Lionel Messi'nin 2000 yılında FC Barcelona'ya transferini belgeleyen peçete, bir açık artırmada 890 bin avroya satıldı. Peçete, Messi'nin 13 yaşında Barcelona'ya transferi sırasında imzalanmış ve dönemin kulüp transfer danışmanı Josep Minguella, Barcelona direktörü Carles Rexach ve Messi'yi transfer eden Horacio Gaggioli'nin imzalarını taşıyor. Peçete, Londra merkezli müzayede evi Bonhams tarafından satıldı ve satış uluslararası ilgi gördü.
18 Mayıs 2024

Pablo Picasso ile 10 yıllık birlikteliğin ardından ayrılan ve sanat dünyasında dışlanan Françoise Gilot'un eserleri, Paris'teki Picasso Müzesi'nde sergilenecek. Gilot, Picasso'nun baskılarına rağmen ABD'de başarılı bir kariyer yapmayı başardı. Picasso Müzesi'nde Gilot'a adanmış bir oda açılması, Fransa'daki kamu koleksiyonlarında sınırlı yer bulmasının değişmesi umuluyor. Gilot'un eserleri yıl sonuna kadar müzede ziyaretçilere açık olacak.
16 Mart 2024

Elvis Presley'in kariyerinin başlarında giydiği mavi süet ayakkabılarının, Devizes, Wiltshire'daki Henry Aldridge & Son müzayede evinde 120 bin sterline (yaklaşık 5 milyon TL) satılması bekleniyor. Presley, bu ayakkabıları 1950'lerde sahnede ve sahne dışında giymiş, ABD ordusuna çağrıldığında ise bir arkadaşına vermişti. Müzayede evi, geçen yıl da Presley'e ait bir vizon paltoyu 128 bin sterline Amerikalı bir koleksiyoncuya satmıştı.
28 Haziran 2024

ABD'nin Maine eyaletinde bir evin tavan arasında bulunan Rembrandt Harmenszoon van Rijn'in 'Bir Kızın Portresi' adlı tablosu 1,41 milyon dolara satıldı. Sanat eksperi Kaja Veilleux tarafından keşfedilen tablo, 1970'te Philadelphia Sanat Müzesi'ne ödünç verilmişti. Rembrandt uzmanı Gary Schwartz, portrenin Hollandalı ustaya ait olma ihtimalinin son derece yüksek olduğunu belirtti. Eserin sahibinin kimliği açıklanmazken, tablonun tavan arasına nasıl girdiği bilinmiyor.
10 Eylül 2024

İspanya'daki Prado Müzesi, başlangıçta 1500 avro (yaklaşık 52 bin lira) fiyatla açık artırmaya çıkarılması planlanan bir eserin, ünlü İtalyan ressam Michelangelo Merisi da Caravaggio'ya ait olduğunu doğruladı. Eser, 'Ecce Homo' adını taşıyor ve İsa'nın çarmıha gerilmeden önce kalabalığa gösterilmesini tasvir ediyor. Müze yetkilileri, eserin Caravaggio'ya ait olduğunun anlaşılması üzerine açık artırmayı durdurdu ve eserin satışını yasakladı. Eser, 27 Mayıs'tan itibaren müzede sergilenecek.
7 Mayıs 2024

Ünlü basketbol yıldızı Kobe Bryant'ın 2000 NBA şampiyonluğuna ait yüzüğü, 927 bin 200 dolara satılarak Bill Russell'ın 1957 şampiyonluk yüzüğünün rekorunu kırdı. Yüzük, Kobe tarafından babası Joe'ya hediye edilmişti ve satışı Goldin tarafından gerçekleştirildi. Kobe'nin ailesiyle ilişkileri zaman zaman gergin olmuş, 2013'te ailesiyle hatıraların satışı konusunda yaşadığı anlaşmazlık sonrası ailesi özür dilemişti.
2 Nisan 2024

ABD'li rapçi Snoop Dogg, 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları öncesinde yakılan olimpiyat meşalesini taşıyacak. Meşale, Paris'in Saint-Denis banliyösünden geçerek Eyfel Kulesi'ne ulaşacak. Snoop Dogg, olimpiyat boyunca Fransa'da kalacak ve NBC haber kanalının spor muhabirliğini yapacak. Rapçi, olimpiyatları izleyerek büyüdüğünü ve Paris'te inanılmaz sporcuların performanslarını görmek için heyecanlı olduğunu belirtti.
23 Temmuz 2024

1945 yılında Hiroşima'ya atılan atom bombasının kalıntıları arasında bulunan ve patlama anında durarak eriyen bir kol saati, ABD'nin Boston kentindeki RR Auction müzayedesinde 31 bin 113 dolara satıldı. Saatin satışı, nükleer çağın başlangıcını simgeleyen önemli bir obje olarak nitelendirildi. Saatin bulunuşu, kente acil yardım malzemeleri götüren bir İngiliz askeri tarafından gerçekleşti. Uluslararası Nükleer Silahların İmha Edilmesi Kampanyası (ICAN), tarihi öneme sahip bu objenin satışına karşı çıkarak, bireylerin tarihi dersler taşıyan objelerden kâr elde etmesine yönelik endişelerini dile getirdi.
25 Şubat 2024

Güney Amerika'daki Amazon Nehri'nde piranalarla yakın akraba olan yeni bir pacu türü balık keşfedildi ve bu türe 'Myloplus Sauron' adı verildi. Balığın üzerinde dikey siyah bir çizgiyle turuncu renklerin hakim olduğu ve bu renklerin J.R.R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi serisindeki Sauron karakterinin gözüne benzerlik gösterdiği belirtildi. Brezilyalı araştırmacı Victoria Pereira, balığın görünümünün Sauron'un gözüne benzemesi nedeniyle bu ismi verdiklerini açıkladı.
14 Haziran 2024
İşaretlediklerim