Zülal Kalkandelen, Türkiye'de kamu bütçesinin nasıl harcandığına dair şeffaflık eksikliğini eleştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tasarruf tedbirlerine tüm kamu idarelerinin uyması gerektiğini belirtmesine rağmen, Saray ve Diyanet gibi kurumların büyük harcamalarına dikkat çekiyor. Yeni tasarruf paketi kapsamında bazı önlemler öne çıksa da, Kalkandelen bu önlemlerin bütçe açığını kapatmakta yetersiz olduğunu ve kamuda yaşanan yolsuzlukların bedelinin dürüst vatandaşlara yüklendiğini vurguluyor.
17 Mayıs 2024

Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Halk TV'de yayınlanan 'Sözüm Var' programı sonrası gazeteci Şirin Payzın ve Halk TV'ye kişilik hakları zedelendiği gerekçesiyle 150 bin TL'lik manevi tazminat davası açmıştı. Bakırköy 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında, program kaydının izlenmesinin ardından davanın reddedildiği kararı verildi.
1 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen 'para sayma' görüntüleri hakkında soruşturmaya müdahil oldu ve bu paraların Kandil'e gönderildiğini iddia etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde desteler halinde paraların sayıldığı görülüyor. CHP, görüntünün 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savunuyor. İstanbul başsavcılığı bu iddialar üzerine soruşturma başlattı. Erdoğan ve Adalet Bakanı Tunç, bu görüntüleri seçim öncesi CHP'ye yönelik eleştirilerde kullanıyor.
30 Mart 2024

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' ve 'devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçlarından dolayı fezleke hazırlandı. Adalet Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesinin ardından fezleke, TBMM'ye iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi. Tanrıkulu'nun, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik eleştirileri nedeniyle hakkında soruşturma açılmıştı. Bu durum, partisi CHP içerisinde de tepkilere neden olmuştu.
18 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinop'ta düzenlenen bir mitingde emekli maaşlarının yetersizliğine dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a emekli maaşlarına seçimden önce zam yapılması için Meclis'te kanun teklifi geçirme çağrısında bulundu. Özel, 2002 yılında en düşük emekli maaşının bir buçuk asgari ücret düzeyinde olduğunu belirterek, emeklilere asgari ücret düzeyinde, yani 7 bin lira seyyanen zam yapılması gerektiğini ifade etti. Özel, bu teklifin seçimden önce, önümüzdeki hafta Meclis'te ele alınmasını önerdi.
21 Mart 2024

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'diktatör' dediği için yargılandığı davada beraat etti. Kaftancıoğlu, geçen yıl bir toplantıda 'Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz' demişti. Savcı, bir önceki duruşmada Kaftancıoğlu'nun beraati yönünde mütalaa vermişti. Hakim, sözlerin hakaret olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek beraat kararı verdi.
26 Nisan 2023

İsmail Saymaz, Akman cinayetiyle ilgili yazısında, katil Erdoğan Özdemir ve yakın çevresinin Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen neredeyse tüm suçlara meyilli olduğunu vurguladı. Gerekçeli kararda, bu kişilerin yaşam hakkına, toplumun ahlaki değerlerine ve mal varlığına saygı duymadıkları belirtildi. Orhan Özdemir, Sultan Dönmez, Ayfer Songül ve Aybigül Persenk gibi isimlerin de çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu ifade edildi. Saymaz, hukuk devletinde bu kadar cesurca suç işlenememesi gerektiğini savundu.
26 Temmuz 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, A Haber'de danışman Onur Erim'in cinsiyetçi ifadelerine karşı çıkarak, bu tür söylemlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a zarar vereceğini belirtti. Akşener, geçmişte yaşadığı benzer durumları anlatarak, kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekti ve cinsiyetçi ifadelerin politikada kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu tür davranışların cezasız kalmaması gerektiğini ve hukuki yollara başvuracağını ifade etti.
30 Nisan 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 17 kişi gözaltına alındı ve üç kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu öne sürülen Eray Özyağcı ve planlamada rol aldığı iddia edilen Doğukan Çep halen yakalanamadı. Özyağcı'nın Suriye'ye kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor ve bu nedenle bölgedeki güvenlik güçleri uyarıldı.
4 Ocak 2023

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunup serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle iki yıl dört aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Abdullah'ın dosyası, uzlaştırma bürosuna gönderildi ancak taraflar uzlaşamadı. Davanın 9 Mart 2023'te görülen duruşmasında karar çıktı. Hakim, Abdullah'ın hakaret suçunu işlediğine hükmederek, indirimlerle beraber 65 gün karşılığı 1300 TL adli para cezası verilmesine hükmetti. Yargılama devam ederken Orhan'ın avukatı Mehmet Akkuş tarafından Abdullah'a tazminat davası açıldı.
21 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan Muhsin Şentürk'ü Yargıtay başsavcılığına atamasını eleştirdi. Özel, bu atamanın 31 Mart'tan sonra gelişen diyalog ve normalleşme sürecine aykırı olduğunu belirtti. Ayrıca, mevcut anayasaya uyulmadan yeni bir anayasa talep edilmesini eleştirdi ve yüksek yargının pazarlıkların yapılacağı bir yer olmaması gerektiğini vurguladı.
16 Mayıs 2024

