MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve saldırıyı organize etmekle suçlanan Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanmadı. Özyağcı'nın kaçırılmasında kilit isim olarak gösterilen eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18 Ocak 2023

İzmir'in Buca ilçesinde, 13 yaşındaki Eymen Y isimli çocuk, akrabası olan ve 12 yaşından küçük bir çocuk tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Olayın ardından kaçan şüpheli çocuk, jandarma ekipleri tarafından yakalandı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koruma altına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
8 Kasım 2023

İstanbul Bahçelievler'de, yeni doğan bebeğini dördüncü kattan atarak ölümüne neden olduğu iddia edilen Özbekistan uyruklu temizlik görevlisi kadın tutuklandı. Bebek, bir binanın bahçesinde poşet içinde ölü olarak bulundu. Kadın, hamile olduğunu bilmediğini ve bebeğin ölü doğduğunu iddia ederek suçlamaları reddetti. Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adalet Sarayı'na sevk edilen kadın, nöbetçi hakimlik tarafından tutuklama kararı alındı.
2 Şubat 2023

İstanbul Esenyurt'ta M.Ö. isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi F.Ö.'yü silahla vurarak öldürdü ve ardından kendisini vurdu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, çiftin hayatını kaybettiğini belirledi. Cesetler, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.
21 Eylül 2023

Kırşehir'de 38 yaşındaki G.T isimli bir kadın, evinde bıçak darbeleriyle öldürülmüş olarak bulundu. Yakınlarının haber alamaması üzerine polise bildirilen olay sonrası güvenlik güçleri tarafından yapılan incelemede, kadının vücudunun çeşitli yerlerinden bıçak darbeleri aldığı ve hayatını kaybettiği tespit edildi. G.T'nin cesedi otopsi için hastane morguna kaldırıldı ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
17 Mayıs 2023

Sekiz yıl önce Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmeden önce alıkonulduğu anın görüntüsünü paylaştığı iddia edilen E.E.Y., 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandı. Şüpheli, ifadesinde paylaşımın kendisine ait olmadığını ve tehditler aldığı için sosyal medya hesaplarını dondurduğunu belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSYÖN'de çalışan E.E.Y.'nin iş akdi feshedildi. İçişleri Bakanlığı, İBB'ye yönelik terör soruşturması kapsamında 1668 kişiyi tespit ettiğini açıkladı.
31 Mart 2023

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın karakolda ölümüne ilişkin 12 polisin yargılandığı davada savcı, polislerin 'bilinçli taksirle ölüme neden olmak' ve 'kasten yaralama' suçlarından cezalandırılmalarını istedi. Yıldırım, mesai arkadaşının gözaltına alınması üzerine bilgi almak için gittiği karakolda gözaltına alınmış ve daha sonra ölüm haberi verilmişti. İstanbul Valiliği ölüm nedenini 'kalp krizi' olarak açıklamış, ancak Diken'in ortaya çıkardığı güvenlik kamera kayıtları Yıldırım'ın polisler tarafından dövüldüğünü göstermişti. Savcının mütalaasına göre, Yıldırım'ın kalp hastası olduğunu belirtmesine rağmen polislerin şiddet uygulamaya devam etmesi sonucu mevcut kronik kalp damar hastalığı aktif hale gelmiş ve ölümle sonuçlanmıştır.
12 Haziran 2023

Hatay'ın Altınözü ilçesinde Hüseyin B, kendisinden ayrılmak isteyen eşi Rakkuş B. ile konuşmak için kayınpederinin evine gitti. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Hüseyin B, yanında getirdiği pompalı tüfekle kayınpederi İyed B'ye ve eşi Rakkuş B'ye ateş açtı. İyed B olay yerinde hayatını kaybederken, Rakkuş B ağır yaralandı. Hüseyin B olayın ardından kaçtı ve yakalanması için çalışma başlatıldı.
22 Ağustos 2023

Adana Seyhan ilçesinde polis ekipleri, bir ticari taksiyi durdurduğunda araçtan inip kaçan bir şüpheliye 'dur' ihtarında bulundu. Şüpheli, polisin uyarılarına rağmen kaçmaya devam etti ve bir binanın bahçesine el bombası attı. Kovalamaca sonucunda yakalanan 23 yaşındaki Y.K'nin üzerinden ruhsatsız tabanca ve mermiler çıktı. Ayrıca Y.K'nin daha önce 'PKK propagandası' yapmaktan suç kaydı olduğu belirlendi.
17 Mayıs 2023

