Ankara'da 30 Aralık'ta silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, aralarında iki özel harekat polisinin de bulunduğu dört kişi daha tutuklandı. Tutuklanan polislerin, cinayetin tetikçisini İstanbul'dan Ankara'ya taşıyan aracın sahibi Mustafa Uzunlar'ın ifadesi doğrultusunda suçlandıkları belirtildi. Bu tutuklamalarla birlikte soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükseldi, ancak tetikçi henüz yakalanamadı.
5 Ocak 2023

Gazeteci Hrant Dink'in 2007 yılında öldürülmesi suçundan hüküm giyen Ogün Samast, 'iyi hal' göz önünde bulundurularak denetimli serbestlik kapsamında tahliye edildi. Samast, 16 yıl dokuz ay 22 gün hapis yattıktan sonra Bolu F Tipi Cezaevi'nden serbest bırakıldı. Daha önce örgüt üyeliğinden aldığı ek ceza, zamanaşımı nedeniyle Yargıtay tarafından düşürüldü. Samast'ın daha önceki tahliye tarihi, cezaevinde gardiyanları tehdit ettiği gerekçesiyle aldığı ek ceza nedeniyle ertelenmişti.
15 Kasım 2023

Sivas'ta 1993 yılında 33 aydının yakılarak öldürülmesi olayıyla ilgili firari sanıkların yargılandığı davanın 30. duruşması Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Mahkeme, dönemin başbakanı ve diğer yetkililerin tanık olarak dinlenmesi taleplerini reddetti. Katliamda kardeşini kaybeden bir mağdur, devletin olayın sorumlularını yeterince aramadığını iddia etti. Avukatlar, soykırım suçlamasıyla soruşturma talebinde bulunduklarını ve zamanaşımı tehlikesine dikkat çektiler. Mahkeme, sanıkların yakalanmasını beklemeye ve davanın katılımcılarını genişletmeye karar verdi.
26 Ocak 2023

Gazeteci Tolga Şardan, tutuklanmadan önceki savcılık ifadesinde yargıdaki rüşvet iddialarıyla ilgili yeni bilgiler verdi. İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar’ın dilekçesinden sonra Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) Anadolu’nun değişik köşelerinde görev yapan yargı mensupları tarafından ihbarlar yapıldığını söyledi. Şardan, evine yapılan baskın ve aramadan sonra gözaltına alındı ve Ankara adliyesine götürüldü. İstanbul başsavcılığından yapılan açıklamada Şardan hakkında 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü duyuruldu.
1 Kasım 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

İstinaf mahkemesi, Gezi Parkı protestoları sırasında Berkin Elvan'ın ölümüne sebep olan gaz fişeği atışını gerçekleştiren polis memuru Fatih Dalgalı'ya verilen 16 yıl sekiz ay hapis cezasını onadı. Sanık avukatlarının usul ve yasaya aykırılık iddiaları reddedildi. Eğer Yargıtay da cezayı onarsa, Dalgalı AKP ve MHP'nin hazırladığı ceza infaz düzenlemesi kapsamında beş yıl dört ay hapis yatacak. Elvan ailesinin avukatlarının 'nitelikli kasten öldürme' suçundan cezalandırılması talebi de reddedildi.
4 Nisan 2023

Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Tahir Elçi cinayeti davasının dokuzuncu duruşmasında, Elçi ailesinin avukatlarının talepleri reddedildi ve dava 6 Mart tarihine ertelendi. Avukatlar, sanıkların ve tanıkların olay yerine getirilerek keşif yapılmasını ve olayın daha kapsamlı bir şekilde incelenmesini talep etmişlerdi. Duruşmada, olay yerini gören bir işyeri kamerasının raporu okundu. Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, mahkemenin kararlarını eleştirerek, davada maddi gerçeğin açığa çıkarılmasının sağlanmadığını iddia etti.
29 Kasım 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında şu ana kadar 13 kişi tutuklanmıştı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Soruşturma kapsamında iki yeni şüpheli A.A. ve Ç.Z. gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.
24 Ocak 2023

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2. Dairesi, İstanbul Anadolu Adliyesi'nde rüşvet ve usulsüzlük iddiaları nedeniyle Hakim Sidar Demiroğlu'nu açığa aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın HSK'ye gönderdiği yazıda adı geçen ve İstanbul Anadolu Adliyesi 21. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan Demiroğlu hakkında 3 müfettişin ön raporu sonrası bu karar verildi. BirGün Gazetesi yazarı Timur Soykan'ın haberleştirdiği ve sonrasında erişim engeli getirilen bu iddialar, yargıdaki daha geniş bir rüşvet çarkının varlığına işaret ediyor.
23 Kasım 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Son olarak Doğukan Çep, S.K. ve U.E. isimli şüpheliler tutuklanırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
7 Ocak 2023

Adalet bakan yardımcılığına getirilen hakim Akın Gürlek'in şikayeti üzerine gazeteciler Canan Coşkun ve Barış Pehlivan hakkında açılan dava sonuçlandı ve her iki gazeteci de beraat etti. Gazeteciler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB çalışanlarını terör örgütleriyle ilişkilendirme iddiasına dayanarak başlatılan DİAYDER davasını haberleştirmişlerdi. Savcı, gazetecileri 'terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek' ile suçlamış, ancak mahkeme bu suçlamaları reddederek gazetecilerin beraatine karar verdi.
13 Haziran 2023

