İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Hatay'da devam eden sayım sürecinde hukukun hakim olmasını beklediğini ifade etti. Kesin olmayan sonuçlara göre İBB başkanı olarak yeniden seçilen İmamoğlu, partisinin kazanan diğer adaylarını tebrik etti ve özellikle Hatay'da CHP adayı Lütfü Savaş'ın AKP adayı Mehmet Öntürk'ün gerisinde kaldığı seçimle ilgili hukukun üstünlüğünün önemini vurguladı.
1 Nisan 2024

Berkant Gültekin, CHP'nin Hatay'da mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday gösterme kararını, partinin siyasi değerlerden ziyade popülerlik odaklı aday belirleme stratejisine bağlıyor. Gültekin'e göre, bu durum CHP'nin siyasi iddiasının ve hikayesinin olmamasının bir sonucu olarak, anket sonuçlarına ve popülerliğe dayalı bir aday belirleme sürecini işaret ediyor. Lütfü Savaş'ın 2009'dan beri Hatay'ı yönetmesi ve geniş ekonomik imkanları ile siyasi nüfuzunun, anketlerde başka bir adayın öne çıkmasını engellediği belirtiliyor.
21 Şubat 2024

İYİ Parti lideri Meral Akşener, altılı masa toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu dışında başka bir cumhurbaşkanı adayı önerisi olup olmadığını sordu. Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazı ve altılı masayı terk etmesinin ardından İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Akşener'in Kılıçdaroğlu'na anket yoluyla aday belirleme teklifini medyaya aktardı. İmamoğlu, Yavaş ve CHP'li sekiz büyükşehir belediye başkanı ise Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıkladı.
4 Mart 2023

Deniz Zeyrek'in yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'li Özgür Özel'i, 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde potansiyel aday Ekrem İmamoğlu'na karşı güçlendirmek istediği belirtiliyor. Erdoğan'ın Özel'e yönelik tavrında olumlu bir değişiklik olduğu ve bu durumun, seçim sonuçlarından kaynaklandığı ifade ediliyor. Ayrıca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un sürecin belirsizliğine dair yorumlarına da yer veriliyor.
4 Mayıs 2024

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eleştirilerine yanıt verdi. Akşener'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ümit Özlale'yi açıklamasını İstanbul ve Ankara'ya yönelik bir hamle olarak değerlendiren Soyer, Özlale'nin 'akademisyen olarak kıymetli ama kuvvetli bir aday olmadığını' belirtti. Ayrıca Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yerel seçimlere gidilmesi gerektiğini ifade etti.
22 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde tek başına gireceklerini açıkladı. Bu açıklamanın ardından hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem de CHP liderliğine aday grup başkanı Özgür Özel'den Akşener'e ittifak mesajları geldi. Erdoğan, cumhur ittifakının kapısının herkese açık olduğunu belirtirken, Özel ise ittifak yapmamanın karşılıklı kaybettirme anlamına geleceğini ifade etti.
11 Ekim 2023

CHP'deki 'değişim' tartışmalarının öncülüğünü yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun genel başkanlığa aday olmayacağı ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i destekleyeceği iddia edildi. İmamoğlu'nun bu durumu 10 Ağustos'a kadar açıklaması bekleniyor. Ancak, çalışmaların henüz tamamlanmaması ve ilçe kurultaylarındaki eğilimi gözlemlemek için açıklamanın ay sonuna sarkabileceği belirtiliyor. İmamoğlu'nun genel başkanlık yerine yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olacağını duyuracağı öne sürülüyor.
9 Ağustos 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak değerlendirip altılı masayı terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine CHP'li büyükşehir belediye başkanları Ankara'da toplanma kararı aldı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın deprem çalışmaları nedeniyle toplantıya katılamayacağı belirtildi.
3 Mart 2023

CHP genel başkan adayı Özgür Özel, partinin sağa kaydığını ve bunu düzelteceklerini ifade etti. Özel, CHP'nin sağa kaymasının genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaklaşmadan aldığı kararlar sonucu olduğunu belirtti. Ayrıca, partinin 'helalleşme' söyleminin samimiyeti ve partinin sağa kayması konularında eleştirilerde bulundu. Özel, partinin başına yeni, güçlü ve partili bir figürün getirilmesi gerektiğini vurguladı.
27 Eylül 2023

Akif Beki, CHP'nin 6 aylık lideri Özgür Özel'in, muhalefet saflarından gelen eleştirilerin hedefi olduğunu belirtiyor. Özel'in, seçmende değil, kendilerinde hata aramasının ve son seçim başarılarını buna borçlu olduklarını vurgulamasının, bazı kesimlerde rahatsızlık yarattığını ifade ediyor. Beki, Özel'in kutuplaşma siyasetinden kopuşunu savunduğunu ve bu nedenle eleştirildiğini dile getiriyor.
26 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesinin yazarlarına verdiği röportajda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kızgın olmadığını ve İmamoğlu'nun CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, 2024 yerel seçimlerinde 2019 seçimlerinden daha iyi bir sonuç alacaklarını iddia etti. Ayrıca, PKK/PYD/YPG, FETÖ ve İŞİD'in terör örgütü olduğunu bir kez daha vurguladı. Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının AK Parti'nin oyunun yüzde 49'lardan 35'lere düştüğünü gösterdiğini ve iktidarın kamu kaynaklarını fütursuzca kullandığını ifade etti.
23 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ocak'ta CHP belediyelerinin engellendiği iddialarını yalanlayarak, muhalefet belediyelerinin yeterli kaynak aldığını belirtti. Ancak 3 Şubat'ta Hatay'ın yerel yönetimdeki vizyon eksikliği nedeniyle potansiyelini açığa çıkaramadığını ve 'garip kaldığını' ifade etti. Erdoğan, merkezi ve yerel yönetimlerin iş birliği yapmamasının şehirlere zarar vereceğini vurguladı. Akif Beki ise, muhalefet belediyelerine yönelik ayrımcılık yapılmadığını savunarak, Hatay'ın durumunun neden farklı olduğunu sorguladı.
6 Şubat 2024

