AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) Cumhur İttifakı'na katılma şartlarından biri olarak 6284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un değiştirilmesini talep etmesine karşı çıktı. Zengin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık'ın bu tutumu parti tabanında rahatsızlık yaratmıştı. YRP'nin ittifaka katılmayacağını açıklamasının ardından Zengin eleştirilere maruz kalmış, ancak kendisine yönelik saldırıların azınlıkta olduğunu ve çok sayıda destek aldığını ifade etmiştir.
20 Mart 2023

AKP Isparta İl Başkanı Serkan Keskin, ilçe seçim kurulunun bazı birleştirme tutanaklarında maddi hatalar bulduklarını ve itirazda bulunduklarını belirtti. Yapılan düzeltmeler sonrasında Yüksek Seçim Kurulu'nun güncellenen verilerine göre AK Parti'nin Isparta'da iki milletvekili çıkardığı anlaşıldı. Keskin, bu sonuçla AK Parti adına Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun'un TBMM'de Isparta'yı temsil edeceğini ifade etti.
17 Mayıs 2023

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü İbrahim Akın, HDP'ye açılan kapatma davası sonrasında partilerinin seçimlere hazırlandığını ve Türkiye'nin her yerinde örgütlendiklerini belirtti. AKP-MHP iktidarının politikalarına karşı alternatif planlar geliştirdiklerini ve HDP'nin köklerinden çıkan yüzlerce filizden biri olduklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun Van ve Ağrı'da coşkulu karşılanmasını Kürt halkının barış ve demokrasiye olan inancının bir göstergesi olarak değerlendirdi. Ayrıca, ekoloji ve hayvan hakları konusunda da partilerinin politikalarını ve Meclis'te yapacakları çalışmaları anlattı.
9 Mayıs 2023

HDP YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, Anadolu Ajansı'nın (AA) seçim sonuçlarını manipüle ettiğini ve AKP ile MHP'nin oy oranlarını gerçekte olduğundan yüksek gösterdiğini öne sürdü. Sandıkların kapanmasının ardından muhalefet, bazı sandıklarda AKP'lilerin itirazları nedeniyle verilerin sisteme girilemediğini belirtti. Tiryaki, AA'nın verilerinin başlangıçta yüksek gösterilip sonra düştüğünü ve gerçek oy oranlarının AKP için yaklaşık %10, MHP için ise %5 fazla gösterildiğini iddia etti. Ayrıca, muhalefetin yüksek oy aldığı yerlerde itirazlarla yeniden sayım yapıldığını ve bu durumun iktidar lehine sonuçlar doğurduğunu söyledi.
14 Mayıs 2023

CHP, 14 Mayıs seçimleri için YSK'ya milletvekili aday listesini sundu. Listede Gelecek Partisi'ne ayrılan 12 kişilik kontenjandan biri olarak Sema Silkin Ün, Denizli'den üçüncü sıradan aday gösterildi. Sema Silkin Ün, eski 'Ak Trol' Taha Ün'ün eşi ve bir dönem Emine Erdoğan'ın özel kalem müdürü olarak görev yapmıştı. Taha Ün, geçmişte sosyal medyada yürüttüğü nefret söylemi ve hedef gösterme eylemleriyle tanınıyor. Sema Silkin Ün'ün adaylığı sosyal medyada eleştirilere neden oldu.
9 Nisan 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde blok oy kullanımını engellemeye çalışan sandık görevlisi Fettullah Işıkakdoğan'ın kaynar su dökülerek ve darp edilerek saldırıya uğradığını duyurdu. Ayrıca, Harran ilçesinde de CHP'li bir sandık kurulu üyesinin darp edildiği ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'ye oy basıldığı iddia edildi. Salıcı, bu olaylarla ilgili Şanlıurfa Valisi ve emniyet müdürüne ulaşamadıklarını belirtti. Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak'ın da yaşlı seçmenlere baskı yapılması yönünde talimat verdiği bir video paylaşıldı.
14 Mayıs 2023

