Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen depremden 278 saat sonra, yıkılan Tolga Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma ekipleri 45 yaşındaki Hakan Yasinoğlu'nu canlı olarak buldu. PAK, AFAD, CEKUT ve İstanbul İtfaiyesi gibi ekiplerin katıldığı yoğun çalışmalar sonucunda Yasinoğlu enkazdan çıkarıldı ve ilk müdahalesinin ardından Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yasinoğlu'nun bilincinin açık olduğunu ve ilk tıbbi müdahalesinin sahra hastanesinde yapıldığını bildirdi.
17 Şubat 2023

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu'nun tarihindeki en büyük yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının 2-3 hafta süreceğini belirtti. Yangına Türkiye'nin dört bir yanından gelen yaklaşık 400 araçla müdahale edildi. Yerleşim yerlerinde herhangi bir zarar olmadığını ve yangının hızlı müdahale sayesinde kısa sürede söndürüldüğünü ifade eden Kılıç, tedbirlerin elden bırakılmayacağını vurguladı.
18 Ağustos 2024

İstanbul'un Pendik ilçesindeki Aydos Ormanı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın saat 14.00 sıralarında başladı ve ormandan yükselen dumanlar çevre ilçelerden de görüldü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi ve yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
21 Temmuz 2024

İzmir'in Kınık ilçesindeki İbrahimağa Mahallesi'nde çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangını nedeniyle Çiftlik, Karatekeli ve Balaban mahalleleri tahliye edildi. Yangına 50 arazöz, 20 su ikmal aracı ve 7 dozerle müdahale ediliyor. Tahliye edilen mahallelerde yaşayan yaklaşık 600 kişi, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve polis ekipleri tarafından Kınık'taki öğretmenevi ve misafirhanelere yerleştirildi. Yangının Balaban Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine ekipler çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.
26 Temmuz 2023

Aydın'ın Söke ilçesindeki bir kağıt fabrikasında çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın, çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ve orman ekiplerinin desteğiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangın sırasında dumandan etkilenen bazı itfaiyeciler ve işçilere olay yerinde müdahale edildi. Gece ara verilen havadan müdahale, sabah saatlerinde yeniden başladı.
13 Temmuz 2024

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınların ardından yapılan hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Yangında toplam 15 bin dekar tarım alanı yandı ve 1000 hayvan telef oldu. Diyarbakır’da 7 bin 900, Mardin’de ise 7 bin dekar tarım alanı zarar gördü. Yangın, yerleşim alanlarına da sıçrayarak 15 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
23 Haziran 2024

Muğla'nın Güvercinlik Mahallesi ve Adana'nın Sarıçam ilçesindeki ormanlık alanlarda henüz belirlenemeyen nedenlerle yangınlar çıktı. Her iki bölgeye de yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Muğla'daki yangına sekiz uçak, 14 helikopter, 74 arazöz ve su tankeri, 12 iş makinası ve 615 işçi ile müdahale edilirken, Adana'daki yangına dört helikopter, iki uçak ve çok sayıda arazöz, su tankı ve personel ile müdahale ediliyor. Ekipler yangınları kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.
12 Temmuz 2023

Adıyaman'ın Karadağ mevkiinde bir orman yangını çıktı. Yangını gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Adıyaman Orman Bölge Müdürlüğü ve Adıyaman Belediyesi'ne bağlı ekipler, yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.
5 Ağustos 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dün başlayan orman yangınları kontrol altına alındı. Yangında 100 hektar ormanlık alan zarar gördü. Ekiplerin müdahalesiyle yangın bu sabah kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangının nedeni olarak yanlış orman politikaları gösteriliyor.
10 Temmuz 2024

İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.
28 Temmuz 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yapılan incelemeler neticesinde Maslak'taki 'Geçici kız konukevi yurdu'nun deprem riski taşıdığı gerekçesiyle boşaltılmasına karar verdi. Öğrencilere 2 Mart'ta yurt müdürü tarafından mesaj yoluyla bilgi verildi. İTÜ, yurdun boşaltılmasıyla ilgili haberlerin ardından Twitter üzerinden bir açıklama yaparak öğrencilerin KYK yurduna nakledildiğini ve İTÜ yurtlarında yer açıldıkça buraya yerleştirileceklerini duyurdu. Yurt sakinlerinden biri, binada son dönemde yeni bir test yapılmadığını iddia ederek duruma tepki gösterdi.
9 Mart 2023

