Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu birçok bina yıkıldı ve arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler yaşandı. Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, eski eşi ve kızının Hatay'da enkaz altında olduğunu sosyal medya üzerinden duyurdu. Eski eşi kurtarılırken, kızı Eylem Şafak Aydın beton bloklar altında kaldığı için kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.
11 Şubat 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevine girdi. Baba Süleyman Sayın, oğlunun yanında olabilmek için işinden ayrıldı. Sanatçı Haluk Levent ve HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun çabalarıyla anne kısa süreliğine oğluyla görüştü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da destek sözü verdi. Temel Karamollaoğlu, Yusuf'u ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Bozdağ'a annenin tahliyesi için çağrı yaptı.
11 Ocak 2023

30 Kasım'da Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne ilişkin soruşturma sürerken, kazanın ilk değerlendirmesini yapan ve araç sürücüsüne 'kusursuzluk raporu' veren polisler hakkında yeni bir soruşturma açıldı. Kazaya karışan ve 'asli kusurlu' bulunan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, yurt dışına çıkış yasağına rağmen Türkiye'den kaçmıştı.
10 Aralık 2023

İzmir'in Buca ilçesinde, 13 yaşındaki Eymen Y isimli çocuk, akrabası olan ve 12 yaşından küçük bir çocuk tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Olayın ardından kaçan şüpheli çocuk, jandarma ekipleri tarafından yakalandı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koruma altına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
8 Kasım 2023

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde beş yaşındaki Erdem Aşkan'a çarpan ve ölümüne neden olan uzman çavuş A.K.P, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık, olay yerinde tutulan tutanağı dikkate alarak çocuğu asli kusurlu buldu. Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği, A.K.P'nin haftanın belirli günleri imza atması ve araç kullanmama şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Aşkan'ın avukatı, verilen karara tepki göstererek çocuğun kusurlu görülmesini eleştirdi.
8 Haziran 2023

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde bir evde çıkan yangında bir yaşındaki Zeynep A.'nın cansız bedeni bulundu. Yangından kurtulan baba Mehmet A., yangını uyurken fark ettiğini ve dışarı kaçtığını ifade etti. Anne Hilal A., polis merkezine giderek teslim oldu ve ifadesinde kızını boğarak öldürdüğünü, ardından evi ateşe verip kaçtığını söyledi. Hilal A., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
29 Mart 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde iki yaşındaki Murat Aslan Kılıç isimli çocuk, evde ölü olarak bulundu. Çocuğun vücudunda sigara yanıkları ve dayak izleri tespit edildi. Olayın ardından çocuğun annesi gözaltına alındı. Evde bulunan diğer iki çocuk ise sosyal hizmetler il müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Çocuğun kesin ölüm nedeni için örnekler Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
27 Ocak 2023

Hürriyet gazetesinin, Kahramanmaraş depreminde kaybolan altı yaşındaki Neval Akgöl'ün öldüğü ve Antakya'daki bir kimsesizler mezarlığına gömüldüğü yönündeki haberi aile tarafından yalanlandı. Aile, DNA test sonuçlarının henüz çıkmadığını ve kendilerine ulaşan fotoğrafın Neval'e ait olabileceğini belirtti. Aile, çocuklarının 50 numaralı mezarlıkta olmadığını ve doğru bilginin kendilerine ulaşmadan basına yansımayacağını ifade etti. Neval Akgöl, deprem sonrası ambulansa bindirildikten sonra kaybolmuş ve ailesi tarafından aranmaya devam ediliyor.
25 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası refakatsiz çocukların durumu tartışma konusu oldu. İsmailağa Cemaati'ne yakın bir vakıf tarafından yürütülen Kuran Kursu'na yatılı olarak verilen dokuz çocuk, haberleştirilmesinin ardından bakanlık tarafından alındı. Bakan Derya Yanık, ailelerine veya aile yakınlarına teslim edilebilecek çocukların dışında hiçbir çocuğun üçüncü şahıslara verilmediğini belirtti ve insanların kendi çocuklarını istedikleri yerde bulundurma hakkına sahip olduklarını ifade etti.
9 Mart 2023

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun 2014 yılında cezaevinde ölü bulunmasının ardından, ölmediği ve kaçırıldığı iddiaları üzerine babası Mehmet Nida Garipoğlu, mezarın açılması ve DNA eşleştirmesi yapılması talebinde bulundu. Daha önce yapılan başvurular reddedilmişti. Mehmet Nida Garipoğlu'nun avukatı aracılığıyla yapılan başvuruda, toplumda yayılan komplo teorilerine ve şehir efsanelerine son vermek için gerçeğin ortaya çıkarılması gerektiği belirtildi. Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı da mezarın açılmasının hukuki ve vicdani bir zorunluluk olduğunu ifade etti.
6 Kasım 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında, enkaz altında kalan 61 yaşındaki Salman Aydemir, oğlu Osman Aydemir'in kepçe operatörü olarak katkı sağladığı arama kurtarma çalışmaları neticesinde 47 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Osman Aydemir, yıkılan apartmanın enkazında sesler duyduğunu ekiplere bildirdi ve kepçesiyle beton blokları kaldırarak kurtarma çalışmalarına yardımcı oldu. Salman Aydemir'e ilk müdahale enkaz altında yapılırken, eşi ise maalesef hayatını kaybetti.
8 Şubat 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koruması altındaki bir Ezidi çocuğun IŞİD'lilere verildiği haberlerine erişim engeli getirdi. Bu durum, Artı Gerçek ve Yeni Yaşam gazetelerinde çıkan haberler üzerine gerçekleşti. Haberler, çocuğun IŞİD'li bir aile tarafından Türkiye'ye kaçırıldığını ve internet üzerinden satışa çıkarıldığını ortaya koymuştu. Haberlerin gündem olması üzerine Ankara Valiliği, söz konusu IŞİD'linin tutuklandığını ve çocuğun koruma altına alındığını açıklamıştı.
31 Ekim 2023

