Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi'nde meydana gelen deprem sonrası, Sakarya Arama Kurtarma Ekibi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, altı katlı Kalkan Apartmanı enkazında arama kurtarma çalışmaları yürüttü. Ekipler, 26 yaşındaki Alper Saçma'yı enkaz altında sağ olarak tespit etti ve kurtarma çalışmalarını hızlandırdı. Saçma, depremden yaklaşık 96 saat sonra sağ olarak kurtarılarak hastaneye götürüldü.
10 Şubat 2023

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınlarla ilgili hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Diyarbakır’da 7 bin 900, Mardin’de 7 bin dekar tarım alanının yandığını açıkladı. Yangınlar sonucunda 15 kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda hayvan telef oldu. Bakanlık, yangınların ardından bölgeye müdahale ve destek ekipleri gönderdi.
23 Haziran 2024

Batman'da intihar eden İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunan ve serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle şarkıcı Tan Taşçı hakkında dava açıldı. Taşçı, 65 gün adli para cezası karşılığında 1300 lira para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Taşçı'nın paylaşım yaptığı tarihte Orhan'ın dava dosyasının istinaf aşamasında olduğunu ve aleyhine kesinleşmiş mahkumiyet kararının bulunmadığını belirtti. Bu sebepten Taşçı'nın sosyal medya hesabından 'tecavüzcü' ithamında bulunulmasının 'yazılı iletiyle hakaret suçu'nu oluşturduğuna karar verildi.
11 Eylül 2023

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı direnen 22 kişi gözaltına alındı. 2019'dan bu yana süren direniş sırasında, jandarma ekipleri tarafından ağaç kesimine karşı çıkan köylülere biber gazlı ve coplu saldırılar düzenlendi. Gözaltına alınanlar arasında İkizköylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal ve Yeşiller Partisi yönetim kurulu üyesi Deniz Melsa Ergenç de bulunuyor.
29 Temmuz 2023

Adana'nın Kozan ilçesindeki Köseli Mahallesi'nde gece başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, üç helikopter, iki uçak, 50 arasöz ve su tankı, beş iş makinası ve çok sayıda personel ile yangına müdahale ediyor. Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, bazı evlerin tedbir amaçlı boşaltıldığını belirtti.
29 Temmuz 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen siyanürlü toprak kayması sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında saha sorumlusunun da bulunduğu dört kişi gözaltına alındı. Bu olay, çevresel ve güvenlik protokollerinin madencilik faaliyetlerinde ne derece önemli olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. Gözaltına alınanlar hakkında daha fazla bilgi bekleniyor.
14 Şubat 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde gerçekleşen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Saldırının ardından zanlılardan Murat Özer gözaltına alındı, diğer üç şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor. Olay yerinde yapılan incelemede 12 boş kovan bulundu. İşletmede yapılan aramada ise bir pompalı tüfek, iki tabanca, 50 adet mermi ele geçirildi.
30 Temmuz 2023

Balıkesir'in İvrindi ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, 4 buçuk saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı. Yangına 72 personel, 15 arazöz, dört su ikmal aracı, altı dozer, dört ilk müdahale aracı, üç uçak ve altı helikopterle müdahale edildi. Komşu illerden gelen dört helikopter ve bir uçağın da yardımıyla yangın kontrol altına alındı. Ekipler, hasar gören alanın boyutunun ve yangının çıkış nedeninin tespiti için çalışmalarını sürdürüyor.
27 Temmuz 2023

Çankırı'da bir dolandırıcı, telefonla ulaştığı kişiyi FETÖ ile ilişkilendirme korkusu yaratarak banka hesabına 440 bin lira yatırmaya ikna etti. Ayrıca mağdurun evine giderek ziynet eşyası da alan zanlı, toplamda yaklaşık 1 milyon lira dolandırdı. Mağdurun şikayeti üzerine yapılan araştırmalar sonucu Ankara'da ikamet eden zanlı yakalandı ve tutuklandı. Olayla ilgili diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
20 Ocak 2023

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Ferahevler Mahallesi'nde otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının rüzgarın etkisiyle kısmi yanmalarla devam ettiği ve itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, yangının ağaç dallarının depolandığı alanda çıktığını ve ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.
18 Haziran 2024

