İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam kararı aldı. Taksimetre açılış ücreti 12,65 liradan 19,17 liraya, indi-bindi ücreti 70 lira oldu. Minibüslerde en kısa mesafe ücreti 7 liradan 12 liraya çıkarıldı. Okul servis ücretleri ve personel servisi ücretleri de zamlandı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ve beraberindeki taksiciler, zammı kabul etmediklerini belirterek toplantıyı terk etti.
8 Ağustos 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Sekiz kişi kayalık alana düşerken, mahsur kalanların tamamı saatler sonra kurtarıldı. İçişleri Bakanı, kazadan sonra vagonlarda 184 kişinin mahsur kaldığını açıkladı.
13 Nisan 2024

Turkcell, İstanbul'daki çalışanlarına teknik altyapı çalışmaları nedeniyle plazalara ve ofislere giriş yapılamayacağını bildirdi. Bu durum sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Şirket, seçim günü sağlıklı iletişim sağlamak ve güvenlik tedbirleri almak için böyle bir karar alındığını ve bu durumun her seçim döneminde rutin olarak yapıldığını açıkladı. Ayrıca, çalışanların seçim gecesi herhangi bir aksaklığa neden olmamaları hedeflendiği ve müşterileri etkileyen bir durum olmadığı belirtildi.
12 Mayıs 2023

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde Beylikdüzü istikametinde ilerleyen bir metrobüs, Sefaköy mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle kaza yaptı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada bazı yolcuların yaralandığı bildirildi ve metrobüs yolunda iki yönde de seferler durduruldu.
29 Ağustos 2024

Bakırköy-Kirazlı metro hattının inşaatında son aşamalara gelindiği ve hattın yakında hizmete açılacağı belirtildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 8,4 kilometre uzunluğundaki hattın yedi istasyonu olduğunu ve toplam 16,9 kilometre tünel kazısı ile 17 kilometre demir yolu ray montajının tamamlandığını açıkladı. Hattın, İstanbul'un çeşitli noktaları arasındaki ulaşım süresini önemli ölçüde kısaltması bekleniyor. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, beş ay içinde üç büyük metro hattının daha açılacağını duyurdu.
4 Mart 2024

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yağış, trafik yoğunluğunu yüzde 81'e kadar artırdı. Avrupa ve Anadolu Yakası'nın birçok noktasında trafik akışı güçlükle sağlanıyor. Basın Ekspres Caddesi'nde yaşanan trafik kazası ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yaşanan yoğunluk sürücülere zor anlar yaşatıyor. Ayrıca, metrobüs duraklarında da yoğunluk gözlemleniyor.
12 Şubat 2024

Türkiye genelinde etkili olan fırtına ve yağışlar nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar meydana geldi. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) tarafından yapılan açıklamalara göre, İstanbul, Bursa, Armutlu, Kadıköy ve Kabataş arasındaki birçok sefer iptal edildi. Ayrıca, Gestaş firması tarafından Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'deki Gökçeada ve Bozcaada'ya yapılması planlanan bazı feribot seferleri de olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi.
2 Aralık 2023

Şehir Hatları AŞ, 23-24 Eylül tarihlerinde, 11.00-16.00 saatleri arasında Haliç'te düzenlenecek olan 'Haliç Su Sporları Merkezi Optimist Yarışları' nedeniyle bazı vapur seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında Eyüpsultan-Üsküdar, Üsküdar-Eyüpsultan, Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Hasköy-Sütlüce-Eyüpsultan ve Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Kasımpaşa-Sütlüce-Eyüpsultan hatları bulunuyor.
22 Eylül 2023

İstanbul'da 2 bin 125 minibüs ve dolmuşun taksi plakasına dönüşümü için gerekli araçlar, piyasa değerinin iki katı fiyatla satışa sunuldu. Şoförler, bu durumu 'soygun' olarak nitelendirerek, yüksek maliyetlerin sonunda müşterilere yansıyacağını belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun taksi sorununu çözmek için attığı adımın UKOME tarafından onaylandığı, ancak taksicilerin bu durumdan rahatsız olduğu ve İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun fiyat politikalarına tepki gösterildiği ifade edildi. Taksiciler, belediyenin kiralama modeli ile piyasaya müdahale etmesini ve fiyatların düşürülmesini talep ediyor.
12 Ocak 2023

İstanbul'da etkili olan fırtına ve kuvvetli yağış sonucunda meydana gelen olaylarda bir kişi hayatını kaybetti. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar normal sürerken, İDO ve BUDO'nun toplam 17 seferi iptal edildi ve boğaz trafiği kapatıldı. Ekipler, su baskını, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi 148 olaya müdahale etti. Yakıt yüklü bir gemi karaya oturdu, mürettebatı tahliye edildi. Ayrıca, toprak kayması nedeniyle üç gecekondu boşaltıldı ve sakinleri güvenli yerlere yerleştirildi.
29 Kasım 2023

