Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'suç ortağı' söylemine tepki gösterdi. Erdoğan, siyasette yumuşama ve kibarlık getirmek istediklerini ancak CHP'nin bu kibarlığı anlamadığını belirtti. MHP lideri Devlet Bahçeli ise AKP ile CHP arasında yeni bir ittifakın kurulmasının kendileri açısından bir sorun olmadığını ifade etti. Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın duruşundan taviz vermeyeceğini vurguladı.
15 Haziran 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın ırkçı söylemleri ve hükümetin bu konudaki sessizliği üzerine Twitter üzerinden uyarılarda bulundu. Demirtaş, Özdağ'ın yabancı karşıtlığını kışkırtma çabalarının ve hükümetin bu duruma sessiz kalmasının, olağanüstü hal (OHAL) kararını haklı gösterme girişimi olduğunu iddia etti. Ayrıca, hükümetin halk arasında güvenlik kaygısı ve korkusu yaratmaya çalışarak kendi iktidarlarını tek kurtuluş adresi olarak göstermeye çalıştığını belirtti.
11 Şubat 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferini kutladığı sırada kendisine yönelik yuhalama ve 'idam' sloganlarına karşı bir tepki gösterdi. Demirtaş, Erdoğan'ı 'hileli ve sahte bir zaferin sarhoşluğuyla' suçlayarak, kendisinin Selahaddin Eyyubi'nin torunu olduğunu belirtti ve 'Günü geldiğinde, hepinize adil davranacağıma söz veriyorum' dedi.
30 Mayıs 2023

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine 'köşesinden gereğini yapması' talimatını verdiğini canlı yayında açıkladıktan sonra, köşe yazısında bazı AKP'li vekillerin partiye zarar verdiğini ve Erdoğan'a yük olduğunu belirtti. Hakan, bu vekillerin konuşmalarının veya suskunluklarının partiye fayda sağlamadığını ifade etti ve AK Parti'nin önümüzdeki seçimlerde radikal bir yenilenmeye ihtiyaç duyduğunu yazdı.
31 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'daki bir toplu açılış töreninde muhalefete yönelik 'emri Allah'tan alıyoruz' ifadesini kullanmasının ardından, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Erdoğan'ın kendini peygamber sandığını ve dini siyasete alet ettiğini söyledi. Buldan, dini istismar edenlerin 14 Mayıs'ta halktan cevap alacaklarını belirtti. Ayrıca, Buldan son günlerde Mersin'de kendi partilerine ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yapılan saldırıları hatırlatarak, bu tür eylemlerden meydanlarda konuşanların sorumlu olduğunu ifade etti.
8 Mayıs 2023

HÜDA-PAR, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partilerine yönelik hakaret içeren ifadeler kullandığını iddia ederek suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu. Akşener'in HÜDA-PAR'ı eleştirdiği ve 'sahiplendirilen kadın' ifadesini kullandığı bir televizyon programına atıfta bulunuldu. HÜDA-PAR'ın parti programında 'yalnız yaşayan kadınların sahiplenilmesi' ile ilgili bir madde bulunuyor ve parti kadın hakları konusunda eleştiriliyor.
23 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı mesajında, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevilik ve Kürtler hakkında yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhebi hassasiyetleri kaşıdığını ve Türkiye'nin iç barışına zarar verdiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun sözlerini 'terör ağzı' olarak nitelendiren Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumunu bölücü terör örgütü PKK'nın söylemiyle özdeşleştirdi.
20 Nisan 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin konuştu. Kendi adaylarını çıkarmakta kararlı olduklarını belirtti ve iktidarın seçimlere savaş gibi hazırlandığını, vergi affı gibi politikalarla yandaşlarını kurtarmaya çalıştığını ifade etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP hakkındaki kapatma davası ve Anayasa Mahkemesi'ne yönelik tehditlerine değindi. Muhalefete, anayasa ihlalleri ve tehdit politikaları karşısında sessiz kalmamaları çağrısında bulundu ve Türkiye halklarının iki bloğa mahkum olmadığını, üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.
24 Ocak 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bir medya buluşmasında Hamas'ı terör örgütü olarak değerlendirmediğini belirtti. Karamollaoğlu, Hamas'ın 'vadedilmiş topraklar' söylemine karşı 'Biz yüzlerce sene buradayız, bu topraklarda ceddimiz yaşadı. Onun için de topraklarımızı müdafaa edeceğiz' dediğini belirtti ve bu nedenle Hamas'ı terör örgütü olarak görmüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da daha önce Hamas'ı terör örgütü değil, mücahitler grubu olarak nitelendirmişti.
26 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da düzenlenen bir törende yaptığı konuşmada, geçmişteki 'çözüm süreci'ne atıfta bulunarak, Kürt vatandaşların haklarını savunmanın silah bırakmak olduğunu ifade etti. HDP'yi hedef alarak, partinin geçmişteki şiddet olaylarına karıştığını ve terörist olduğunu iddia etti. Erdoğan, PKK'nın gerçek amacının Diyarbakır ve Kürt vatandaşların çıkarları olmadığını, onların kiralık katiller olduğunu söyledi ve Kürt vatandaşlardan 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde teröristlere gerekli dersi vermelerini istedi.
14 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Van'da düzenlenen bir mitingde muhalefet partilerine yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, geçmişte petrol kuyularının betonlandığını iddia ederek, şimdi bu kuyuların açıldığını ve Gabar'ın terörle değil, petrol zenginliğiyle anılacağını belirtti. Ayrıca, CHP, İYİ Parti ve HDP'yi LGBT destekçisi olmakla suçladı ve Ak Parti ile MHP'nin aile kutsiyetine inandığını vurguladı. Kürt vatandaşlara Kandil'dekilere itibar etmemeleri çağrısında bulundu.
5 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hür Dava Partisi'nin (HÜDA-PAR) terör örgütleriyle ilişkisi olmadığını savunarak eski içişleri bakanı Sadettin Tantan'dan açıklama yapmasını istedi. Tantan, HÜDA-PAR'ın geçmişte terör örgütü Hizbullah ile bağlantılı olduğunu ve bugün siyasi partiye dönüştüğünü belirterek, Bahçeli'nin HÜDA-PAR'ın ayrımcı politikalarını nasıl kabullendiğini sorguladı. HÜDA-PAR'ın geçmişi, Hizbullah'ın devamı niteliğinde olduğu ve 1990'larda işlenen cinayetlerle bağlantılı olduğu ifade edildi. HÜDA-PAR, cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan'ı destekleme ve milletvekili seçimlerine AKP listesinden katılma kararı aldı.
26 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) avukatı Celal Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerinde ve TRT'de CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik montaj görüntüler kullandığını iddia ederek Erdoğan hakkında 1 milyon TL'lik manevi tazminat davası açtı. Çelik, bu tazminatın şehit çocuklarına eğitim bursu olarak dağıtılacağını belirtti. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun PKK ile ilişkilendirildiği montaj görüntülerini savunurken, Kılıçdaroğlu ise bu iddiaları şiddetle reddederek Erdoğan'ı iftira atmakla suçladı.
24 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kobani davasında verilen kararlar hakkında ilk kez konuşarak, adaletin geç de olsa yerini bulduğunu ve bundan memnuniyet duyduğunu belirtti. 16 Mayıs'ta açıklanan kararda, HDP eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e çeşitli hapis cezaları verilmişti. Erdoğan, 6-8 Ekim olaylarının bir protesto değil, terör kalkışması olduğunu vurguladı ve mahkeme kararlarına yönelik aşırı yorumları tasvip etmediklerini ifade etti.
20 Mayıs 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in IMF Bahar Toplantıları'nda Türk vatandaşları için 'locals' yani 'yerel halk' demesini eleştirdi. Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında bu ifadeyi kullanarak Türk milletini değersizleştirdiğini ve son dönemde yaşanan skandalların sorumlusu olarak gösterdi. Ayrıca, DEM Parti'yi de hedef alarak, bölücü faaliyetlerle mücadele etmek için daha sert tedbirler alınması gerektiğini belirtti.
22 Nisan 2024

