Eski ABD Başkanı Donald Trump, New York'ta emlak sektöründe gerçekleştirdiği dolandırıcılık faaliyetleri nedeniyle yargılandığı davada 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Bu dava, Trump'ın iş hayatındaki yasal sorunlardan sadece bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Cezanın büyüklüğü, Trump'ın kariyerindeki en büyük mali yaptırımlardan biri olarak kaydedildi.
16 Şubat 2024

ABD'li oyuncu ve iş kadını Gwyneth Paltrow, 2016 yılında Utah'ta kayak yaparken 76 yaşındaki Terry Sanderson'a çarpmakla suçlanıyor. Sanderson, Paltrow'un kontrolsüz bir şekilde çarpması sonucu ciddi yaralanmalar yaşadığını ve Paltrow'un olay yerinden yardım etmeden ayrıldığını iddia ediyor. Paltrow ise Sanderson'un kendisine çarptığını ve olayın özürle sonlandığını belirtiyor. Sanderson başlangıçta 3.1 milyon dolar tazminat talep etmişken, şimdi 300.000 dolar istiyor. Paltrow ise sembolik olarak 1 dolar ve avukatlık ücretlerinin ödenmesini talep ediyor. Duruşmanın bir hafta sürmesi bekleniyor.
22 Mart 2023

ABD'de tıbbi testler için hayvan yetiştiren Envigo RMS LLC, 2022 yılında Virginia'daki tesisinden 4 bin beagle köpeğinin kurtarılmasının ardından 35 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Bu ceza, Hayvan Refahı Yasası kapsamında şimdiye kadar verilen en büyük para cezası olarak kaydedildi. Şirketin ana firması Inotiv, suçlamaları kabul ederek gerekli iyileştirmeleri yapmadıkları için özür diledi. Ayrıca, Envigo Global Services Inc. de Temiz Su Yasasını ihlal ettiğini itiraf etti.
5 Haziran 2024

Ankara'da bir ev sahibi, bekara ev kiralamak istememesi nedeniyle ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından 5 bin 958 lira idari para cezasına çarptırıldı. B.C.H isimli şahıs, ev sahibinin bekara ev kiralamak istememesi üzerine TİHEK'a başvurdu ve emlakçıyla yaptığı görüşmenin ekran görüntüsünü delil olarak sundu. TİHEK, yapılan incelemenin ardından ev sahibinin ayrımcılık yasağını ihlal ettiğine karar verdi ve para cezası uyguladı.
17 Şubat 2024

İspanyol polisi, kendilerini Brad Pitt olarak tanıtarak iki kadını toplam 325 bin avro dolandıran beş kişiyi tutukladı. Dolandırıcılar, kadınlarla aktörün hayran sayfası üzerinden iletişime geçerek onları var olmayan projelere yatırım yapmaya teşvik etti. Endülüs ve Bask bölgelerinden iki kadın, duygusal olarak manipüle edilerek dolandırıldı. Polis, dolandırılan paranın bir kısmını geri almayı başardı.
24 Eylül 2024

Amerikalı rapçi, yapımcı ve oyuncu Sean 'Diddy' Combs, cinsel istismar suçlamasıyla New York'ta gözaltına alındı. New York Güney Bölge Savcısı Damian Williams, Combs hakkında hazırlanan iddianamenin şimdilik gizli tutulacağını ve dava detaylarının daha sonra açıklanacağını belirtti. Combs'un avukatı, müvekkilinin suçsuz olduğunu ve işbirliği yaptığını ifade etti. Combs'un eski sevgilisi Cassie Ventura, Kasım 2023'te Combs'a cinsel saldırı suçlamasıyla dava açmıştı ve bu suçlamalar sonrasında artarak devam etmişti.
17 Eylül 2024

Hollywood yıldızı Brad Pitt, Los Angeles'taki malikanesini genişletirken, aralarında 90'lı yaşlarının başındaki bir adamın evinin de bulunduğu arsaları satın aldı. Pitt, adamın eşini kaybettikten sonra yıllarca milyon dolarlık malikanesinde kira ödemeden kalmasına izin verdi. Komşusu ve meslektaşı Cassandra Peterson, Pitt'in bu cömert davranışını ve kendisine karşı da her zaman nazik olduğunu People dergisine anlattı.
7 Nisan 2023