Gazeteci Güngör Arslan'ın öldürülmesiyle ilgili davada, 14 sanıktan ikisi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Azmettirici olduğu iddia edilen eski Ülkü Ocakları il başkanı Ersin Kurt ise beraat etti. Arslan, 19 Şubat'ta ofisinde silahlı saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti. Savcılık, Arslan'ın Kocaeli Belediyesi'nden ihale alan Kurt tarafından 'susturulmak için' öldürüldüğünü savunmuştu. Mahkeme, diğer sanıkların da cezalarını açıkladı ve bazılarına hapis cezası verirken, bazıları beraat etti.
10 Ocak 2023

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB çalışanlarını terör örgütleriyle ilişkilendirme iddiaları sonrası açılan DİAYDER davasında savcı, 16 sanığın 'örgüt üyeliği', 5 sanığın 'örgüte yardım' suçlamasıyla cezalandırılmasını istedi. İki sanığın beraatini talep eden savcı, derneğin yasal görünümlü faaliyetler yürüttüğünü ve örgüt sempatizanı kitlenin bağlılığını artırmaya çalıştığını belirtti. Gizli tanık ifadeleri ve dijital materyal incelemeleri delil olarak sunuldu. Dernek başkanı Ekrem Baran'ın örgüt üyeliği ve diğer suçlamalarla cezalandırılması istendi. Davanın karar duruşması 21 ve 22 Aralık'ta yapılacak.
29 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli suçlardan hüküm giymiş dört kişinin cezasını affetti. Bu kişiler arasında, Hizbullah davasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Mehmet Emin Alpsoy ve '28 Şubat' davasından müebbet hapis cezasına çarptırılan eski korgeneral Çetin Saner bulunuyor. Alpsoy ve Saner'in cezaları sağlık durumları gerekçe gösterilerek kaldırıldı. Ayrıca, kasten öldürme ve uyuşturucu ticareti suçlarından hüküm giymiş iki kişinin daha cezaları sakatlık hali nedeniyle kaldırıldı.
3 Mayıs 2023

Diyarbakır'da, 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla yedi yıl altı ay ile 15 yıl arası hapis istemiyle yargılanan 18 gazeteciden 15'i hakkında tutukluluğa devam kararı çıktı. Gazeteciler, Diyarbakır savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve 16 Haziran'da tutuklanmıştı. Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek 11 Temmuz'da ilk duruşma için gün verdi ve dosya incelemesinde tutukluluğa devam kararını verdi.
17 Nisan 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 17 kişi gözaltına alındı ve üç kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu öne sürülen Eray Özyağcı ve planlamada rol aldığı iddia edilen Doğukan Çep halen yakalanamadı. Özyağcı'nın Suriye'ye kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor ve bu nedenle bölgedeki güvenlik güçleri uyarıldı.
4 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması kapsamında şimdiye kadar 19 kişi tutuklanmış, aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisinin de bulunduğu isimler yer almıştı. AA'nın haberine göre, soruşturma kapsamında gözaltına alınan A.A. isimli şahıs da tutuklandı ve böylece tutuklu sayısı 21'e yükseldi.
20 Şubat 2023

İstanbul Esenyurt'ta karakolda hayatını kaybeden Birol Yıldırım'ın ölümüne ilişkin 12 polisin yargılandığı dava sürüyor. Son tutuklu sanık İsmail Alperen Salman'ın tahliyesi ve tanıkların duruşmaya gelmemesi nedeniyle duruşma ertelendi. Yıldırım ailesinin avukatı, adaletin işletilmemesinden şikayetçi olup, olayın bir kafe sahibinin korunması için çıktığını ve bu kafeyle ilgili araştırma yapılmasını talep etti. Yıldırım'ın babası, sanıkları suçlarken, kardeşi tahliye edilen polisin mafya bağlantısı olduğunu iddia etti. Mahkeme, iki tanığın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı 31 Mart'a erteledi.
23 Ocak 2023

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın Esenyurt karakolunda ölümüne ilişkin 12 polis memurunun yargılandığı dava devam ediyor. Mahkeme, tanıkların dinlenmesinden vazgeçerek esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyayı savcılığa gönderdi. Bir sonraki duruşma 12 Haziran'da yapılacak. İstanbul Valiliği ölüm nedenini 'kalp krizi' olarak açıklamış, ancak Diken'in ortaya çıkardığı güvenlik kamera kayıtları Yıldırım'ın polisler tarafından dövüldüğünü göstermişti. İddianamede yedi polis 'bilinçli taksirle ölüme neden olma', beş polis ise 'basit yaralama' suçlamalarıyla yargılanıyor.
31 Mart 2023

Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, 1993-1996 yılları arasında Ankara ve çevre kentlerde işlenen 19 cinayetle ilgili açılan JİTEM davasının yedinci duruşmasında, aralarında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin'in de bulunduğu 19 sanık hakkında beraat kararı verdi. Duruşma savcısı, sanıklar hakkındaki beyanların çelişkili olması ve yeni delil elde edilemeyecek kadar zaman geçmesi nedeniyle beraat talebinde bulundu. Mahkeme, katılan avukatlarının süre talebini reddederek tüm sanıkların beraatine hükmetti.
26 Mayıs 2023
İşaretlediklerim