Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra platformu 'süper uygulama' haline getirme hedefini belirtti. Musk, Twitter'ı mesajlaşma, mal ve hizmetler için ödeme ve video akışı yapabilen bir platform haline getirmeyi planlıyor. Ancak, daha önce benzer girişimlerde bulunan Google, Facebook ve Amazon gibi teknoloji devlerinin başarısız olması, Musk'ın karşısında zorlu bir yol olduğunu gösteriyor. Uzmanlar, ABD bankacılık pazarındaki zorlu rekabet, sert düzenlemeler ve müşteri 'yapışkanlığı' nedeniyle finansal hizmet geçişinin zor olduğunu belirtiyor.
26 Temmuz 2023

Elon Musk, Türkiye'de meydana gelen büyük deprem sonrasında yaşanan iletişim sıkıntılarına yanıt olarak, Starlink uydularını göndermeye hazır olduğunu ifade etti. Ancak, bu hizmetin henüz Türk hükümeti tarafından onaylanmadığını ve onay alındığı anda SpaceX'in uyduları gönderebileceğini Twitter üzerinden duyurdu. AFAD, deprem sonrası iletişim hatlarının yoğunluğu nedeniyle SMS ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımlarının kullanılması gerektiğini belirtti.
6 Şubat 2023

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Endonezya’ya uydu internet hizmeti sağlayacak Starlink’in açılışını yaptı. Starlink, SpaceX’in dünyanın yetersiz hizmet alan bölgelerine internet erişimini kolaylaştırmak için geliştirdiği uzay tabanlı bir sistemdir. Musk, Endonezya’nın en ücra bölgelerine internet hizmeti sağlamak için Starlink’i devreye soktu ve ülkede sağlık ve eğitim sektörlerinde internete erişimin arttırılması için bir anlaşma imzaladı. Musk, bu hizmetin internete erişimi düşük olan bölgelere erişim sağladığı için çok heyecanlı olduğunu belirtti.
20 Mayıs 2024

ABD başkan adayı Donald Trump’a destek veren Elon Musk, Trump’ın başkanlık kampanyasına her ay yaklaşık 45 milyon dolar bağışlayacağı iddiasını yalanladı. Wall Street Journal, Musk’ın Trump’ın kampanyasını destekleyen America PAC adlı siyasi eylem komitesine bu miktarda bağış yapmayı planladığını yazmıştı. Musk, Trump’ın kampanyasına bağış yaptığını kabul ederken, miktarın çok daha düşük olduğunu belirtti. ABD Başkanı Joe Biden ise Musk ve zengin dostlarının seçimi satın almaya çalışmasından bıktığını ifade etti.
24 Temmuz 2024

Yapay zeka şirketi OpenAI, beş gün önce görevden alınan kurucu CEO Sam Altman'ın yatırımcılar ve çalışanların baskısı sonucu görevine geri döndüğünü duyurdu. Ayrıca Salesforce'un eski CEO'su Bret Taylor, ekonomist Larry Summers ve Quora'nın kurucusu Adam D'Angelo'nun yönetim kuruluna katılacağı açıklandı. OpenAI'nin liderliğinde yaşanan bu değişiklikler, şirketin Microsoft ile olan ortaklığını güçlendirmeyi amaçlıyor.
22 Kasım 2023

Tesla ve Twitter CEO'su Elon Musk, ABD Merkez Bankası'nı (Fed) faiz oranlarını en az 50 baz puan düşürmeye çağırdı. Fed, enflasyonla mücadele amacıyla geçen yıl mayıs ayından itibaren faiz oranlarını artırmış ve 1 Şubat 2023'te politika faizini 4,25-4,75 aralığına çıkarmıştı. Musk, Twitter üzerinden yaptığı bir yorumla bu çağrıda bulundu ve yeni faiz oranının yarın açıklanacağını belirtti. Fed'in faiz artırımına devam etmesi ancak artış hızında yavaşlaması bekleniyor.
21 Mart 2023