İtalya'nın başkenti Roma'nın belediye meclisi, WikiLeaks kurucusu ve şu anda Britanya'da tutuklu bulunan Avustralyalı Julian Assange'a 'fahri vatandaşlık' verilmesine karar verdi. Bu karar, 27'ye karşı 2 oyla kabul edildi. Assange'a daha önce de İtalya'nın Napoli ve Reggio Emilia kentleri tarafından destek amaçlı fahri vatandaşlık verilmişti. Assange, 2010 yılında ABD'nin Irak ve Afganistan'daki suçlarını belgeleyen gizli belgeleri yayınladığı için ABD tarafından suçlanıyor ve şu anda ABD'ye iade edilme sürecinde.
16 Şubat 2024

Netflix'in yeni dizisiyle gündeme gelen Menendez kardeşlerin cinayet davası, yeni delillerin ortaya çıkmasıyla yeniden incelenecek. Kardeşler, 1989'da ebeveynlerini öldürmekten suçlu bulunarak müebbet hapse mahkum edilmişti. Los Angeles Bölge Savcısı, kardeşlerin babaları tarafından cinsel tacize uğradıklarını iddia ettikleri delilleri incelemenin ahlaki bir zorunluluk olduğunu belirtti. Yeni duruşmanın 26 Kasım'da yapılması planlanıyor.
4 Ekim 2024

İtalya'da taşıyıcı anneliğin 'evrensel suç' sayılmasını öngören yasa, Senato'da kabul edilerek yasalaştı. Bu yasa, İtalyan vatandaşlarının yurt dışında taşıyıcı annelik uygulamalarına başvurmalarını engellemeyi amaçlıyor. Yeni düzenlemeye göre, farklı ülkelerde taşıyıcı annelik hizmeti alan İtalyanlar, iki yıl hapis ve 1 milyon avroya kadar para cezasıyla karşı karşıya kalacak. Yasa, sağ koalisyon hükümetinin büyük ortağı olan aşırı sağcı İtalya'nın Kardeşleri partisinin girişimiyle hazırlandı.
16 Ekim 2024

İspanya savcılığı, Kolombiyalı şarkıcı Shakira'yı 2012-2014 yılları arasında 14,5 milyon avro vergi kaçırmakla suçladı. Bu, Shakira'nın 2018'de İspanya maliyesinden 5,3 milyon avro vergi kaçırdığına dair ilk suçlamadan sonra gelen ikinci suçlama. Savcılık, Shakira'ya Miami'den video konferans yöntemiyle ifade verme olanağı tanıdı. 2012-2014 yıllarını kapsayan soruşturma kapsamında 8 yıl 2 aya kadar hapis ve 23,8 milyon avro para cezası talep ediliyor.
26 Eylül 2023

ABD temyiz mahkemesi, çocukken pop yıldızı Michael Jackson'ın cinsel tacizine uğradıklarını iddia eden Wade Robson ve James Safechuck'un, Jackson'ın şirketlerine dava açabileceğine hükmetti. İkili, Jackson'ın şirketlerine, kendilerini zamanında korumadıkları gerekçesiyle dava açmak istemiş ancak önceki hukuki girişimleri hakimler tarafından reddedilmişti. Temyiz mahkemesi, bir çalışanının çocuk istismarında bulunmasını kolaylaştırıcı rol oynayan bir şirketin, sadece tek sahibi istismarcının kendisi olduğu için, çocukları koruma görevinden muaf tutulamayacağını belirtti.
19 Ağustos 2023

New York başsavcısı Letitia James, eski ABD başkanı Donald Trump'a emlak sektöründe dolandırıcılık yapmak suçundan 354,9 milyon dolar para cezası verildiğini açıkladı. Trump, cezayı ödemezse New York'taki varlıklarına el konulacağı uyarısında bulunuldu. Trump, suçlamaları reddederek kararı temyize götüreceğini belirtti. Başsavcı James, davanın güçlü kanıtlara dayandığını ifade etti.
21 Şubat 2024