İstanbul'da toplu ulaşım araçlarında kredi ya da banka kartıyla alınan bilet fiyatları yüzde 33,33 oranında indirildi. Yeni tarife, 1 Kasım 2023'ten itibaren geçerli olacak. İstanbulkart'ı bulunmayanların kullandığı kredi ya da banka kartıyla ödemelerde fiyat farkı alınması eleştirilmişti. Bu değişiklikle birlikte tek geçişlik bilet ücreti 30 liradan 20 liraya, iki geçişlik ücret 50 liradan 38 liraya, üç geçişlik bilet 80 liradan 60 liraya düşürüldü. Marmaray'da da tek geçişlik ücret 80 liradan 60 liraya çekildi.
26 Ekim 2023

Zeytinburnu'nda Marmaray raylarında çalışan TCDD işçisi Vedat Güçtekin, trenin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Marmaray'ın resmi açıklamasında seferlerin gecikmesine neden olan bu olay 'teknik bir sebep' olarak ifade edildi. Bu ifade, Twitter üzerinde kullanıcılar ve çeşitli gruplar tarafından tepkiyle karşılandı. Tepkilerde, iş cinayeti olarak nitelendirilen olayın ve Vedat Güçtekin'in adının geçmemesi eleştirildi.
14 Haziran 2023

Ankara Mamak'ta Yüksek Hızlı Tren (YHT) test sürüşü sırasında raydan çıktı ve dört çalışan hafif yaralandı. CHP Sivas milletvekili Ulaş Karasu, hattın eksiklerine rağmen açıldığını ve vatandaşın can ve mal güvenliğinin tehlikeye atıldığını belirtti. Kazadan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Ankara-Sivas arası YHT işletmeciliğinin Ankara-Kırıkkale arasında otobüs aktarmasıyla yapılacağını duyurdu.
14 Ekim 2023

İzmir'in Konak ilçesindeki Atilla Mahallesi'nde Buca metrosunun yeraltı çalışmaları sırasında bazı evlerin duvarlarında çatlaklar meydana geldi. Özellikle Akalın Apartmanı'nda görülen çatlaklar, mahalle sakinlerini endişelendirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, çatlakların metro çalışmaları sırasında zemindeki volkanik andezit kayaların hareketi nedeniyle oluştuğunu ve yapısal taşıyıcı sistemlerde bir sorun olmadığını belirtti. Belediye, TBM'lerin bölgeden uzaklaşmasının ardından binalarda tadilat çalışmalarına başlanacağını duyurdu.
23 Ağustos 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin toplantısında, minibüslerin elektronik bilet sistemine dahil edilmesi kararı alındı. Bu kararla birlikte, otobüs, metro, metrobüs, vapur, tramvay gibi birçok ulaşım aracında kartla para ödenirken minibüslerde nakit kullanımı sona erecek.
27 Temmuz 2023

İstanbul Valiliği, Taksim ve İstiklal Caddesi'nde yapılması planlanan LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nü yasakladığını duyurdu. Valilik, çeşitli illegal grupların sosyal medya üzerinden izinsiz protesto çağrıları yaptığını belirterek, bu organizasyonun engellenmesi amacıyla bir dizi tedbir kararı aldı. Bu kapsamda, Taksim Meydanı ve çevresindeki dokuz yol araç trafiğine kapatıldı ve yaya trafiği kontrollü şekilde sağlanacak. Alternatif güzergahlar belirlenerek, kapanan yolların trafiğe kapatılması kararlaştırıldı.
30 Haziran 2024

Türk Hava Yolları (THY), dünya çapında yaşanan teknik sorunlar nedeniyle mağdur olan yolcuların biletlerini iade edebileceğini veya rezervasyonlarını ücretsiz olarak değiştirebileceğini açıkladı. Bu sorun, Microsoft dahil birçok şirkete hizmet veren CrowdStrike adlı siber güvenlik şirketinin çökmesiyle ortaya çıktı. THY, uçuşları iptal edilen yolcuların mağdur edilmeyeceğini ve ek haklar tanımlandığını belirtti. Yolcular, uçuş durumlarını THY'nin mobil uygulamasından kontrol edebilirler.
19 Temmuz 2024

Çatalca’da gaz yüklü bir tanker kontrolden çıkarak devrildi ve TEM Otoyolu İstanbul istikameti araç trafiğine kapatıldı. Kazada tanker sürücüsü hafif yaralanırken, araçta bulunan diğer kişi hastaneye kaldırıldı. İtfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Devrilen tankerin kaldırılmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.
14 Temmuz 2024

Marmara Denizi'nde yaşanan fırtına sebebiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen BUDO'nun bazı seferleri iptal edildi. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunmaktadır. Ayrıca İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Armutlu ve Armutlu-Bursa (Mudanya) seferleri de iptal olanlar arasında yer alıyor.
10 Mayıs 2024

İstanbul'da bir haftalık ara tatilin sona ermesi ve okulların açılmasıyla birlikte haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu yaşandı. Toplu taşıma aktarma istasyonlarında ve bazı ana arterlerde yolcu ve araç yoğunluğu gözlemlendi. Özellikle Cevizlibağ, E-5, D-100 kara yolu, 15 Temmuz Köprüsü bağlantı noktaları, Esenyurt ve Avcılar'da trafik sıkışıklığı dikkat çekti. Anadolu Yakası'nda da TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunda yoğunluklar yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 67 seviyelerindeyken, bu oran 09:40 itibarıyla yüzde 54'e düştü.
20 Kasım 2023
İşaretlediklerim