İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı gerçekleşti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıyı 'provokasyon' olarak nitelendirdi ve olayın aydınlatılması için polisin soruşturma yürüttüğünü belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, saldırı sonrası yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehditlerle ilişkilendirerek tepki gösterdi. İYİ Partililer, Erdoğan'ın Akşener'e yönelik sözlerini hatırlatarak saldırıya dikkat çekti.
31 Mart 2023

Erzurum'da taşlı saldırıya uğrayan Ekrem İmamoğlu'nun Konya mitingi öncesinde, Kızılay Selçuklu Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Dağlı ve Konya Genç Kızılay Başkan Yardımcısı Abdullah Halit Üzülmez, sosyal medya üzerinden hedef gösterici paylaşımlarda bulundu. Bu paylaşımların ardından Kızılay, her iki ismin de görevlerinden alındığını ve soruşturma başlatıldığını duyurdu. İmamoğlu'nun Erzurum mitingi, ülkücü grupların taşlı saldırısı sonucu başlamadan sona ermiş ve birçok kişi yaralanmıştı.
8 Mayıs 2023

Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Konya ziyareti öncesinde, Erzurum'da yaşanan taşlı saldırının benzeri bir provokasyon endişesi vardı. Konya'da yapılan hazırlıklar ve güvenlik önlemleri sonucunda herhangi bir olumsuz olay yaşanmadı ve İmamoğlu'nun otobüsüne güller atıldı. Ziyaret öncesinde CHP'li yetkililer, kent valiliği ve emniyetle koordinasyon içinde çalıştı. İmamoğlu'nun konuşması sırasında üç ayrı provokasyon girişimi engellendi ve gerginlik çıkmadan etkinlik tamamlandı.
8 Mayıs 2023

Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ekrem İmamoğlu'nun mitinginde yaşanan taşlı saldırı sonucu birçok kişinin yaralanmasının ardından, olayları CHP'lilerin kendi aralarında çıkardığını iddia etti. Sekmen, mitingin izinsiz yapıldığını ve bu nedenle İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Ayrıca, Erzurum'un milliyetçi bir şehir olduğunu ve izinsiz miting yapılamayacağını ifade etti.
7 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında Erzurum'da kendisine yapılan taşlı saldırıyı provokasyon olarak nitelendirdi ve saldırının arkasında kimlerin olduğunu bildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Erzurum halkını övdü ve saldırıyı kınadı. Ayrıca, Muharrem İnce'ye cumhurbaşkanlığı teklifi götürdüklerini ancak İnce'nin kabul etmediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, geçmişteki yolsuzluklarla ilgili sorgulamaların devam edeceğini ve HDP'ye herhangi bir söz verilmediğini ifade etti. 17-25 Aralık olaylarına da değinen Kılıçdaroğlu, bu olayların tamamının doğru olduğunu ve kasetlerin mahkemede incelenmesini istediğini söyledi.
8 Mayıs 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile arasında gerginlik olduğuna dair sosyal medyada dolaşan iddialara Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla yanıt verdi. Soylu, Erdoğan'ı 'davamızın lideri' olarak nitelendirdi ve milletvekili adaylığı konusundaki tartışmalara girmeyeceğini belirtti. Ayrıca, AKP'nin 14 Mayıs seçimleri için mevcut bakanların çoğunu milletvekili adayı olarak göstermeyi planladığı ve özellikle deprem bölgelerinden aday gösterilecek bakanlarla kaybedilen desteği geri kazanmayı hedeflediği bilgisi verildi.
25 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğraması sonucu en az 17 kişi yaralandı. Saldırıya karışanlardan birinin Erzurum Merkez Komutanlığı'nda görevli piyade uzman çavuş Akif Keleş olduğu tespit edildi. Milli Savunma Bakanlığı, Keleş'in gözaltına alındığını ve yapılan tahkikat sonucunda sözleşmesinin feshedildiğini duyurdu. Olayla ilgili gözaltına alınan diğer kişiler ise serbest bırakıldı.
9 Mayıs 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, danışmanı Emin Şen'in 'trolbaşı' olmakla suçlanmasına sessiz kalırken, Aydınlık gazetesinin iddiasına dayanarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. Soylu, İmamoğlu'na soru soran bir muhabire yüksek maaşla iş teklif edildiğini öne süren bir haber üzerinden İmamoğlu'nu eleştirdi ve bu teklifi 'ahlaksız' olarak değerlendirdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Soylu'nun danışmanı Şen ve 'Ebabil Harekatı' adlı grubu gündeme getirerek, Şen'in ihaleler ve sosyal medya üzerinden yürütülen faaliyetlerle ilgili iddiaları dile getirmişti.
15 Ocak 2023

Türkiye'de 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, Cumhur İttifakı temsilcilerinin sert açıklamalarının ardından Erzurum, Trabzon, İstanbul ve Mersin'de muhalefet temsilcilerine saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Başkanvekili Binali Yıldırım'ın seçimleri 'darbe girişimi' ve 'işgal' ile ilişkilendiren açıklamaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de muhalefeti hedef alan tehlikeli ifadeleri sonrası şiddet olayları yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine taşlı saldırı düzenlendi, Trabzon'da CHP milletvekili adayının seçim stantlarına saldırı girişimi oldu, Mersin'de Yeşil Sol Parti seçim aracına saldırı gerçekleşti ve İstanbul Kadıköy'de polis müdahalesi sonucu bir kadın gözaltına alındı.
7 Mayıs 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk yayınında depremle ilgili yaptığı açıklamalarda duygusal anlar yaşayarak yaşananları 'kader' olarak nitelendirdi. Soylu, Türkiye'nin deprem hazırlıklarını sürdürdüğünü ve İstanbul depremine hazırlandıklarını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Soylu'nun bu açıklamalarına Twitter üzerinden tepki göstererek, depremin bilimsel bir olgu olduğunu ve yöneticilerin 'kader' savunması yaparak sorumluluktan kaçtığını ifade etti.
18 Şubat 2023

