Borsa İstanbul, devre kesici sisteminin devreye girdiği ve açığa satış yapılabilecek hisselerde, gün sonuna kadar açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının uygulanacağını duyurdu. Sermaye Piyasası Kurulu, sermaye piyasasının güven ve istikrarını bozacak eylemlere cezai yaptırımların uygulanacağını açıkladı. Yapılan değişikliklerle ilgili bilgiler Borsa İstanbul'un internet sitesinde güncellenerek paylaşıldı. Açığa satış, bir varlığın değerinde düşüş beklentisiyle sahip olunmayan varlığın satılmasıdır ve yukarı adım kuralı, hisse senetlerindeki düşüşleri azaltmak için kullanılır.
11 Ocak 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından piyasaların olumlu seyrini sürdürdüğü gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, CATES, ISATR gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri arasında CMENT, ISBTR, BASCM gibi şirketler bulunuyor.
13 Aralık 2023

Ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından Borsa İstanbul'da olumlu bir hava hakim. Investing.com'un paylaştığı bilgilere göre, Borsa İstanbul'da dün en çok değer kazanan hisseler ALFAS, BIMAS, SAHOL, CIMSA ve SMRTG olarak sıralanıyor. Buna karşılık en çok değer kaybeden hisseler ise ZOREN, SASA, PSGYO, DOHOL ve BAGFS olarak belirlendi.
17 Haziran 2023

Seçim belirsizliğinin sona ermesi ve yeni ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle Borsa İstanbul'da olumlu bir hava esmeye başladı. Bu ortamda geçtiğimiz hafta sekiz farklı şirket, kendi hisselerini geri alım işlemi gerçekleştirdi. Piyasalar şimdi yeni ekonomi yönetiminin atacağı adımlara ve izleyeceği politikalara odaklanmış durumda. Geri alım yapan şirketler arasında Akfen Gayrimenkul, MLP Sağlık Hizmetleri ve Logo Yazılım gibi isimler bulunuyor.
19 Haziran 2023

14 Mayıs seçim sonrasında yaşanan düşüşlerin ardından Borsa İstanbul'da 11 şirket, hisse geri alımı yaptı. Piyasalar mayıs ayının ilk haftalarında seçimin ilk turda sonuçlanmasını bekliyordu, ancak ikinci turun getirdiği belirsizlik nedeniyle düşüş yaşandı. Bu düşüşe karşı bazı şirketler, haftanın son iş gününde hisse geri alımı yaparak tepki gösterdi.
22 Mayıs 2023

Borsa İstanbul, yaşanan deprem felaketinin ardından artan volatilite ve olağandışı fiyat hareketleri sebebiyle güvenilir ve istikrarlı piyasa işleyişini sağlamak amacıyla, 8 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen tüm işlemleri iptal etti ve Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bünyesindeki işlemleri beş iş günü süreyle durdurma kararı aldı. BIST 100 endeksi, dünya genelinde yılbaşından bu yana en olumsuz performans gösteren endeksler arasında yer alıyor. Sermaye Piyasası Kurulu, borsada açığa satış işlemlerini yasaklamış ve depo şartı uygulaması getirmişti.
8 Şubat 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok kazandıran hisseler ISKUR, DOFER, MIATK, SUMAS, RAYSG, CMBTN, MERIT, GRSEL, MRSHL ve MEKAG oldu. En çok kaybettiren hisseler ise KRONT, EMNIS, MAALT, BMSCH, AYCES, ATSYH, ENSRI, TARKM, SNKRN ve FMIZP olarak belirlendi.
20 Ekim 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok kazandıran hisseler belirlendi. Bu hisseler arasında CIMSA, YEOTK, ISDMR, SKBNK ve ISCTR yer aldı. BERA dışında ekside olan hisse bulunmuyor. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükselişini sürdürüyor.
25 Ekim 2023

Ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından Borsa İstanbul'da pozitif bir seyir izlenirken, beş şirket hisse geri alımı gerçekleştirdi. Bu şirketler MLP Sağlık Hizmetleri, Doğanlar Mobilya Grubu İmalat Sanayi ve Ticaret, Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım, Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ve Suwen Tekstil Sanayi Pazarlama oldu.
25 Ağustos 2023

Seçim belirsizliğinin sona ermesi ve yeni ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle Borsa İstanbul'da olumlu bir hava esmeye başladı. Piyasalar, yeni ekonomi yönetiminin atacağı adımlara ve izleyeceği politikalara odaklanırken, bazı şirketler hisse geri alımına devam ediyor. Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş., Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. isimli üç şirket kendi hisselerini geri aldı.
16 Haziran 2023

