İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs seçimlerinden sonra yaptığı ilk açıklamada, seçim kampanyası sürecinde gerçekleştirdikleri çalışmaları ve ikinci tur için planladıkları stratejileri paylaştı. Akşener, İstanbul'da yoğun bir saha çalışması yapacaklarını ve mikro düzeyde çalışacaklarını belirtti. Ayrıca, Millet İttifakı'nın Meclis'te çoğunluğu kazanmasının önemine vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin engellenmesi gerektiğini ifade etti. Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'na Sinan Oğan, Muharrem İnce ve diğer konularda tam yetki verdiklerini ve Kılıçdaroğlu'nun bu görüşmeleri yürüttüğünü söyledi.
20 Mayıs 2023

İktidar cephesi, Dem Parti'ye yönelik kayyum atama ve parti kapatma tehditlerini sürdürürken, aynı zamanda yeni bir anayasa yapımından bahsediyor. MHP lideri Devlet Bahçeli, Dem Parti'li belediyelere yönelik sert eleştirilerde bulunmuş ve parti hakkında kapatma davası açılmasını talep etmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Bahçeli'nin bu açıklamalarını Anayasa'nın icrası olarak nitelendirmiş ve desteklemiştir. Bu durum, Türkiye'de siyasi baskıların ve etnik temelli politikaların devam ettiğini gösteriyor.
26 Nisan 2024

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 'şampanya' açıklamasına yanıt veren CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, Ortadoğu bataklığı kodlarıyla konuşan siyasetçilerin emekli edilmesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, gençlerin oylarını boşa harcamamaları gerektiğini ve tek bir oyla ülkenin tartışmalardan çıkarılabileceğini ifade etti. Ayrıca, Ayasofya Camii'nin propaganda aracı olarak kullanılmasını eleştirdi ve temiz alnın tanımını yaptı.
27 Nisan 2023

CHP içinde yaşanan değişim tartışmaları kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan beklediği değişim mesajı, Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşmasında yer almadı. İmamoğlu daha önce yaptığı açıklamada, partideki değişim sürecine dair kamuoyunun bilgilendirileceğini ve bayram öncesi bir açıklama beklentisi içinde olduğunu ifade etmişti. Ancak Kılıçdaroğlu, iktidarı eleştirdiği konuşmasında parti içi değişim çağrılarına değinmedi ve geleceğe dair 'altılı masa' yerine '16'lı masa' kurabileceğini belirtti.
20 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazeteci Fatih Altaylı ile yaptığı röportajda, CHP'de geniş kapsamlı değişimlerin gerekli olduğunu ifade etti. İmamoğlu, partide sadece kurulların değişmesinin yeterli olmayacağını, seçmenin hayal kırıklığını gidermek için daha fazlasının yapılması gerektiğini ve bunun genel başkan değişikliğini de kapsayabileceğini söyledi. Ayrıca, partinin durum tespiti yaparak değişim için harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in genel başkanlık için hazır olduğunu belirtmesi ve Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarını görevden alması da dahil olmak üzere, parti içindeki tartışmalar devam ediyor.
19 Haziran 2023

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala, 'Seni başkan yaptırmayacağız' sloganının kendisi tarafından bulunmadığını, bu sloganın telif hakkının Yeşil Sol İstanbul milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder'e ait olduğunu ifade etti. Kavala, başkanlık sisteminin demokrasi için zararlı olacağını sıkça dile getirdiği için sloganın kendisine yakıştırıldığını düşünüyor. Ayrıca, başkanlık sistemi önerisinin çözüm sürecini olumsuz etkileyeceğini ve toplumsal mutabakatla anayasa hazırlanmasını engelleyeceğini savunduğunu belirtti.
27 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara yönelik eleştirilerde bulundu. Parti içinden bazı isimler ve çalışma ekibinden, kurtarma çalışmaları devam ederken iktidara yüklenmenin siyasi iletişim açısından sorun yaratabileceği yönünde uyarılar geldi. Kılıçdaroğlu, bu önerilere rağmen tavrında ısrarcı oldu ve eleştirilerini sürdürdü. AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını sert bir dille eleştirdi.
21 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masa tartışmaları sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkıp ayrılmasının ardından HDP yönetimi olağanüstü toplandı. Toplantı sonrası Mithat Sancar, HDP'nin üzerine düşen sorumlulukların farkında olduğunu ve demokratik siyaseti savunacaklarını ifade etti. Sancar, demokratik değişim umudunu büyütmek ve baskıcı sistemi değiştirmek gerektiğini vurguladı ve HDP'nin politik ilkeleri ve halka karşı sorumluluğu önceleyen bir gelecek tahayyülüne sahip olduğunu belirtti.
4 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe'de düzenlenen mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağını belirterek, açlık ve yoksullukla mücadele, demokrasi, adalet ve eşitlik vurgusu yaptı. KHK'lılara bahar geleceğini, yurtdışına kaçırılan paraların geri getirileceğini ve uyuşturucu baronlarıyla mücadele edileceğini söyledi. Ayrıca, saray yerine Çankaya'da oturacağını ifade etti.
6 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun CHP ve HDP'ye yönelik eleştirilerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in haberi olmadığını ifade etti. Erdem, partide demokrasinin işlediğini ve kendi görüşlerini özgürce ifade edebildiğini vurguladı. Ayrıca, Ağıralioğlu'nun aksine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacağına inandığını belirtti.
25 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, seçim sonrası millet ittifakının parlamenter sistem hayalinin suya düştüğünü ve siyasi kriz yıllarının geride kaldığını ifade etti. Bahçeli, MHP'nin iki yıl önce hazırladığı 100 maddelik yeni anayasa teklifini anımsatarak, AKP'nin yeni anayasa mesajlarına destek verdi. Teklifte, 'Türk tipi başkanlık modeli' ile uyumlu bir yürütme yapısı ve Anayasa Mahkemesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni statüleri öngörülüyor.
13 Haziran 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM'de yaptığı konuşmada Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masadaki diğer partiler ve HDP'yi sert bir dille eleştirdi. Ağıralioğlu, konuşmasını yapmadan önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bilgi verdiği, ancak içeriği paylaşmadığı belirtildi. Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Ağıralioğlu'nun parti teşkilatlarının görüşlerini yansıttığını ve Akşener'in ifade özgürlüğüne önem verdiğini yazdı. Ağıralioğlu'nun partiden ihraç edilip edilmeyeceği veya istifasının istenip istenmeyeceği konusunda ise net bir durum olmadığı ifade edildi.
23 Mart 2023

