Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 21 Eylül'de Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanacak derbi maçının deplasman biletleri satışa sunuldu. Biletler, sadece GS Logolu passolig kart sahiplerine www.passo.com.tr üzerinden satılacak ve fiyatı 1950 lira olarak belirlendi. Biletlerin sadece kişinin kendi adına alınabileceği ve resmi satış kanalları dışındaki bilet satışlarının engelleneceği belirtildi. Galatasaray, taraftarlarını resmi olmayan kanallardan bilet almamaları konusunda uyardı.
20 Eylül 2024

UEFA, Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise ile Belçika'da oynadığı maçta yaşanan tribün olayları sebebiyle sarı lacivertli taraftarlara üç maçlık deplasman yasağı uyguladı. Fenerbahçe, söz konusu maçı 3-0 kazanmış ve çeyrek finale yükselmişti. Ancak maç sırasında sahaya çok sayıda meşale atılması disiplin ihlali olarak değerlendirildi. Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki rakibi Olympiakos olacak.
15 Mart 2024

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maç sonrası çıkan olaylar nedeniyle kararlarını açıkladı. Trabzonspor'a altı maç seyircisiz oynama ve 3.000.000 TL para cezası verilirken, yardımcı antrenör Egemen Korkmaz'a bir maç cezası ve 13.000 TL para cezası uygulandı. Fenerbahçe'den Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'a birer maç ceza verilirken, Osayi Samuel'e ceza verilmedi. Ayrıca, Fenerbahçe görevlileri Kürşat Çiftlik ve Okan Özkan'a 15 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.
3 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kardeşliği futboldan başlatmak istediğini belirterek, Amedspor'un Diyarbakır'daki ilk maçına gideceğini açıkladı. Hacıosmanoğlu, futbolun adil yönetilmesi gerektiğini vurguladı ve yabancı kuralında kalıcı kararlar alınması gerektiğini söyledi. Ayrıca, yasadışı bahisle mücadele edeceklerini ve etik kurallarına uyacaklarını belirtti.
7 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Diyarbakır'da Amedspor'un İstanbulspor ile oynayacağı maçı izlemek üzere kente geldi. Hacıosmanoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Serra Bucak, Vali Murat Zorluoğlu ve Amedspor Başkanı Aziz Elaldı ile yemekte bir araya geldi. Hacıosmanoğlu, kardeşliği futboldan başlatmak istediğini belirterek, Diyarbakır'daki ilk maça katılma sözünü yerine getirdi.
18 Ağustos 2024

TFF 2’nci Lig ekiplerinden İskenderunspor, maddi yetersizlikler nedeniyle kapanma kararı aldı. Kulüp Başkanı Hakan Bolat, takımın iki yıldır stadı olmadan maçlara çıktığını ve yeterli desteğin verilmediğini belirtti. Bolat, kulübün devredilebileceğini ancak böyle bir talibin çıkmasını beklemediğini ifade etti. İskenderunspor, 2021-2022 sezonunda TFF 3’üncü Lig'den 2’nci Lig'e yükselmişti.
28 Mayıs 2024

FIFA, finansal fair play kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle bir Süper Lig takımına süresiz, dört Süper Lig ve bir 1'inci Lig takımına ise üç dönem transfer yasağı uygulama kararı aldı. Bu kararla etkilenen takımlar arasında Kayserispor (süresiz yasak), Adana Demirspor, Antalyaspor, Ankaragücü, Konyaspor ve Eyüpspor (her biri üç dönem yasak) bulunmaktadır. Bu yasaklar, takımların transfer piyasasındaki hareketliliğini önemli ölçüde kısıtlayacak ve sportif performansları üzerinde etkili olabilir.
19 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'de yer alan 10 farklı kulübe çeşitli nedenlerden dolayı para ve kısmi tribün kapatma cezaları uyguladı. En yüksek para cezası Pendikspor'a verilirken, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi büyük kulüpler de ceza alanlar arasında yer aldı. Cezaların miktarı ve nedenleri hakkında detaylı bilgi verilmedi.
22 Şubat 2024

Bu akşam oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı-Hacıosman metro hattında düzenlemeye gitti. 17:00 ile 18:45 arasında olağan seferlere ek olarak yedi buçuk dakika arayla Yenikapı-Seyrantepe seferleri yapılacak. Maç sonrası da taraftar yoğunluğu bitene kadar beş dakika aralıklarla Seyrantepe-Yenikapı seferleri gerçekleştirilecek. Futbolseverlerin İSPARK otoparklarına araçlarını park ederek stadyuma daha kolay ulaşabileceği belirtildi.
19 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 26'ncı haftasında oynanacak Ankaragücü-Galatasaray maçı öncesinde Eryaman Stadyumu'nun zeminindeki bozukluklar nedeniyle sekiz kulübü zeminlerini 'ivedilikle' iyileştirmeleri konusunda uyardı. Uyarılan kulüpler arasında Sakaryaspor, Adanaspor, Gaziantep FK, Adana Demirspor, Antalyaspor, Alanyaspor, Hatayspor ve Yeni Mersin İdman Yurdu bulunuyor. TFF, daha önce de Rizespor, Ankaragücü ve Kayserispor'a benzer uyarılarda bulunmuş ve iyileştirme yapılmaması halinde stadyumların müsabakalara kapatılabileceğini belirtmişti.
16 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında çıkan olaylar nedeniyle Trabzonspor'a verilen cezalarda indirime gitti. İlk olarak altı maç seyircisiz oynama ve 3 milyon liralık para cezası verilmişken, bu cezalar sırasıyla dört maça düşürüldü ve para cezası 448 bin liraya indirildi. Fenerbahçe oyuncuları Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'a verilen bir maçlık men cezalarında ise değişiklik yapılmadı.
6 Nisan 2024

