Fenerbahçe, yeni teknik direktörü Jose Mourinho ile yıllık 10,5 milyon avro karşılığında anlaşmaya vardığını duyurdu. Kulüp, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada, Mourinho'nun 2024-2025 ve 2025-2026 sezonlarında görev yapacağını belirtti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mourinho ve ekibinin yıllık maliyetinin toplamda 12 milyon avro olduğunu açıkladı.
5 Haziran 2024

Fenerbahçe, milli futbolcu Cengiz Ünder ile dört yıllık anlaşma imzaladığını duyurdu. Cengiz'in bonservisi için Olimpik Marsilya Kulübüne 15 milyon avro bonservis bedeli ödenecek. Bu bedel, dört yıl içinde ödenecek. Cengiz Ünder, imza töreninin ardından Fenerbahçe forması giyecek olmaktan dolayı mutluluğunu ifade etti.
13 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve 10 futbol kulübünü çeşitli gerekçelerle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Çebi ve Beşiktaş Kulübü, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları ve sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle PFDK'ye gönderildi. Fenerbahçe, Trabzonspor, Adana Demirspor, Galatasaray, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Gaziantep Futbol Kulübü ve Hatayspor da çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
6 Eylül 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile karşılaşacak. Ülker Stadyumu'nda gerçekleşecek olan maçta, sakatlıkları sebebiyle Çağlar Söyüncü ve Joshua King ile sarı kart cezalısı Rade Krunic forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan Becao'nun kadroya girmesi beklenirken, İsmail Kartal ayrıca UEFA kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun'dan da faydalanamayacak.
13 Mart 2024

Beşiktaş, Galatasaray'ı 5-0 yenerek Turkcell Süper Kupa'nın sahibi oldu. Maç Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynandı ve hakemliğini Atilla Karaoğlan yaptı. Beşiktaş'ın gollerini Ciro Immobile, Jonas Svensson, Rafa Silva ve Mustafa Erhan Hekimoğlu attı. Maç nedeniyle İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı.
3 Ağustos 2024

Türkiye Kupası çeyrek finalinde Beşiktaş, evinde Konyaspor'u ağırladı ve maçı 2-0 kazanarak yarı finale yükseldi. Maçtaki goller 32. dakikada Salih Uçan ve 58. dakikada Cenk Tosun tarafından kaydedildi. Bu galibiyetle Beşiktaş, yarı finalde Fenerbahçe'yi eleyen Ankaragücü ile karşılaşacak.
28 Şubat 2024

Fenerbahçe başkan adaylarından Aziz Yıldırım, Teknik Direktör Jose Mourinho ile yaptığı transfer görüşmesinin detaylarını paylaştı. Yıldırım, Mourinho ile 2+1 yıllık bir sözleşme üzerinde anlaştıklarını ve toplam maliyetin 15 milyon avro olduğunu belirtti. Yıldırım, Mourinho'nun Fenerbahçe'ye gelmesi için büyük çaba sarf ettiğini ve seçilmemesi durumunda bile Mourinho'nun parasının yarısını ödemeyi taahhüt ettiğini ifade etti.
3 Haziran 2024

Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, hafta sonu teknik direktör Jose Mourinho ile görüşeceğini ve onu İstanbul'a getireceğini açıkladı. Yıldırım, Mourinho'nun istediği transferleri gerçekleştireceklerini belirtti. Ayrıca, Volkan Demirel ve Oğuz Çetin ile ilgili yönetim planlarını ve stadyum yenileme projelerini de paylaştı. Yıldırım, kulübün mali durumu hakkında da açıklamalarda bulundu.
28 Mayıs 2024

Fenerbahçe, Alanyaspor'un sağ kanat oyuncusu Oğuz Aydın ile prensip anlaşmasına vardığını duyurdu. 23 yaşındaki oyuncu, sağlık kontrolünden geçmek ve transfer görüşmelerini ilerletmek üzere İstanbul'a gelecek. Oğuz Aydın, geçen sezon Alanyaspor formasıyla çıktığı 38 maçta 13 gol ve sekiz asist kaydetti. Bu transfer, Galatasaray dahil birçok kulübün ilgilendiği oyuncunun Fenerbahçe'ye katılması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
15 Temmuz 2024

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci maçında İsviçre'nin Lugano takımıyla oynadığı maçı izlemek için Tüpraş Stadı'na gelen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, küfürlü protesto sonrasında stattan ayrıldı. Büyükekşi'nin Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye 'Bana bu küfürleri siz ettiriyorsunuz' diyerek çıktığı görüldü. Beşiktaş, 2-0 öne geçtiği maçta 3-2'lik skorla mağlup oldu.
5 Ekim 2023

Beşiktaş Kulübü, olağanüstü genel kurula kadar futbol takımında Burak Yılmaz'ın teknik sorumlu olarak görev yapacağını açıkladı. Bu karar, Şenol Güneş'in kötü gidişat nedeniyle istifa etmesinin ardından alındı. Yılmaz, bu süreçte takımın teknik sorumluluğunu üstlenecek.
10 Ekim 2023

Fenerbahçe, 30 yaşındaki milli futbolcu Umut Nayir ile 2+1 yıllık bir sözleşme imzaladığını duyurdu. Umut Nayir, daha önce Ümraniyespor'da oynuyordu ve geçen sezon tüm kulvarlarda oynadığı 33 maçta 18 gol atmıştı. Fenerbahçe'nin resmi Twitter hesabından yapılan 'Ailemize hoş geldin Umut Nayir!' mesajıyla transfer kamuoyuna ilan edildi.
11 Temmuz 2023