CHP Şanlıurfa milletvekili adayı Mahmut Tanal, Twitter üzerinden partisinin Şanlıurfa'daki seçim ofisine 'tehdit ve gözdağı amaçlı' mermi atıldığını ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın afişlerinin zarar gördüğünü açıkladı. Tanal, bu eylemleri 'beceriksiz korkakların yönlendirdiği provokatörlerin' gerçekleştirdiğini belirtti ve bu tür eylemlere boyun eğmeyeceklerini, güçlerini Allah'tan ve milletten aldıklarını ifade etti.
8 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski CHP Konya milletvekili Abdüllatif Şener'in sığınmacı politikası nedeniyle Zafer Partisi'ne oy verebileceğini söylediğini iddia etti. Şener, daha önce CHP'den istifa ettiğini ve seçimlerde geçersiz oy kullandığını açıklamıştı. Ancak, Şener'in oy kullandığı sandıktan geçersiz oy çıkmadığı ve büyük ihtimalle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verdiği belirtiliyor. Ayrıca, Şener'in oy kullandığı sandıktan Zafer Partisi'ne 11 oy çıktığı ifade ediliyor.
19 Haziran 2023

Tavşanlı Belediye Başkanı ve AKP üyesi Mustafa Güler, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan'ın zaferini kutlarken kullandığı ifadelerle dikkat çekti. Güler, Erdoğan'ın yüzde 52,18 oy alarak seçimi kazanmasını, Amerika ve emperyal güçler ile 'içimizdeki hainlerin' gözüne ve başka bir yerine girmiş olarak nitelendirdi. Bu sözler partililer tarafından alkışlanırken, AKP Kütahya Milletvekili Mehmet Demir de Güler'i gülerek dinledi.
31 Mayıs 2023

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP'li Belediye Meclis üyesi Şerafettin Bahadır'a yapılan silahlı saldırı sonrası, eski MHP'li belediye başkanı Memduh Uzunoğlu'nun kardeşi Ejder Uzunluoğlu ve yeğeni Mehmet Uzunluoğlu tutuklandı. Bahadır'ın hayati tehlikesi devam ederken, saldırının arka planında yerel seçimlerdeki rekabetin etkili olduğu belirtiliyor. CHP, 31 Mart'taki yerel seçimde MHP'nin elindeki Pınarbaşı Belediyesi'ni kazanmış, MHP'nin itirazı üzerine seçim 2 Haziran'da yenilenmiş ve CHP yeniden kazanmıştı.
22 Haziran 2024

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayı Murat Kurum için destek arayışında olan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemerburgaz'da CHP'nin seçim standını ziyaret etti. Soylu, ziyaret sırasında CHP'lilerle gülüşerek, onların oy talebine karşılık kendi tercihini Murat Kurum'dan yana kullanacağını belirtti. Bu diyalogu sosyal medya hesabından paylaştı ve siyasetteki hoşgörüye dikkat çekti.
27 Şubat 2024

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP listesinden Erzincan'da yüzde 35,95 oy oranıyla milletvekili seçildi. Seçim sonuçlarının ardından Twitter üzerinden bir video paylaşarak, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajı yayınladı. Sarıgül, Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olana kadar gece gündüz çalışacağını ve Erzincan'ı kucaklayacağını belirtti.
15 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisine cumhurbaşkanı adayı olmak için talepte bulunduğunu ancak bu talebin gerekçe gösterilmeden reddedildiğini belirtti. Demirtaş, Artı Gerçek'e verdiği röportajda, cezaevinden sınırlı katkı sunabildiğini ve sosyal medya üzerinden etkili olmaya çalıştığını ifade etti. Ayrıca, seçimlerden sonra aktif siyasi çalışma yürütmeyeceğini ve HDP'li olarak kalmaya devam edeceğini vurguladı. Demirtaş, HDP'nin yeniden yapılanma ihtiyacına ve kadro erozyonuna dikkat çekti ve partinin özeleştiri yapması gerektiğini söyledi.
1 Haziran 2023

