İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hamas'ın hem asker hem de sivil onlarca İsrailliyi rehin aldığını kabul etti. Bazılarının Gazze Şeridi yakınlarındaki küçük kasabalarda, bazılarının ise Gazze'ye götürüldüğü tahmin ediliyor. Hamas yetkilisi Salih el-Aruri, 'üst düzey subaylar' dahil sayısız İsrailliyi rehin aldıklarını öne sürdü. El-Aruri, 'savaşa girdiklerini ve çok sayıda Filistinli’nin öldürüldüğünü, İsraillilerin öldüğünü ve zafer için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını' söyledi.
7 Ekim 2023

Hamas'ın başlattığı ve İsrail'in karşılık vermesiyle alevlenen savaşta ölenlerin çoğunluğu sivil. İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 1055'e, yaralı sayısı da 5 bin 184'e çıktı. Hamas'ın Gazze Şeridi'nden başlattığı saldırılarda ölen İsraillilerin sayısı 1200'ü, yaralıların sayısı ise 2 bin 700'ü aştı. İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) ordu sözcüsü Jonathan Conricus da ölen İsraillilerin çoğunluğunun sivil olduğunu belirtti.
11 Ekim 2023

İsrail, Hamas'a karşı bir hava saldırısı başlattı. Gazze Şeridi'nde gerçekleşen saldırı sonucunda 161 Filistinli hayatını kaybetti ve yaklaşık 1000 kişi yaralandı. Saldırının detayları ve sonuçları hakkında daha fazla bilgi bekleniyor.
7 Ekim 2023

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Hamas'a karşı 'çökertme' sözü verdi. Bu açıklama, İsrail'de Hamas'a karşı açılan savaş nedeniyle kurulan 'acil durum kabinesi'nin ilk toplantısında yapıldı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda 2 bin 329 kişi öldü, 9 bin 42 kişi yaralandı. Netanyahu, ulusal birlikle hem yurt içine hem yurt dışına hem de 'düşman'a net bir mesaj verildiğini belirtti.
15 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 210 İsraillinin Hamas tarafından rehin tutulduğunu tespit ettiğini açıkladı. Bu bilgi, Hamas'ın iki ABD'li rehineyi serbest bıraktığı haberinin ardından geldi. İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken, Gazze'den İsrail'e yönelik saldırılarda 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 kişinin yaralandığı belirtildi. İsrail'in saldırılarında ise Gazze'de 3 bin 785 kişi hayatını kaybetti, 12 binden fazla kişi yaralandı.
21 Ekim 2023

İsrailli üst düzey yetkililer, İsrail Kamu Yayın Kurumu'na yaptıkları açıklamada, İsrail'e ateş açılmadığı sürece Gazze ve Lübnan'a saldırılmayacağını iddia etti. Bu açıklama, Lübnan'dan İsrail'e yapılan roket saldırıları ve İsrail'in Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara yönelik orantısız güç kullanımı sonrasında geldi. İsrail ordusu, Lübnan'dan atılan roketlerin Hamas'ın Lübnan'daki unsurları tarafından yapıldığını öne sürerek Hamas'ı sorumlu tuttu ve Gazze'ye hava saldırısı düzenledi.
8 Nisan 2023

Hizbullah, Hamas ve Filistinli İslami Cihat liderleri, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir araya geldi. Toplantıda, Gazze'deki direniş cephesinde 'gerçek bir zafer elde etmek' için ittifakların yapması gerekenler değerlendirildi. 'Direniş Ekseni' olarak adlandırılan bu ittifak, İran, Filistinli militan gruplar, Suriye, Lübnan Hizbullah'ı ve diğer grupları içeriyor.
25 Ekim 2023

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ne yönelik gece boyunca düzenlediği hava saldırılarında 24 kişi yaşamını yitirdi. Saldırılar, Rafah, Beyt Lahye ve Han Yunus kentlerindeki ailelerin evlerine yönelikti. Gazze Şeridi'ndeki hastane kaynakları, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'ndeki bir evi hedef alması sonucu yedi kişinin yaralandığını bildirdi. AA muhabiri, hava saldırılarının özellikle bu gece çok yoğun olduğunu belirtti.
9 Ekim 2023

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı saldırılara karşı İsrail, Gazze Şeridi'ni yoğun bir şekilde bombalıyor. Saldırıların altıncı gününde, Hamas saldırılarında ölen İsraillilerin sayısı 1300'ü, İsrail'in saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı ise 1354'ü geçti. İsrail'in Gazze'ye su, elektrik, yiyecek ve yakıt ikmalini kestiği bildirildi.
12 Ekim 2023

Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından, İsrail ağır bir karşı saldırı başlatmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, bu saldırılarda ölenlerin sayısı 4 bin 137'ye, yaralananların sayısı ise en az 13 bin oldu.
20 Ekim 2023

İsrail ordusu, Hamas'ın 'Aksa Tufanı' adlı saldırısının ardından Gazze'yi ağır bir şekilde bombalamaya başladı. İsrail, Gazze'ye elektrik tedariğini kesti ve halktan bölgeyi terk etmesini istedi. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde Hamas'a ait 120 noktaya hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda Hamas'a ait hedeflerin vurulduğu, bunların arasında bir tünelin bulunduğu aktarıldı.
8 Ekim 2023
İşaretlediklerim