Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yıkılan Zamanlar Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. AFAD ve diğer arama kurtarma ekipleri, 170 saat sonra enkaz altında kalan Sibel Kaya isimli kadını sağ olarak çıkardı. Kurtarılan kadın, ambulansla hastaneye sevk edildi.
13 Şubat 2023

6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında Hatay'ın Antakya ilçesi ağır hasar gördü. İlk 24 saatte arama kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğu belirtilirken, enkaz altında birçok kişinin olduğu ifade ediliyor. Sülbiye Çalışır isimli bir depremzede, şehrin durumunu 'yerle bir oldu' şeklinde tanımlıyor ve AFAD ekiplerinin enkazlara yetişemediğini dile getiriyor.
7 Şubat 2023

6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası Hatay Antakya'da yaşanan yardım ve arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler olduğu belirtiliyor. CHP Meclis üyesi Eren Erdem, bölgede ekskavatör ve vinç gibi önemli arama kurtarma ekipmanlarının olmadığını, çok az enkazda çalışma yapıldığını ve su bile bulunamadığını ifade ediyor. Depremzedelerden Nihat Okuyan, yardım araçlarının Hatay'ın girişinden geri gönderildiğini ve ulaşımın engellendiğini söylüyor. CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki ise yardımların yetersiz olduğunu ve bir sisteme oturmadığını belirtiyor.
8 Şubat 2023

Güneydoğu Türkiye'de yaşanan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay'da profesyonel arama-kurtarma ekiplerinin henüz ulaşamadığı bildirildi. CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, bölgede 300'ün üzerinde enkaz olduğunu ve ekipman eksikliği yaşandığını belirtti. Depremin etkilediği diğer iller arasında Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis bulunuyor. En az 2 bin 379 kişinin hayatını kaybettiği, bir o kadar kişinin de yaralandığı aktarıldı. Bölgede barınma, ısınma, yiyecek ve sağlık malzemeleri gibi temel ihtiyaçlar da yetersiz durumda.
7 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen şiddetli depremler sonrasında Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürerken, ekiplerin ses algılaması üzerine yoğunlaştığı bir bölgeden Yazgül Çaçan isimli kadın 72 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Yaralı olarak kurtarılan kadın, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.
9 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremden etkilenen Şanlıurfa'da, Bahçelievler Mahallesi'nde hasar görmüş 6 katlı bir bina artçı depremler sırasında yıkıldı. Olay, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Çökme sonrası bölgeye yönlendirilen arama-kurtarma ekipleri, enkaz altından 1 çocuğu kurtardı. Yerbilimci Naci Görür, deprem bölgesindeki insanları evlerini terk etmeleri konusunda uyardı ve artçı depremlerin büyük olabileceğini belirtti.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Hatay'ın Antakya ilçesinde devam eden arama-kurtarma çalışmaları sırasında, ekiplerin çağrısına havlayarak yanıt veren Venüs adlı köpek ve 35 yaşındaki sahibi Duygu, enkaz altından 103 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan kadın sağlık görevlilerine teslim edilirken, Venüs'e de serum bağlandı.
10 Şubat 2023

Hatay, Defne ve Samandağ merkezli iki depremle sarsıldı. Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, insanların çadır eksikliği nedeniyle hasarlı evlerine girmek zorunda kaldığını ve bu durumun ölümlere yol açabileceğini belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremde 213 kişinin yaralandığını ve üç kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Eryılmaz, daha önce hasar gören binaların yıkıldığını ve çadır ihtiyacının acilen karşılanması gerektiğini vurguladı.
20 Şubat 2023

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi'nde meydana gelen deprem sonrası, Sakarya Arama Kurtarma Ekibi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, altı katlı Kalkan Apartmanı enkazında arama kurtarma çalışmaları yürüttü. Ekipler, 26 yaşındaki Alper Saçma'yı enkaz altında sağ olarak tespit etti ve kurtarma çalışmalarını hızlandırdı. Saçma, depremden yaklaşık 96 saat sonra sağ olarak kurtarılarak hastaneye götürüldü.
10 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Adıyaman'da devam eden enkaz kaldırma çalışmaları sırasında, Turgut Reis Mahallesi'nde bir binanın bodrum katında 20'li yaşlarda bir kadının cansız bedeni bulundu. Depremin üzerinden 122 gün geçmiş olmasına rağmen, hala enkaz altında kalan kişilere ulaşılmaya çalışılıyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın raporunda, ölüm bildirim sistemine kaydedilmemiş binlerce kişinin olduğu ifade edilmişti.
6 Haziran 2023