Kevin Spacey, Piers Morgan ile yaptığı röportajda geçmişte erkeklere 'çok fazla dokunarak temas ettiğini' kabul etti. Spacey, uygunsuz davranışlarıyla ilgili iddialara 'sınırları zorladığını' fakat suç işlemediğini belirtti. Aktör, hukuki masraflar nedeniyle milyonlarca dolar borç içinde olduğunu ve bir gün aktörlüğe geri döneceğini düşündüğünü söyledi. Spacey, daha önce Londra ve ABD'de görülen cinsel saldırı davalarından beraat etmişti.
12 Haziran 2024

Fox News muhabiri Bill Melugin, Meksika'dan ABD'ye yasadışı yollarla geçen bir Türk göçmenle konuştu. Göçmen, Kaliforniya'ya geçmek için bir kartele 10 bin dolar ödediğini ve sınırı hiçbir direnişle karşılaşmadan geçmenin kolaylığı karşısında şok olduğunu belirtti. Göçmen, Amerikalıların sınır güvenliği konusunda endişelenmeleri gerektiğini söyledi. Bu olay, ABD-Meksika sınırındaki güvenlik açıklarına dikkat çekiyor.
24 Mayıs 2024

Antalya'da, Sarıkaya Yaban Hayatı Geliştirme sahasında şüpheli hareketlerde bulunan kişiler tespit edildi. Jandarma tarafından yapılan incelemede, şüphelilerin taşıdığı satır ve bıçaklarda kan lekesi bulundu ve laboratuvar analizleri sonucunda bu kanın yaban keçisine ait olduğu anlaşıldı. Satırın sahibine, Kara Avcılığı Kanunu'na aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 250 bin lira tazminat cezası uygulandı.
6 Kasım 2023

Hollywood yıldızı Brad Pitt, 1994 yılında satın aldığı ve eski eşi Angelina Jolie ile birlikte yaşadığı Los Angeles'taki evini 40 milyon dolara sattı. Yaklaşık 2 dönümlük arazi üzerinde bulunan ve çeşitli eklemelerle genişletilen bu evde çiftin çocukları da büyümüştü. Pitt, evi ilk olarak meslektaşı Cassandra Peterson'dan 1.7 milyon dolara satın almış ve zamanla bitişik arsaları da ekleyerek mülkünü genişletmişti.
30 Mart 2023

İtalya, vergi dolandırıcılığı ve işçi sömürüsü iddiaları üzerine Amazon’un 121 milyon avrosuna el koydu. Milano savcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar, yasa dışı bir taşeronluk planı iddiasını ortaya çıkardı. Polis, büyük şirketlerin işgücü maliyetlerini düşürmek ve daha az vergi ödemek için lojistik hizmetlerini yasa dışı şekilde firmalara taşeron olarak verdiği bir sistemi araştırıyor. Savcılar, iş ilişkilerinin paravan şirketler aracılığıyla yürütüldüğünü ve bu şirketlerin vergi ve sosyal güvenlik ödemelerini sistematik olarak ihmal ettiğini belirledi.
24 Temmuz 2024

Airbnb, İtalya'da 2017 ile 2021 yılları arasında elde ettiği 3,7 milyar avro tutarındaki gelirin vergisini ödemediği gerekçesiyle suçlanıyor. Milano savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şirketin 779 milyon avrosuna el konuldu. Aynı zamanda, vergi ödenmeyen dönemde şirket yöneticisi olan üç kişi hakkında da soruşturma başlatıldı.
7 Kasım 2023

ABD tarihinin üçüncü büyük piyango ikramiyesi olan ve 1,58 milyar dolar değerindeki 'Mega Millions' piyangosu bir kazanan çıkardı. Kazanma ihtimali 302,6 milyonda 1 olan piyango, 31 çekiliş boyunca kazanan çıkmadığı için ikramiye miktarı artmıştı. Floridalı talihli, ödemenin 30 yıla yayılmasını kabul ederse paranın tamamını, toptan isterse 783,3 milyon dolarını alacak.
9 Ağustos 2023
İşaretlediklerim