Ersun Yanal, bu yıl 1’inci Lig’e yükselen Amedspor'un yeni teknik direktörü oldu. Kulüp başkanı Aziz Elaldı, Yanal'ın futbol felsefesini ve başarılarını övdü. Yanal, Amedspor ile başlayacakları yolculuğun her dakikasının önemli ve değerli olduğunu belirtti. Anlaşma prensipte sağlandı ve bir yıllık sözleşme imzalanacak.
7 Haziran 2024

Trabzon'da, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan ve 3-2 Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sonuçlanan maç sonrası çıkan olaylar nedeniyle tutuklanan dört taraftarın tahliye talebi reddedildi. Maç sonrası sahaya inen Trabzonspor taraftarları arasında çıkan olaylarda bazı futbolcular saldırıya uğramıştı. Hasan Ç, Engin T, Kadir O. ve Oğuzhan B. isimli taraftarlar olaya karıştıkları gerekçesiyle tutuklanmış, ancak yapılan tahliye başvurusu Trabzon 2'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedilmiştir.
3 Nisan 2024

UEFA, Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor’a vadesi geçmiş borçları nedeniyle Avrupa kupalarından bir yıl men cezası verdi. Ayrıca, Galatasaray dahil olmak üzere 11 kulübe para cezası uygulandı. Galatasaray, 30 bin avro ceza ödeyecek. Bu cezalar, UEFA'nın mali disiplin kurallarını ihlal eden kulüplere yönelik yaptırımlarının bir parçası olarak açıklandı.
17 Mayıs 2024

İstanbulspor, Süper Lig'in 33. haftasında evinde Fatih Karagümrük'e 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla birlikte, lig bitimine beş hafta kala İstanbulspor'un küme düşmesi kesinleşti. Fatih Karagümrük ise bu galibiyetle puanını 33'e yükselterek küme düşme hattının üstüne çıktı. Fatih Karagümrük, ligdeki bir sonraki maçını Antalyaspor ile oynayacak.
20 Nisan 2024

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor, kendi sahasında Fenerbahçe'yi ağırlayacak. 17 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan maç öncesinde, Trabzon İl Güvenlik Kurulu tarafından yapılan açıklamada, risk gerekçesiyle Fenerbahçeli taraftarların maça alınmayacağı belirtildi. Bu karar, önceki yıllarda benzeri durumlar göz önünde bulundurularak alındı.
7 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 26. haftasında gerçekleşecek olan MKE Ankaragücü-Galatasaray maçının, tartışmalara konu olan Eryaman Stadyumu'nda oynanacağını duyurdu. Eryaman Stadyumu'nun zeminindeki bozukluklar nedeniyle maçın başka bir stadyumda oynanıp oynanmayacağı konusunda tartışmalar yaşanmıştı. TFF, ayrıca Eryaman Stadı'nın zemininin korunması ve bakımının sağlıklı yapılabilmesi için Gençlerbirliği'nin başka bir statta oynamasının kararlaştırıldığını ve MKE Ankaragücü'nün zemin bakımından sorumlu olduğu için maçlarını Eryaman'da oynamaya devam edeceğini belirtti.
14 Şubat 2024

UEFA Disiplin Kurulu, EURO 2024’ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçında yaptığı bozkurt hareketi nedeniyle milli futbolcu Merih Demiral’a iki maç ceza verdi. Bu ceza, Demiral'ın turnuvanın kalan maçlarında forma giyemeyeceği anlamına geliyor. UEFA'nın bu kararı, sporcuların saha içi ve dışındaki davranışlarına dikkat çekiyor.
5 Temmuz 2024

Metro İstanbul, 26 Şubat 2024 tarihinde oynanacak Galatasaray-Antalyaspor maçı nedeniyle M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattında sefer düzenlemeleri yaptı. Maç öncesi 18:00-19:45 saatleri arasında Yenikapı-Seyrantepe arası 7,5 dakikada bir ek seferler konulacak. Maç sonrası ise taraftar yoğunluğuna bağlı olarak Seyrantepe-Yenikapı arası beş dakikada bir ek seferler yapılacak.
26 Şubat 2024

19 Mayıs'ta Rams Park'ta oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçını 2 bin 400 Fenerbahçe taraftarı tribünden izleyecek. İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, misafir takım taraftarlarının maça toplu olarak giriş yapmalarına izin verdi. Bu karar, taraftarların güvenli bir şekilde maçı izlemelerini sağlamak amacıyla alındı.
7 Mayıs 2024
İşaretlediklerim