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, satışlardaki büyümenin yavaşlaması ve pazardaki güçlü rekabet nedeniyle Çin'deki üretimini azaltma kararı aldı. Şirket, düşen talep ve rekabetle mücadele etmek amacıyla, Çin'de üretilen Model Y ve Model 3 araçlarının üretiminde kesintiye gitme kararı aldı. Tesla, Avrupa ve Çin'deki araç fiyatlarını düşürdükten sonra ABD'deki bazı Model Y otomobillerinin fiyatlarını da geçici olarak indirmiş, ancak bu hamle talepteki düşüşü durduramamıştı. CEO Elon Musk, daha önce Çinli elektrikli otomobil üreticilerinin güçlü rekabetinin altında kalınabileceği konusunda uyarılarda bulunmuştu.
23 Mart 2024

Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter), beğenme butonunun yanına beğenmeme butonu eklemeye hazırlanıyor. Elon Musk'ın platformu satın almasının ardından yapılan değişiklikler kapsamında, X şu anda bu yeni butonu test ediyor. Sızıntılar, butonun nasıl görünebileceğini de ortaya koyuyor. Sosyal medya uygulamalarındaki beğenmeme butonları uzun zamandır kullanıcılar arasında tartışma konusu.
11 Temmuz 2024

Twitter'ın sahibi Elon Musk, sosyal medya platformunun sadece 'koyu modda' çalışacağını belirtmişti. Ancak birçok kullanıcının itirazı üzerine bu fikirden vazgeçtiğini açıkladı. Musk, Twitter'ın aydınlık modunun kalacağını, ancak karanlık modun varsayılan ayar olacağını ve loş modun kaldırılacağını belirtti.
29 Temmuz 2023

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, gelecek yıl Türkiye'deki TEKNOFEST'e katılmayı sabırsızlıkla beklediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, daha önce Musk'la bir araya gelmiş ve onu TEKNOFEST'e davet etmişti. Ayrıca Erdoğan, Musk'a Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yapmıştı. Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, TEKNOFEST'teki yarışmalara katılan tüm takımları tebrik etti ve Türkiye'deki yatırım fırsatlarını görüşmeyi dört gözle beklediğini ifade etti.
29 Eylül 2023

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Ocak 2021'deki ABD Kongresi işgali sonrası kendi sosyal medya platformu Truth Social'ı kurdu. Bu platform, büyük sosyal medya şirketlerinin Trump'a kapılarını kapatmasının ardından ortaya çıktı. Washington Post'un haberine göre, Trump geçtiğimiz yaz Elon Musk'a Truth Social'ı satma teklifinde bulundu. Ancak bu görüşme herhangi bir sonuca varmadı. Musk, 2022'nin sonlarında Twitter'ı satın aldıktan sonra Trump'ın platformdaki engelini kaldırmıştı.
13 Mart 2024

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Elon Musk'ın sahibi olduğu Starlink uydularının Gazze'de İsrail'in onayı olmadan kullanılamayacağını duyurdu. Gazze'deki iletişim ağlarının İsrail nedeniyle kesik olduğu bir dönemde, Musk yardım kuruluşlarına destek olacağını belirtmişti. Ancak Karhi, HAMAS'ın bu hizmeti terörist faaliyetler için kullanabileceğini iddia ederek Musk'ı eleştirmiş ve İsrail'in onayı olmadan Starlink'in kullanımına izin verilmeyeceğini açıklamıştır.
27 Kasım 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, sosyal medya platformu üzerinden ABD Temsilciler Meclisi başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti'nin çoğunluk lideri Kevin McCarthy'ye destek verdiğini belirtti. Musk, takipçilerine bir anket düzenleyerek siyasi konulara girip girmemesi gerektiğini sordu ve ankette katılımcıların çoğunluğu Musk'ın siyaset yapmasını destekledi. Daha önce de Florida Valisi Ron DeSantis'e destek vereceğini ve seçmenleri Cumhuriyetçilere oy vermeye çağırdığını belirtmişti. Ayrıca, Musk'ın geçmişte Kevin McCarthy'nin ev sahipliğindeki bir bağış toplama etkinliğine katıldığı biliniyor.
6 Ocak 2023

