Diyarbakır merkezli yedi ilde düzenlenen operasyonda, e-Devlet sitesini taklit ederek dolandırıcılık yapan bir suç örgütü çökertildi ve 26 kişi tutuklandı. Suç örgütü, sahte e-Devlet siteleri kurarak ve güvenli ödeme bahanesiyle linkler göndererek mağdurları dolandırdı. Operasyonda çok sayıda dijital materyale el konuldu ve şüpheliler hakkında 76 suç dosyası bulunduğu tespit edildi. Operasyon Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Adana ve Hatay'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
20 Temmuz 2024

İstanbul Ataşehir'deki Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nde alkol kullandığını gösteren bir fotoğrafı sosyal medyada paylaştığı için S.Y.Ö. isimli kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen S.Y.Ö, savcılık işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
17 Eylül 2023

Adana'da, Seyhan ve Çukurova belediyelerindeki imar usulsüzlükleriyle ilgili soruşturma kapsamında 34 şüpheli gözaltına alındı ve 13'ü tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarına karıştıkları iddia edilen şüpheliler arasında belediye yetkilileri de bulunuyor. Operasyon kapsamında şüphelilere ait mal varlıklarına da el konuldu.
2 Ekim 2023

Adana'da 'Şirinler Çetesi' adıyla bilinen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çetenin tehdit, silahlı yağma, silahla yaralama, tefecilik ve maddi menfaat sağlamak için kentteki altı iş yerine baskı uyguladığı belirlendi. Operasyon kapsamında ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.
23 Eylül 2023

Batman merkezli üç ilde gerçekleştirilen operasyonda, kamuda iş bulma vaadiyle dolandırıcılık yapan yedi kişi tutuklandı. Polis, şüphelilerin mağdurları inandırmak için sahte belgeler düzenlediğini ve Ankara'ya götürdüğünü belirledi. Operasyon sonucunda Batman, Muğla ve Ankara'da gözaltına alınan 11 şüpheliden yedisi tutuklandı. İki şüphelinin başka bir suçtan tutuklu olduğu, birinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.
8 Ağustos 2024

İzmir'de düzenlenen 'Mahzen-48' operasyonunda, 'Kertenkele' kod adlı Batuhan Tok'un yönettiği suç örgütü çökertildi ve dokuz şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'kasten yaralama', '6136 Sayılı Kanuna muhalefet' ve 'silahla tehdit' suçlarını işlediğini belirtti. Operasyonlarda beş ruhsatsız tabanca, altı ruhsatsız tüfek ve çeşitli miktarda uyuşturucuya el konuldu.
23 Mayıs 2024

İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet soruşturmasında 77 şüpheli gözaltına alındı. Bir şüphelinin yurtdışında olduğu bildirildi. Soruşturma kapsamında 16'sı kamu görevlisi olmak üzere toplam 78 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon sırasında şüphelilerin adreslerinde ve Aliağa Gümrük Müdürlüğü binasında aramalar yapıldı ve bazı dijital materyallere el konuldu.
9 Temmuz 2024

Samsun'da polis ekipleri, otogarda şüpheli davranışlar sergileyen A.A. ve H.T.'yi takibe aldı. Yapılan aramalarda uyuşturucu bulunamasa da, zanlıların mide ve bağırsaklarında uyuşturucu taşıdıkları tespit edildi. Hastanede yapılan tıbbi müdahale sonucunda 500 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Zanlılara yardım eden bir kişi de gözaltına alındı ve haklarında uyuşturucu ticareti yapmak suçundan adli işlem başlatıldı.
8 Temmuz 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri, Kabataş Sahili'nde yasal olmayan yollarla denizden çıkarılan midyelerin bir araca yüklendiğini tespit etti. Araçta 95 çuval içerisinde bulunan iki ton midyeye el konulurken, şüpheli Ö.A.'ya 'Su Ürünleri Kanunu'na muhalefet' suçundan 26 bin 242 lira para cezası verildi. Midyeler, canlılığını sürdürmesi ve doğal yaşama kazandırılabilmesi amacıyla tekrar denize bırakıldı.
22 Ağustos 2024

İstanbul ve Kocaeli merkezli 14 ilde düzenlenen 'Sibergöz-44' operasyonlarında 107 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin 45 farklı paravan şirket kurarak hesaplarında 3 milyar liralık para hareketliliği olduğu tespit edildi. Operasyonlarda dört ruhsatsız tabanca, çok miktarda döviz ve Türk lirası ile birçok dijital materyale el konuldu. Şüphelilerin sosyal medya üzerinden 'Forex Yatırım, Yüksek Kazanç' adıyla paylaşım yaparak vatandaşları dolandırdıkları belirlendi.
11 Haziran 2024

Hatay merkezli yedi ilde düzenlenen 'Mahzen-47' operasyonunda, dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, rüşvet, kişisel verilerin hukuka aykırı kullanılması, görevi kötüye kullanma ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işleyen bir organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda örgüt liderleri İsmail Azar ve Hamza Mutlu dahil 51 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin medikal firmalar üzerinden usulsüz rapor çıkardıkları ve sahte reçeteler düzenleyerek haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Yapılan incelemelerde, örgütün kamuyu yaklaşık 1 milyar lira zarara uğrattığı belirlendi.
16 Mayıs 2024