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, cumhur ittifakı ile parlamento seçimlerine birlikte girmek konusunda prensipte anlaşma sağladıklarını açıkladı. Bu açıklama, HÜDA-PAR'ın cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmayıp Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararını duyurmasının ardından geldi. AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un Yapıcıoğlu'nu ziyaret etmelerinin ardından yapılan ortak basın açıklamasında, parlamento seçimlerinde iş birliği detaylarının henüz netleşmediği belirtildi. HÜDA-PAR, geçmişte Hizbullah örgütüne yakınlığıyla biliniyor.
13 Mart 2023

Mehmet Ocaktan, AK Parti'nin Mayıs seçimlerinde yüzde 35 oy alarak 2002 seviyelerine geri döndüğünü ve bu durumun partinin eski konforlu günlerinden uzak olduğunu gösterdiğini belirtiyor. Türkiye'de yüksek enflasyon ve yoksulluk oranlarına rağmen AK Parti'nin seçimlerde başarı elde etmesi dikkat çekici bulunuyor. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erzurum mitinginde bile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum için oy istemesi, partinin eskisi gibi başarı hikayeleri anlatamadığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Parti yetkililerinin muhalefeti 'ihanet' ile suçlayan bir dil kullanması veya 'kumpas' hikayeleri anlatması, mevcut zorlukların bir yansıması olarak görülüyor.
18 Mart 2024

AKP, 14 Mayıs seçimleri öncesinde ittifakını genişletme çalışmaları yaparken, Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) talepleri arasında yer alan ve HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu tarafından da desteklenen 6284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un değiştirilmesi konusu tartışma yaratmıştır. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, kanunu savunarak 'kırmızı çizgimiz' demiş ve bu durum parti içinde farklı görüşlerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Yapıcıoğlu, AKP listelerinden ve Zengin'in iki sıra arkasından aday gösterilmiştir.
10 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlere kısa bir süre kala altılı masanın henüz bir aday açıklamamasını eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etrafında birleşme çağrısında bulundu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise Bahçeli'nin bu çağrısına, onların defterlerinde yeni bir sayfa kalmadığını ve adalet ile güveni bitirdiklerini belirterek sert bir dille yanıt verdi. Erdem ayrıca, altılı masanın aday belirleme sürecine başladığını ve büyük bir organizasyonla açıklanacağını ifade etti.
21 Ocak 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, emek ve özgürlük ittifakının seçimlere katılım şeklinin netleştiğini ve bundan sonrasının ortak karara saygı duymak ve destek olmak olduğunu belirtti. Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) kendi amblemleriyle seçimlere katılacağını ve Yeşil Sol Parti'nin de desteklenmesi gerektiğini ifade etti. HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti çatısı altında seçimlere girmesi ve TİP'in belli şehirlerde kendi adaylarıyla, bazı şehirlerde ise Yeşil Sol Parti listelerinden gireceği açıklanmıştı.
5 Nisan 2023

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, AKP'nin seçimlere 65 gün kala cumhurbaşkanı yardımcılığı için Hakan Fidan, İbrahim Kalın ve Mehmet Şimşek isimlerini değerlendirdiğini yazdı. Fırat, iktidarın deprem sürecindeki eleştiriler nedeniyle düşen desteğini toparlamak ve muhalefetin aday belirsizliğini aşmasına karşılık olarak 'sürpriz hamleler' planladığını belirtti. Ayrıca, Hüda-Par’a kontenjan verilmesi ve Yeniden Refah Partisi ile uzlaşma sağlanması gibi ittifak stratejilerinin de gündemde olduğunu aktardı.
10 Mart 2023

HDP ve Yeşil Sol Parti, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini sürdüreceklerini duyurdu. Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı mutabakat sonrası HDP'nin tutumunda bir değişiklik olup olmayacağı tartışılmıştı. HDP ve Yeşil Sol Parti, mutabakattaki kayyım maddesini eleştirdikten sonra destek kararını açıkladı. Açıklamada sığınmacılar ve kayyım politikasına yönelik eleştiriler yer aldı ve Erdoğan'ın bir seçenek olmadığı, tek seçeneğin onu ve iktidarını değiştirmek olduğu vurgulandı.
25 Mayıs 2023
İşaretlediklerim