İstanbul Esenyurt'ta bir bebek, poşet içinde sokağa terk edilmiş halde bulundu ve yapılan ilk müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Polis soruşturması sonucunda, bebeği sokağa bıraktığı tespit edilen anne S.M.Ö. ve anneanne N.G. gözaltına alındı. 'Kasten öldürme' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüpheliler, ifadelerinde suçlarını kısmen kabul etti ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10 Kasım 2023

Denizli'nin Tavas ilçesinde yaşayan Ümit Mutlu A., tartıştığı eşi Büşra A. ve dört yaşındaki üvey oğlunu bıçaklayarak öldürdü. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, anne ve oğlunun hayatını kaybettiğini belirledi. Zanlı polis tarafından gözaltına alındı. Ailenin, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası şubat ayında Denizli'ye taşındığı öğrenildi.
6 Ağustos 2023

İstanbul Bağcılar'da, Barbaros Tüzün isimli şahıs, eski kız arkadaşı Filiz Çilingir ve onun 14 yaşındaki kızı Selin Akçay'ı silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından polis ekipleri, şüphelinin bulunduğu daireye girdiklerinde Tüzün'ü başından vurulmuş halde buldu ve olay yerinde intihar ettiği anlaşıldı. Tüzün'ün, olaydan sonra kız kardeşini kaybeden İlayda Akçay'a, annesi ve kız kardeşini öldürdüğünü belirten bir sesli mesaj gönderdiği bildirildi.
7 Kasım 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay hayatını kaybetti. Olayla ilgili tanıklar, yıllardır aynı sorunla karşılaştıklarını ve defalarca şikayette bulunduklarını belirtti. İzmir Başsavcılığı, sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle 36 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Tanık ifadeleri, Gediz Elektrik ve İZSU'nun ihmallerine dikkat çekiyor.
18 Temmuz 2024

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşayan Nurgül Demir, erkek arkadaşı Tuncay Şener tarafından öldürüldü. Şener, Demir'i öldürdükten sonra aynı tabancayla intihar etti. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, her iki kişinin de hayatını kaybettiğini belirledi. Demir ve Şener'in cenazeleri otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
16 Eylül 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 944. haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis, eyleme müdahale ederek en az 25 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Sevil Turgut, Ümit Efe ve diğer bazı isimler bulunuyor.
29 Nisan 2023

Mersin'in Yenişehir ilçesinde, bir apartman görevlisi olan Hasan Cingöz, 400 bin avro fidye talebine olumlu yanıt alamayınca kaçırdığı Suriyeli kuyumcu Halit Hayanked'in 12 yaşındaki oğlu Khaled Hayanken'i boğarak öldürdü. Olay, çocuğun sitenin bahçesinde oynarken kaybolması ve ailenin fidye talebiyle tehdit edilmesi üzerine ortaya çıktı. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek çocuğun siteden ayrılmadığını ve cesedin sitenin bodrum katında bulunduğunu belirledi. Anahtarın sadece kapıcıda olduğu ve o gün kameraların kapalı olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan kapıcı suçunu itiraf etti.
10 Mayıs 2023

İzmir'de su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eski başkan Tunç Soyer de dahil olmak üzere beş kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunu, hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz'in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek yaptı. Sarıçiçek, ihmali ve kusuru bulunan tüm suçluların olası kastla adam öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti. Olay, İzmir'deki yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların ihmallerini gündeme getirdi.
5 Ağustos 2024

Antalya'nın Kepez ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Sümeyye Y.'nin katil zanlısı eşi M.Y, polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Sümeyye Y.'nin daha önce eşi tarafından hakarete uğradığı ve tehdit edildiği, ancak bu şikayetlerinden vazgeçtiği ve koruma talebinde bulunmadığı belirtildi.
22 Ağustos 2023

Eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, Ankara'da anneannesi Leyla Çetiner’i rehin alarak öldürdü. Olay, Ayrancı Mahallesi'ndeki evlerinde çıkan bir tartışma sırasında gerçekleşti. Abdüllatif Şener, oğlunun psikolojik sorunları olduğunu ve olayın vahim olduğunu belirtti. Bedirhan Şener, polis tarafından gözaltına alındı.
31 Temmuz 2024

