Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı direnen 22 kişi gözaltına alındı. 2019'dan bu yana süren direniş sırasında, jandarma ekipleri tarafından ağaç kesimine karşı çıkan köylülere biber gazlı ve coplu saldırılar düzenlendi. Gözaltına alınanlar arasında İkizköylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal ve Yeşiller Partisi yönetim kurulu üyesi Deniz Melsa Ergenç de bulunuyor.
29 Temmuz 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 953. haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis tarafından müdahale edildi ve en az 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı.
1 Temmuz 2023

Ordu merkezli beş ilde düzenlenen 'Kuyu-3' operasyonunda, iki ayrı organize suç örgütüne yönelik olarak 30 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Suç örgütlerinin, haksız para taleplerini kabul etmeyen iş insanlarına ve eğlence mekanlarını zorla ele geçirmek amacıyla işyeri sahiplerine silahlı saldırılar düzenledikleri belirtildi. İzmir'de yakalanan 18 şüpheliden 13'ü tutuklandı, beşi adli kontrolle serbest bırakıldı.
7 Haziran 2024

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), seçimlere kısa bir süre kala yapılan ev baskınlarında birçok üyesinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınanlar arasında Yeşil Sol Parti'den üç milletvekili adayı da bulunuyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında ESP, SKM, ETHA ve SGDF üyelerinin evlerine operasyon düzenlendiği ve dosyada gizlilik ile avukat kısıtlılığı olduğu belirtildi.
30 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında arama kurtarma çalışmalarını eleştiren tweetler atan siyaset bilimci Özgün Emre Koç, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçlamasıyla gözaltına alındı. Koç, yarın savcılığa sevk edilecek ve bu geceyi emniyette geçirecek. Aynı gerekçeyle gazeteciler Merdan Yanardağ ve Enver Aysever hakkında da soruşturma başlatılmıştı.
7 Şubat 2023

İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak, Bolu ve Tunceli'de 12-17 Ağustos tarihlerinde çıkan orman yangınlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 22 kişi gözaltına alındı ve bunlardan dokuzu tutuklandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, X hesabından yaptığı paylaşımda, beş kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve bir kişinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığını belirtti. Yedi şüphelinin gözaltı işlemleri devam ederken, soruşturmaların titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi.
19 Ağustos 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından İstanbul, Ankara, Mersin, Şanlıurfa ve Batman'da siber dolandırıcılık suçlarına yönelik Sibergöz-31 operasyonları gerçekleştirildi. Operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak mağdurları dolandırdıklarını ve bu yöntemle 4 milyon 600 bin lira haksız kazanç elde ettiklerini açıkladı. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale de el konuldu.
17 Nisan 2024

İstanbul'da düzenlenen 9'uncu Trans Onur Yürüyüşü sırasında en az sekiz kişi, aralarında bir 18 yaşından küçük bireyin de bulunduğu, gözaltına alındı. Yürüyüş öncesinde İstiklal Caddesi'ne çıkan yollar polis tarafından kapatıldı ve bazı metro durakları kullanıma kapatıldı. Yürüyüşe katılan LGBTİ+ bireyler Harbiye'de toplanarak basın açıklaması yaptı ve daha sonra dağıldı. Polis, yürüyüşe katılanlara karşı sert müdahalede bulunduğu ve bir yurttaşın gözaltına alınma anı görüntülendi.
18 Haziran 2023

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, IŞİD mensuplarının faaliyetlerini engellemek amacıyla bir operasyon düzenledi. İstihbarat ve lojistik yapılanmada yer aldıkları iddia edilen sekiz şüpheli, silahlı faaliyetlerde bulundukları ve yasa dışı yollarla ülkeye girdikleri gerekçesiyle tespit edildi. Akdeniz ve Mezitli ilçelerindeki belirlenen adreslere şafak vakti gerçekleştirilen operasyonla şüpheliler gözaltına alındı.
31 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 7 Mayıs'ta Erzurum'da düzenlediği miting sırasında yaklaşık 200 kişilik bir grup tarafından taşlı saldırı gerçekleştirilmiş ve en az 17 kişi yaralanmıştı. İlk etapta 15 kişi gözaltına alınmış, ancak serbest bırakılmışlardı. Emniyet ekiplerinin kamera kayıtları üzerinden yaptığı incelemeler sonucunda dokuz şüpheli daha tespit edilerek gözaltına alındı.
9 Mayıs 2023

