TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın tutukluluğuna yapılan itiraz, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Yanardağ, '4 Soru 4 Yanıt' programında sarf ettiği sözler nedeniyle 'suçu ve suçluyu övme' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından 10,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklanmıştı. Ayrıca, Yanardağ'ın BirGün gazetesinde yayınlanan yazıları nedeniyle 'cumhurbaşkanına hakaret' suçunu işlediği iddia edilerek sekiz yıl iki aya kadar hapis cezası talep edildi.
11 Ağustos 2023

TELE1 kanalında yaptığı açıklamalar nedeniyle Abdullah Öcalan soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ'ın tutukluluğuna yapılan itiraz, 'kaçma şüphesi' gerekçesiyle İstanbul 31'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Yanardağ, AKP'li Galip Ensarioğlu'nun 'çözüm süreci' ile ilgili sözlerini eleştirdiği bir programda Abdullah Öcalan'ın tecrit koşullarını eleştirmişti. Bu bölüm, AKP milletvekili Mehmet Ali Çelebi tarafından sosyal medyada paylaşıldıktan sonra Yanardağ sosyal medyada hedef haline gelmiş ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin TELE1 hakkında inceleme başlatıldığını duyurmuştu.
5 Temmuz 2023

HDP İzmir Gençlik Meclisi üyeleri Uğur Yıldız, Mustafa Yalçın, Emre Yalçın, Harun Yakaç, Abdurrahim Kaymaz ve Özkan Çakal, 31 Mayıs'ta İzmir'de gözaltına alındı. Savcılık ifadelerinin ardından 'örgüt üyesi oldukları' iddiasıyla mahkemeye sevk edilen altı kişi tutuklandı ve Buca Kırıklar F tipi Cezaevi'ne gönderildi.
2 Haziran 2023

Yeşil Sol Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan hakkında, PKK lideri Abdullah Öcalan’a ilişkin açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatıldı. Ömer Öcalan, amcası olan Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması gerektiğini belirtmişti. Ankara Başsavcılığı bunun üzerine resen soruşturma başlattı. Başsavcılıktan paylaşılan açıklamada, söz konusu açıklamaların 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında suç unsuru içerdiğinin değerlendirildiği belirtildi.
29 Eylül 2023

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 'Esendere-1' adlı operasyon kapsamında, aralarında polis ve gümrük muhafaza memurlarının da olduğu 31 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek', 'rüşvet', 'göçmen kaçakçılığı', 'resmi belgede sahtecilik', 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet' ve 'zimmet' suçlarından yakalandıkları bildirildi. Operasyonda ayrıca suçtan elde edildiği değerlendirilen para ve ziynet eşyası ele geçirildi. Altı şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
15 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık, 'örgüte yardım' suçlamasıyla yargılandığı davada yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verildi. Duruşmada tanıklar dinlendi ve İBB çalışanı Fatma Yavuz, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'ın ideolojik görüşleri nedeniyle bazı yerlere daha fazla yardım yapıldığını iddia etti. Duruşma sırasında bir tartışma yaşandı ve gazetecilerin salona alınmaması konusunda mahkeme başkanı ile avukatlar arasında gerginlik yaşandı. Bir sonraki duruşma 29 Mart'ta yapılacak.
25 Ocak 2023

İzmir'de, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan bir yurttaş, tutuklandı. İzmir Başsavcılığı, takma ad kullanan sosyal medya kullanıcısının gözaltına alınması için soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda, iddia edilen kişinin bir hastanede hemşire olarak görev yapan E.K. olduğu belirlendi.
1 Eylül 2023

AKP MKYK üyesi ve eski milletvekili Metin Külünk, Diyanet İşleri Başkanlığı yöneticileri hakkında yolsuzluk, FETÖ ve PKK iddialarında bulundu. Külünk'ün bu iddialarının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, Külünk hakkında hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu. Diyanet, Külünk'ün iftiraları ve gerçeği yansıtmayan iddiaları nedeniyle suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.
8 Eylül 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini Şehir Üniversitesi meselesi üzerinden yolsuzluk yapmakla suçlamasına yanıt verdi. Davutoğlu, Erdoğan'ın iddialarını yalanlayarak, kendisi ve diğer siyasi liderlerin mal varlıklarının araştırılması için bir soruşturma komisyonu kurulması çağrısında bulundu. Davutoğlu, Şehir Üniversitesi'nin kapatılmasını 'barbarlık' olarak nitelendirdi ve bu süreçte hukuksuz işlemler yapıldığını iddia etti. Ayrıca, Erdoğan ve diğer bakanların mal varlıklarının araştırılmasını isteyerek, siyasi arınma vaktinin geldiğini belirtti.
19 Ocak 2023

Nöbetçi hakim olarak görev yapan ve suç örgütü liderleri Alaattin İlyas Saral ve Sedat Şahin'i tahliye eden Hakan Türkön, Yargıtay üyeliğine atandı. Türkön, İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yaparken, yaz tatili ve yıllık izin döneminde nöbetçi hakim olarak görev aldı ve bu süreçte Saral ve Şahin'i tahliye etti. Türkön, bir hafta önce atandığı bölge adliye mahkemesinde bir gün bile çalışmadan HSK'nın 25 Temmuz tarihli kararnamesiyle Yargıtay’a atandı.
27 Temmuz 2023