Nevşehir'de Oğuzhan Ş., boşandığı eski eşinin ailesiyle tartıştıktan sonra onları yaraladı. Olay sırasında dairenin penceresinden düşen Oğuzhan Ş. hayatını kaybetti. Yaralanan eski eşinin anne ve babası hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
27 Eylül 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 949. hafta eylemlerini Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirmek istedi. Polis eyleme müdahale etti ve en az 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Gözaltına alınanlara eylemlerin neden ve kim tarafından yönlendirildiği soruldu.
3 Haziran 2023

Diyarbakır'da bir düğün salonunda damadı ve bir çocuğu yaralayan zanlı S.A. tutuklandı. Zanlı, ifadesinde gelinin akrabası olduğunu ve gelini sevdiğini, ancak ailesinin rızası olmadığı için evlenemediğini belirtti. Saldırıyı düğünü bozmak amacıyla gerçekleştirdiğini, damadı öldürme niyetinde olmadığını ifade etti. Yaralanan damat Ahmet E'nin tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.
6 Eylül 2023

Mersin'in Mut ilçesinde bir baba, yedi yaşındaki oğlunu bıçakla öldürdü ve ardından intihar girişiminde bulundu. Olayı fark eden komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi. İntihar girişiminde bulunan baba ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.
7 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu birçok bina yıkıldı ve arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler yaşandı. Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, eski eşi ve kızının Hatay'da enkaz altında olduğunu sosyal medya üzerinden duyurdu. Eski eşi kurtarılırken, kızı Eylem Şafak Aydın beton bloklar altında kaldığı için kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.
11 Şubat 2023

Samsun'da genel cerrahi uzmanı doktor Mustafa E.'yi silah tehdidiyle kaçırdığı iddia edilen G.E. adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. G.E.'nin eşi Çiğdem E., 2017 yılında Mustafa E. tarafından yapılan safra kesesi ameliyatı sonrası hayatını kaybetmişti. Mustafa E., Çiğdem E.'nin ölümüyle ilgili olarak iki yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak cezası daha sonra para cezasına çevrilmişti. G.E. hakkında daha önce de Mustafa E.'nin evine giderek aracına zarar vermesi nedeniyle uzaklaştırma kararı verilmişti.
14 Eylül 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle sürdürdükleri eylemlerini ve basın açıklamasını, 958'inci haftada Galatasaray Meydanı'nda yapmak istedi. Ancak polis, Cumartesi Anneleri'ne müdahale etti ve en az 27 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Cüneyt Yılmaz, Ömer Kavran, Davut Arslan, Arat Dink gibi isimler bulunuyor.
5 Ağustos 2023

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde Ahmet Demir, eşi ve dört çocuğunu tabancayla öldürdükten sonra intihar etti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gaziantep Valiliği, Ahmet Demir'in bipolar rahatsızlığı ve psikolojik sorunları olduğunu, son bir yıl içinde yedi hastane kaydı bulunduğunu açıkladı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.
12 Ekim 2024

Batman'da 43 yaşındaki dört çocuk annesi Zeynep A., evinde bıçaklanarak öldürüldü. Eşi tarafından bıçaklanmış halde bulunan Zeynep A.'nın ölümü sağlık görevlileri tarafından tespit edildi. Polis, cinayet zanlısı olarak kadının ağabeyini arama çalışmalarına başladı. Zeynep A.'nın cesedi otopsi için hastaneye kaldırıldı.
24 Mart 2023

İzmir'in Torbalı ilçesinde, boşandığı eşi tarafından bıçaklanan Aslı A. isimli kadın, çocuklarını görmek için polis refakatinde gittiği eski kocasının evinde saldırıya uğradı ve aldığı bıçak darbeleri sonucu yaşamını yitirdi. Saldırgan eski koca M.A. olay yerinde polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili refakat eden iki polis memuru açığa alındı.
4 Mart 2023
İşaretlediklerim