Borsa İstanbul endeksi yükselişe geçtiği geçen yılın başından bu yana şirket ortakları toplamda 11 milyar liralık hisse satışı gerçekleştirdi. Aynı dönemde, şirketler de daha önce düşük fiyatlarla satın aldıkları 6 milyar liralık hisseleri yüksek fiyatlara satarak piyasaya geri sürdü. En büyük hisse satışları Doğuş Otomotiv ve Hektaş'ta gerçekleşti. Buna karşın, borsada ortaklar son bir yılda 33 milyar liralık hisse alımı yaptı, ancak bu alımların büyük bir kısmı BBVA'nın Garanti Bankası hisseleriyle ilgiliydi ve net ortak satışı 6,3 milyar lira olarak gerçekleşti.
11 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası işlemlere ara verilen Borsa İstanbul, düzenlemelerin ardından yeniden açıldı ve şirketler hisse geri alımına yöneldi. Bireysel emeklilik sistemi (BES) portföyündeki değişiklik ve Merkez Bankası'nın tahvil alımı gibi faktörlerle borsada yükseliş görüldü. BIST 100 endeksi, açılışta yüzde 7,29 değer kazanarak 5 bin puanın üzerine çıktı ancak sonrasında bazı kazançlarını geri verdi. Gün içinde dalgalanma devam etti.
16 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören 14 şirket, kendi hisselerini geri alım işlemi gerçekleştirdi. Bu şirketler arasında Sabancı ve Alarko Holding gibi büyük holdingler de yer aldı. Geri alınan hisse miktarları ve fiyat aralıkları şirketlere göre değişiklik gösterdi. İşlemler, şirketlerin piyasa değerlerini desteklemek ve hisse fiyatlarını etkilemek amacıyla yapıldı.
2 Şubat 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından dalgalı bir piyasa hareketliliği gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, QNBFB, ISATR gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri arasında GUBRF, SUMAS, CMENT gibi şirketler bulunuyor.
27 Aralık 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından piyasaların olumlu seyrini sürdürdüğü gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, SNPAM, BALAT, QNBFL ve EMNIS gibi şirketler yer alıyor. Öte yandan, MRSHL, ADEL, CMENT, ORMA ve UFUK hisseleri en çok değer kaybedenler arasında. Borsa İstanbul'un günlük başlangıcı ve hisse senedi piyasasının genel durumu hakkında bilgi veriliyor.
14 Kasım 2023

Borsa İstanbul, pay piyasaları ve VİOP'ta açılış seansında emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımına izin verilmeyeceğini açıkladı. VİOP ve pay piyasası seans sonu saatlerinin uyumlaştırılması için VİOP'taki sözleşmelerin seans sonu zamanı beş dakika kısaltıldı. Geri alım yapan şirketler için yeni bir endeks hesaplanacak ve mevcut tedbirler kaldırılacak. Ayrıca, VİOP'ta bazı emir türleri borsa tarafından iptal edilecek ve emir işlem oranları ile ilgili ücretlerde değişiklikler yapılacak.
14 Şubat 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Hateks Hatay Tekstil İşletmeleri AŞ'nin (HATEK) pay piyasasındaki işlemlerinde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107'nci maddesinde belirtilen fiilin işlendiğine dair makul şüphe bulunması sebebiyle üç kişiye altı ay süreyle geçici işlem yasağı uygulama kararı aldı. Bu madde, işlem bazlı piyasa dolandırıcılığını ve sermaye piyasası araçlarının fiyatlarının sağlıklı biçimde oluşmasını engelleyen davranışları kapsıyor.
18 Ocak 2024

Borsa İstanbul'da CMBTN, DESPC ve TDGYO hisseleri 20 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. AVTUR hisseleri ise aynı dönemde tek fiyat işlem yöntemiyle işlem görecek. Bu hisselerde daha önce uygulanan kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbirleri de devam edecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından önemli olduğu için alınmıştır.
21 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da PKENT, UFUK ve YONGA hisselerine yeni tedbirler getirildi. PKENT hisseleri 26 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. UFUK hisseleri aynı dönemde tek fiyat işlem yöntemiyle, YONGA hisseleri ise emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından önem taşıyor.
27 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da altı hisse senedi, yeni tedbirlerle işlem görmeye başladı. DGATE, INTEM ve SMART hisseleri 28 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. KERVN, MEPET ve TGSAS hisseleri ise aynı dönemde emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından uygulanmaktadır.
29 Şubat 2024
İşaretlediklerim