TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, siyasi kariyerinde acele etmemesi yönünde tavsiyelerde bulundu. Sarıgül, kendi deneyimlerine atıfta bulunarak, İmamoğlu'nun yapmaması gereken hataları dile getirdi ve belediye başkanlarının ikinci dönemde yaptıklarıyla seçilmeleri gerektiğini vurguladı. Bu tavsiyeler, CHP içinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğine yönelik tartışmalar ve İmamoğlu'nun değişim mesajları çerçevesinde değerlendirildi.
31 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kayyım atama politikasının demokrasiye olan inancı kırdığını vurguladı. Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış'ın gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı, Hakkari Valisi Ali Çelik'i belediyeye kayyım olarak atadı. İmamoğlu, bu tür atamaların yerel demokrasiyi zedelediğini ve hukukun doğru uygulanması gerektiğini belirtti. Muhalefet partilerinden de karara tepkiler yükseldi.
3 Haziran 2024

Ahmet Türk, 11 gün sonra yapılacak seçimler sonrasında DEM Parti'nin kazanacağı belediyelere kayyum atanmayacağına inandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise DEM Parti'nin dışarıdan emir aldığını ve şehirleri yönetemeyecek isimleri aday gösterdiğini iddia etti. Barış Pehlivan, DEM Parti içinde yapılan görüşmelerde, parti üyelerinin çoğunluğunun kayyum politikasının sona erdiğine inandığını ve toplumun artık bu uygulamaya rıza göstermeyeceğini belirttiğini aktardı.
20 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi yol haritasını ve CHP'ye yönelik görüşlerini açıkladı. İmamoğlu, CHP'nin yerel seçimleri kazanmasının zorunlu olduğunu, partinin değişim ve dönüşüm sürecini tamamlaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin korunması gerektiğini ve İstanbul'u tekrar kazanmak için bir araya gelinmesi gerektiğini ifade etti. İmamoğlu, CHP'nin tarihi bilen, geçmişi tertemiz evlatları olduğunu ve bunların göreve hazır olduğunu söyledi.
15 Ağustos 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beşiktaş tribünlerinde 'Hükümet istifa' sloganları atılmasının ardından Beşiktaş'tan istifa ettiğini açıkladı. Bu karar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında hükümete yönelik öfkenin spor müsabakalarına yansıması ve tribünlerdeki protestoların artması bağlamında gerçekleşti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da benzer gerekçelerle Beşiktaş'tan istifa ettiğini duyurdu.
26 Şubat 2023

Görsel iletişimci Mahir Akkoyun, ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görsel tasarımlar yaparak sosyal medyada paylaştığı için İzmir'de gözaltına alındı. 'Erdoğan sayesinde' etiketli çıkartmaları tasarladığı ve bu çıkartmaların market ürünleri üzerine yapıştırıldığı belirtildi. 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen Akkoyun, herhangi bir adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. Akkoyun, tasarımlarının siyasi düşüncelerini ifade etmek amacıyla yapıldığını ve hakaret etme kastının olmadığını ifade etti.
7 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Kırklareli'nde yaptığı konuşmada, seçimler için birleşme mesajı verdi ve iktidarı eleştirdi. İmamoğlu, gençlerin özgürlüğü, üniversitelerin durumu ve İstanbul seçimlerinde yaşananları gündeme getirerek, iktidarın politikalarını sert bir dille eleştirdi. Ayrıca, deprem konusunda siyaset yapılmasını eleştirerek, insanların ihtiyaçlarının öncelikli olduğunu vurguladı ve Hatay'daki depremzedelerin durumuna dikkat çekti.
30 Mart 2023

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Murat Kurum'u desteklemişken, yeniden seçilen Başkan Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. Özbek, İmamoğlu'na Galatasaray'ın simgelerinin yer aldığı hediyeler takdim etti. İmamoğlu, ziyaret için teşekkürlerini sosyal medya üzerinden dile getirerek işbirliğine devam edeceklerini belirtti. Özbek'in daha önce Kurum ile olan samimi ilişkisi ve İmamoğlu'na olan ziyareti, siyasi ve spor dünyasında dikkat çekici bir gelişme olarak görülmekte.
7 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Meclis'te yaptığı ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanması olayına değinen konuşmasını Twitter üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu, Akşener'in 'tarihi' olarak nitelendirdiği konuşmasına selam gönderirken, İmamoğlu ise 'Milletin sesini hiç kimse susturamaz' ifadesini kullandı. Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada Emniyet ve iktidarın açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililerden direnme sözü aldı.
5 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı'nın mitingler için uygun olmadığını ifade ederek, sendika ve siyasi partilere bu meydanda 1 Mayıs kutlamaları yapmamaları yönünde çağrıda bulundu. Erdoğan, İstanbul'da miting ve gösteriler için belirlenen 40 farklı güzergah olduğunu belirtti ve sendikaları ile siyasi partileri 1 Mayıs atmosferine zarar verecek adımlardan kaçınmaya davet etti. Taksim Meydanı, 1977'deki trajik olaylar nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları için simgesel bir öneme sahip olmasına rağmen, yıllardır burada kutlamalar engelleniyor.
30 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de katıldığı bir programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgesinde 'bir yıl içinde yıkılan binaların yerine yenilerinin inşa edileceği' yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. İmamoğlu, şehirlerin büyük bir kısmının yıkıldığını ve yönetimlerin bu duruma nasıl sebep olduğunu sorguladı. Betonlaşma odaklı yaklaşımı eleştirerek, insanların dayanıklı şehirler ve sosyolojik ihtiyaçları karşılayan bir yaşam tarzı istediğini belirtti. Yerel halk ve tüm paydaşlarla birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı.
15 Şubat 2023

