Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanş maçında Lille ile karşılaştı ve uzatmalarda elendi. İlk maçta deplasmanda 2-1 kaybeden Fenerbahçe, rövanş maçında 90+1. dakikada 1-0 öne geçti ancak uzatmalarda Lille'den Jonathan David'in penaltı golüyle 3-2'lik toplam skorla elendi. Fenerbahçe, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.
13 Ağustos 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile karşılaşacak. Ülker Stadyumu'nda gerçekleşecek olan maçta, sakatlıkları sebebiyle Çağlar Söyüncü ve Joshua King ile sarı kart cezalısı Rade Krunic forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan Becao'nun kadroya girmesi beklenirken, İsmail Kartal ayrıca UEFA kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun'dan da faydalanamayacak.
13 Mart 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Manchester City, Danimarka'nın Kopenhag takımını 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Real Madrid ise Almanya'nın Leipzig takımıyla 1-1 berabere kalarak çeyrek finale adını yazdırdı. İki maç da takımların kendi evlerinde oynandı ve her iki takım da bir üst tura çıkmayı başardı. Turnuvanın son 16 turu, 12-13 Mart'ta oynanacak rövanş karşılaşmalarıyla tamamlanacak.
7 Mart 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımıyla karşı karşıya geldi. Maç, Fenerbahçe'nin 3-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, çeyrek final yolunda önemli bir avantaj elde etti. Takımın bu başarısı, taraftarlar arasında büyük bir coşku yarattı.
8 Mart 2024

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü'yü deplasmanda 3-1 mağlup etti. Siyah-beyazlılar 14'üncü dakikada Aboubakar, 23'üncü dakikada Muleka ve 62'nci dakikada Salih Uçan'ın golleriyle 3-0 öne geçti. Azerbaycan ekibinin tek golünü 79'uncu dakikada Lebon attı. Rövanş maçı 17 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak.
10 Ağustos 2023

Dün gece Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı organizasyonu olan Avrupa Konferans Ligi'nde ve iki numaralı organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi'nde dörder maç oynandı. Avrupa Konferans Ligi'nde Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'yi 3-0 mağlup ederek çeyrek final için avantaj elde etti. UEFA Avrupa Ligi'nde ise Olimpik Marsilya, Villarreal'i 4-0 gibi farklı bir skorla yendi. Diğer maçlarda da çeşitli takımlar kendi liglerinde mücadele etti.
8 Mart 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nda 4. hafta maçları sonucunda Beşiktaş, gruptan çıkma şansını matematiksel olarak yitirdi. Beşiktaş, sahasında Norveç'in Bodo/Glimt takımına 2-1 yenildi ve grubun diğer maçında Club Brugge, Lugano'yu 2-0 mağlup etti. Bu sonuçlarla Club Brugge 10 puanla gruptan çıkmayı garantilerken, Bodo/Glimt 7 puana ulaştı ve Beşiktaş 1 puanda kalarak üst tura çıkma şansını kaybetti. Beşiktaş, kalan iki maçını kazansa bile Bodo/Glimt ile olan ikili averajda geride olduğu için üst tura çıkamayacak.
10 Kasım 2023

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turunda İsviçre'nin Lugano takımıyla karşılaşacak. Teknik direktör Jose Mourinho'nun belirlediği 23 kişilik kadroda Cengiz Ünder yer almadı. Ayrıca Samet Akaydın, Levent Mercan, Luan Peres, Miguel Crespo, Miha Zajc, Emre Mor, Burak Kapacak ve Umut Nayir de kadroya dahil edilmedi. Fenerbahçe'nin maç öncesi iki oyuncu değiştirme hakkı bulunuyor.
22 Temmuz 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi 1'inci eleme turu rövanş maçları sonucunda Zalgiris, Rakow, Sheriff, Maccabi Haifa, Hacken, BATE Borisov, Zrinjski ve Breidablik takımları 2'nci eleme turuna yükselmeyi başardı. Maçlar farklı ülkelerden takımlar arasında oynandı ve bazıları uzatma ya da penaltılarla sonuçlandı. İlk maçların skorlarına göre değişen sonuçlar, takımların bir üst tura çıkmasını sağladı.
19 Temmuz 2023

Fenerbahçe, Jose Mourinho yönetimindeki ilk resmi maçında İsviçre temsilcisi Lugano'yu 4-3 yenerek Şampiyonlar Ligi 2'nci eleme turuna galibiyetle başladı. Maça erken bir golle geriden başlayan sarı lacivertliler, Edin Dzeko'nun üç ve Ferdi Kadıoğlu'nun bir golüyle galibiyeti elde etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, Mourinho dönemine iyi bir başlangıç yapmış oldu.
23 Temmuz 2024

