KESK'e bağlı BES-AR'ın verilerine göre açlık sınırı 17 bin 215 lira, yoksulluk sınırı ise 50 bin 750 lira oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk lirasının değer kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. İstanbul'da su fiyatlarına %15 zam yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında yeni bir soruşturma açıldı. SPK, Global Yatırım Holding'in halka arz başvurusunu reddetti. Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ, halka arz için SPK'ya başvurdu. Türkiye'de ekim ayında trafiğe kaydedilen her dokuz otomobilden biri elektrikliydi. İstanbul'da düzenlenen rüşvet operasyonunda 105 kişi yakalandı. JP Morgan, Merkez Bankası'nın politika faizini 250 baz puan artırmasını bekliyor. Binance CEO'su istifa etti.
22 Kasım 2023

İstanbul'un kuzey ve yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis, İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin askıya alınmasına ve bazı vapur seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. Sis, özellikle Yavuz Sultan Selim Köprüsü çevresi ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sarıyer ve Beykoz kesimlerinde yoğunlaştı. Trafikte ciddi bir aksama yaşanmazken, sis nedeniyle bazı ana cadde ve viyadüklerde görüş mesafesi düştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu ölçümüne göre, kent genelinde trafik yoğunluğu sabah saat 08.00 itibarıyla yüzde 1 olarak kaydedildi.
10 Mart 2024

Bakırköy-Kirazlı metro hattının inşaatında son aşamalara gelindiği ve hattın yakında hizmete açılacağı belirtildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 8,4 kilometre uzunluğundaki hattın yedi istasyonu olduğunu ve toplam 16,9 kilometre tünel kazısı ile 17 kilometre demir yolu ray montajının tamamlandığını açıkladı. Hattın, İstanbul'un çeşitli noktaları arasındaki ulaşım süresini önemli ölçüde kısaltması bekleniyor. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, beş ay içinde üç büyük metro hattının daha açılacağını duyurdu.
4 Mart 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bay Kemal’in tahtası' serisinin beşinci bölümünde Hatay İskenderun'da yeni bir gemi sanayi özel ekonomi bölgesi kuracaklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin üretim ve ticaret üssü haline gelmesinin önemine vurgu yaparak, bu bölgenin dünya ticaretinde önemli bir rol oynayacağını ve Türk armatörlerinin ihtiyaç duyduğu büyük tonajlı gemilerin üretimini yerli tersanelerde yapmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, bu tersanenin diğer tersanelerle orantısız rekabet yaratmaması için belirli bir büyüklüğün altındaki gemilerin üretimini kabul etmeyeceğini ifade etti.
28 Nisan 2023

Cumhuriyetin ilanının 100. yıl dönümünde, Birinci Meclis sabaha kadar ziyarete açık olacak. Meclis, her yıl özellikle Cumhuriyet Bayramı'nda çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Bugün, Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişi Meclis'i ziyaret etti. Akşam saatlerinde de yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Birinci Meclis sabaha kadar açık kalacak.
29 Ekim 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferleri, olumsuz hava koşulları ve teknik arıza sebebiyle yapılamayacak. İptal edilen seferler arasında İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) ve Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) güzergahları bulunuyor. Daha önce de benzer sebeplerle seferler iptal edilmişti.
19 Ocak 2023

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı, Muğla Marmaris'teki özel çevre koruma bölgesinde marina yapılması için imar planı değişikliği yapmayı planlıyor. Bu durum, bölge halkı ve çevre aktivistleri tarafından tepkiyle karşılandı. İtirazlar, denizin kirleneceği, turizmin ve yerel halkın geçim kaynaklarının zarar göreceği, alt yapı sorunlarının artacağı ve yerel halkın görüşünün alınmadığı yönünde. Projenin arkasındaki isim, 'iktidara yakınlığıyla bilinen' MUÇEV.
24 Haziran 2023

Ortodoks Hristiyanların 'Meryem’in göğe alınışı' bayramı için 15 Ağustos’ta Sümela Manastırı’ında düzenlenecek ayin, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ve Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin tarafından eleştirildi. Ayinin, Trabzon'un fethi olarak kabul edilen 15 Ağustos’a denk getirildiği belirtildi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun geçen yıl fetih tarihini 15 Ağustos olarak değiştirdiği hatırlatıldı.
14 Ağustos 2023

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) tarafından yapılan duyuruya göre, olumsuz hava koşulları sebebiyle 01/12/2023 tarihinde öğleden sonra ve akşam gerçekleştirilmesi planlanan bazı seferler iptal edilmiştir. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunmaktadır. Toplamda BUDO'nun bugünkü 12 seferi iptal olmuştur.
1 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'çılgın projesi' Kanal İstanbul için İstanbul'un Karadeniz kıyısındaki Çiftalan köyünde çimento limanı yapılması planlanıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın onay verdiği limanın inşa edilmek istendiği alan, balıkların yumurtlama, barınma ve beslenme alanı çıktı. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunda liman çalışmalarının yapılacağı bölgedeki zeminin habitat yapısının olumsuz etkileneceği belirtildi. Çimento limanını yapmak isteyen YD Madencilik şirketi, söz konusu alanı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden kiralamış.
23 Haziran 2023

Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'dan İstanbul'a gitmekte olan bir yolcu otobüsünün kazaya karıştığını belirtti. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.
26 Mayıs 2024

Metro İstanbul, Yenikapı-Kirazlı metro hattında meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle seferlerin gecikmeli olarak yapıldığını duyurdu. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, arızanın etkisiyle seferlerin gecikmeli gerçekleştirildiği belirtildi. Bu durum, bazı duraklarda yolcu yoğunluğunun oluşmasına neden oldu.
1 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege için fırtına, Kıyı Ege için kuvvetli sağanak uyarısı yapmasının ardından, Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) yarınki 12 seferini iptal ettiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) ve Armutlu (İhlas) güzergahları bulunuyor. Seferlerin iptal edilme saatleri 07.00 ile 19.30 arasında olacak.
27 Kasım 2023

Türk Lirası'ndaki değer kaybını önlemek amacıyla ekonomi yönetimi tarafından çeşitli düzenlemeler yapılmaktadır. Bu kapsamda, 30 Mart-1 Nisan tarihleri arasında kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarını cazip kılmak için üç yeni düzenleme getirilmişti. En son Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararı ile kurumlar vergisi istisnasının yabancı paralar için de geçerli olacağı belirtildi. Bu düzenleme, şirketlerin KKM'den elde ettikleri kazançların kurumlar vergisinden muaf tutulmasını sağlıyor.
25 Nisan 2023

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demiryolu hattının yapımını görüşüyor. Bu proje, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın G-20 zirvesi dönüşü gündeme getirdiği ve BAE ile ortak çalışma başlatılacağını duyurduğu Basra-Bağdat-Türkiye-Avrupa demiryolu projesinin bir parçası. Abu Dabi merkezli ve 160 milyar dolarlık varlığı yöneten fon ADQ, demiryolu hattının hayata geçirilmesi için Türkiye ile görüşüyor. BAE, Türkiye ile dış ticaret hacmini 2030'a kadar 40 milyar dolara çıkarmak için işbirliğini artırmayı hedefliyor.
5 Ekim 2023

Turistik Doğu Ekspresi'nin biletleri satışa çıktı. 11 Aralık'ta başlayacak seferlerin fiyatı bu yıl 6 ila 12 bin 500 lira arasında değişiyor. Ankara'dan Kars'a gidecek trende düşük dönem oda ücreti bileti 6 bin lira, normal dönem oda ücreti bileti 8 bin lira ve yüksek dönem oda ücreti bileti 12 bin 500 lira olarak belirlendi. Ekspres trenleri 2023-2024 sezonunda belirli tarihlerde hareket edecek ve bazı istasyonlarda gezi amaçlı duracak.
1 Kasım 2023

Ukrayna'dan İstanbul'a seyir halinde olan 142 metre boyundaki MKK-1 isimli dökme yük gemisi, Umuryeri'nde karaya oturdu. Olaya müdahale etmek üzere Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı kurtarma ekipleri ve römorkörler hızla olay yerine yönlendirildi. Bu durum üzerine İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği geçici olarak askıya alındı.
16 Ocak 2023

Metro İstanbul, dün akşam İstanbul'da etkili olan sel ve su baskınları nedeniyle M3 Kirazlı-Kayaşehir metro hattı seferlerinin Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapıldığını duyurdu. Kayaşehir Merkez istasyonu, vatandaşların güvenliği için kapatıldı. Sefer yapılamayan Kayaşehir Merkez-Toplu Konutlar istasyonları ve Başak Konutları-İkitelli Sanayi istasyonları arasında İETT otobüsleriyle ring seferleri düzenlendi.
6 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan kararla, Antalya'nın Kemer ilçesindeki Arslanbucak turizm merkezi, Ankara'nın Kahramankazan ilçesine bağlı Soğucak termal kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi, Konya'nın Hüyük ilçesindeki İmrenler Yaylası ve Giresun'daki Yavuzkemal Yaylası Turizm Merkezi'nin sınırları değiştirilerek kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri olarak ilan edildi.
23 Şubat 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından açılan Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun Kağıthane istasyonunda yer alan bir haritada, henüz yapımına başlanmamış olan Kanal İstanbul projesi de gösterildi. Kanal İstanbul projesi, muhalefet, STK'lar ve bilim insanları tarafından eleştirilmeye devam ediyor. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Kanal İstanbul geçişini içeren demiryolu projesine finansman sağlamayı reddetti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, finansman desteğinin kesilmemesi için Ulaştırma Bakanlığı'nın projeyi Kanal İstanbul geçişi kısmını ayırarak böldüğünü iddia etti.
23 Ocak 2023
İşaretlediklerim