CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'a yönelik eleştirileri parti içinde tepki topladı. Kuşoğlu, İmamoğlu'nun genel başkan olamayacağını ve siyasi yasak talep edilen davalardan dolayı sıkıntıları olduğunu belirtti. İmamoğlu ve Günaydın, Kuşoğlu'nun bu açıklamalarına karşı çıkarak, parti içinde dayanışma gösterilmesi gerektiğini ifade ettiler. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun tutumuna bağlı olarak kendi yol haritasını belirleyeceğini duyurdu.
17 Haziran 2023

Eski CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya, partisinin genel başkanlık koltuğuna İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun oturması gerektiğini belirtti. CHP'de yaşanan başarısızlık sonrası değişim talepleri artarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması gerektiğini ifade etti. Kaya, Kılıçdaroğlu ve MYK üyelerini başarısızlığın baş aktörleri olarak gördüğünü ve İmamoğlu ile siyasi yolculuğa devam edeceklerini söyledi.
14 Haziran 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da İmamoğlu'nun mitingine yapılan taşlı saldırı sonrası açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçimi kaybetme korkusuyla her tarafa saldırmakla suçladı ve benzer saldırıların olabileceğini ifade etti. Ayrıca, saldırının asıl faillerinin bulunmasını talep etti.
10 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerinde ve bazı televizyon kanallarında gösterilen, Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK yöneticileriyle birlikteymiş gibi gösteren montaj videonun 'Bizans oyunlarına' benzediğini söyledi. Erdoğan, montajı 'kıvrak zekanın ürünü' olarak nitelendirirken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, videonun gerçek olup olmadığının önemli olmadığını belirtti. İmamoğlu, devletin içini bozan yapıların milleti bölmeye çalıştığını ve bu tür iftira ve yalanların ülkeye zarar verdiğini ifade etti.
24 Mayıs 2023

Rahmi Turan, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul seçimlerinde az farkla önde olduğunu ve karşısındaki asıl rakibin Murat Kurum değil, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtiyor. Turan'a göre, Erdoğan'ın Murat Kurum'un İmamoğlu karşısında yetersiz kalacağını anlayıp seçim mücadelesine bizzat katılması, yarışı bir 'Erdoğan-İmamoğlu' mücadelesine dönüştürmüş. İmamoğlu'nun bu durumu aylar öncesinden öngördüğü ve gerçek rakibinin kim olduğunu bildiği ifade ediliyor.
20 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sultanbeyli'de yeni bir spor tesisi açılışında konuştu. İmamoğlu, açılışta Sultanbeyli Belediye Başkanı AKP'li Hüseyin Keskin'e, ortak kararların oluşmasında gösterdiği destekten dolayı teşekkürlerini iletti. İmamoğlu'nun bu teşekkürü, yerel yönetimler arasındaki iş birliğinin önemine işaret ediyor.
1 Şubat 2023

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Seçim kaybetme tecrübem yok' ifadesine, partinin her durumda önde olduğunu belirterek yanıt verdi. İmamoğlu, daha önce bir sunum sırasında genel seçim kayıpları hakkında sorulan bir soruya kişisel olarak seçim kaybetme deneyimi olmadığını söyleyerek cevap vermişti. Öztrak, geçmişte İmamoğlu'nun endişelerine Erdoğan'ın bir seçim daha kazanamayacağını belirterek yanıt vermiş, ancak sonrasında İmamoğlu hapis cezası almış ve Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmişti.
22 Haziran 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Kars'ta düzenlenen mitingde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, ekonomik adaletsizlikler ve hükümetin politikalarını eleştirdi. İmamoğlu, mevcut iktidarın ayrımcı söylemlerine karşı çıktı ve birlik mesajları verdi. Yavaş ise ekonomik sorunlara ve İstanbul seçimlerinin iptaline değinerek, nefret dilinden kurtulma umudunu dile getirdi.
24 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'nin 81 ilde kendi adayını çıkarma kararına ilişkin düşüncelerini paylaştı. İmamoğlu, İYİ Parti'nin bu kararının müzakerenin kapanmadığı anlamına gelmediğini belirtti. Ayrıca, toplumsal ittifakın önemine vurgu yaptı ve muhalefet tabanının güçlü bir ittifak modeliyle sonuca ulaşabileceğini ifade etti. İmamoğlu, İstanbul'da CHP ve İYİ Parti ittifakıyla bir demokrasi mücadelesi verildiğini ve kazanıldığını hatırlattı.
14 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde yaşanan taşlı saldırıyı İmamoğlu ve ittifakın kendi provokasyonu olarak değerlendirdi. Saldırıda en az 17 kişi yaralanmıştı. İmamoğlu ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu itidal çağrısı yaparken, iktidar cenahı olaydan İmamoğlu'nu sorumlu tutuyor. Erdoğan, İmamoğlu'nun olay çıkarıp şehirleri karalamaya çalıştığını ve hezimete uğrayacaklarını öne sürdü.
8 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdiği paylaşımında kendisini alıntılamasına tepki gösterdi. İmamoğlu, bu tür manevraların enteresan olduğunu ve gerekli cevabı verdiğini belirtti. Ayrıca, İBB'nin SGK borçları hakkında da açıklamalarda bulunarak, borçların yapılandırıldığını ve ödemelerin düzenli olarak yapıldığını ifade etti.
3 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kayseri ve Suriye'de artan gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin bayrağına ve ülkesine sığınan mazlumlara uzanan elleri kırmasını bildiğini belirtti. Bu açıklama, Türkiye'nin hem iç hem de dış politikadaki kararlılığını vurguluyor. Ayrıntılar henüz tam olarak açıklanmadı.
2 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kayyım atama politikasının demokrasiye olan inancı kırdığını vurguladı. Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış'ın gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı, Hakkari Valisi Ali Çelik'i belediyeye kayyım olarak atadı. İmamoğlu, bu tür atamaların yerel demokrasiyi zedelediğini ve hukukun doğru uygulanması gerektiğini belirtti. Muhalefet partilerinden de karara tepkiler yükseldi.
3 Haziran 2024

Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Konya ziyareti öncesinde, Erzurum'da yaşanan taşlı saldırının benzeri bir provokasyon endişesi vardı. Konya'da yapılan hazırlıklar ve güvenlik önlemleri sonucunda herhangi bir olumsuz olay yaşanmadı ve İmamoğlu'nun otobüsüne güller atıldı. Ziyaret öncesinde CHP'li yetkililer, kent valiliği ve emniyetle koordinasyon içinde çalıştı. İmamoğlu'nun konuşması sırasında üç ayrı provokasyon girişimi engellendi ve gerginlik çıkmadan etkinlik tamamlandı.
8 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü TV'de katıldığı bir programda, İstanbul'daki mülteci nüfusunun artışına ve bunun siyasi sonuçlarına dair değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu, eğer denetlenmezse 2050 yılında İstanbul'un beşte birinin mültecilerin oylarıyla yönetilebileceğini belirtti. Ayrıca, seçim süreçlerinde yaşanan bazı sorunlara ve Sinan Oğan'ın seçim kararlarına değindi. Muharrem İnce'nin seçim matematiğindeki etkisine ve Kılıçdaroğlu için destek iddialarına da yorum yaptı.
22 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir kez daha aday olabileceğini belirtiyor ve bu süreçte 'uyumlu çalışma' hedefiyle partisinden taleplerde bulunacak. İmamoğlu, seçim sürecini 'Erdoğan karşıtlığı' üzerinden kurmayı düşünmüyor, yerel seçimlerde 'yerelden genele' stratejisi ve CHP'deki 'değişim' çalışmalarını ele alıyor. Ayrıca, İmamoğlu'nun belediye meclisinde çoğunluğu alma ve daha fazla kritik ilçeyi kazanma hedefi için CHP'nin yönetiminden taleplerinin olabileceği belirtiliyor.
17 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de yaptığı açıklamada genel seçim kaybının ardından toparlanmanın önemini vurguladı ve İYİ Parti ile yerel seçimlerde ittifak yapma konusunda olumlu düşündüğünü ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesine rağmen İmamoğlu, İstanbul ve Türkiye'nin lehine olacak her türlü iş birliğine açık olduğunu ve Akşener ile verimli bir görüşme yaptığını belirtti. İmamoğlu, toplumsal ittifak zemininin zaten oluştuğunu ve İstanbul'da her yaştan vatandaşla iş birliği kurduklarını kaydetti.
1 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gemlik'te düzenleyeceği miting öncesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi, personeline katılımı zorunlu tutan bir mesaj gönderdi. Belediye, zorunlu hizmetleri yürüten personel dışındakilerin mitinge katılmasını istedi. Birleşik Kamu-İş Bursa İl Başkanı Özkan Rona, bu duruma tepki göstererek belediye personelinin siyasi mitinge zorlanmasını eleştirdi ve belediye işçilerine görevlerinin başında kalmaları çağrısında bulundu.
24 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sürecinde yaşanan yalan ve iftira dolu söylemlerle ilgili olarak, seçimlerden sonra bu konuların takipçisi olacağını ifade etti. İmamoğlu, seçim sürecinde iktidarın muhalefete yönelik sert dil kullandığını ve montaj videolar gösterildiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da videoların montaj olduğunu kabul etmesine rağmen kullanmaya devam ettiğini belirtti. Seçim sonrası bu tür iftiralarla hesaplaşacaklarını ve yalanlarla insanların aldatılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
28 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fransa'da düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde Avrupa'nın mülteci politikasını eleştirdi. İmamoğlu, Avrupa'nın mülteci sorununu Türkiye gibi ülkelere yıkmasının hem Türkiye'ye hem de mültecilere büyük bir haksızlık olduğunu belirtti. Ayrıca, bu politikanın Avrupa'nın demokratik değerlerine zarar verdiğini ve uluslararası dayanışma kavramına olan inancı sarstığını vurguladı. İmamoğlu, mülteci sorununun çözümünün göç veren ülkelerde ekonomik ve siyasi istikrarın sağlanmasından geçtiğini ifade etti.
13 Eylül 2024
İşaretlediklerim