İzmir merkezli 18 ilde gerçekleştirilen kripto para dolandırıcılığı operasyonunda, taklit internet siteleri üzerinden mağdurların hesaplarını ele geçirdiği iddia edilen 48 şüpheliden 19'u tutuklandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü serbest bırakılırken, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 15 kişi oldu. Şüphelilerin sahte siteler kurduğu, sahte reklam logoları oluşturduğu ve haksız yere 50 milyon lira kazanç sağladıkları iddia ediliyor.
18 Mart 2023

Halktv.com.tr'nin yazıişleri müdürü Dinçer Gökçe, 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla gözaltına alındı ve 'mesleki' alanda 'iki kitap okuyup özet çıkarma' cezası aldı. Gökçe'nin gözaltına alınma gerekçesi, halktv.com.tr'de yayınlanan ve tahliye edildiği öne sürülen iki hükümlünün halen cezaevinde olduğu bir haberdi. Gökçe, polis ve savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
2 Kasım 2023

Diyarbakır merkezli gerçekleştirilen bir operasyonda gözaltına alınan kişiler arasında bulunan Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları serbest bırakıldı. Tiyatro, serbest bırakılan oyuncularla ilgili bilgiyi Twitter hesabından Kürtçe ve Türkçe olarak paylaştı ve yaklaşan oyunları için davet yaptı. Operasyonda gazeteci, avukat, siyasetçi ve sanatçıların da aralarında olduğu en az 128 kişi gözaltına alınmış ve baskınlarda üç bine yakın polis görev yapmıştı.
28 Nisan 2023

TFF 2'nci Lig'de Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcularına saldırı düzenlendi ve tribünde 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterleri açıldı. Saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında dokuz kişi gözaltına alındı ve üç güvenlik yöneticisi görevden uzaklaştırıldı. Gözaltına alınan kişilerin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıkları bildirildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursaspor taraftarını milli duruşlarından dolayı tebrik ederken, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise 'Amed vardır, Amedspor vardır' şeklinde bir açıklama yaptı.
7 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı sonrası, 'provokatif paylaşımda bulunma ve dezenformasyon faaliyeti yürütme' suçlamalarıyla 13 kişi gözaltına alındı. Avrasya Araştırma kurucusu Kemal Özkiraz da gözaltına alınanlar arasında. Ankara başsavcılığı, İnce'nin iddialarının araştırılması amacıyla 'şantaj', 'tehdit', 'belgede sahtecilik', 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlarından soruşturma başlattığını ve 17 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. Gözaltına alınanlardan dördü adliyeye sevk edildi, diğer şüphelilerin işlemleri devam ediyor.
13 Mayıs 2023

11'inci İzmir LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'ne polis müdahale etti ve onlarca kişi gözaltına alındı. İzmir Valiliği, 'genel ahlakı koruma' gerekçesiyle Onur Haftası kapsamında İzmir'de düzenlenecek etkinlikleri yasaklamıştı. Yürüyüşe katılmak için toplanan kitleyi polis ablukaya aldı ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gamze Şimşek ve dört avukat da bulunuyor.
25 Haziran 2023

Adana'da 'Şirinler Çetesi' adıyla bilinen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çetenin tehdit, silahlı yağma, silahla yaralama, tefecilik ve maddi menfaat sağlamak için kentteki altı iş yerine baskı uyguladığı belirlendi. Operasyon kapsamında ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.
23 Eylül 2023

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde üç üst düzey emniyetçinin görevden alınmasını, AK Parti'ye yönelik bir kumpas olarak değerlendirdi. İddialara göre, dört polis memuru organize suç örgütü liderinin avukatıyla görüşüp İzmir'de yemek yedi. İçişleri Bakanlığı, bu iddialar üzerine üç üst düzey emniyetçiyi görevden uzaklaştırdı. Şimşek, bu durumu AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir operasyon olarak nitelendirdi.
9 Mayıs 2024

Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçundan 36 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara, İstanbul, İzmir, Manisa ve Mersin'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 21 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine sevk edilecek.
5 Mart 2024

1 Ekim'de İçişleri Bakanlığı'na yapılan saldırı sonrasında sosyal medyada paylaşım yapan 23 kişi hakkında 'terör örgütü propagandası' gerekçesiyle gözaltı kararı verildi. Ankara başsavcılığı, saldırı sonrasında sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerin Ankara'ya getirileceği belirtildi.
6 Ekim 2023
İşaretlediklerim