Adana merkezli iki ilde düzenlenen 'Kuyu-1' operasyonlarında, aralarında örgüt elebaşıları Mustafa Altınyüzük ve Ramazan Altınyüzük'ün de bulunduğu 51 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin tehdit, yağma, kasten öldürmeye teşebbüs ve yasa dışı silah ticareti gibi suçlara karıştığı tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele başkanlığının koordinesinde yapıldığını ve operasyonlarda beş ruhsatsız tabanca, 17 ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda dijital materyale el konulduğunu açıkladı.
29 Mayıs 2024

İzmir'de Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tutuklu ve hükümlüleri İzmir Eğitim Diş Hastanesi'ne getiren cezaevi nakil aracının altına uyuşturucu madde saklandığı ihbarı üzerine polis harekete geçti. Yapılan aramada, poşet içerisinde ve çoraba sarılı vaziyette 1216 uyuşturucu hap bulundu. Ö.K., ifadesinde cezaevinde hükümlü bir kişiyle telefon irtibatı kurduğunu ve uyuşturucu hapları koyması karşılığında 5 bin lira aldığını söyledi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Ö.K. tutuklandı.
9 Ağustos 2024

Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi, Adana merkezli bir suç örgütüne yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 71 farklı suçla ilişkilendirilen 136 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Adana, İstanbul, Antalya, İzmir, Kocaeli, Niğde, Mersin, Kayseri, Diyarbakır ve Kırklareli'nde düzenlenen operasyonlarda bazı şüpheliler gözaltına alındı ve adreslerde aramalar yapıldı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden sonra emniyete götürüldü.
4 Nisan 2023

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde bir depoda yaklaşık 10 ton etiketsiz ve izlenebilirliği olmayan tavuk ele geçirildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 'ALO 174 Gıda' hattına gelen ihbar üzerine depoyu denetledi ve tavuklara el koyarak imha edilmek üzere işlem başlattı. Depo mühürlenirken, işyeri sahibi hakkında yasal işlem başlatıldı.
12 Haziran 2024

Jandarma ekipleri, İstanbul Kağıthane'deki bir imalathanede yasadışı yollarla Afrika ülkelerinden getirilmiş yabani hayvan derilerinin işlendiğini belirledi. Baskın düzenleyen ekipler, 1514 timsah derisi, 159 deve kuşu derisi, 42 yılan derisi ve bu malzemelerden imal edilmiş 245 kadın çantası ve 190 cüzdana el koydu. Gözaltına alınan şüpheli adliyeye sevk edildi.
24 Eylül 2023

Bursa merkezli 13 ilde düzenlenen 'Mahzen-46' operasyonlarında, ülke genelinde faaliyet gösteren üç ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda, örgüt liderleri Vedat Kıpçak, Fırat Erdal ve Ersin Bulut'un da aralarında bulunduğu 112 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak', 'uyuşturucu madde ticareti', 'cebir, şiddet ve tehdit yoluyla suçluyu kayırma', 'suçtan elde edilen gelirlerin aklanması' ve 'göçmen kaçakçılığı' gibi suçlamalarla karşı karşıya. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu sosyal medya hesabından duyurdu.
15 Mayıs 2024

İstanbul'da terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alındı. Başsavcılık, bu kişilerin IŞİD içerisinde faaliyet gösterdiğini tespit ederek gözaltı kararı verdi. Polis, 13 zanlıyı yakaladı. Operasyonlar, IŞİD'e karşı yürütülen geniş çaplı mücadele kapsamında gerçekleştirildi.
23 Mayıs 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Ocak'tan bu yana düzenlediği 24 bin 539 narkotik operasyonda toplam 8 ton 542 kilogram uyuşturucu madde ve 2 buçuk milyondan fazla uyuşturucu hap ele geçirdi. Türkiye'de, özellikle metamfetamin kullanımında her geçen yıl artış görülüyor. Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi'nin 2022 raporuna göre, İstanbul metamfetamin kullanımında Avrupa'daki 106 merkez arasında 10'uncu sırada.
1 Ağustos 2023

İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonlar sonucunda, bebekler üzerinden haksız kazanç sağlayan ve aralarında doktorların da bulunduğu bir şebeke ortaya çıkarıldı. Toplam 300 şüpheli belirlenirken, somut delil bulunan 41 kişi gözaltına alındı. Şebekenin, özel hastanelerin yeni doğan yoğun bakım ünitelerine bebek yönlendirerek yüklü miktarda menfaat sağladığı ve SGK tarafından bu hastanelere yapılan ödemelerin maksimum süre boyunca devam ettirildiği belirlendi. Ayrıca, yoğun bakım ünitelerinde bulunması gereken doktorların kimliklerinin kiralandığı ve hemşirelerin doktor olarak tanıtıldığı tespit edildi.
27 Nisan 2024
İşaretlediklerim