Borsada işlem gören Beşiktaş, zarar ettiği gerekçesiyle temettü (kar payı) dağıtmayacağını duyurdu. Bu karar, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Finansal Raporlama Tebliği hükümleri çerçevesinde alındı. Beşiktaş'ın 01.06.2022-31.05.2023 özel hesap dönemi finansal tablolarında dönem zararı açıklanmış olması sebebiyle, kar dağıtımı yapılmamasına karar verildi.
6 Eylül 2023

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi Play-Off turunda karşılaştığı Basel maçından elde edilen tribün gelirlerini deprem bölgesinde kullanılmak üzere AFAD'a bağışladığını açıkladı. Bağışlanan miktarın 6 milyon 196 bin 547 TL olduğu belirtildi. Kulüp, tüm takımların taraftarlarına gösterdikleri ilgi ve hassasiyet için teşekkür etti.
21 Şubat 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda taraftarlara önemli bir çağrıda bulundu. Koç, 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak olan Süper Kupa maçı için taraftarların bilet alımını ertelemelerini istedi. TFF'nin biletleri satışa çıkardığını belirten Koç, taraftarlardan 2 Nisan'da çıkacak sonucu beklemelerini ve bu süreçte bilet talebinde bulunmamalarını veya seyahat organizasyonu yapmamalarını rica etti.
29 Mart 2024

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda İsviçre'nin Lugano takımı ile eşleşti. İlk maçlar 23-24 Temmuz, rövanş karşılaşmaları ise 30-31 Temmuz tarihlerinde oynanacak. Fenerbahçe'nin Avusturya kampı hazırlık maçı programı da belli oldu. Kulüp başkanı Ali Koç, kırgınlıkların bitmesi gerektiğini ve Fenerbahçe'nin büyüklüğünü gösterme zamanının geldiğini belirtti.
19 Haziran 2024

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin beş yıldızlı formayla Türkiye Kupası törenine çıkmasına Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ceza vermesini beklediklerini belirtti. Fenerbahçe'nin bu hareketi, yönetmeliklere meydan okuma olarak değerlendirildi. Özbek, TFF'nin bu konuda sessiz kalmaması gerektiğini ve yönetmeliklere herkesin uyması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Galatasaray'ın hukuksuzluklarla mücadele edeceğini belirtildi.
21 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'in 27'nci haftasında gerçekleşen maçlardaki disiplin ihlalleri sebebiyle yedi kulübe para cezası uyguladı. Beşiktaş en yüksek cezayı alırken, Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer dört kulüp de cezalandırıldı. Ayrıca, Antalyaspor Kulübü Başkanı, Galatasaray Başkanı, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Kasımpaşa CEO'suna da çeşitli cezalar verildi.
29 Şubat 2024

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrasında, Kayserispor maçına Fenerbahçe taraftarının alınmaması kararlaştırıldı. Bu karara karşı futbolseverler Twitter üzerinden '#DeplasmanımaDokunma' etiketiyle tepki gösterdi. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi hakemi avukat Emin Özkurt, maçların seyircisiz oynanmasının hukuken izah edilemez olduğunu belirtti. Fenerbahçe kulübü de karara itiraz etti.
28 Şubat 2023

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off turu ilk maçında Dinamo Kiev'i 3-2 mağlup etti. Ukrayna'daki savaş nedeniyle maç Romanya'nın başkenti Bükreş'te oynandı. Beşiktaş'ın gollerini Aboubakar, Colley ve Bakhtiyor attı. Dinamo Kiev'in gollerini ise Shaparenko ve Voloshyn kaydetti. Karşılaşma Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona erdi.
24 Ağustos 2023

Fenerbahçe taraftarlarının son maçlarda 'Hükümet istifa' sloganları atması üzerine, Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararıyla Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçeli taraftarların alınmayacağı açıklandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması ya da tedbir alınarak oynanması gerektiğini belirtmiş ve bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Kayserispor ve Konyaspor gibi kulüpler, stadyumda siyaset yapılmaması gerektiğini savunarak sloganları kınamıştı.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Kayserispor'un başvurusu üzerine Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmamasına karar verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Kayserispor, aldıkları kararın güvenlik sorunu teşkil edecek mesajlar nedeniyle olduğunu ifade etti.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe taraftarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayserispor kulübü, Fenerbahçe taraftarlarının bu hafta sonu Kayseri'de oynanacak maça alınmaması için il güvenlik kuruluna başvurdu. Kurul, başvuruyu kabul ederek Fenerbahçe taraftarının maça girişini yasakladı. Fenerbahçe kulübü, kararın adalet yoksunu olduğunu belirterek yürütmeyi durdurma başvurusunda bulunacağını duyurdu.
1 Mart 2023