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı ve kızı Cansu Yapıcı'nın Gezi eylemleri sırasında gözaltında çıplak aramaya maruz kalmaları nedeniyle üç polisin 'işkence' suçundan yargılandığı davanın altıncı duruşması gerçekleşti. Mahkeme, emniyetten nezarethanenin şartları ve çıplak arama hakkında bilgi talep etti ancak iki duruşmadır cevap alamadı. Mücella Yapıcı ve Cansu Yapıcı'nın avukatı Meriç Eyüboğlu, yeni tanık listesi sundu ve kendisinin de tanık olarak ifade vermek istediğini belirtti. Sanık polislerin avukatı ise sunulan tanık listesine itiraz etti. Bir sonraki duruşma 5 Ekim'de yapılacak.
25 Nisan 2023

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, canlı yayın sonrası gözaltına alındı. Yanardağ'ın PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili sözleri gerekçe gösterilerek hakkında soruşturma başlatıldı. Yanardağ'ın avukatı Bilgütay Durna, Yanardağ'ın gözaltında geçireceği geceyi ve yarın sabah saat 9'da savcılığa çıkarılacağını belirtti. Yanardağ'ın gözaltına alınmasına, AKP milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin sosyal medyada paylaştığı bir video ve Yanardağ'ın bu videoda Öcalan hakkında yaptığı yorumlar neden oldu.
26 Haziran 2023

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu tarafından Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nden sorumlu başkan yardımcısı olarak atanan Nilgün Akman'ın, geçmişte 'ağaç ve fidanlara zarar vermekten' dolayı ertelenmiş hapis cezası aldığı belirlendi. 2018 yılında oturduğu sitedeki komşularının şikayeti üzerine hakkında soruşturma açılan Akman'a beş ay hapis cezası verilmiş, ancak sabıka kaydı olmadığı için ceza ertelenmiş.
18 Ocak 2023

Ankara başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları başkanı Alaattin Aldemir hakkında, seçim sürecinde ortaya attığı 'siyasi cinayetler işlenecek', 'Kılıçdaroğlu'na saldırılacak' gibi iddialar nedeniyle 'suç uydurma' suçundan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Aldemir, bu iddiaları bir televizyon programında dile getirmişti. Ancak, iddianamede, Aldemir'in televizyonda dile getirdiği iddialarla, bilgi sahibi sıfatıyla verdiği beyan arasında ciddi çelişki olduğu belirtildi.
21 Temmuz 2023

Gazeteci Ayça Söylemez, eski İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi başkanı Akın Gürlek'i konu edindiği yazısı nedeniyle hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Söylemez'in yazısında, Gürlek'in birçok gazeteci ve siyasetçiyi yargıladığı belirtilmişti. Şu anda adalet bakan yardımcısı olan Gürlek'in şikayeti üzerine dava açıldı. İlk duruşma 22 Kasım'da görülecek.
27 Temmuz 2023

1996 yılında öldürülen Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili olarak, organize suç örgütü lideri Sedat Peker, kardeşi Atilla Peker ve eski MİT mensubu Mehmet Korkut Eken hakkında tutuklama emri çıkarıldı. Sedat Peker, bir YouTube videosunda kardeşi Atilla Peker'i cinayeti işlemekle görevlendirdiğini iddia etmişti. Atilla Peker ise daha önce Fethiye başsavcılığına cinayetle ilgili bilgiler içeren bir dilekçe sunmuştu.
15 Aralık 2023

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Belediye Başkanı olduğu dönemde bir kilise çanını Yunanistan Konsolosluğu'na verdiği iddiasıyla yeni bir soruşturma açıldığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı daha önce Soyer hakkında Osmanlı Devleti'ne ve son padişah Vahdettin'e hakaret ettiği iddiasıyla bir soruşturma başlatmıştı. Soyer, iddiaları yalanlayarak Seferihisar Belediye Başkanı seçildikten sonra eski belediye binasını kullanmadığını ve görevini yeni binada sürdürdüğünü belirtti.
22 Kasım 2023

Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral, bir restoranda yemek yedikten sonra döner, pilav ve sütlacı beğenmediğini belirterek hesabı ödemeden işletmeyi terk ettiği iddiasıyla gündeme geldi. İşletme sahibi Ferhat Kodat'ın yanında müşterilere duyurulacak şekilde hesabı ödemeyeceğini ifade etmesi üzerine, Artvin Valiliği tarafından İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Meral hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.
7 Kasım 2023

Yeni Zelanda Adalet Bakanı Kiri Allan, içkiliyken araç kullanıp kaza yaptığı için istifa etti. Allan, yaklaşık 4 saat boyunca karakolda gözaltında tutuldu ve 'dikkatsiz araç kullanmak' ve 'gözaltına direnmek' suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Ancak, alkol testinde sonucun yasal sınırın üstünde çıkmasına rağmen Allan'a içkili araç kullanmaktan dava açılmadı. Suçlu bulunması halinde, Allan'ın para ve ehliyetinin askıya alınması cezalarıyla karşı karşıya kalacağı bildirildi.
24 Temmuz 2023

31 Mart yerel seçimlerde Aydın'ın Kuşadası ilçesinden İYİ Parti adına belediye meclis üyesi seçilen Y.D., basit adam yaralama suçlaması nedeniyle 2,5 aylık hapis cezasının infazının kesinleşmesi üzerine tutuklandı. Y.D., mazbatasını almadan Söke cezaevine teslim oldu. Bu olay, yerel siyaset ve hukukun kesişim noktasında önemli bir gelişme olarak kaydedildi.
6 Nisan 2024
İşaretlediklerim