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alarak sosyal medya üzerinden sert eleştirilerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti davası hakkında yazan ve konuşan 154 kişilik bir liste olduğunu ve bu kişilerle hukuki zeminde hesaplaşacaklarını açıkladı. Özgür Özel, bu listeden Yönter ve Semih Yalçın'ı sorumlu tuttu ve Bahçeli'ye vicdanıyla hesaplaşması gerektiğini söyledi. Yönter ise Özel'e yönelik hakaret içeren ifadelerle yanıt verdi.
23 Temmuz 2024

Mustafa Yalçıner, MHP'nin kendisini Türk milletinin temsilcisi olarak ilan etmesini ve saldırgan tutumunu eleştiriyor. Yalçıner, MHP'nin geçmişte işlediği suçlar ve Sinan Ateş cinayetiyle doğrudan ilişkili olduğunu iddia ediyor. Ayrıca, MHP'nin güçlü konumunu kullanarak yargı sürecini etkilediğini ve davanın bir tiyatroya dönüştüğünü belirtiyor.
23 Temmuz 2024

Halkların Demokratik Kongresi'nin Ankara'da düzenlemeyi planladığı 'Ermeni Soykırımı' konulu panel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Twitter üzerinden yaptığı hedef gösterici açıklamaların ardından tehditler alması sonucu Ankara Valiliği tarafından yasaklandı. HDK, yasaklama kararını kınayarak panelin bilimsel bir tartışma ortamı sağlayacağını ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirtti. Özdağ ise valiliğin kararını takdirle karşıladığını ve teşekkür ettiğini ifade etti.
24 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Amerika ve Batılı aktörlerin İsrail ve bir avuç fanatik Siyonistin esiri olduğunu belirtti. Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin suikastı ve Gazze krizine değinerek, Netanyahu yönetiminin saldırgan tavrının bölgeyi kötü senaryolarla karşı karşıya bıraktığını ifade etti. Türkiye'nin, İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanı'nda açılan soykırım davasına müdahil olma kararını açıkladığını ve Filistin halkına destek vermeye devam edeceğini vurguladı.
5 Ağustos 2024

AKP'li avukat Ercan Ezgin, daha önce partinin Siyaset Akademisi sınavında derece yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan plaket almıştı. Ancak bu dönem milletvekili adaylığı için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Ezgin, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, partisine Diyarbakır'da zor dönemlerde hizmet ettiğini ve tehditler aldığını belirterek, Hulki Cevizoğlu'nun aday gösterilmesine gönderme yaparak kendisinin değer görmediğini ifade etti. Hulki Cevizoğlu ise son dönemde iktidar savunuculuğu yaparak AKP'den İstanbul 1'inci bölge 6'ıncı sıradan aday gösterilmişti.
11 Nisan 2023
İşaretlediklerim