Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, çocuk istismarı içerikli yayınlarla ilgili bir soruşturma kapsamında 20 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Bu operasyonlarda, müstehcen yayınları temin eden, dağıtan ve satan 35 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma, bir şüphelinin cep telefonunda çocuk istismarı içeriğine rastlanması ve sohbet uygulamalarındaki gruplarda aktif olduğunun belirlenmesiyle başlatıldı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda dijital materyallerin yanı sıra ruhsatsız silah ve av tüfeği de ele geçirildi.
26 Ocak 2024

Büyükçekmece Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 'Sarallar' olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden dokuzu, aralarında örgüt elebaşı Özgür Saral'ın da bulunduğu kişiler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
17 Kasım 2023

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü, 'Maskeli Beşler' adını veren hırsızlık çetesine yönelik operasyonda dokuz zanlıyı yakaladı. Çubuk ilçesindeki bir adresten 26 bin dolar değerinde pırlanta, 52 çeyrek altın ve 35 bin lira çalınması olayıyla ilgili çalışma başlatıldı. Zanlıların, İstanbul ve Ankara grupları olarak birbirleriyle bağlantılı hareket ettikleri, farklı marka lüks araçlarla Ankara'da buluştukları belirlendi. Şüphelilerden dördü Ankara'da, beşini İstanbul'a kaçmaya çalışırken Kocaeli'de yakalandı.
24 Ekim 2023

Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da deprem ve Togg kredisi vaadiyle dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında örgütün elebaşı olduğu iddia edilen 'Suflör' lakaplı kişinin de bulunduğu zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, POS cihazları, cep telefonları ve para ele geçirildi. İnternet üzerinden sahte kredi vaatleriyle vatandaşları kandırdıkları ve banka hesaplarından para çektikleri tespit edildi.
10 Nisan 2023

Diyarbakır'da 25 Nisan'da başlatılan ve 21 ilde gerçekleştirilen şafak operasyonunda gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 144 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 3 bine yakın polis görev aldı. Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, 216 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor ve şu ana kadar 48 kişi tutuklanırken, 91 kişi serbest bırakıldı. Geriye kalan kişilerle ilgili işlemler sürüyor.
29 Nisan 2023

Türkiye'nin 10 ilinde bilişim sistemleri üzerinden dolandırıcılık ve hırsızlık yapan şüphelilere yönelik Sibergöz-19 adı verilen operasyon düzenlendi. Operasyonda toplam 33 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonla ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Operasyon, İstanbul ve Antalya İl Jandarma Komutanlıkları tarafından yürütüldü ve şüphelilerin 6,3 milyon TL'lik banka hareketliliği ile bir kişinin kripto para uygulaması hesabından izinsiz 530 bin TL transferi tespit edildi.
27 Ocak 2024

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda, Türkiye'nin dokuz ilinde 'Sibergöz-18' adlı eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. İki büyük araç kiralama firmasının internet sitelerinin taklit edilerek kurulan sahte siteler aracılığıyla dolandırıcılık yapan 28 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, araç kiralama bedeli adı altında çeşitli bahanelerle para talep ederek haksız kazanç sağladıkları belirlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili sosyal medya üzerinden bilgi verdi.
26 Ocak 2024

Ankara Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne ilişkin soruşturmayı tamamlayarak, 28'i tutuklu toplam 61 şüpheli hakkında iddianame düzenledi. İddianamede, silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak ve yardım etmek gibi suçlamaların yanı sıra kasten öldürme, yaralama, eziyet gibi suçlardan da ceza talep ediliyor. Soruşturma kapsamında bazı kamu görevlilerine yönelik 'rüşvet' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlamaları da bulunuyor. 26 şüpheli hakkında ise kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi.
5 Ocak 2024

İstanbul'da, bazı haberlere erişim engeli getirmek için sahte mahkeme kararları satan bir şebeke ortaya çıkarıldı. İstanbul başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, optik cihazlarla hazırlanan sahte belgelerin satıldığı ve 27 şüphelinin tespit edildiği belirlendi. Şebeke lideri Uğur Yılmaz tutuklanırken, İlknur Özkan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin sahte kararları ünlüler de dahil olmak üzere 12 kişiye sattığı ve bu sabah yapılan operasyonla yedi kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.
31 Mayıs 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 13 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Kafes-23' operasyonuyla beş yerel organize suç örgütünün çökertildiğini ve 93 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, suç örgütü üyelerinin yabancı turistleri eğlence mekanlarına götürerek yüksek hesap ödemeye zorladıklarını belirtti. Daha önceki 'Kafes' operasyonlarında da çeşitli suç örgütlerine yönelik başarılı sonuçlar alındığı ve çok sayıda şüphelinin yakalandığı bilgisi verildi.
22 Aralık 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, Diyarbakır ve Balıkesir'de eş zamanlı düzenlenen 'Kafes-14' operasyonuyla 'Yolyemezler' adlı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Çetenin çok sayıda suç işlediği tespit edildi ve operasyon sırasında silahlar, mühimmat, uyuşturucu, bilgisayarlar ve dijital materyaller ele geçirildi. Operasyonların devam ettiği belirtildi.
21 Kasım 2023

