Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Karar TV'de katıldığı programda, iktidarın seçim sürecini sabote edebileceğini ve buna karşı önlemler aldıklarını belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapatılmasının söz konusu olmadığını, ekonomik sorunlara odaklanmak istediklerini ve devletin partileştiğini iddia etti. Ayrıca, Yüksek Seçim Kurulu'na güvenmediklerini ve her sandıkta temsilcilerinin olacağını, seçim gecesi alınan güvenlik önlemleri ve teknik altyapı hakkında bilgi verdi. Kılıçdaroğlu, seçim sonrası olası bir iktidar değişikliğinde devletin sağlam temellere oturtulacağını ifade etti.
5 Mayıs 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Altılı Masa'daki adaylık tartışmalarından rahatsız olduğunu ve bu tartışmalardan ders alınması gerektiğini belirtti. Yavaş, belediye başkanlarının kendi işlerine odaklanması gerektiğini ve halkın yaşadığı sorunların gündemde olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, mevcut siyasi sistemin keyfi olduğunu ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini savundu. Yavaş, ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan'ın Ekrem İmamoğlu'na yönelik açıklamalarını da eleştirdi.
26 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiden aleyhte konuşanları atacağını ifade etti. Bu açıklama, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yenilgi sonrası Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi ve bir değişimin başlatılması taleplerinin ardından geldi. Kılıçdaroğlu, bu taleplere karşı koltuğunu bırakmayacağını belirtmişti. Partide değişim isteyenlerin İstanbul il başkanlığında desteklediği Özgür Çelik, Kılıçdaroğlu'nun desteklediği Cemal Canpolat'a karşı kazanmıştı.
15 Ekim 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası kapsamında yaptığı açıklamalarda, MHP'li seçmenlere hitap ederek, anayasanın ilk dört maddesini korumak isteyenlerin kendisine oy vermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, kredi kartı borçlarının faizlerinin silinip anaparanın taksitlendirileceğini, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir SMS gönderdiğini ve bu mesajın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından engellendiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, iktidarın gitmemek için her yolu denediğini, terör örgütleriyle görüşmeler yapıldığını ve sığınmacı sorununa da değinerek, bu konularda muhalefetin çözüm önerilerini sundu.
26 Mayıs 2023

CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, eski başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir' eleştirilerine yanıt verdi. Özel, Denizli ve Manisa'da yaptığı konuşmalarda, müzakere ve mücadele arasında denge kuracaklarını ve her durumda halkın sesi olacaklarını belirtti. Ayrıca, siyasi gündemde kavga ve laf dalaşına yer olmadığını, önemli konuların yoksulluk ve işsizlik gibi sosyal meseleler olduğunu vurguladı.
26 Nisan 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini belirterek, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanlığına aday olmaya çağırdı. Ancak Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın canlı yayında belirttiğine göre, Yavaş aday olmayacağını ifade etmiş. Yavaş, CHP'li bir belediye başkanı olduğunu ve altılı masa dışında bir tarafın aday göstermesi durumunda aday olmayacağını uzun süredir dile getiriyormuş. Ekrem İmamoğlu ise daha önce Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini ve altılı masanın kararını kabul edeceğini ifade etmiş.
3 Mart 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik iletişim kampanyasının ilk videosunu sosyal medya üzerinden yayınladı. Video, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi, 'saray danışmanları', dezenformasyon yasası ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası gibi konulara değiniyor. Akşener, videoda adaletsiz düzenin sandıkta değiştirileceğini ve İYİ Parti iktidarında İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe konacağını belirtiyor.
15 Ocak 2023

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, partisindeki 'değişim' tartışmalarını değerlendirdi. Toprak, kişiler üzerinden değil, politikalar üzerinden düşünülmesi gerektiğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'değişim' konusunda haksızlık yapıldığını ifade eden Toprak, değişim isteyenlerin bir paradigma ortaya koymadığı için CHP'nin ara dönem yaşama riski bulunduğunu söyledi. Toprak, değişim sürecinin sandıkta sağlıklı bir şekilde yapılması gerektiğini ve Kılıçdaroğlu'nun padişah olmadığını, kimin geleceğine partinin delegasyonunun özgür iradesiyle karar vereceğini belirtti.
30 Haziran 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, geçmişte uygulanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kampanyalarında da dile getirdiği imar affı düzenlemelerinin tekrarlanmaması için anayasal bir engel oluşturulması gerektiğini ifade etti. Bozdağ, bu tür düzenlemelerin deprem riskini artırarak can ve mal kaybına yol açabileceğini belirtti ve ilgili cezaların artırılması gerektiğini savundu. Ayrıca, CHP'nin geçmişteki 'imar affı' teklifine bazı milletvekillerinin 'kabul' oyu verdiğini ve bu konuda anayasal değişiklik yapılmasının önemine değindi.
26 Şubat 2023

Yusuf Ziya Cömert, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Kenan Evren döneminden kalma anayasal yetkileri kullanmaya devam ettiğini belirtiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa gündemi üzerine yorumlar yaparak, seçim sonuçlarının bu gündemi zayıflattığını ve Meclis'in demokratik olmayan tutumlar sergilediğini eleştiriyor. Özellikle, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi gibi olayları örnek vererek, mevcut siyasi yapı ile sivil bir anayasanın nasıl mümkün olabileceğini sorguluyor.
26 Nisan 2024

