İran'da 21 yaşındaki Astiazh Hakiki ve 22 yaşındaki nişanlısı Emir Muhammed Ahmedi, Tahran'daki Azadi Kulesi'nin yanında dans ettikleri bir videoyu Instagram hesaplarında paylaştıktan sonra gözaltına alındı ve 'yolsuzluk ve fuhuşa teşvik etmek, ulusal güvenliğe karşı işbirliği ve düzen aleyhine propaganda yapmak' suçlamalarıyla toplam 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Çift ayrıca iki yıl sosyal medya kullanma ve ülkeyi terk etme yasağı ile de karşı karşıya kaldı. Mahkumiyetlerin onanması durumunda, cezalar indirimsiz olarak infaz edilecek.
1 Şubat 2023

Bursa'da, iki yıl önce çöp evde bakımsız halde bulunan bir çocuğun teyzesi olan Kamuran Pınar A., 'kişiyi hürriyetten yoksun kılma', 'ihmali davranışla kasten adam öldürmeye teşebbüs' ve 'çocuğa karşı eziyet' suçlarından yargılandığı davada adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Duruşma, basına kapalı gerçekleşti ve 10 Mayıs'a ertelendi. Çocuk, 2022'nin Temmuz ayında çöplerle dolu evde baygın halde bulunmuş ve daha sonra koruma altına alınarak tedaviye alınmıştı.
2 Şubat 2024

Eski Zambiya Cumhurbaşkanı Edgar Lungu'nun eşi Eshter Lungu, hırsızlık iddiasıyla gözaltına alındı. Polis, eski First Lady Lungu'nun, yakınındaki dört kişi ile üç motorlu aracı ve bir mülk tapusunu çalma suçlamasıyla ifade vermek üzere gözaltına alındığını bildirdi. Lungu ve diğer dört kişi, suçlamaları reddettikten sonra gözaltına alındılar. Eski first lady'nin tutuklanması, eşinin Zimbabve'deki bir yemin törenine katıldığı sırada gerçekleşti.
7 Eylül 2023

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu yedi yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunulduğu iddiası üzerine, olayın duyulmasının ardından bazı Suriyelilerin evleri ve iş yerleri yakıldı. Kayseri Valiliği, şüphelinin gözaltına alındığını ve çıkan olaylarda 14 emniyet mensubu ile bir itfaiye erinin yaralandığını açıkladı. Kayseri 2’nci Sulh Ceza Hakimliği, mağdur ve ailenin sağlığını korumak ve toplumsal olayların önüne geçmek amacıyla yayın yasağı getirdi.
1 Temmuz 2024

İstanbul Çekmeköy'de özel bir okulda yabancı uyruklu bir öğretmenin öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandığı bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, müştekilerin beyanları doğrultusunda şüpheli B.G'yi yakaladı. Zanlının aktif oturum izni olduğu ancak çalışma izninin bulunmadığı tespit edildi. Okul hakkında da suçu bildirmeme ve kaçak işçi çalıştırma suçlarından adli ve idari işlem başlatıldı.
22 Mayıs 2024

İstanbul’un Ümraniye ilçesindeki 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, İbrahim Durmaz isimli bir kişi, kız kardeşinin sınıfta kalmasını okul idaresiyle konuşmak için gittiği sırada öğretmenler odasında tartışma çıkardı. Tartışma sırasında öğretmenlerden birine yumruk atan Durmaz, cep telefonu kamerasıyla kaydedilen bu olayın ardından gözaltına alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırganın yakalandığını ve olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.
12 Haziran 2024

Kayseri'nin Talas ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki S.G., sosyal medya platformu Tiktok'ta canlı yayın açarak sekiz yaşındaki kızı hakkında müstehcen kelimeler kullandı. Bu durum büyük tepkilere neden oldu ve şikayetler üzerine polis ekipleri kadının adresini tespit ederek eve operasyon düzenledi. S.G., canlı yayın sırasında gözaltına alındı ve hakkında 'aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali' suçundan adli işlem başlatıldı. S.G.'nin 2018'de eşinden boşandığı ve kızının velayetinin babasında olduğu tespit edildi.
16 Mayıs 2024

Belçika'nın Kortrijk kentinde 14 yaşındaki bir kız çocuğu, 16 yaşındaki erkek arkadaşı tarafından götürüldüğü bir korulukta 10 erkek çocuğun cinsel saldırısına uğradı. Olay iki gün sürdü ve mağdurun şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 11 ile 16 yaşları arasındaki yaklaşık 10 çocuk tutuklandı. Soruşturma gizlilik içinde yürütülüyor ve şüphelilerin reşit olmamaları nedeniyle fazla bilgi paylaşılmıyor. Ayrıca, geçen hafta Kortrijk'de benzer bir toplu tecavüz vakası daha yaşanmıştı.
8 Mayıs 2024