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 'et haberi' nedeniyle kovulan muhabir Fatmanur Boylu'nun hedef gösterilmesine ve medya grubundaki manipülatif haberlerin hesabının sorulmamasına eleştirilerde bulundu. Altaylı, muhabirin habere müdahale ettiğini kabul etse de, büyük bir komplo kurma amacında olmadığını belirtti. Ayrıca, A Haber'in aileyi sıkıştırarak farklı ifadeler aldığını ve bu durumun muhabire yüklenen suçu artırdığını ifade etti.
25 Ocak 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından yıkılan Gözde 2 Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Ali (55), eşi Zelal (40) ve beş yaşındaki oğulları Mir Berzan Bağış enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Sakarya Büyükşehir ve Isparta Belediyesi kurtarma ekiplerinin ses üzerine yaptığı çalışmalar sonucunda bulunan aile, yaralı olarak ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Kurtarma anında çevredeki insanlar tarafından alkış ve tekbir sesleriyle karşılandılar.
9 Şubat 2023

Batman'da yedi yaşındaki bir kız çocuğu halasının kömürlüğünde ölü bulundu. Çocuğun babası Ömer Faruk Arslan, İstanbul'a kaçmaya çalışırken yakalandı. Dört ay önce eşinden boşanma davası açılan Arslan, kızını gezdirdikten sonra kömürlüğe götürüp boğarak öldürdüğünü ve bunu eşine acı çektirmek amacıyla yaptığını belirtti. Arslan'ın yüzündeki çiziklerin, çocuğun direnmesi sonucu oluştuğu tespit edildi ve şüpheli adliyeye sevk edildi.
31 Ocak 2023

30 Kasım'da İstanbul'da motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un ülkeden kaçtığı ortaya çıktı. İstanbul Savcılığı, kazanın ardından 'taksirle yaralama' suçundan gözaltına alınıp serbest bırakılan Şeyh Mahmud'un, Göçer'in ölümünün ardından yeniden gözaltı kararı çıkarıldığını, ancak şüphelinin 2 Aralık'ta kaçtığı için bu kararın yerine getirilemediğini açıkladı. Şu anda Şeyh Mahmud'un yakalanması için uluslararası prosedürler dahil tüm süreçlerin titizlikle işletildiği belirtildi.
8 Aralık 2023

Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz, New York'tan Meksika'ya giden bir uçakta bilincini kaybeden bir yolcuya müdahale etti. Yolcunun düşük kan şekeri nedeniyle bayıldığını belirleyen Dr. Öz, oksijen ve portakal suyu vererek yolcunun durumunu stabilize etti. Yolcunun daha sonra yerel doktoruyla detaylı bir değerlendirme yapması gerektiğini belirten Dr. Öz, inişten sonra başka bir acil durumla karşılaşma ihtimaline karşı yolcuya telefon numarasını verdi.
15 Haziran 2024

İstanbul Kadıköy'de sokak müzisyeni Cihan Aymaz, Mehmet Caymaz adlı bir kişi tarafından istediği türküyü çalmadığı gerekçesiyle bıçaklanarak öldürüldü. Kavga, Aymaz'ın istek üzerine türküyü çalmayı reddetmesi sonucu çıktı ve Caymaz, Aymaz'ı göğsünden bıçakladı. Yaralanan Aymaz denize düşerken, saldırgan da peşinden atladı. Aymaz hastanede hayatını kaybederken, Caymaz sahil güvenlik tarafından gözaltına alındı.
3 Mayıs 2023

Batman'da intihar eden İpek Er'in tecavüz iddiasıyla suçlanan ve sonrasında serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle oyuncu Ezgi Mola'ya açılan davanın ardından, Mola'ya destek veren şarkıcı Melek Mosso hakkında da hakaret davası açıldı. Mosso, sosyal medyada yaptığı paylaşımda 'Tecavüzcüleri koruyan bu sisteme yazıklar olsun' demişti. Mosso, iddianamede Orhan'ı doğrudan hedef almadığını belirtti, ancak savcılık paylaşımı hakaret olarak değerlendirerek 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep etti.
30 Ocak 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevine girdi. Yusuf Kerim'in tedavi gördüğü hastanede 'Annemi istiyorum' diye ağladığı görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından, sanatçılar ve siyasetçiler Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a seslenerek annenin cezasının ertelenmesi çağrısında bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu destek verirken, change.org'da imza kampanyası başlatıldı ve sosyal medyada #YusufAnnesineKavuşsun etiketiyle destek mesajları paylaşıldı.
26 Şubat 2023
İşaretlediklerim