Emekli aşçı Vahdettin Özkan, derinleşen ekonomik kriz ve artan hayat pahalılığının emeklileri nasıl etkilediğini anlattı. Özkan, emekli maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini ve emeklilerin yoksulluk sınırının altına düştüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz' söyleminin gerçeklikle örtüşmediğini ifade eden Özkan, emeklilerin örgütlenerek hakları için mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı.
28 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan 'para sayma' görüntüleri hakkında konuştu. Erdoğan, bu paraların Kandil'e gönderildiğini iddia etti. CHP İl Başkanlığı, görüntünün 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savundu. İstanbul başsavcılığı bu iddialar üzerine soruşturma başlattı. Adalet Bakanı ve Kaftancıoğlu da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
30 Mart 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hürriyet gazetesini ziyaret ederek gazetecilere yönelik açıklamalarda bulundu. Tunç, 'sansür yasası' olarak bilinen Dezenformasyon Yasası'ndan tutuklanan gazeteci Tolga Şardan'ın 'suç işlediğini' iddia etti ve gazetecilere sınır çizdi. Tunç, gazetecilerin tutuklanmasına 'gönlünün razı olmadığını' söylese de onlara sınır çizmeyi ihmal etmedi. Ayrıca, 'Ceren Özdemir'i öldüren kişi açık cezaevine alındı' gibi asılsız haberlerin yayınlandığını belirtti.
3 Kasım 2023

Oyuncu Ezgi Mola, Batman'da intihar eden İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunup serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a 10 bin lira manevi tazminat ödeyecek. Mola, Orhan'ın serbest bırakılmasına sosyal medyada tepki göstermiş ve bu nedenle Orhan'ın avukatı tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Mahkeme, Mola'nın 20 Ağustos 2020'de yaptığı paylaşım nedeniyle manevi tazminat ödemesine karar verdi.
12 Haziran 2024

Eski Denizbank şube müdürü Seçil Erzan, 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarından yargılanmaktadır. İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanıklardan Atilla Yörük ve Nazlı Can tahliye edilirken, Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Müştekiler arasında ünlü isimler ve banka müşterileri yer almakta, dolandırıcılık iddialarıyla ilgili çeşitli ifadeler mahkemede dile getirilmiştir. Mahkeme, Denizbank'ın davaya katılma talebini reddetti ve duruşmayı 12 Ocak 2024'e erteledi.
21 Kasım 2023

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), gazeteci Ayşenur Arslan'ın ve yönetmen Ezel Akay'ın sözlerini gerekçe göstererek Halk TV'ye para ve program durdurma cezası verdi. Ayşenur Arslan'ın İçişleri Bakanlığına yönelik terör saldırısıyla ilgili sözleri nedeniyle Halk TV'ye 'terörün amacına hizmet' savıyla yüzde 5 para, beş kez de program durdurma cezası verildi. Ayrıca, Ezel Akay'ın Altın Portakal Film Festivali'nden 'Kanun Hükmü' belgeseli nedeniyle çekilmesini eleştiren sözleri nedeniyle de 'eleştiri sınırını aşmaktan' yüzde 3 para cezası verildi.
4 Ekim 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın muhalefetin 'normalleşmesi ve yumuşaması' gerektiği yönündeki açıklamasını eleştirdi. Özel, bu açıklamanın normal olmadığını ve normalleşmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, asgari ücrete zam yapılmaması kararına karşı 30 Haziran'da Kocaeli'nde düzenlenecek Büyük Emek Mitingi'nde hükümete tepki göstereceklerini ifade etti.
26 Haziran 2024

Gazeteci İsmail Saymaz, eski İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener'in kendisine yönelik suçlamalarına yanıt verdi. Saymaz, Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir işadamının Yargıtay'daki davasını çözmek için görüştüğünü iddia etti. Akşener ise bu iddiaları yalanlayarak Saymaz'ın gazeteciliğini hedef aldı. Saymaz, Akşener'in kendi siyasi geçmişini sorgulaması gerektiğini belirtti.
12 Haziran 2024

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş cinayetinin soruşturma savcısıyla görüşüp, ona Yargıtay üyeliği teklif ettiğine yönelik iddiayı haberleştiren DW Türkçe muhabiri Alican Uludağ, MHP'li isimler tarafından hedef gösterildi. Yönter ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Uludağ'ı tehdit ederken, Uludağ tehditlere boyun eğmeyeceğini ve davayı takip etmeye devam edeceğini belirtti. Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel dahil 21 kişi tutuklanmıştı.
11 Ekim 2023
İşaretlediklerim