Premier Lig'de gerçekleşen derbi maçında Manchester City, kendi sahasında Manchester United'ı 3-1 mağlup etti. Manchester United, maçın ilk yarısını Marcus Rashford'un golüyle 1-0 önde tamamlamasına rağmen, ikinci yarıda Manchester City'nin gollerine engel olamadı ve maçı kaybetti. Bu yenilgi, Manchester United'ın ligde 143 maç sonra ilk yarısını önde tamamladığı bir maçı kaybetmesi olarak kayıtlara geçti. Manchester City bu galibiyetle şampiyonluk yarışında puanını 62'ye çıkarırken, Manchester United 44 puanda kaldı.
4 Mart 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu üçüncü haftasında Bayern Münih’i konuk eden Galatasaray, 75 dakika boyunca nefes aldırmadığı Alman ekibine 3-1 yenildi. Maçın sekizinci dakikasında Coman ile Bayern Münih öne geçti. Galatasaray, Mauro Icardi’nin 30’uncu dakikada penaltı golüyle beraberliği sağladı. İkinci yarıda Bayern 74’te Harry Kane ile öne geçerken, Musiala 78’de attığı golle skoru belirledi.
24 Ekim 2023

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin yeni formatında mücadele edecek kadrolarını UEFA'ya bildirdi. Fenerbahçe, Manchester United ve Lyon gibi güçlü rakiplerle karşılaşacak. Galatasaray, ilk maçını PAOK ile evinde oynayacak. Beşiktaş ise ilk maçında deplasmanda Ajax ile karşılaşacak. UEFA Avrupa Ligi bu sezon 36 takımın katılımıyla lig usulüyle düzenlenecek ve ilk maçlar 25-26 Eylül'de oynanacak.
5 Eylül 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatında 36 takım mücadele edecek ve sekiz maç sonunda ilk sekize giren ekipler, son 16 turuna yükselecek. Dokuz ile 24’üncü sırada yer alan 16 takım, çift maçlı elemelerde son 16 turuna çıkmaya çalışacak. Sıralamada ilk 24’ün dışında kalan takımlar ise organizasyona veda edecek. Sezonun ilk haftası, 19.45 ve 22.00’deki altı karşılaşmayla tamamlanacak.
18 Eylül 2024

23 maçtır yenilmeyen Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu üçüncü hafta maçında Bayern Münih ile karşılaşacak. Galatasaray, grupta 4 puanla ikinci sırada bulunurken, Bayern Münih 6 puanla lider konumda. Galatasaray'da yıldız futbolcu Mauro Icardi'nin sakatlığı bulunuyor ve durumu belirsiz. Öte yandan, sakatlığı geçen Hakim Ziyech, Bayern Münih maçının kadrosunda yer alacak. Bayern Münih'te ise dört futbolcu sakatlıkları nedeniyle maçta forma giyemeyecek.
23 Ekim 2023

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında kendi evinde Çekya'nın Sparta Prag takımını 3-2 mağlup etti. Maçta Galatasaray'ın gollerini Kerem Demirbay, Mertens ve Mauro Icardi kaydetti. Sparta Prag'ın gollerini ise Preciado ve Kuchta attı. Maçın rövanşı 22 Şubat'ta oynanacak.
15 Şubat 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu dördüncü hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda Ludogorets'e 2-0 mağlup oldu. Maçın 18. dakikasında Piotrowski'nin golüyle geriye düşen Fenerbahçe, ikinci yarıda da etkili olamayarak maçı kaybetti. Bu sonuçla Fenerbahçe, Avrupa'da devam eden dokuz maçlık yenilmezlik serisini sonlandırdı. Buna rağmen Fenerbahçe, grupta 9 puanla liderliğini korumaya devam ediyor.
10 Kasım 2023

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun ilk haftasında Danimarka temsilcisi Kopenhag'ı konuk etti. Maç 2-2 berabere sonuçlandı.
20 Eylül 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Sevilla'ya deplasmanda 2-0 yenildi. Maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlanırken, Sevilla ikinci yarıda Bryan Gil ve Lamela'nın golleriyle 2-0 öne geçti. Fenerbahçe, 16 Mart'ta oynanacak rövanş maçında üç farklı galibiyet almak zorunda; aksi takdirde Sevilla çeyrek finale yükselecek.
10 Mart 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yeni sezonunun ilk haftası, 19 Eylül'de oynanacak altı karşılaşmayla tamamlanacak. Organizasyonun formatı değişerek, takımların sayısı 32'den 36'ya yükseldi ve maç takvimine perşembe günleri de eklendi. Bu sezondan itibaren, sıralamada ilk 24'üncü sırada yer alan takımlar farklı elemelerle son 16 turuna çıkmaya çalışacak. İlk sekiz sıradaki takımlar ise direkt olarak son 16 turuna kalacak.
19 Eylül 2024
İşaretlediklerim