Ankara başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları başkanı Alaattin Aldemir hakkında, seçim sürecinde ortaya attığı 'siyasi cinayetler işlenecek', 'Kılıçdaroğlu'na saldırılacak' gibi iddialar nedeniyle 'suç uydurma' suçundan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Aldemir, bu iddiaları bir televizyon programında dile getirmişti. Ancak, iddianamede, Aldemir'in televizyonda dile getirdiği iddialarla, bilgi sahibi sıfatıyla verdiği beyan arasında ciddi çelişki olduğu belirtildi.
21 Temmuz 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, IŞİD'in önemli isimlerinden Lübnan uyruklu A.A'nın Amasya'da düzenlenen bir operasyon sonucunda yakalandığını duyurdu. Operasyon, İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda ve Amasya Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Yakalanan şahıs hakkında adli işlemler devam ediyor.
28 Temmuz 2023

İstanbul başta olmak üzere altı ilde gerçekleştirilen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 46 polisten 25'i tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleşen 67 farklı olayda 62 sivilin rüşvet verdiği, 46 polisin ise rüşvet aldığı belirlendi. Operasyon kapsamında 46 adrese baskın yapılarak ilgili polis memurları yakalandı ve daha önce 59 sivil de adli makamlara sevk edilmişti.
24 Kasım 2023

Ankara'da bir eğlence mekanı çıkışında, yoldan geçen kadınlara sözlü ve fiziki saldırıda bulunan ve havaya ateş eden üç emniyet personeli gözaltına alındı. Olay, 24 Ağustos günü saat 06.30 sıralarında gerçekleşti. Saldırganların biri çarşı mahalle bekçisi, diğer ikisi ise polis memuru olduğu belirtildi. Şahıslar hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı ve açığa alındılar.
24 Ağustos 2023

İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü uluslararası casusluk soruşturması kapsamında, İsrail dış istihbarat servisi Mossad adına casusluk yaptıkları şüphesiyle 34 kişi gözaltına alındı. İstanbul merkezli sekiz ilde düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüphelilerden 15'i tutuklanırken, 11'ine adli kontrol kararı verildi. Kalan 8 şüphelinin sınır dışı edilmesi planlanıyor. Şüphelilerin 'siyasal ve askeri casusluk' suçlamasıyla hakimliğe sevk edildikleri belirtildi.
6 Ocak 2024

Antalya'da gerçekleştirilen 'Kafes-24 Operasyonu' ile 'Çukur Çetesi' adıyla bilinen organize suç örgütü çökertilmiş ve örgüte ait 11 milyarlık mal varlığına el konulmuştur. Operasyonda örgüt lideri Bayram Dinçer dahil 43 şüpheli gözaltına alınmıştır. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç örgütlerine karşı mücadelenin devam edeceğini belirtmiştir. Operasyonda çok sayıda silah, mülkiyet belgesi, para ve değerli eşya ele geçirilmiştir. Daha önce de 'Kafes' operasyonları kapsamında çeşitli suç örgütlerine yönelik başarılı operasyonlar yapılmıştı.
25 Aralık 2023

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma iddiaları nedeniyle polis operasyonu gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine belediye binasında aramalar yaptı ve bazı şüphelileri gözaltına aldı. Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaşananları 'algı' olarak nitelendirerek belediyede kanunsuz iş yapılmadığını ifade etti.
18 Aralık 2023

Ankara'da 30 Aralık'ta silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, aralarında iki özel harekat polisinin de bulunduğu dört kişi daha tutuklandı. Tutuklanan polislerin, cinayetin tetikçisini İstanbul'dan Ankara'ya taşıyan aracın sahibi Mustafa Uzunlar'ın ifadesi doğrultusunda suçlandıkları belirtildi. Bu tutuklamalarla birlikte soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükseldi, ancak tetikçi henüz yakalanamadı.
5 Ocak 2023

Kırşehir'de IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda, Irak uyruklu dört zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan ikisi, 'asker' ve 'polis' olarak görev yaptıkları belirlenerek tutuklandı. Diğer iki zanlı ise sınır dışı edilmek üzere Kırşehir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi. Tutuklanan zanlıların 2014-2016 yıllarında IŞİD içerisinde faaliyet gösterdikleri ve kısa süre önce Kırşehir'e geldikleri belirtildi.
15 Eylül 2023
İşaretlediklerim