Yunanistan devlet televizyonu ERT, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye'ye destek mesajı olarak sabah yayınında enkaz görüntülerini Karadeniz türküsü 'Ben Seni Sevdiğimi Dünyalara Bildirdim' ile yayınladı. Türkü, Kazım Koyuncu ile özdeşleşmiş olup, yayında Şevval Sam'ın seslendirdiği versiyonu kullanıldı. Yunan yayıncılar bu yayınla, Türkiye'ye karşı duydukları dayanışmayı zarif bir şekilde ifade etmiş oldular.
8 Şubat 2023

Şarkıcı Teoman, Bodrum'da verdiği yeni yıl konserinde Lozan Antlaşması'nın 100. yılına atıfta bulunarak, eski Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 'jelibon' açıklamasına esprili bir gönderme yaptı. Gökçek, bir gazetede yer alan ve aslında bir şaka olan 'jelibon rezervi' haberini ciddiye alarak televizyon programında dile getirmiş ve bu durum sosyal medyada alay konusu olmuştu. Teoman'ın bu göndermesi, konser sırasında yaptığı bir espriyle gerçekleşti.
1 Ocak 2023

Time dergisinin her yıl yayınladığı 'Dünyanın En Etkili 100 Kişisi' listesine bu yıl Ahbap Derneği kurucusu ve şarkıcı Haluk Levent de girdi. Ancak Levent, listeye giriş gerekçesini anlatan Elif Şafak'ın yazısında Türkiye Cumhuriyeti devletinin eleştirilmesinden rahatsızlık duyduğunu belirterek ödülü reddettiğini ve ABD'ye gitmeyeceğini açıkladı. Elif Şafak'ın yazısında, Türk hükümetinin deprem sonrası acziyetine karşın Haluk Levent ve Ahbap'ın sahada etkin çalışmalar yaptığını vurguladı.
14 Nisan 2023

YouTube üzerinde, AKP propagandası yapan bir hesap tarafından yayılan videolarda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim şarkısı 'Sana Söz' ile başlayıp, PKK yöneticilerinin konuşmalarıyla devam eden manipülatif içerikler ortaya çıktı. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bu videolar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve yapılanların 'yardım, yataklık ve örgüt propagandası' suçu kapsamında olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu daha önce sosyal medyada manipülatif içeriklerin dolaşıma girebileceği konusunda uyarıda bulunmuştu.
3 Mayıs 2023

Ünlü piyanist Fazıl Say, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iç hesaplaşma yaşadığını ve hayatında yeni bir sayfa açmak istediğini belirterek, bundan sonra fikirlerini yazmayacağını ve sadece müziğiyle konuşacağını ifade etti. Seçim sonuçlarından duyduğu üzüntü ve bilinmezlik içinde olduğunu dile getiren Say, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'tan özür diledi. Ayrıca kültür sanat camiasında kavgalı olduğu kişilere de sert cevaplar verdiğini kabul ederek, keşke cevaplamasaydım dedi.
15 Mayıs 2023

Farah Zeynep Abdullah'ın başrolünde yer aldığı 'Bihter' filminden yeni bir fragman yayınlandı. Film, Halit Ziya Uşaklıgil'in ikonik eseri 'Aşk-ı Memnu'nun yeniden yorumu olup, 1920'li yılların başına izleyicileri götürüyor. Tutku, sadakatsizlik, cesaret ve korkaklık üzerine zamansız ve evrensel bir hikaye sunan film, 16 Kasım'da Prime Video'da izleyiciyle buluşacak.
2 Kasım 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Hatay belediye başkan adayı Gökhan Zan'ın adaylıktan çekilmesi sürecine dair ayrıntıları paylaştı. Zan, sosyal medyada paylaşılan ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında, AKP'den 5 milyon dolar ve TRT'de pozisyon istediği duyulmuş, ancak kayıtların montaj olduğunu iddia etmişti. Şık, Zan'ın kayıtların yargıya taşınmasından kaygılandığını ve sadece haberleşmenin gizliliğini ihlalden suç duyurusunda bulunmak istediğini belirtti. Adli bilişim ve siber güvenlik uzmanlarından alınan rapor, kaydın kesintisiz ve manipüle edilmemiş olduğunu gösterdi.
26 Mart 2024