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, dört çocuk annesi B.A. isimli kadın, kocası M.A.A. tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, yaralı kadını hastaneye kaldırdı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen B.A. hayatını kaybetti. Şüpheli koca M.A.A.'nın yakalanması için polis çalışma başlattı. Ölen kadının daha önce kocasına karşı uzaklaştırma kararı aldırdığı ve bu kararın süresinin bu ay sona erdiği belirtildi.
17 Aralık 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin öldüğü silahlı kavgaya karışan bir kişinin daha yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, olayın şüphelilerinden M.Ö.'den sonra S.Ö de yakalandı. Diğer iki şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
31 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferinin ardından yapılan kutlamalarda, İYİ Parti üyesi ve sandık görevlisi Erhan Kurt Ordu'da bıçaklanarak öldürüldü. Olayla ilgili adliyeye sevk edilen üç kişiden biri olan E.K tutuklandı. Kutlamalar sırasında birçok ilde havaya silahlarla ateş açıldığı bildirildi.
30 Mayıs 2023

Daha önce bir avukatın ayağını kırmakla suçlanan ve idari soruşturma geçiren 'Maseratili polis' lakaplı Hüseyin Tayfun Üçgül, Muğla'nın Ortaca ilçesinde yol kenarında park halindeki aracında kafasından vurulmuş halde ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve Üçgül'ün bedeni otopsi için gönderildi. Aile avukatının intihar ihtimali üzerinde durduğu olaya gazeteci Fatih Altaylı ise şüpheli bir intihar olarak yaklaştığını belirtti.
11 Temmuz 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında daha önce 15 kişi tutuklanmışken, dün sabah gözaltına alınan üç kişiden biri olan ve daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş ile Ülkü Ocakları genel başkan yardımcısı olduğu belirtilen Emre Yüksel tutuklandı. MHP'li avukat Serdar Öktem de gözaltına alınanlar arasında.
26 Ocak 2023

Ankara'da, uyuşturucu madde bağımlısı olduğu iddia edilen 17 yaşındaki Y.B.B isimli genç, eski okulu olan Şehit Erhan Dural Anadolu Lisesi önünde bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda, Kahramanmaraş'tan deprem nedeniyle ailesiyle Ankara'ya taşınan ve burada eğitimine devam eden 11 yaşındaki Alperen Palta hayatını kaybetti. Ayrıca bir üniversite öğrencisi ve üç lise öğrencisi yaralandı. Saldırgan, öğretmen ve veliler tarafından etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi ve tutuklandı.
30 Mart 2023

İstanbul Bakırköy'de birlikte yaşayan Cavide Sevgi Arapoğlu ve Mustafa Kolay, başlarından silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Çiftin işe gitmemesi üzerine endişelenen arkadaşları, çilingir yardımıyla eve girdi ve çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı. Polis ekipleri, olay yerinde yaptığı incelemede kapının zorlama izi olmadan içeriden kilitlendiğini belirledi. Çiftin cesetleri, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
20 Temmuz 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili sekiz kişi gözaltına alındı ve bunlar arasında iki özel harekat polisinin de olduğu iddia ediliyor. Cinayet şüphelilerinden birinin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığı ve daha sonra serbest bırakıldığı öne sürülüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili soruları yanıtsız bırakarak, soruşturmanın kamuoyu bilgilendirilerek ilerleyeceğini belirtti.
4 Ocak 2023

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, Y.A. isimli şahıs, eşi Petek A. ile yaşadıkları tartışma sonucu eşini bıçaklayarak öldürdü. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Petek A.'nın hayatını kaybettiğini tespit etti. Şüpheli koca Y.A., polis tarafından gözaltına alındı ve Petek A.'nın cesedi Yenişehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
11 Ocak 2024

Hatay'ın Antakya ilçesinde uyuşturucu kullandığı iddia edilen K.A. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle iki kız kardeşiyle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu araya giren annesi S.Ü.'yü bıçaklayarak öldüren K.A., gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
2 Ocak 2023

Çin'in Guangdong eyaletinde 25 yaşındaki bir saldırgan, bir anaokuluna bıçaklı saldırı düzenledi. Saldırı sonucunda altı kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Saldırgan olay yerinde gözaltına alındı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı ancak saldırıda ölenlerin kimlikleri hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
10 Temmuz 2023
İşaretlediklerim