Amasya Merzifon'da bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada 6 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. Ankara'dan Tokat'a gitmek üzere yola çıkan otobüs, Merzifon organize sanayi bölgesi yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Yaralılar Merzifon Devlet Hastanesine kaldırıldı.
30 Eylül 2023

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde bir kişinin öldüğü ve 53 kişinin yaralandığı metrobüs kazasıyla ilgili beş kişi tutuklandı. Kazada, Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüs, Sefaköy mevkisinde karşı yönden gelen metrobüse çarpmıştı. Soruşturma kapsamında altı kişi daha gözaltına alınmıştı. Tutuklananlar arasında metrobüs şoförü, İBB yetkilileri ve yüklenici firmanın şantiye şefi bulunuyor.
31 Ağustos 2024

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde Altınşehir Mahallesi'ndeki Başakşehir Sinoplular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği lokaline otomatik tabancalarla ateş açıldı. Saldırıda Ahmet G, Yakup A, Muhammet B, Furkan Ö. ve İsmail D. yaralandı; yaralılardan ikisinin durumu ağır. Kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Dün de Üsküdar'da benzer bir silahlı saldırı yaşanmış ve üç kişi hayatını kaybetmişti.
25 Mayıs 2024

Malatya'nın Darende ilçesinde, Fikret Zaif yönetimindeki kamyonun şarampole devrilmesi sonucu yedi kişi yaşamını yitirdi. Kazada, kamyon sürücüsü ve araçtaki altı kişi hayatını kaybetti. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Kazada hayatını kaybedenler arasında sürücünün ufak oğlu ve beş işçi de bulunuyordu.
9 Mart 2023

Muğla'nın Datça ilçesinde Cihan Ö. isimli 72 yaşındaki bir sürücü, manzara izlemek için park ettiği otomobiliyle yaklaşık 10 metrelik uçuruma yuvarlandı. Sürücü yaralanarak Datça Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerine 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri sevk edildi ve aracın çekilmesi için çalışma başlatıldı.
18 Kasım 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Sekiz kişi kayalık alana düşerken, mahsur kalanların tamamı saatler sonra kurtarıldı. İçişleri Bakanı, kazadan sonra vagonlarda 184 kişinin mahsur kaldığını açıkladı.
13 Nisan 2024

İstanbul Küçükyalı'da E-5 Karayolu'nda, alkollü olduğu iddia edilen Atilla Mert Ç. yönetimindeki araç, yol kenarında çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi işçilerine çarptı. Kazada dört işçi hayatını kaybetti ve bir işçi yaralandı. Sürücü emniyete götürülürken, kaza nedeniyle yol bir süre trafiğe kapandı ve daha sonra tekrar açıldı. Hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
24 Mayıs 2023

Ankara-Kırıkkale yolunda, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bir otomobil yol kenarındaki direğe çarptı. Kazada araç sürücüsü A.B. ve yolcular M.B., E.B. olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 1 yaşındaki A.U.U. da kurtarılamayarak öldü. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
28 Kasım 2023

Gaziantep'te, merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olan depremin ardından yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları sürerken, Batıkent Mahallesi'ndeki Ayşe-Polat Sitesi enkazından ses alınması üzerine yoğunlaştırılan çalışmalar sonucunda 3 kişi sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan kişiler yaralı olarak ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.
9 Şubat 2023

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Hürmüzlü köyünde, jandarma ekiplerinin bir ihbar üzerine gittikleri bağ evinde patlama meydana geldi. Patlama sonucunda beşi jandarma personeli olmak üzere toplam yedi kişi yaralandı. Yaralılar Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.
18 Mayıs 2024

Bayram tatilinin sekiz gününde Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazalarında 68 kişi hayatını kaybetti ve 9 bin 787 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinde dün 706 trafik kazası meydana geldiğini, altı kişinin hayatını kaybettiğini ve 1097 kişinin yaralandığını açıkladı. Denetlenen 405 bin 88 araçtan 22 bin 975'ine hız ve radar işlemi, 37 bin 590'ına ise diğer ihlallerden işlem yapıldı.
23 Haziran 2024

Konya'nın Ereğli ilçesinde bir iş yerinde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü ve sonucunda dört kişi silahla yaralandı. Olaya müdahale etmeye çalışan yedi polis memuru da yaralanırken, yaralılar Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili altı kişi gözaltına alındı.
5 Haziran 2023

Rize Devlet Hastanesi'nin acil servisinde daha önceden aralarında husumet bulunan iki kişi arasında çıkan silahlı çatışma sonucu beş kişi yaralandı. Yaralananlar arasında bir polis memuru, bir jandarma uzman çavuş ve bir sağlık personeli bulunuyor. Olayın ardından kaçan şüpheli, polis tarafından yakalandı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor.
25 Temmuz 2023

Ataşehir'deki Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi otoparkında, yol çalışması yapan işçiler tarafından bir otomobilin içinde emniyet kemeri takılı halde hareketsiz yatan bir kadın fark edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kadının öldüğünü tespit etti. Kadının cesedi, ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
10 Kasım 2023

Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen depremin ardından yıkılan beş katlı Arzu Apartmanı'nın enkazından 102 saat sonra altı kişi sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılanlar arasında Yasemin-Kadir Oktay çifti de bulunuyor. Enkazda sekiz kişinin olduğu tespit edildi ve dört kişiye daha ulaşıldı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye sevk edildi.
10 Şubat 2023

Evrensel gazetesinde yazan fotoğrafçı Özcan Yaman, Antakya'da kaldırımda yürürken bir hafriyat kamyonundan sarkan demirin çarpması sonucu yere düşerek ağır yaralandı. Kalça kemiğinde kırık ve akciğerlerinde kanama tespit edilen Yaman, Dörtyol Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay anında Yaman'ın yanında olan yazar Adil Okay, yaşananları Evrensel gazetesine aktardı.
28 Mart 2023

Tokat-Sivas kara yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada, otobüs muavini Mert Balcı hayatını kaybederken, 15 kişi yaralandı. Kaza sonrası AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.
1 Şubat 2023

Sivas-Kayseri kara yolunda bir kadın sürücünün kaza yapması sonucu yardım etmek isteyen iki kişi, başka bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kazayı gören R.Ö. ve yanındaki M.E.Ö., kaza yapan sürücüye yardım etmek için durdukları sırada hafif ticari bir aracın çarpması sonucu olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Kaza yapan kadın sürücünün tedavisi devam ediyor.
8 Aralık 2023

Ahbap Derneği'nin kurucusu ve yöneticisi olan sanatçı Haluk Levent, Hatay'dan Pazarcık'a seyahat ederken trafik kazası geçirdi. Kazada hafif yaralanan Levent, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından boyunluk takıldı. Kendi sosyal medya hesabından durumu hakkında bilgi veren Levent, kemer takmadığını ve başını tavana çarptığını belirtti, ancak çalışabilecek durumda olduğunu ve kısa süre içinde işine geri döneceğini ifade etti.
14 Şubat 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Kazada, 16 kabinden 128 kişi tahliye edilirken, sekiz kabinde 43 kişi kurtarılmayı bekliyor. Kurtarma çalışmalarına çeşitli kurum ve kuruluşlardan 543 arama kurtarma personeli, yedi helikopter, bir askeri kargo uçağı, 108 araç ve altı ambulans katılıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve jandarma helikopterleri de kurtarma çalışmalarında aktif rol alıyor.
13 Nisan 2024
İşaretlediklerim