Merih Demiral'ın bozkurt selamı yapması üzerine başlayan tartışmalarda, Atatürk'ün de bu tartışmalara dahil edilmesi ele alınıyor. 1930'larda çekilmiş bir fotoğrafın değiştirilerek Atatürk'ün bozkurt selamı yapıyormuş gibi gösterildiği belirtiliyor. Bozkurt selamının 1991'den önce yaygın olmadığı ve Atatürk'ün bu selamla ilişkilendirilmesinin tarihi gerçeklerle örtüşmediği vurgulanıyor. Ayrıca, Atatürk'ün bozkurt figüründen hoşlanmadığı da ifade ediliyor.
6 Temmuz 2024

A Haber'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında yapılan, 'Teröriste eli değmemesi mühim değil, başka şekilde değmiştir' ifadesine İYİ Partililer tepki gösterdi. Sosyal medyada infial yaratan bu sözler üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cinsiyetçi ve ahlak dışı söylemleri kınadığını belirtti. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım, partilileri A Haber önünde yapılacak basın açıklamasına davet etti. İYİ Partililer, A Haber merkezinin kapısına dayanarak Meral Akşener lehine sloganlar attı.
29 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'nin kapatılması yönündeki çağrısına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yanıt verdi. Tunç, DEM Parti'nin terör örgütleriyle arasına mesafe koymaması durumunda kapatma davası açılacağını belirtti. Bu açıklama, Meclis'teki 23 Nisan Resepsiyonu'nda gündeme geldi. Tunç, partilerin Anayasa'ya uygun hareket etmeleri gerektiğini ve terörle ilişkilerini kesmeleri gerektiğini vurguladı.
23 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sultanbeyli'de yeni bir spor tesisi açılışında konuştu. İmamoğlu, açılışta Sultanbeyli Belediye Başkanı AKP'li Hüseyin Keskin'e, ortak kararların oluşmasında gösterdiği destekten dolayı teşekkürlerini iletti. İmamoğlu'nun bu teşekkürü, yerel yönetimler arasındaki iş birliğinin önemine işaret ediyor.
1 Şubat 2023

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak yapıların yıkılacağını ve kimsenin af beklememesi gerektiğini belirtti. Muğla'da Bodrum, Fethiye, Marmaris gibi ilçelerde toplamda binlerce kaçak yapı tespit edildi. Başkan Aras, devletle iş birliği içinde çalışacaklarını ve muhalefet belediyesi olmayacaklarını vurguladı. Kaçak yapıların yıkımı için kararlılık ifade edildi.
3 Haziran 2024

6 Şubat'ta meydana gelen ve on şehri etkileyen iki büyük depremin ardından, muhalefet belediyeleri ve partileri yardım seferberliğine başladı. Bu çerçevede, CHP'li Bodrum Belediyesi tarafından gönderilen bir yardım TIR'ı, Muğla Valiliği tarafından durduruldu ve TIR'ın önüne valiliğin logosunu taşıyan bir pankart asıldı. Muğla Valiliği daha önce de AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın propaganda videosunu yayınladığı için eleştirilmişti.
8 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Bilal Erdoğan'ın 'Yan gelip yattı' ifadesine karşılık İmamoğlu, 'Gitsin, işine baksın diyeceğim ama işi de yok ki' dedi. Ayrıca İmamoğlu, İBB'den Bilal Erdoğan'a bağlı vakıflara aktarılan kaynakların kesildiğini belirtti.
30 Eylül 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'belediyelerde terör soruşturmaları' adı altında yaptığı toplantıda kullandığı ifadeleri nedeniyle hakim ve savcıları tehdit ettiğini iddia etti. Bozdağ, İmamoğlu'na İstanbul'un sorunlarıyla ilgilenmesi yönünde tavsiyede bulundu ve yargı mensuplarının tehdit edilmesinin kabul edilemez olduğunu, hukukun her zaman karşılık vereceğini belirtti. Ayrıca, yargı kararlarının siyasi terazide tartılamayacağını ve yargı mensuplarının devlet tarafından korunduğunu ifade etti.
4 Ocak 2023

İstanbul'un Beyoğlu Belediyesi, Cihangir merdivenlerine Filistin davasının sembollerinden Hanzala'yı çizdi. Daha önce bir dernek tarafından merdivenlere çizilen Filistin bayrağı, belediye tarafından beyaza boyanmıştı. Belediye Başkanı İnan Güney, Hanzala'nın kalıcı olarak merdivenlere çizileceğini duyurdu ve bu çalışmayı sosyal medya hesabından paylaştı. Çizim, Filistinli karikatürist Naci el-Ali'nin eserinden esinlenerek ressam Furkan Akhan tarafından yapıldı.
19 Ağustos 2024
İşaretlediklerim