Real Madrid'de forma giyme konusunda zorluk çeken Arda Güler'in, takım dinamiğine uymadığı ve sakatlıklarla boğuştuğu için kiralık olarak gönderilebileceği iddia edildi. NTV Spor'un İspanya'nın Sport Gazetesi'nden aktardığı habere göre, Bayer Leverkusen ve Tottenham gibi birçok takım Arda'yı takip ediyor. Ancak Real Madrid, Arda için oynama garantisi sunan bir takıma göndermek istiyor. Milan'ın da Arda'ya ilgi gösterdiği ve Real Madrid'in bu teklife sıcak baktığı belirtiliyor.
13 Şubat 2024

Paris Saint-Germain (PSG) takımının yıldız oyuncusu Lionel Messi, Cristiano Ronaldo'nun yeni takımı Al-Nassr ve Al Hilal'in karma takımıyla Riyad Sezon Kupası'nda karşılaşacak. Bu maç, iki futbol efsanesinin belki de son kez bir hazırlık maçında karşı karşıya gelmeleri anlamına geliyor. Karşılaşma, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Uluslararası Kral Fahd Stadı'nda oynanacak ve beIN SPORTS 4 kanalından canlı yayınlanacak. Ronaldo, Al-Nassr ile imzaladığı rekor maaşlı sözleşme sonrası yeni takımıyla ilk maçına çıkacak.
18 Ocak 2023

Türk milli futbolcu Arda Güler, İspanya'nın Real Madrid takımına transfer oldu ve 2023-2024 sezonu hazırlıkları kapsamında takım arkadaşları ve teknik direktör Carlo Ancelotti ile tanıştı. Real Madrid takımı, yeni sezon hazırlıklarına Madrid'deki tesislerinde başladı. Arda Güler, milli takım kamplarına katılan diğer futbolcuların aksine erken bir şekilde Real Madrid kampına katılmayı tercih etti. Takım, hazırlık maçları için gelecek hafta ABD'ye gidecek ve Arda Güler'in takımda kalıp kalmayacağı ya da kiralık olarak başka bir takıma gidip gitmeyeceği hazırlık kampı sonrasında belli olacak.
10 Temmuz 2023

Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, teknik direktör Jose Mourinho'yu gelecek hafta İstanbul'a getireceğini duyurdu. Yıldırım, Mourinho ile şartlarda anlaştıklarını ve İngiltere'de yapılacak son görüşmenin ardından anlaşmanın tamamlanacağını belirtti. Ayrıca, mevcut başkan Ali Koç'a tepki göstererek, Fenerbahçe'nin siyaset üstü bir kulüp olduğunu vurguladı.
29 Mayıs 2024

Türk asıllı Almanyalı futbolcu İlkay Gündoğan, Barcelona ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Altı sezondur Manchester City forması giyen ve bu sezon takımıyla birçok zafer kazanan Gündoğan'ın ismi bir süredir Barcelona ile anılıyordu. Barcelona, Gündoğan'ın transferini resmen duyurdu. Yıldız orta saha oyuncusunun serbest kalma bedeli 400 milyon avro olarak belirlendi.
26 Haziran 2023

Fenerbahçe, Al-Ahli'de forma giyen 27 yaşındaki Fransız sol kanat oyuncusu Allan Saint-Maximin'i kiralık olarak transfer ediyor. Oyuncunun maaşının yarısının Fenerbahçe tarafından ödeneceği ve sözleşmede zorunlu satın alma opsiyonunun bulunmadığı belirtildi. Saint-Maximin'in bu akşam İstanbul'a gelerek sağlık kontrolünden geçmesi ve resmi imzayı atması bekleniyor. Fenerbahçe ayrıca bugün Oğuz Aydın ve Cenk Tosun'u da transfer ettiğini duyurdu.
16 Temmuz 2024

Ercan Taner, İstanbul'un soğuk ve nemli havasına rağmen taraftarların maça ilgisini ve Beşiktaş'ın Konyaspor karşısındaki düşük performansını eleştirdi. İlk yarıda tempo eksikliği, kanatların etkisizliği ve takım oyununun yavaşlığı gibi sorunlara dikkat çekti. Beşiktaş'ın evinde sadece iki isabetli şutla devreyi kapamasını ve gol beklentisinin düşük olmasını eleştiren Taner, bazı oyuncuların performansını öne çıkardı ancak takımın genel olarak yetersiz kaldığını belirtti.
20 Şubat 2024

Ercan Taner, Beşiktaş ve Galatasaray arasındaki maçı değerlendirerek, Beşiktaş'ın kadrosunda büyük maçları kazanacak yeterlilikte oyuncuların olmadığını vurguladı. Maçta Cenk Tosun ile Köhn arasındaki pozisyonun penaltı olduğunu belirtti ve Beşiktaş'ın hücum organizasyonlarında Masuaku ve Onur'un etkisiz kaldığını, Mertens'in deneyiminin önemini gösterdiğini ifade etti. Galatasaray'ın maç boyunca kontrolü elden bırakmadığını ve hak ettiği bir galibiyet aldığını, Beşiktaş için ise büyük bir yenilenme gerektiğini ve yeni sezon düşüncelerinin başladığını belirtti.
4 Mart 2024
İşaretlediklerim