İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, İZSU Genel Müdürlüğü Olağan Genel Kurulu'nda, ağustos ayından itibaren geçerli olacak şekilde suyun metreküp fiyatına yüzde 43,47 oranında zam yapılmasını oy çokluğuyla onayladı. Geçen yıl Nisan ayında başlatılan ve şebeke suyu tarifesinin Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) göre aylık belirlenmesi uygulaması, Sayıştay'ın maliyet artışlarının aylara bölünerek tarifelere yansıtılmasının uygun bulunmaması nedeniyle sonlandırılmıştı. Sayıştay'ın talebi üzerine, yılda iki kez artış yapılabilmesi kararlaştırıldı.
10 Temmuz 2023

Köprü ve otoyol ücretlerine yarından itibaren geçerli olacak şekilde zam yapıldı. 15 Temmuz Boğaziçi ve FSM köprülerinde otomobiller için tek yön geçiş ücreti 15 liradan 24 liraya yükseldi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücreti 49 liraya, Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücreti ise 290 liradan 399 liraya çıkarıldı. Ayrıntılar daha sonra paylaşılacak.
14 Mayıs 2024

13 Eylül gece yarısından itibaren motorine 2 lira 30 kuruş zam bekleniyor. Zam sonrası motorin fiyatı İstanbul'da 40,03 lira, Ankara'da 40,57 lira ve İzmir'de 40,74 lira olacak. Ayrıca bazı kaynaklarda benzine de 1 lira 50 kuruş zam beklendiği belirtiliyor. Seçimlerden bu yana akaryakıt fiyatlarına yüzde 80'in üzerinde zam yapıldı.
13 Eylül 2023

Resmi Gazete'de yayınlanan kararla temizlik ve hijyen ürünlerinin KDV oranları %8'den %20'ye yükseltildi. Ankara Tabip Odası (ATO), bu zammın sağlık sorunlarına yol açabileceğini ve erişimi azaltabileceğini belirterek, kararın geri alınmasını talep etti. ATO, hijyenin hastalıkların önlenmesindeki rolüne dikkat çekti ve vergi politikalarında yoksul sınıfların gözetilmesini istedi.
11 Temmuz 2023

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu, 26 Haziran'da Bakırköy'de asgari ücrete ek zam talebiyle bir miting düzenleyecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a asgari ücretlilerin ve emeklilerin zam taleplerini iletmişti. Platform, yoksulluk sınırının 61 bin TL'yi geçtiği bir ülkede sefalet düzeyinde ücretlerle çalışmak istemediklerini belirterek, insanca yaşamak için temmuz ayında ek zam istediklerini duyurdu.
20 Haziran 2024

Togg, ön siparişle satışa sunulan araçlarının fiyatlarına yüzde 27 zam yaptı. Bu zam, araç teslimatını bekleyen ve bazılarının önceden kendi araçlarını satarak ön ödeme yapan müşteriler arasında büyük bir rahatsızlık yarattı. Müşteriler, beklenen teslimatların gecikmesi ve fiyat artışı nedeniyle tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getiriyorlar. Bazı müşteriler siparişlerini iptal etmeyi düşündüklerini belirtirken, teslim edilen araçlarda yazılım sorunlarının devam ettiği de ifade ediliyor.
5 Temmuz 2023

Paylaşımlı yolculuk uygulaması Martı TAG'ın kurucusu Oğuz Alper Öktem, İstanbul Taksiciler Odası'nın şikayeti üzerine kendilerine reklam yasağı getirildiğini duyurdu. İstanbul'daki taksiciler, TAG sürücülerini trafikte darp etmiş ve bu görüntüler TAG tarafından reklam olarak kullanılmıştı. İstanbul Taksiciler Odası, TAG'ın 'güvenli' olduğu yönündeki reklamların yasaklanmasını talep etti ve Reklam Kurulu bu talebi kabul etti. Öktem, bu durumu sosyal medya hesabından eleştirerek duyurdu.
24 Mayıs 2024

İstanbul'da bir taksici, güzergah konusunda tartıştığı yolcuları araçtan indirdiği için 4 bin 64 lira idari para cezasına çarptırıldı ve aracı 10 gün süreyle trafikten men edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın sosyal medyada yer almasının ardından çalışma başlattı ve taksici İ.K.'nin kimliğini tespit etti.
2 Eylül 2023

