Türkiye Bankalar Birliği, internet ve mobil kanallarda artan dolandırıcılık vakalarına karşı kamuoyunu bilgilendirdi. Yayınlanan duyuruda, internetten alışveriş dolandırıcılığı, sosyal mühendislik, sosyal medya dolandırıcılığı, e-posta dolandırıcılığı, oltalama saldırıları, uzaktan erişim ve zararlı yazılım dolandırıcılığı gibi yöntemler sıralandı. TBB, bu tür dolandırıcılıklardan korunmak için çeşitli önlemler alınması gerektiğini belirtti ve banka şifrelerinin başka uygulamalarda kullanılmaması gerektiğini vurguladı.
11 Ekim 2024

Ankara başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün Emniyet Genel Müdürlüğü'nü hedef alan yapılanmasına ilişkin 46 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu şüphelilerden 44'ü, Ankara merkezli 28 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalandı. Şüphelilerin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yuvalanma ve eleman kazanma faaliyetleri yürüttüğü, ayrıca örgütsel bağlılık durumlarını takip ettikleri tespit edildi. Soruşturma halen devam ediyor.
21 Mayıs 2024

Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçundan 36 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara, İstanbul, İzmir, Manisa ve Mersin'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 21 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine sevk edilecek.
5 Mart 2024

Ankara merkezli 22 ilde düzenlenen siber dolandırıcılık operasyonlarında, 'Smart Trade Coin' isimli kripto varlık alım satım platformu üzerinden haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle 118 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 47'si tutuklanırken, 71'i adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı. Operasyon, Ankara Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu tarafından yürütüldü.
4 Haziran 2024

İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da radikal İslamcı örgüt IŞİD'e bağlı olduğu düşünülen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Operasyon, IŞİD'in Horasan Vilayeti Türkiye yapılanmasıyla bağlantılı şüphelilere yönelikti. Toplam 23 adrese yapılan baskınlarda 12 kişi gözaltına alındı, operasyonun devamında 3 kişi daha yakalandı. Gözaltına alınan 15 şüpheliden 10'u tutuklanarak ceza infaz kurumlarına gönderildi.
6 Şubat 2024

İstanbul'da polis, jandarma ve başsavcılığın altı aylık teknik takibi sonucunda sahte içki üreten bir depo tespit edildi. Bu depo, İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Muğla'ya sahte alkol satışı yapıyordu. Düzenlenen altı operasyonla 28 bin 400 litre sahte içki ve 15 bin 150 sahte bandrol ele geçirildi. Sahte içki tüketimi nedeniyle İstanbul'da ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi.
6 Aralık 2024

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da tutuklandığı soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, 31 şirketin ve bu şirketlerin tüm mal varlığının kamulaştırılması talep edildi. İstanbul Anadolu başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, tüm şüpheliler için üç ayrı suçtan 27 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Soruşturmada, Polat çiftinin şirketleri arasında sahte fatura kesilerek 200 milyon lira para transfer edildiği ve bu paranın gayrimenkul ve araç alımında kullanıldığı tespit edildi. 16 şüpheli tutuklanırken, 27 şirkete kayyum atanmasına karar verildi.
4 Temmuz 2024

Yalova'da polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, yılbaşında piyasaya sürülmesi planlanan 70 litre sahte içki ele geçirildi. Operasyon, Yalova merkezi ile Çiftlikköy ve Altınova ilçelerinde belirlenen dört adrese eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Operasyon sonucunda Ş.S, C.B. ve M.S. isimli üç şüpheli gözaltına alındı. Sahte içki üretimi ve dağıtımı, özellikle yılbaşı döneminde artan talep nedeniyle halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor.
6 Aralık 2024

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık soruşturması kapsamında, aralarında avukat Rezan Epözdemir ve Fatih Terim'in aile dostu Nur Erkasap'ın da bulunduğu beş kişi hakkında 'dolandırıcılık', 'resmi evrakta sahtecilik' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından suç duyurusunda bulundu. Şube müdürü Seçil Erzan ve diğer şüpheliler, yüksek getiri vaadiyle onlarca müşteriyi milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanıyor. Soruşturma İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülüyor ve şüpheliler yarın dördüncü kez hakim karşısına çıkacak.
7 Mart 2024

İstanbul'da düzenlenen bir operasyonda, 20 kişi araç kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındı. Operasyonda, sahte evraklarla Türkiye plakası çıkarılmış 17 araç ele geçirildi. Bu araçların bazılarının Almanya, İsveç ve Polonya'dan getirildiği ve Interpol çalıntı kayıtlarında yer aldığı tespit edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
24 Nisan 2024

Aydın'ın Efeler, Kuşadası ve Nazilli ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, sahte içki üretildiği belirlenen adreslerde 361 litre sahte içki ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, olayla ilgili üç kişi gözaltına alındı. Bu operasyon, sahte içki kaynaklı ölümlerin artış gösterdiği bir dönemde gerçekleşti.
4 Aralık 2024