TFF 2. Lig'de Bursaspor ile Amedspor arasında oynanan maçta Amedspor'a yönelik saldırılar ve tribünlerde açılan provokatif posterler nedeniyle Bursaspor'a dokuz maç seyircisiz oynama cezası verilmişti. Bu olaylar sonrasında soruşturma açılmış ve bazı güvenlik görevlileri görevden uzaklaştırılmıştı. Amedspor yönetimi, yaşananları yeterince ciddiye almadığını düşündüğü TFF yönetimini istifaya çağırmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Bursaspor taraftarını destekleyici açıklamalarda bulunmuştu. Tahkim Kurulu'nun yeni kararıyla Bursaspor'un cezası yedi maça indirildi.
14 Mart 2023

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü'yü deplasmanda 3-1 mağlup etti. Siyah-beyazlılar 14'üncü dakikada Aboubakar, 23'üncü dakikada Muleka ve 62'nci dakikada Salih Uçan'ın golleriyle 3-0 öne geçti. Azerbaycan ekibinin tek golünü 79'uncu dakikada Lebon attı. Rövanş maçı 17 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak.
10 Ağustos 2023

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, futbol maçlarının seyircisiz oynanması tartışmalarına değinerek, suçlama ve aşağılamadan uzak durulması gerektiğini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bazı maçlardaki 'Hükümet istifa' tezahüratları sonrası futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması yönündeki talebi ve Beşiktaş kulübü üyeliğinden istifası sonrası Güneş, sportif yarışın önemine ve karşılıklı fikir alışverişinin gerekliliğine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin karşılaştığı deprem gibi sorunlara birlikte çözüm bulunması gerektiğini ve yetkililerin mesajlarının iyi verilip algılanması gerektiğini ifade etti.
27 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 14 ve 23'üncü haftalarında gerçekleşen disiplin ihlalleri sebebiyle Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Giresunspor, Kayserispor, Ankaragücü ve Konyaspor kulüplerini Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Beşiktaş ve Galatasaray 'çirkin ve kötü tezahürat' ile 'saha olayları', Giresunspor ve Konyaspor 'hakemlere toplu müdahale', Kayserispor 'hakemlere toplu müdahale' ve 'takım halinde sportmenliğe aykırı hareket', Trabzonspor ve Ankaragücü ise 'saha olayları' gerekçesiyle disipline gönderildi.
28 Şubat 2023

Beşiktaş kulübüne ait hisseler 29 Mart 2024'te ani bir artışla 51.5 liradan 89.3 liraya yükseldi, ardından hızla düşerek 28.14 liraya indi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Veysel Karadeniz, Nuri Budakoğlu, Adem Karataş, Muammer Geçgel, Engin Meral ve Neslihan Kaya'nın manipülasyon yaptığını belirleyerek bu kişilere altı ay geçici işlem yasağı uyguladı. Bu kişiler, borsada işlem görmeyen hisseleri Merkezi Kayıt Kuruluşu'na başvurarak işlem görmesini sağladı ve manipülatif işlemlerle Beşiktaş kulübüne ve yatırımcılara büyük zarar verdiler. Beşiktaş kulübünün piyasa değeri bu işlemler nedeniyle yaklaşık 6 milyar lira düşerek 6.7 milyar liraya indi.
14 Mayıs 2024

TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 18. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'u PFDK'ya sevk etti. Galatasaray'ın yedi futbolcusunun sarı kart görmesi, Fenerbahçe'nin çirkin ve kötü tezahüratı, saha olayları ve talimatlara aykırı hareketleri; Trabzonspor ve Alanyaspor'un çirkin ve kötü tezahüratları ve saha olayları sevk nedenleri arasında yer aldı. Ayrıca, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci ve Ümraniyesporlu Anıl Demir de çeşitli disiplin ihlalleri sebebiyle disipline gönderildi.
10 Ocak 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos ile oynayacağı maç nedeniyle fikstürün sıkışık olması sebebiyle Süper Kupa finalinin ertelenmesini talep etti, ancak bu talep karşılanmadı. Bunun üzerine, Fenerbahçe'nin gazeteci Yağız Sabuncuoğlu'na göre, Süper Kupa maçı için yabancı hakem talebinde bulunduğu ve bu talep karşılanmazsa maça çıkmayacağını Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmen ilettiği belirtildi. Süper Kupa maçının 7 Nisan'da oynanması planlanıyor.
3 Nisan 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, UEFA'nın Merih Demiral'a Avusturya maçında yaptığı 'bozkurt' işareti nedeniyle verdiği iki maçlık cezayı eleştirdi. Bahçeli, UEFA'yı ırkçılık ve faşizmle suçlayarak, A Milli Futbol Takımı'nın Hollanda ile oynayacağı çeyrek final maçına çıkmamasını istedi. Bahçeli, bu kararın Türk milletine ve tarihine saygısızlık olduğunu belirtti ve UEFA'nın kararını geri almadığı takdirde Türkiye'nin maça çıkmaması gerektiğini savundu.
5 Temmuz 2024

Beşiktaş, 26 Eylül'de kendi adını taşıyan 'token'ı ön satışa çıkaracağını Twitter hesabından duyurdu. Bu, Beşiktaş'ın kendi adını taşıyan bir 'token' çıkaran üçüncü Türk futbol kulübü olmasını sağladı. Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray kendi 'token'larını piyasaya sürmüştü.
20 Eylül 2023
İşaretlediklerim