

İstanbul Valiliği, Cumhuriyet Bayramı provası nedeniyle 24 Ekim Salı günü bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Kapatılacak yollar arasında Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi), D-100 kuzey ve güney istikametinden Edirnekapı, 10. Yıl, Oğuzhan, Sofular, Halıcılar, Akdeniz, Akşemsettin ve Ordu caddeleri bulunuyor. Trafik akışının sağlanamayacağı diğer bölgeler arasında Atatürk Bulvarı'ndan ve Keçeci Meydan Sokak'tan Adnan Menderes Bulvarı'na girişler ile buraya çıkan tüm cadde ve sokaklar, Hal Yolu güney istikameti de Bayrampaşa ayrımlarından itibaren yer alıyor. Alternatif olarak Turgut Özal Bulvarı (Millet Caddesi), Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi kullanılabilecek.
22 Ekim 2023
İşaretlediklerim