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance ve kurucusu Changpeng Zhao'ya federal menkul kıymetler yasalarını ihlal ettikleri iddiasıyla dava açtı. SEC, Binance'in ticaret kontrollerini yanlış beyan ettiğini ve kayıtsız menkul kıymet sattığını, ayrıca Binance.US operasyonlarını gizlice kontrol ettiğini ve müşteri fonlarını Merit Peak Limited şirketine gönderdiğini öne sürdü. SEC Başkanı Gary Gensler, yatırımcıları bu tür platformlardan kaçınmaya çağırdı. Zhao, ekibinin şikayeti inceleyeceğini belirtti.
6 Haziran 2023

Elon Musk'ın sahibi olduğu Twitter, görüntülü ve sesli arama özelliğini bazı kullanıcılara 'erken erişim sürümü' olarak sundu. Twitter CEO'su Linda Yaccarino, bu özelliğin telefon numarası verme zorunluluğu olmadan kullanılabileceğini belirtmişti. Musk, Twitter'ı bir 'süper uygulama' haline getirme hedefiyle, mesajlaşma, ödeme ve video akışı özelliklerini eklemeyi planlıyor.
26 Ekim 2023

Elon Musk, 2022'de 44 milyar dolara satın aldığı Twitter'ın değerini bir yılda 19 milyar dolara düşürdü. Musk, platformun adını X olarak değiştirdi ve bir dizi kutuplaştırıcı karar aldı. Bu kararlar sonrasında platformun reklam gelirleri %60 düştü ve nefret söylemi, ırkçılık ve tacizde artış yaşandı. Musk, Twitter'ı 'süper uygulama' haline getirme hedefiyle, Çin merkezli dev platform WeChat'i örnek alıyor.
31 Ekim 2023

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile yaptığı görüşmenin ardından Tesla'nın Hindistan'da yatırım yapma planlarını duyurdu. Musk, Tesla'nın Hindistan pazarına giriş yapacağına ve bunun insanlık durumuna bağlı olarak mümkün olan en kısa sürede gerçekleşeceğine emin olduğunu belirtti. Bu açıklama, Tesla'nın global genişleme stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.
21 Haziran 2023

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, yeni yapay zeka şirketi xAI'nın ilk teknolojisini seçilmiş bir grup için piyasaya süreceğini açıkladı. Musk, teknolojinin bazı önemli açılardan mevcut olanların en iyisi olduğunu belirtti. xAI'nın amacının 'evrenin gerçek doğasını anlamak' olduğu belirtilirken, ekibin yapay zeka alanında en yaygın kullanılan yöntemlere katkıda bulunduğu ve alandaki en büyük buluşlardan bazılarının geliştirilmesine öncülük ettiği ifade edildi.
3 Kasım 2023

Elon Musk, Twitter üzerinden yapılacak yenilikleri paylaştı. Bu yenilikler arasında özel mesajlarda (DM) şifreleme sistemi ve sesli/görüntülü sohbet özelliği bulunuyor. Musk, şifreli DM'lerin çok yakında kullanıma sunulacağını ve bu sayede kullanıcıların telefon numaralarını paylaşmadan dünya genelindeki insanlarla iletişim kurabileceğini belirtti.
10 Mayıs 2023

Gaziantep'te meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından iletişim sorunları yaşanmaya başladı. Bu durum üzerine bir kullanıcının sorusu üzerine Elon Musk, Türk hükümetinin onayı halinde Starlink uydularını gönderebileceklerini belirtti. Ancak Bloomberg'e göre Türk hükümeti, Musk'ın bu teklifini geri çevirdi.
6 Şubat 2023
İşaretlediklerim