Muğla'nın Güvercinlik Mahallesi ve Adana'nın Sarıçam ilçesindeki ormanlık alanlarda henüz belirlenemeyen nedenlerle yangınlar çıktı. Her iki bölgeye de yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Muğla'daki yangına sekiz uçak, 14 helikopter, 74 arazöz ve su tankeri, 12 iş makinası ve 615 işçi ile müdahale edilirken, Adana'daki yangına dört helikopter, iki uçak ve çok sayıda arazöz, su tankı ve personel ile müdahale ediliyor. Ekipler yangınları kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.
12 Temmuz 2023

BOTAŞ, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay il merkezi, Kırıkhan, Kahramanmaraş il merkezi, Pazarcık ve Narlı ilçelerine doğalgaz akışını tedbir amaçlı durdurduğunu açıkladı. Hasar tespit çalışmalarının başlatıldığı belirtildi ve ham petrol boru hatlarında herhangi bir hasar olmadığı ifade edildi. Deprem sonrasında Kahramanmaraş'ta doğalgaz kaynaklı bir yangın çıktığı bilgisi de verildi.
6 Şubat 2023

Antalya'nın Kemer ilçesinde devam eden orman yangınına karadan müdahale edildiği yönünde haber yapan Anadolu Ajansı'nı (AA), Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki yalanladı. Tiryaki, arazi yapısı nedeniyle yangına karadan müdahale edilemediğini ve mücadelenin hava araçlarıyla sürdürüldüğünü belirtti. Bakan yardımcısının bu açıklaması da AA tarafından abonelerine geçildi.
27 Temmuz 2023

Bursa'nın Mudanya ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangın devam ediyor. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle dün saat 16:00 sıralarında çıktı. Söndürme çalışmaları gece görüşlü helikopterler ile havadan, 132 araç ve 420 personelle karadan yürütülüyor. Bölgedeki şiddetli rüzgar, yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor.
3 Eylül 2023

İstanbul Beylikdüzü'nde bir markette kasiyere saldıran ve arkadaşını korumaya çalışan bir diğer çalışanı bıçaklayarak öldüren Y.C.T. isimli şüpheli tutuklandı. Alkollü olduğu belirtilen şüpheli, önce markette bir çalışanla tartıştı, sonra elinde bıçakla geri döndü ve A.K. isimli çalışanı bıçakladı. Ağır yaralanan A.K. hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.
2 Eylül 2023

İzmir, Manisa ve Çanakkale’de orman yangınları çıktı ve ekipler söndürme çalışmalarına başladı. Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde Yalova köyü yakınındaki yangına Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahale ediyor. İzmir’in Bornova ilçesinde çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait uçaklar, helikopterler ve arazözlerle müdahale ediliyor. Manisa’nın Kula ilçesinde çıkan yangına ise helikopterler, uçaklar, itfaiye araçları ve orman işçileri sevk edildi.
13 Haziran 2024

İstanbul Beşiktaş'ta, 'Masquerade' adlı gece kulübünde kaçak tadilat yapılırken çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. Sayıştay'ın 2022 Beşiktaş raporuna göre, ilçedeki işletmelerin %85,56'sı kaçak faaliyet gösteriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yangınla ilgili net bilgi vermekten kaçınırken, ruhsatlandırma işlemlerinin devam ettiğini belirtti. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma sürüyor.
4 Nisan 2024

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde makilik alanda çıkan yangın, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ndeki ormanlık alana sıçradı. Yangına havadan ve karadan müdahale eden ekipler, yangını kontrol altına almayı başardı. Kampüsteki doğal yaşam alanında bulunan hayvanlar tahliye edilirken, hastanede tedavi gören bazı hastalar da taburcu edildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
1 Temmuz 2024

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli beldesinde bir kına gecesinde av tüfeğiyle açılan ateş sonucu gelin M.Y. yaralandı. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı gelin, önce Yerköy Devlet Hastanesine, daha sonra Yozgat Şehir Hastanesine sevk edildi. M.Y.'nin durumunun iyi olduğu belirtildi. Tüfekle ateş açan kişinin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor.
2 Eylül 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Son olarak Doğukan Çep, S.K. ve U.E. isimli şüpheliler tutuklanırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
7 Ocak 2023
İşaretlediklerim