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç, asgari ücretin yabancı para birimi bazında değil, altı aylık tüketici fiyat endeksi (TÜFE) esas alınarak belirlenmesi gerektiğini savundu. Dolar/TL kuru rekor seviyelere ulaşırken, asgari ücretin dolar bazında değer kaybettiği belirtildi. Eski çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Vedat Bilgiç'in asgari ücretin 500 dolar olması gerektiğini ifade ettiği, ihracatçıların ise 300-400 dolar aralığında bir beklenti içinde olduğu aktarıldı. Avdagiç, vergi dilimlerinin de asgari ücret artışına paralel olarak güncellenmesinin önemine vurgu yaptı.
8 Haziran 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında 'Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi'ni onaylayacaklarını açıkladı. Bu sistem, İstanbul'da taksi sorununu çözmek amacıyla 2500 araçla başlayacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da bu adımın İstanbul'un taksi sorununu çözmek için önemli olduğunu belirtti. Bakanlık, bu teklife uygun görüş vereceklerini kamuoyuna duyurdu.
28 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Kararı ile akaryakıt ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarları artırıldı. Benzine ve motorine litre başına 5 lira, LPG'ye ise 4 lira zam yapılarak yeni vergi oranları belirlendi. Bu zamlarla birlikte İstanbul'da benzinin litre fiyatı 28 liradan 34 liraya, motorinin litresi ise 26 liradan 32 liraya yükseldi. Yeni fiyatlar gece yarısından itibaren geçerli olacak.
16 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan Halk Ekmek A.Ş. tarafından üretilen ve 3 liradan satılan normal ekmeğin fiyatı, yüzde 66,6 zamla 5 liraya çıkarıldı. Farklı ürünlerin fiyatlarına da çeşitli oranlarda zam yapıldı. Normal ve kepekli ekmeğe yapılan zammın yarından itibaren, diğer ürünlere yapılan artışın ise cuma gününden itibaren geçerli olacağı belirtildi.
27 Temmuz 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ücretsiz ulaşım kartı sahiplerini taşımayan dokuz özel halk otobüsünü trafikten men etti. Bu karar, özel halk otobüsü sahiplerinin 'zarar ettikleri' gerekçesiyle ücretsiz taşıma hakkı olanları taşımayacaklarını açıklamasının ardından geldi. ABB, bu durumun kanuna aykırı olduğunu ve vatandaşların ücretsiz taşıma hakkının engellenemeyeceğini belirtti. Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara ise, cezaların devam etmesi durumunda özel halk otobüslerinin çalışmayacağını ifade etti.
22 Eylül 2023

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, yılbaşından bu yana karkas etin kilogram fiyatının 130 liradan 180 liraya yükseldiğini ve 6 Şubat'taki depremler sonrası haftada iki kez zam yapıldığını belirtti. Tüfekçi, bazı büyük firmaların fiyatları artırdığını ve deprem bahanesiyle yapılan zamların ahlaken doğru olmadığını ifade etti. İstanbul'daki kasaplar, fiyat artışlarına tepki olarak dükkanlarını bir hafta süreyle kapatmayı düşünüyor.
27 Şubat 2023

Zülal Kalkandelen, Türkiye'de kamu bütçesinin nasıl harcandığına dair şeffaflık eksikliğini eleştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tasarruf tedbirlerine tüm kamu idarelerinin uyması gerektiğini belirtmesine rağmen, Saray ve Diyanet gibi kurumların büyük harcamalarına dikkat çekiyor. Yeni tasarruf paketi kapsamında bazı önlemler öne çıksa da, Kalkandelen bu önlemlerin bütçe açığını kapatmakta yetersiz olduğunu ve kamuda yaşanan yolsuzlukların bedelinin dürüst vatandaşlara yüklendiğini vurguluyor.
17 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temmuzda en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkacağını açıklamasının ardından, AKP Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, ilgili kanun teklifinin TBMM'ye sunulacağını duyurdu. Teklif, yüzde 17,55 oranında artış ve 8 bin TL seyyanen zam içeriyor. Altı aylık enflasyon oranının dikkate alındığı bu zam teklifi, TÜİK'in açıkladığı altı aylık enflasyon oranıyla uyumlu.
5 Temmuz 2023

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde hükümetin 700 bin kamu işçisi için sunduğu ilk altı aylık yüzde 30 zam ve 11 bin 500 lira taban aylık teklifinin taleplerini karşılamadığını belirtti. Atalay, işçilerin razı olmadığı bir rakamı imzalamayacaklarını ifade etti.
13 Nisan 2023

Melih Altınok, İstanbul'un taksi sorununu ele alarak Ekrem İmamoğlu'na bu sorunu ne zaman çözeceğini sordu. Altınok, İmamoğlu'nun daha önce AK Parti'nin çoğunlukta olduğu İBB Meclisi'ni bahane ettiğini, ancak şimdi CHP'nin çoğunlukta olduğunu belirtti. Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın benzer bir sorunu nasıl çözdüğüne dikkat çekerek İmamoğlu'nun bu konuda ne yapacağını sorguladı.
9 Haziran 2024

Can Ataklı, devletin ekonomik zorluklar karşısında aldığı tasarruf önlemlerini eleştiriyor. Özellikle memurların servis hizmetlerinin kaldırılmasına dikkat çeken Ataklı, bu önlemlerin yetersiz olduğunu ve devletteki makam aracı saltanatının daha büyük bir israf kaynağı olduğunu vurguluyor. Ataklı, Mehmet Şimşek'in memurların servislerinden tasarruf etmeyi bildiğini ancak makam araçlarına ses çıkarmadığını belirtiyor.
2 Haziran 2024

Asgari ücretteki artışın trafik sigortasına yansıyacağı belirtildi. Sektör yetkilileri, asgari ücretteki zammın trafik sigortasında maliyeti yüzde 40 artıracağını ve bu oranda bir zammın olacağını bildirdi. Trafik sigortasında vefat ve sakatlık tazminatı anlaşmazlıklarının yüzde 80’i mahkemelerde çözülüyor ve sonrasında ödenecek rakam mevcut asgari ücrete göre hesaplanıyor.
28 Haziran 2023
İşaretlediklerim