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini saray yargısıyla sindirmeye çalıştığını öne sürdü. İstanbul 48’inci Asliye Ceza Mahkemesi, Kılıçdaroğlu hakkında zorla getirme kararı verdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın kendisini şikayet ettiğini ve CHP'lileri siyaset dışına itmeye çalıştığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, mücadeleye devam edeceğini ve yolsuzlukların hesabını soracağını belirtti.
16 Ekim 2024

Yenilik Partisi Genel Başkanı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, partisinin İzmir il binasında yaptığı açıklamada, 100 bin imza toplamaları durumunda Meclis'te birinci parti olabileceklerini ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı seçimlerde yeneceklerini söyledi. Yılmaz, bu iddiasını 'namus ve şeref' üzerine verdiği söz olarak nitelendirdi ve imza kampanyasının başlatıldığını duyurdu.
5 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TELE 1 canlı yayınında yaptığı açıklamalarda, genel başkanlık adaylığı konusunda net bir ifade kullanmaktan kaçınarak, aday gösterilmesi durumunda delegelerin iradesine saygı göstereceğini ifade etti. Ayrıca, medyanın Saray'ın ahlaki meşruiyetini yeterince tartışmadığını, CHP'nin değişime açık olduğunu ve iç tartışmalar başlattıklarını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başarılı bir belediye başkanı olduğunu ve CHP'ye yönetme yetkisi verilen bir belediyeyi AKP'ye teslim edemeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun yerel seçimleri kazanacağına inandığını da dile getirdi.
22 Haziran 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'a yönelik eleştirileri parti içinde tepki topladı. Kuşoğlu, İmamoğlu'nun genel başkan olamayacağını ve siyasi yasak talep edilen davalardan dolayı sıkıntıları olduğunu belirtti. İmamoğlu ve Günaydın, Kuşoğlu'nun bu açıklamalarına karşı çıkarak, parti içinde dayanışma gösterilmesi gerektiğini ifade ettiler. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun tutumuna bağlı olarak kendi yol haritasını belirleyeceğini duyurdu.
17 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, altılı masa toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının parti yetkili kurulları tarafından onaylanmadığını ifade etti. Paçacı, sokakta Kılıçdaroğlu'na yönelik itirazları göz ardı edemeyeceklerini söyledi. Ayrıca, İYİ Parti'nin kendi içinden bir aday çıkarabileceğini ve partinin genel eğiliminin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın olduğunu belirtti.
26 Ocak 2023

HDP ve Yeşil Sol Parti, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini sürdüreceklerini duyurdu. Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı mutabakat sonrası HDP'nin tutumunda bir değişiklik olup olmayacağı tartışılmıştı. HDP ve Yeşil Sol Parti, mutabakattaki kayyım maddesini eleştirdikten sonra destek kararını açıkladı. Açıklamada sığınmacılar ve kayyım politikasına yönelik eleştiriler yer aldı ve Erdoğan'ın bir seçenek olmadığı, tek seçeneğin onu ve iktidarını değiştirmek olduğu vurgulandı.
25 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerden sonraki ilk kabine toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, enflasyon ve fahiş fiyat sorununu gündemden çıkarma konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Anayasa değişikliği teklifini yeniden Meclis'e sunacaklarını, istikrar ve güven vurgusu yaparak 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceklerini ifade etti. Depremzedeler için konut yapımı ve emeklilere bayram öncesi ödeme yapılacağını duyurdu. Ayrıca asgari ücret tespit komisyonunun çalışmalarına başlayacağını ve vatandaşların dokuz gün bayram tatili yapabileceğini belirtti.
6 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da bir açılış töreninde yaptığı konuşmada, devlet hazinesinden haksız yere alındığını iddia ettiği 418 milyar doları Türk halkının cebine koyacağını belirtti. Kendisine karşı engellemeler olduğunu ve bunlara rağmen mücadele etmeye devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkürlerini ileterek, onun İstanbul için yaptığı hizmetleri övdü.
26 Mart 2023
İşaretlediklerim