Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride, Suriye'deki nifak girişimlerine izin verilmeyeceği vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Suriye'deki duruma dikkat çekildi ve iki halkın kadim dostluğunu hedef alan kışkırtmalara müsaade edilmeyeceği belirtildi. Ayrıca, Suriye topraklarının bölücü terörden arındırılmasının önemi vurgulandı.
25 Temmuz 2024

Burdur Devlet Hastanesi'nde hemodiyaliz sonrası 31 hasta fenalaştı ve 14'ü entübe edilerek çeşitli hastanelere sevk edildi. Bir hasta Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Zehirlenmenin, diyaliz işleminde kullanılan suya etilenglikol isimli kimyasalın karışmasından kaynaklandığı iddia ediliyor. CHP Sağlık Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, hastaların durumunu öğrenmek için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne gittiklerini ancak bilgi paylaşımının engellendiğini belirtti.
29 Mayıs 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, onaylı randevu sistemi hakkında açıklamalarda bulundu ve sistemin ilk sonuçlarını bayramdan sonra açıklayacağını belirtti. Koca, İstanbul'da belirli branşlar dışında randevu sorunlarının büyük ölçüde çözüldüğünü ve görüntüleme konusunda yaşanan sorunların da alınan tedbirlerle hafiflediğini ifade etti. Bakan, onaylı randevu sisteminin genel olarak olumlu sonuçlar verdiğini ve yarının bugünden daha güzel olacağını söyledi.
5 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kırım Platformu Dördüncü Liderler Zirvesi'ne gönderdiği video mesajında, Kırım'ın Ukrayna'ya iadesinin uluslararası hukukun bir gereği olduğunu belirtti. Erdoğan, Kırım Tatar halkının sürgününün 80'inci yıl dönümüne dikkat çekerek, Türkiye'nin Kırım'ın ilhakına karşı olduğunu ve Kırım Tatar Türklerinin haklarının korunmasının dış politikalarının öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı. Ayrıca, Ukrayna hükümetinin Kırım Tatar Türklerinin haklarını güçlendirmek için yaptığı hukuki düzenlemelerden memnuniyet duyduğunu ifade etti.
11 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2011 yılından bu yana ilk kez Irak'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid ve Başbakan Muhammed Şiya es Sudani ile bir araya geldi. Görüşmelerde terörle mücadele, su kaynaklarının kullanımı ve Türkiye'ye doğalgaz ile petrol akışı gibi konular ele alındı. Ziyaret sırasında iki ülke arasında çeşitli anlaşmalar imzalanması bekleniyor.
22 Nisan 2024

Türk sinemasının usta isimlerinden Kadir İnanır, evinde rahatsızlanarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin damarı tıkanıklığı giderildikten sonra entübe edilen İnanır'ın genel sağlık durumu iyiye gitmektedir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İnanır'ın 20.00 itibarıyla uyandırıldığını ancak vücudunun bunu henüz tolere edemediği için entübe durumdan çıkarılamadığını belirtti. İnanır'ın tedavisi yoğun bakımda devam etmektedir.
26 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Pakistan’dan Türkiye’ye getirilen, başlarından yapışık sekiz aylık ikizler, Bilkent Şehir Hastanesi’nde 60 kişilik ekibin katıldığı 14 saatlik ameliyatla birbirinden ayrıldı. Ameliyat, Londra’dan gelen pediatrik beyin cerrahı Prof. Dr. Noor Ul Owase Jeelani ve Bilkent Şehir Hastanesi'nden uzman doktorlar tarafından gerçekleştirildi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bebekleri ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı ve aileye geçmiş olsun dileklerini iletti. İkizlerin ailesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve sağlık ekibine teşekkürlerini iletti.
19 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir dizi bakanla birlikte resmi bir ziyaret için Mısır'a gitti. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi tarafından resmi törenle karşılanacak olan Erdoğan, ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyecek. Bu ziyaret, 2013'teki darbe sonrası gerilen Türkiye-Mısır ilişkilerinde son yıllarda yaşanan yumuşamanın bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Erdoğan, daha önce Sisi ile aynı masada bulunmamak için çeşitli uluslararası toplantılara katılmamıştı, ancak 2022'nin sonunda iki lider arasında bir yakınlaşma yaşanmıştı.
14 Şubat 2024

Eski ABD başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, Kuzey Kore ve İran'la ilgili sorunları telefon görüşmeleri ve birebir müzakereyle çözebileceğini iddia etti. Los Angeles'taki bir basın toplantısında konuşan Trump, Kuzey Kore'nin yeni nükleer tesisleri ve İran'ın Rusya'ya füze tedariki iddialarına değindi. Trump, bu sorunları çözmek için birkaç telefon görüşmesi yapmasının yeterli olacağını belirtti. Ayrıca, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın Trump'tan korkulduğunu söylediğini aktardı.
14 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze’yi ağırladı. İkili ve heyetler arası görüşmelerin ardından, Erdoğan ve Kobakhidze’nin huzurunda 'Enerji Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı' imzalandı. Anlaşma, Türkiye adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gürcistan adına ise Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Levan Davitashvili tarafından imzalandı. Bu anlaşma ile Türkiye, satın aldığı LNG’yi Avrupa’ya satma imkanına sahip olacak.
16 Mayıs 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği iddiası Ankara'da büyük yankı uyandırdı. İsmail Saymaz'ın Koca ile yaptığı görüşmede, Koca istifa iddialarını dolaylı olarak doğruladı. Sağlık Bakanlığı kaynakları da Koca'nın istifa ettiğini ve birkaç bakanın daha istifa edeceğini belirtti. İstifanın gerekçesi olarak, teknokrat bakanların parti teşkilatlarının isteklerine yeterince cevap verememesi ve bakanlık içindeki personel alım süreçlerindeki farklılıklar gösterildi.
29 Haziran 2024