Türkiye, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Deprem, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis gibi çevre illeri de etkiledi ve binlerce binanın yıkılmasına neden oldu. 7,6 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha meydana geldi. Güncel verilere göre 2 bin 921 kişi hayatını kaybetti, 15 bin 834 kişi yaralandı. Arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler ve koordinasyon sorunları yaşandığı, özellikle Hatay'da profesyonel ekiplerin geciktiği belirtiliyor. Bölgede yaklaşık 14 milyon insan yaşamakta ve 16 bin 400 kişilik arama kurtarma ekibi görev yapmaktadır.
7 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası, Hatay'da enkaz altında kalan Sude Güler ve annesi Selda Güler, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı maden işçilerinin yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları sonucu yaralı olarak kurtarıldı. Sude Güler, kurtarıldıktan sonra hastanede yaşamını yitirdi. Depremler sonucunda 10 şehirde 5 bin 177 bina yıkıldı.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen şiddetli depremler sonucu Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yıkılan Özpolatlar Apartmanı'nın enkazından Ülkü Doğan isimli bir yaralı, yaklaşık 44 saat sonra kurtarıldı. Daha önce enkazdan beş kişi daha kurtarılmış ve kurtarılanların sayısı altıya ulaşmıştı. Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş ve Adıyaman'da meydana gelen depremler sonrasında 198'inci saatte üç kişi daha kurtarıldı. Uzmanlar, enkaz altında hayatta kalma süresinin yaralanma derecesi, mevsim koşulları, enkaz altındaki koşullar, su ve temiz hava erişimi, genel sağlık ve mental durum gibi değişkenlere bağlı olduğunu belirtiyor. Genellikle ilk 24 saat içinde kurtarmalar gerçekleşirken, beşinci ila yedinci günlerden sonra hayatta kalanları bulmak nadirdir. Ancak, geçmişte 27 gün sonra bile sağ kurtulanlar olmuştur.
14 Şubat 2023

Hatay'ın Antakya ilçesindeki bir özel hastanenin enkazında yürütülen arama kurtarma çalışmaları sonucunda, 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ve 34 yaşındaki Mustafa Avcı depremin 261'inci saatinde sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan kişiler, ilk müdahalelerinin ardından hastaneye sevk edildi. Mustafa Avcı, hastanede bir görevlinin yardımıyla kardeşiyle telefonla görüşme fırsatı buldu.
17 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından yıkılan Üçgözler Apartmanı'nın enkazından Turan ve Aynur Ak çifti kurtarıldı. Çifte ilk müdahaleyi, enkaz altından çıkarılmadan önce, olay yerinde bulunan ve UMKE görevlisi olan kızları Pınar Ak yaptı. Pınar Ak'ın anne ve babasına destek verdiği anlar kurtarma ekiplerince görüntülendi ve çift, daha sonra hastaneye kaldırıldı.
7 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu ağır hasar gören Adıyaman'daki üç katlı bir bina çöktü. Olay yerine AFAD, UMKE, itfaiye ve güvenlik güçleri sevk edildi ve arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Adıyaman Belediye Başkanı ve bir milletvekili, binanın daha önce boşaltıldığını ve can kaybı bilgisinin olmadığını belirtti. Belediye Başkanı, enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 50-60 seviyesine ulaştığını ifade etti.
25 Mart 2023

Zonguldak'ın Asma Mahallesi'nde dün etkili olan yağışlar sonucu meydana gelen heyelan nedeniyle yıkılan bir evde göçük altında kalan anne Perihan Çakar (82) ve oğlu Sait Çakar'ın (51) cansız bedenlerine ulaşıldı. Gece ara verilen arama kurtarma çalışmaları günün aydınlanmasıyla tekrar başladı ve AFAD koordinesinde çeşitli ekiplerin katılımıyla sürdürüldü. Göçük alanının güvenli olduğunun belirlenmesinin ardından ekiplerin çalışmaları sonucunda anne ve oğlunun cansız bedenleri bulundu.
10 Aralık 2023

6 Şubat'ta Türkiye'nin güneyinde meydana gelen iki büyük deprem sonrasında, Hatay şehir merkezinde sekiz ceset saatlerce kaldırılamadan yol kenarında bekletildi. Polis, şehrin birçok yerinde cesetlerin olduğunu ve kaldırma çalışmalarına yetişemediklerini belirtti. Hatay, depremden en çok etkilenen iller arasında yer alıyor ve ilk 24 saatte yeterli arama kurtarma faaliyeti yapılamadığı bildiriliyor. The Economist dergisinin Türkiye temsilcisi Piotr Zalewski, Hatay'daki durumu 'apokaliptik' olarak nitelendirdi.
7 Şubat 2023

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu ağır hasar gören beş katlı bir bina, belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Olayın ardından bölgeye AFAD, itfaiye, asker ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Ekipler, enkaz altında kalan canlı olup olmadığını kontrol ediyorlar.
8 Mart 2023
İşaretlediklerim