Fehmi Koru, Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel ve yönetimini eleştirdiğini belirtiyor. Kılıçdaroğlu'nun, seçim sonrası yaptığı açıklamalarda, parti içindeki bazı kişilerin kendisine ihanet ettiğini düşündüğünü ifade ettiğini aktarıyor. Koru, Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışının CHP'nin yeni yönetimini zayıflatabileceğini ve partide yeni bir doğum sancısına yol açabileceğini öne sürüyor. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun bu süreçte Muharrem İnce'nin yaşadığı gibi bir ayrılık sürecine girebileceğini ima ediyor.
30 Mayıs 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel hakkındaki açıklamalarının bir 'hatırlatma' olduğunu belirtti. İmamoğlu'nun siyasi yasak durumunu ve olası genel başkanlık veya İBB adaylığını değerlendirdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden aday gösterilmesi gerektiğini ifade etti ve yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı. Parti içi tartışmaların ideolojik ve felsefi düzeyde devam etmesini istediğini söyledi. Ayrıca, CHP'nin mali durumunun şeffaf ve denetim altında olduğunu, parti içi dağınıklığın giderilmesi gerektiğini ve yerel seçimlere odaklanılması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyareti ve 16'lı masa çıkışı hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
21 Haziran 2023

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi partilerle yapılan yeni anayasa görüşmelerinin ilk turunun olumlu bir atmosferde geçtiğini belirtti. Kurtulmuş, tüm partilerin sürece destek verdiğini ve 12 Eylül Anayasasından kurtulunarak yeni bir anayasa yapılmasına ön yargısız olarak destek vereceklerini ifade etti. Ayrıca, Meclis Başkanı yeni ve sivil anayasa için mecliste 400'ün üzerinde oyla mutabakat sağlanmasını ümit ettiğini söyledi.
5 Mayıs 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mersin'de sarı lacivertli kongre üyeleriyle bir araya gelerek, verdiği mücadelenin yarım kalmaması için yeniden aday olduğunu açıkladı. Koç, temiz futbol misyonuna vurgu yaparak, Fenerbahçe'nin ilkeleri ve duruşundan taviz vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, TFF yönetiminin değişmesi için Süper Lig kulüplerinin imza topladığını ve futbolun siyasete karışmasının zarar verdiğini ifade etti. Koç, konuşmasında 'böcekleri ezeceğiz' ifadesini de kullandı.
27 Mayıs 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir açılış programında yaptığı konuşmada, PKK liderlerinin altılı masanın işini zora sokacak açıklamalar yaptığını ve bunun amacının altılı masayı kirletmek olduğunu ifade etti. Yavaş, muhalefeti bölücülükle suçlayanlara, AKP listelerinden seçime girecek HÜDA-PAR'ın seçim vaadlerine bakmalarını önerdi. Ayrıca, devletin milli güvenlik politikalarını sürdüreceklerini ve Türkiye'nin menfaatlerini koruyacaklarını vurguladı.
12 Nisan 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yayınladığı bir video ile cumhurbaşkanı yardımcısı adayları olarak Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu duyurdu ve seçim vaatlerini sıraladı. Kılıçdaroğlu, ekonomik sıkıntılar, afetlere hazırlık ve doğru şehirleşme gibi konulara değindi ve bu görevler için İmamoğlu ve Yavaş'ı işaret etti. İmamoğlu ve Yavaş da kendi konuşmalarında kentleşme, sosyal devlet anlayışı ve teknolojik atılımlar gibi konularda hedeflerini ve hazırlıklarını dile getirdiler.
23 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve istifa çağrıları üzerine bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, partinin yetkili kurullarının bu konuda karar vereceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında olduğu ve 'değişim' mesajı verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, parti içi sürecin devam ettiğini ve kararın parti meclisi ve MYK'da yapılacak incelemeler ve tartışmalar sonucunda verileceğini söyledi.
1 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'nin 81 ilde kendi adayını çıkarma kararına ilişkin düşüncelerini paylaştı. İmamoğlu, İYİ Parti'nin bu kararının müzakerenin kapanmadığı anlamına gelmediğini belirtti. Ayrıca, toplumsal ittifakın önemine vurgu yaptı ve muhalefet tabanının güçlü bir ittifak modeliyle sonuca ulaşabileceğini ifade etti. İmamoğlu, İstanbul'da CHP ve İYİ Parti ittifakıyla bir demokrasi mücadelesi verildiğini ve kazanıldığını hatırlattı.
14 Eylül 2023

CHP içindeki tartışmalar ve kurultay süreci devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarının birinci önceliğinin hizmet olduğu yönündeki sözlerine, meselelerin sadece İstanbul ile sınırlı olmadığını belirterek yanıt verdi. İmamoğlu, parti içi münazaraların ardından kamuoyuyla ne istediklerini paylaşacaklarını ifade etti ve değişimin geniş bir çerçeveye sahip olduğunu vurguladı.
13 Haziran 2023

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa'nın 3. maddesindeki 'devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü' ifadesine yönelik eleştirilerinde geri adım attı. Kurtulmuş, bu konuda bir tartışma varmış gibi gösterilmesinin bir algı operasyonu olduğunu belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Anayasa'nın ilk dört maddesine yönelik herhangi bir değişiklik girişimine sert tepki gösterdi. Kurtulmuş, yeni Anayasa sürecinde birçok kesimin görüşünün alınacağını ve Anayasa'nın özgürlüğü kısıtlayıcı hükümlerinin ele alınacağını ifade etti.
13 Ekim 2024
İşaretlediklerim