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 22 şüpheli hakkında dolandırıcılık ve tefecilik suçlamalarıyla iddianame hazırlandı. İddianamede, şüphelilerin 'Sazan Sarmalı' olarak bilinen dolandırıcılık yöntemini kullanarak mağdurları kandırdıkları belirtildi. Candan kardeşlerin, suç örgütü tarafından düzenlenen özel toplantılarda mağdurların kandırılmasında etkin rol oynadıkları iddia edildi. Alisya Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla kadar, Gülnihal Çiçek içinse sekiz yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
14 Mayıs 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir şahsın Suriyeli bir çocuğu taciz etmesi üzerine halk sokağa dökülmüş ve bazı Suriyelilerin ev, araç ve işyerleri yakılmıştı. Olaylar sırasında polis ve itfaiye erleri yaralanmış, 474 kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlar yapan kişilere operasyon düzenledi ve 22 şüpheliye işlem yapıldı. Toplamda 10 kişi tutuklandı, diğer şüpheliler hakkında adli işlemler devam ediyor.
4 Temmuz 2024

İstanbul merkezli 13 ilde gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışında eğitim almış gibi sahte denklik belgesi kullanarak milli eğitim müdürlüklerinden onay alan ve üniversitelerin yabancı öğrencilere ayrılan kontenjanlarından yararlanan 30 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüpheliler arasında tıp, hukuk, eczacılık gibi bölümlere yerleşen ve hatta mezun olarak çalışmaya başlayanlar da bulunuyor. Operasyon, İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Ağrı, Gaziantep, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Mardin ve Şırnak'ta eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
6 Mart 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen siyanürlü toprak kayması sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında saha sorumlusunun da bulunduğu dört kişi gözaltına alındı. Bu olay, çevresel ve güvenlik protokollerinin madencilik faaliyetlerinde ne derece önemli olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. Gözaltına alınanlar hakkında daha fazla bilgi bekleniyor.
14 Şubat 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, özel dedektifler aracılığıyla İsrail'in istihbarat servisi Mossad'a bilgi sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan dokuz kişiden yedisi tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler, daha sonra İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Burada yapılan sorgulamanın ardından yedi şüpheli tutuklanırken, iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Şubat 2024

İstanbul’un Bağcılar ilçesinde dört çocuğa ses yalıtımlı odada yıllarca cinsel istismarda bulunan su satıcısı Metin Şenay’a 293 yıl hapis cezası verildi. Şenay, mahalledeki çocuklara iş yerindeki süngerli odada cinsel istismarda bulunmuştu. 24 Mayıs 2023'te istismarın ortaya çıkmasıyla tutuklanan Şenay, dört çocuğun mağdur olarak yer aldığı iddianamede her bir çocuk için 63 yıldan az olmamak üzere 331 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Mahkeme, Şenay’a toplamda 293 yıl altı ay hapis cezası verdi.
4 Haziran 2024

Amasya'da bir et entegre tesisinde kesime götürülen büyükbaş hayvana eziyet edildiği görüntüler sosyal medyada tepki çekti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve beş kişi tutuklandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tesisin faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da hayvana eziyet eden kişilerin tutuklandığını duyurdu.
19 Mayıs 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde Suriyelilere karşı yapılan eylemlerde 474 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Olaylar, yedi yaşındaki Suriyeli bir çocuğun tacize uğradığı iddiasıyla başladı ve bazı Suriyelilerin ev, araç ve işyerleri yakıldı. 14 emniyet mensubu ve bir itfaiye eri yaralandı. Gözaltına alınanların 285'inin çeşitli suçlardan kaydı bulunduğu belirtildi.
2 Temmuz 2024

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, hakkında dokuz ayrı suçtan 174 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 17 yaşındaki A.K. polis ekipleri tarafından yakalandı. A.K.'nın çoğunluğu hırsızlık olmak üzere dokuz ayrı suç dosyasından toplam 174 yıl bir ay 19 gün hapis cezası olduğu tespit edildi. Yakalanma operasyonu İmbatlı Mahallesi'nde gerçekleştirildi.
4 Haziran 2024

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu, İstanbul'da bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan bir trafik kazası sonrası annesiyle birlikte yurtdışına kaçmıştı. İlk olarak Mısır'a, ardından ABD'ye giden anne-oğul hakkında iade süreci başlatıldı. Bu kaçışa yardım ettiği iddia edilen iş yeri çalışanı Ayşe Ceren Saltoğlu tutuklandı.
12 Mart 2024

İstanbul’un Şişli ilçesinde bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ELEV Vakfı Okulları’nın mezuniyet töreni sırasında dijital pano devrildi. Olayda altı kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. ELEV Vakfı Okulları’nın sahibi Erkan Şahin gözaltına alındı, bir okul müdürü ve öğretmen de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
6 Haziran 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla, İsrail istihbarat servisi Mossad'a bilgi satmakla suçlanan yedi şüpheliden altısı tutuklandı. Şüpheliler arasında eski emniyet amiri Hamza Turhan A. da bulunuyor ve Mossad ile 'Victoria' kod adlı ajan aracılığıyla iletişim kurduğu iddia ediliyor. Şüphelilerin arasında ihraç edilen ve emekli polisler ile özel sektör ve vergi dairesi çalışanları da yer alıyor.
8 Mart 2024
İşaretlediklerim