Muğla'nın Milas ilçesinde henüz nedeni bilinmeyen bir orman yangını çıktı. Yangına gündüz saatlerinde altı uçak ve sekiz helikopterle havadan müdahale edildi. Havanın kararmasıyla birlikte çok sayıda arazöz, itfaiye aracı ve jandarmanın TOMA araçları yangına karadan müdahale etmeye başladı. Söndürme çalışmalarına sivil toplum kuruluşu gönüllüleri ve vatandaşlar da destek veriyor.
7 Ağustos 2024

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Ferahevler Mahallesi'nde otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının rüzgarın etkisiyle kısmi yanmalarla devam ettiği ve itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, yangının ağaç dallarının depolandığı alanda çıktığını ve ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.
18 Haziran 2024

Yunanistan'da yaşanan sıcak hava dalgası ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle son 24 saat içinde 46 orman yangını meydana geldi. Yunan İtfaiye Teşkilatı, ülkenin birçok bölgesi için yüksek orman yangını riski uyarısında bulundu. Açıklamaya göre, çıkan yangınların çoğu kontrol altına alınarak söndürüldü. Ayrıca, Türkiye'de de önceki gün 19 yangın çıktı ve bunların 16'sı söndürüldü.
17 Temmuz 2023

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi'nin lojman kısmında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle dört kişi tahliye edildi ve dumandan etkilenen iki kişi hastaneye sevk edildi. İstanbul Valiliği yangınla ilgili tahkikat başlatıldığını ve çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Yangın nedeniyle T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın seferleri de etkilendi.
23 Ocak 2023

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangın yerleşim alanlarına sıçramış ve 15 kişi hayatını kaybetmişti. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Diyarbakır Şubesi, yangının çıkış nedenlerini araştırarak birçok ihmal tespit etti. EMO'nun raporuna göre, elektrik dağıtım şebekesinin eski ve bakımsız olduğu, izolatörlerin kırık olduğu ve gerekli bakım çalışmalarının yapılmadığı belirlendi. Ayrıca, tarımsal sulama tesisinde yüksek gerilim işletme sorumlusunun bulunmadığı ve yangına karşı alınması gereken önlemlerin ihmal edildiği tespit edildi.
24 Haziran 2024

İzmir'in Menderes ilçesindeki orman yangınına müdahale etmek için su almaya çalışan bir helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, helikopterdeki dört personelden birinin sağ olarak kurtarıldığını, diğer üç kişi için arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkmış ve sarp arazide etkili olması nedeniyle karadan ve havadan ekip sayısı artırılmıştı.
17 Eylül 2023

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki Kazdağları'nda bir orman yangını çıktı. Yangın, Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü Küçükkuyu Şefliği Nusratlı rampaları mevkisinden gelen duman ihbarı üzerine tespit edildi. Çanakkale, Bayramiç ve Edremit'te konuşlu helikopterler ve Edremit'te bulunan dört uçak ile Ayvacık ve çevre işletmelerdeki kara ekipleri yangın alanına sevk edildi. Ekiplerin, yangını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.
7 Eylül 2023

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınlarda beş kişi hayatını kaybetmiş, 29 kişi yaralanmıştır. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili olarak Çınar Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurmuştur. Yangının anızlar nedeniyle çıktığı iddia edilmiştir. Diyarbakır Barosu, yangına müdahalede geç kalındığı iddialarının soruşturulması için suç duyurusunda bulunmuştur.
21 Haziran 2024

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Göynük Değirmendere Mahallesi'nde 24 Temmuz Pazartesi akşamı başlayan orman yangını, dört gündür kontrol altına alınamadı. Karadan ulaşımın güç olduğu bölgedeki yangına gece görüşlü helikopterlerle müdahale edildi. Günün ilk ışıklarıyla havalanan çok sayıda helikopter ve uçak, söndürme çalışmalarına katıldı. Bölgedeki helikopterler, denizden aldıkları suyu yangın alanlarına taşıyarak söndürme çalışmalarına destek veriyor.
27 Temmuz 2023
İşaretlediklerim