Pop müzik şarkıcısı Aleyna Tilki, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, müzik ve eğlence sektöründe kendisini engelleyen ve tacize uğradığı mekanlarda sahne almasını dayatan kişiler olduğunu belirtti. Tilki, bu durumun sanatçılar tarafından da desteklendiğini ve seyircilerinin bu sorunu çözebileceğini ifade etti. Ayrıca, seyircilerinin yılbaşı konseri beklediğini ve şarkı söylemeyi özlediğini dile getirdi.
8 Aralık 2023

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan 'dezenformasyon bülteni'nde, iktidar medyasına nazaran daha çok muhalif medya mecralarının haberleri eleştirildi. Diken'in dört haberine yer verilen bülten, bu haberlerin dezenformasyon içerdiğini iddia etti. Haberler arasında YÖK'ün 'Akademik Hareketlilik Programı' kapsamında bazı akademisyenlerin diğer üniversitelere gönderilmesi, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği'nin (BÜMED) yerinden çıkarılması, yabancıların gayrimenkul yatırımları ve Hakan Şükür'ün evine çökülmesi ile ilgili iddialar bulunuyor. Diken, bu iddiaları haberleştirmiş ve çeşitli kaynaklardan görüş almıştı.
31 Mart 2023

Yusuf Ziya Cömert, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Kenan Evren döneminden kalma anayasal yetkileri kullanmaya devam ettiğini belirtiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa gündemi üzerine yorumlar yaparak, seçim sonuçlarının bu gündemi zayıflattığını ve Meclis'in demokratik olmayan tutumlar sergilediğini eleştiriyor. Özellikle, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi gibi olayları örnek vererek, mevcut siyasi yapı ile sivil bir anayasanın nasıl mümkün olabileceğini sorguluyor.
26 Nisan 2024

Habertürk programında CHP Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı ile Optimar'ın başkanı Hilmi Daşdemir arasında tartışma yaşandı. Daşdemir, Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK ve HDP'nin adayı olduğunu iddia etti. Programın moderatörü Kübra Par, Daşdemir'in bu sözlerine müdahale ederek stüdyodaki karışıklığı yatıştırmaya çalıştı. Daşdemir, Par'ın uyarılarına rağmen bağırarak konuşmaya devam etti ve yayını terk etti. Program sonrası Par ve Habertürk, AKP'ye yakın basın ve sosyal medya tarafından eleştirildi ve Par 'hadsizlik' ve 'taraflı' olmakla suçlandı.
21 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, seçim sonrası millet ittifakının parlamenter sistem hayalinin suya düştüğünü ve siyasi kriz yıllarının geride kaldığını ifade etti. Bahçeli, MHP'nin iki yıl önce hazırladığı 100 maddelik yeni anayasa teklifini anımsatarak, AKP'nin yeni anayasa mesajlarına destek verdi. Teklifte, 'Türk tipi başkanlık modeli' ile uyumlu bir yürütme yapısı ve Anayasa Mahkemesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni statüleri öngörülüyor.
13 Haziran 2023

Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay belediye başkan adayı Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan ses kayıtları nedeniyle Turgay Kocakaya tutuklandı. Ses kayıtlarında Zan'ın AKP'den 5 milyon dolar ve TRT'de pozisyon istediği iddia edilmiş, ancak Zan kayıtların montaj olduğunu savunmuştu. Zan, kendisine kumpas kurduğu iddiasıyla Kocakaya'dan şikayetçi olmuş, Kocakaya 'silahlı tehdit' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme' suçlamalarıyla tutuklanmıştır.
23 Mart 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Kurban Bayramı tatili sonrasında Meclis'te ele alınması beklenen yeni vergi paketi, her alanda vergi artışını öngörüyor. Muhalefetin yanı sıra AKP içinden de eleştiriler geldi. AKP'li Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vergi paketinin can sıkıcı düzenlemeler içerdiğini ve toplumsal huzursuzluğu artırabileceğini belirtti. Tayyar, ekonomi bürokrasisinin şekillendirdiği bu paketin mecliste yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.
20 Haziran 2024
İşaretlediklerim