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle yurt dışındaki programını yarıda kesme kararı aldı. İliç ilçesindeki bir altın madeninde toprak kayması sonucu dokuz maden işçisine ulaşılamıyor. Bakan Bayraktar, kriz merkezinde gelişmeleri takip ettiklerini ve arama kurtarma çalışmalarını yakından koordine etmek için bölgeye geçeceğini duyurdu. Ayrıca, madenle ilgili daha önce yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verildiği ve çeşitli güvenlik endişeleri dile getirildiği belirtiliyor.
13 Şubat 2024

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aradan sonra Irak'a günübirlik bir ziyaret gerçekleştirdi. Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir dönem başlatacağını belirtti. Ziyaret sırasında, Türkiye'nin Irak'a yönelik politikasında farklı etnik ve dini gruplar arasında ayrım yapılmadığı vurgulandı. Ayrıca, Irak'ın PKK'yı yasaklı örgüt olarak kabul etmesi gibi önemli gelişmeler de ele alındı.
22 Nisan 2024

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Moskova'da Kremlin Sarayı'nda bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler ile Suriye'nin bulunduğu bölgedeki olumsuz gelişmeler ele alındı. Putin, Esad'la uzun süredir bir araya gelmediklerini ve birçok konuyu görüşmeleri gerektiğini belirtti. Esad ise, Rusya ile Suriye'nin geçmişten bugüne zor süreçlerden geçtiğini ve bugünkü görüşmenin detayların ele alınması açısından önemli olduğunu vurguladı.
25 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, doktorlarının kendisine bir sağlık sorunu bulunduğunu söylemesi halinde başkanlık yarışından çekilmeyi değerlendirebileceğini belirtti. Biden, CNN'de Donald Trump ile yapılan münazarada performansının beğenilmemesi üzerine sağlık durumu hakkında spekülasyonlara maruz kalmıştı. Beyaz Saray, Biden'ın Covid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu. Biden, yaşının getirdiği bilgelikle ülke için işleri nasıl halledeceğini bildiğini ve vazgeçmek istemediğini ifade etti.
18 Temmuz 2024

Erzincan'ın İliç ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen toprak kayması sonucu dokuz kişiye ulaşılamıyor. Toprak kayması nedeniyle Fırat Nehri'ne siyanür sızacağı endişesi artarken, Erzincan Valisi ve eski başbakan Binali Yıldırım, şu ana kadar herhangi bir sızma ya da akıntının olmadığını belirtti. Yıldırım, ayrıştırma işlemi gören kimyasalların ayrı bir yerde depolandığını ve orada herhangi bir sorun olmadığını ifade etti. Enerji bakanı ise olay üzerine yurt dışı gezisini yarıda keserek Erzincan'a gitti.
13 Şubat 2024

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Küçükçekmece'de düzenlenen bir açılışta sağlık çalışanlarıyla bir araya gelerek, Türkiye'nin sağlık hizmetlerinde ulaştığı seviyeyi övdü. Memişoğlu, sağlık çalışanlarının fedakarlıklarını vurgularken, Türkiye'nin sağlık alanında bilgi ve teknoloji üreten bir ülke olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, sağlık okuryazarlığının artırılması ve toplumun sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Kendisini binlerce canın kurtarılmasına vesile olan biri olarak gördüğünü söyleyen Memişoğlu, sağlık çalışanlarının değerli ve saygıdeğer olduklarını vurguladı.
23 Eylül 2024

Esfender Korkmaz, Türkiye'nin doğal gaz ve tahıl ithalatında Rusya'ya olan bağımlılığını eleştiriyor ve alternatif ülkelerden tedarik sağlanması gerektiğini savunuyor. Korkmaz, Akkuyu Nükleer Santrali'nin devlet tarafından yapılması gerektiğini belirtiyor ve Rusya ile Çin'in rüşvet ve suistimale açık ülkeler olduğunu iddia ediyor. Ayrıca, otokratik yönetimlerin demokrasi ve hukuk standartlarını tehdit olarak gördüğünü ifade ediyor.
9 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2011'den bu yana ilk kez gerçekleştirdiği Irak ziyareti sırasında Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir dizi anlaşma imzaladı. İki lider, Türkiye ve Irak arasında 26 işbirliği anlaşması imzalayarak, güvenlik, terörle mücadele, ekonomi ve diğer alanlarda işbirliğini güçlendireceklerini vurguladı. Erdoğan, PKK'nın Irak'ta yasaklı örgüt ilan edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti ve bu işbirliğinin bölgesel güvenlik için önemli olduğunu belirtti.
22 Nisan 2024

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Rize'de yaptığı açıklamada, esas hedeflerinin hastalanmadan sağlığı korumak olduğunu vurguladı. Memişoğlu, kilo kontrolü ve kötü alışkanlıklardan uzak durmanın önemine dikkat çekti. Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifası sonrası göreve getirilen Memişoğlu, temel sağlık hizmetlerinin bu hedefe ulaşmada kritik rol oynadığını belirtti.
8 Temmuz 2024
İşaretlediklerim