Erzurum'da düzenlenen bir mitingde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu taşlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda çocuklar dahil birçok kişi yaralandı. Sanat dünyasından birçok isim, saldırıyı kınayan mesajlar yayınladı ve bazıları Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini ifade ederek seçimin ilk turda bitmesi gerektiğini belirtti. Sanatçılar, ülkede sevgi, saygı, birlik ve beraberlik içinde yaşama arzularını dile getirdi ve yaşanan olayları 'korkaklık' ve 'utanç verici' olarak nitelendirdi.
7 Mayıs 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dernek ziyaretinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son 21 yılda Batı'nın Türkiye üzerindeki etkisini ortadan kaldırdığını ve Doğu ile Batı'yı birleştirdiğini savundu. Soylu, Erdoğan'ın Batı'nın Türkiye'deki vesayetini sona erdirdiğini ve Taksim'deki cami gibi projelerle Batı'nın Türkiye'ye yaptırmadığı şeyleri gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca, 14 Mayıs akşamı Avrupa liderlerinin Erdoğan'ı arayacaklarını ve görüşme talebinde bulunacaklarını öne sürdü.
9 Mayıs 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'un Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi'nde seçim çalışmaları yaparken protesto edildi. Soylu, protesto edenlere ve muhalefete yönelik suçlamalarda bulundu ve LGBTİ+ topluluğunu da hedef aldı. Polis, Soylu'ya tepki gösteren kişileri gözaltına aldı. Soylu'nun ziyareti sırasında yaşanan arbedede gözaltına alınanlar olduğu bildirildi.
25 Mayıs 2023

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İzmit Kuruçeşme'de yürütülen seçim çalışmalarının bir grup saldırgan tarafından engellenmeye çalışıldığını açıkladı. Gergerlioğlu, sağduyulu davranarak olayın daha büyük bir çatışmaya dönüşmesini engellediklerini ifade etti. Ayrıca, kamuoyu anketlerine göre oylarının arttığını ve saldırganlıkların da bu yükselişle orantılı olarak arttığını belirtti. Gergerlioğlu, yaşananları provokasyon olarak nitelendirerek, Kocaeli Emniyet Müdürü ile görüştüğünü ve suç duyurusunda bulunduğunu Twitter üzerinden duyurdu.
1 Mayıs 2023

İstanbul'dan AKP milletvekili adayı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Güneydoğu'daki HDP'li belediyelerden rahatsız olduğunu ve bu belediyelere kayyım atanması talimatını verdiğini belirtti. Soylu, Erdoğan'ın bu belediyelerin PKK'ya destek verdiği gerekçesiyle rahatsızlık duyduğunu ve kendisine 'derhal görevden alacaksın' dediğini ifade etti. Soylu'nun bu açıklamaları, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra HDP'li bazı belediye başkanlarının görevden alınması ve yerlerine kayyım atanması olaylarına ışık tutuyor.
11 Mayıs 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile uğraşmasını 'hazımsızlık' olarak nitelendirdi. Torun, Soylu'nun İstanbul'u kaybettiklerinde ağladığını hatırlatarak, benzer bir sonun kendisini beklediğini ifade etti. Ayrıca, CHP'li belediyelere yönelik baskı ve engellemelere rağmen hizmet verildiğini ve İçişleri Bakanlığı'nın sadece CHP'li belediyeler için özel bir birim kurduğunu iddia etti.
20 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman ziyareti sırasında yaşanan provokasyonlar sonrası Twitter üzerinden bir açıklama yaparak, seçim döneminde provokasyonlar beklediğini ve bunun nedeninin 418 milyar dolarlık bir paranın olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, bu paranın gençlerin geleceği ve doğmamış bebeklerin hakkı olduğunu, kendisine bir şey olması durumunda bu paranın halk tarafından tahsil edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, AKP iktidarında beş ayrı sektörde 'iktidara yakın gruplara' 418 milyar dolar aktarıldığını iddia eden bir rapor hazırlattığını belirtti.
21 Nisan 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Esenler'de bir konuşma yaparken, aynı alanda seçim çalışması yapan ve müzik çalan HDP'li seçim çalışanlarına öfkelendi ve onlara hakaret etti. Soylu, HDP'lilere yönelik olarak 'kepazelik' ve 'nezaketsizlik' suçlamalarında bulundu. HDP İstanbul il yönetimi, Soylu'nun bu sözlerine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi ve bir video paylaşarak halkın kendilerine destek verdiğini belirtti. HDP, kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti adı altında seçimlere katılıyor.
20 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 14 Mayıs seçimlerini 'darbe girişimi' olarak adlandırmasına cevap verdi. Soylu, bir Twitter paylaşımında 14 Mayıs seçimlerini Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik bir siyasi darbe girişimi olarak tanımlamıştı. Demirtaş ise Soylu'ya, seçimde oy kullanan herkesi darbe girişimi gerekçesiyle tutuklaması gerektiğini ironik bir dille ifade ederek, Soylu'nun bu sorunu hapiste düşünecek zamanı olacağını ima etti.
28 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlenen miting sırasında taşlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda çok sayıda kişi yaralandı. İmamoğlu, Erzurum'dan İstanbul'a döndüğünde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda çok sayıda yurttaş tarafından karşılandı. Havalimanı adeta bir miting alanına dönüştü ve farklı siyasi görüşlerden insanlar İmamoğlu'nu desteklemek için bir araya geldi.
7 Mayıs 2023
İşaretlediklerim