İstanbul'un Şişli ve Beyoğlu ilçelerinde sahte içkiden zehirlenen yedi kişiden ikisi hayatını kaybetti. Polis, sahte içkinin Dolapdere Caddesi'ndeki bir daireden dağıtıldığını tespit etti ve burada yapılan operasyonda 400 litre sahte içki ele geçirildi. Ayrıca, Şişli'deki bir tekel bayisine düzenlenen operasyonda iki şüpheli gözaltına alındı. Bu olaylar, sahte içki üretimi ve dağıtımına karşı alınan önlemlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
27 Kasım 2024

Denizli'de Ertuğrul S. ve Volkan Ç. isimli iki kişi, Dubai merkezli bir finans şirketinin temsilcisi olduklarını iddia ederek 200 milyon avroluk bir ponzi dolandırıcılığı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle tutuklandı. Ponzi şemasıyla yatırımcılara yüksek kar vaadinde bulunarak Türkiye, Fransa, Belçika, Yeni Zelanda ve İsviçre gibi ülkelerdeki gurbetçilerden para topladıkları öne sürüldü. Denizli Valiliği, altı şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini ve üç kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Olay, Seçil Erzan davasına benzetilerek dikkat çekti.
7 Ekim 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2024'ün ilk 10 ayında 'parada sahtecilik' suçuna yönelik 340 operasyon düzenlendiğini ve bu operasyonlar sonucunda 104 kişinin tutuklandığını açıkladı. Operasyonlarda 1 milyon 479 bin Türk lirası, 352 bin ABD doları ve 3 milyon 613 bin avro sahte para ele geçirildi. Ayrıca, sahte para üretiminde kullanılan iki matbaa deşifre edildi. Kapalıçarşı'da sahte 50 ve 100 dolarlık banknotların piyasaya sürüldüğü iddiası üzerine bazı döviz büroları dolar alımını durdurdu.
29 Kasım 2024

Adana'da gerçekleştirilen 'Narkoçelik-21' operasyonlarında 282 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 266'sı tutuklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun Adana Valiliği, Adana Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yapıldığını duyurdu. Operasyonlarda 12 uyuşturucu suç çetesi çökertildi ve EGM'nin tek operasyonda en yüksek tutuklama oranına ulaştığı belirtildi.
7 Haziran 2024

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda sahte içki ürettikleri ve piyasaya sürdükleri iddia edilen üç kişi gözaltına alındı. Operasyonda, büyük miktarda sahte içki ve içki üretiminde kullanılan malzemeler ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı. Türkiye genelinde sahte içki nedeniyle ölümler artarken, güvenlik güçleri bu tür operasyonlarla sahte içki üretimini engellemeye çalışıyor.
9 Aralık 2024

Malatya merkezli üç ilde gerçekleştirilen kaçak yıkım operasyonunda, 61 binayı ihale ve sözleşme olmaksızın yıkıp molozunu geri dönüşüm firmalarına 13,5 milyon liraya satan beş kişi tutuklandı. Polis, Malatya, Ankara ve Elazığ'da eş zamanlı operasyon düzenleyerek kamu zararına neden olan altı şüpheliyi yakaladı. Zanlılardan beşi tutuklanırken, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde meydana geldi.
27 Eylül 2024

1 Haziran 2023 ile 8 Nisan 2024 tarihleri arasında Türkiye'de 436 organize suç örgütü çökertilmiş ve bu operasyonlar sonucunda toplam 92 milyar TL değerinde malvarlığına el konulmuştur. Bu suç örgütlerinin büyük bir kısmı uyuşturucu, kaçakçılık, çek-senet tahsilatı gibi faaliyetlerde bulunurken, 21 tanesi siber suçlarla ilgili soruşturulmuştur. Yabancı uyuşturucu baronları, Türkiye'de kara para aklama yöntemi olarak lüks gayrimenkuller satın almış, şirketler kurmuş ve değerli eşyalar edinmişlerdir. Operasyonlar sonucunda bu mal varlıklarına el konulmuştur.
17 Nisan 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Aksaray, Bolu, Gaziantep, İstanbul, Yalova, Kilis, Sakarya ve Samsun olmak üzere sekiz ilde eş zamanlı olarak 'Bozdoğan-15' adı verilen operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında IŞİD terör örgütü içinde faaliyet gösterdiği tespit edilen 24 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı, operasyonun başarısını vurgulayarak, teröristlere göz açtırılmayacağını belirtti.
23 Mart 2024

Son dönemde popüler hale gelen bungalov evlerde tatil yapmak isteyen 16 kişi, internette en uygun fiyatı ararken dolandırıldı. Savcılık, yapılan şikayetleri birleştirerek dolandırıcıların peşine düştü ve 39 kişilik bir suç örgütünü çökertti. Örgüt, Mersin, Adana ve Osmaniye illerinde faaliyet gösteriyordu ve Instagram sayfaları üzerinden dolandırıcılık yapıyordu. Şüpheliler, topladıkları paraları aralarında belirli oranlarda paylaşıyordu.
6 Ağustos 2024
İşaretlediklerim