Hatay'da, kesinleşmeyen seçim sonuçlarına göre önde olan AKP adayına, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı beklenmeden mazbata verildi. CHP, bu duruma itiraz ederek yeniden sayım için YSK'ya başvurdu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, YSK'nın kararını açıklamadan yapılan bu işlemi siyasi baskılarla haksız ve hukuksuz olarak nitelendirerek, vatandaşları YSK önünde toplanmaya çağırdı. Özel, yarın saat 15.00'te YSK önünde olacaklarını duyurdu.
6 Nisan 2024

CHP, sanatçı Haluk Levent'e kurumsal bir adaylık teklifi yapmadığını duyurdu. Bu açıklama üzerine Haluk Levent, kendisine yazılı olmasa da sözlü olarak üst düzeyden adaylık teklifi yapıldığını ve bu konuda üç kez arandığını belirtti. Levent, bu durumu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kamuoyuna duyurdu. Ayrıca, Hatay Büyükşehir Belediyesi başkanlığına CHP'nin Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesi ve TİP'in Gökhan Zan'ı aday göstermesi gibi konular da gündemde yer aldı.
12 Şubat 2024

Yazıda, Türkiye genel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yerel seçimlerde Özgür Özel'in öne çıktığı belirtiliyor. Seçmenlerin, bu iki liderden Türkiye'nin sorunlarını işbirliği içinde çözmelerini beklediği ifade ediliyor. Erdoğan'ın yeni anayasa yapımını önceliklendirdiği, Özel'in ise bu konuda itirazının olmadığı aktarılıyor. Ayrıca, Özel'in güven artırıcı adımlar olarak Gezi olaylarından dolayı hapis yatanların durumu ve 28 Şubat generallerinin affedilmesi konularını gündeme getirmesi bekleniyor.
26 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gökhan Zan'ın adaylığı ve ilgili iddialar hakkında yorumlarda bulundu. Özel, Zan'ın tutarsız ve ihtiraslı bir yapıda olduğunu, CHP ve İYİ Parti'den adaylık taleplerinde bulunduğunu ancak sonunda TİP tarafından aday gösterildiğini belirtti. Zan'ın adaylığının, iddia edilen ses kayıtlarının ortaya çıkmasıyla geri çekildiğini ve bu durumun kendisini şaşırtmadığını ifade etti. Özel, Zan'ın Hatay'da deprem sürecinde Lütfü Savaş'a karşı tutumunu eleştirdi ve hukuk sürecini takip edeceklerini söyledi.
20 Mart 2024

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İYİ Parti'nin önümüzdeki yerel seçimlerde ittifak dışında aday çıkaracağını belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifakın kazandığı belediyeleri kaybetmeyi göze alarak 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemişti. Öztrak, bu duruma 'Yolunuz açık olsun' yanıtını verdi ve belediye seçimlerinin tek turlu olduğunu, yüzde 25 ile alındığı seçimlerin olduğunu hatırlattı.
11 Eylül 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı kaybetmesinin ardından parti içinde değişim talepleri artmıştır. Bu durum üzerine CHP'den 'yola devam' mesajı gelmiştir. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'teki milletvekili kayıtları sırasında yaptığı açıklamada, partinin seçim sonuçlarını değerlendireceğini ve 25,5 milyon oy alan ittifakın sorumluluklarının farkında olduklarını, aynı zamanda oy vermeyen 27,5 milyon seçmeni de anlamak zorunda olduklarını belirtmiştir. Özel, her seçim sonucunun seçmenin siyasete yazdığı bir mektup olduğunu ve bu seçimin cumhuriyetin yüzüncü yılında yapıldığı için sonuçların kitap gibi okunması gerektiğini ifade etmiştir.
30 Mayıs 2023

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 14 Mayıs seçimleri için hazırlanan aday listelerinde yer almadı. Deprem sürecindeki çalışmalarıyla dikkat çeken ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef alınan Şahin'in listelerde olmaması tartışma yarattı. CHP'li üst düzey yetkililer, olası bakan ve belediye başkanı adaylarının liste dışında tutulduğunu ve Kılıçdaroğlu'nun bu durumdan memnun olduğunu belirtti. Şahin'in 2024 yerel seçimlerinde Hatay büyükşehir belediye başkanlığı için aday olabileceği öne sürüldü.
10 Nisan 2023

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, tv100'de katıldığı bir programda İYİ Parti ve CHP'den belediye başkanı adaylığı teklifi aldığını ancak bu teklifleri reddettiğini açıkladı. İYİ Parti'nin İstanbul büyükşehir belediyesi başkan adaylığı ve CHP'nin Elazığ belediyesi başkan adaylığı tekliflerini aldığını belirten Görür, siyaset üstü bir pozisyon almayı tercih ettiğini ve bu nedenle teklifleri kabul etmediğini ifade etti.
7 Şubat 2024
İşaretlediklerim