Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık, İstanbul Beykoz'da meydana gelen ölümlü trafik kazası nedeniyle iki yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. Kaza, 17 yaşındaki Yavuz Selim Öztürk'ün kullandığı motosikletin Kınık'ın otomobiliyle çarpışması sonucu meydana geldi ve motosikletteki Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kınık hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma' suçlarından iddianame düzenledi. Davanın ilk duruşması 30 Ekim'de yapılacak.
5 Ağustos 2024

Fenerbahçe, Galatasaray ile oynadığı Süper Kupa maçında, talepleri karşılanmadığı için 19 yaş altı takımıyla sahaya çıkmış ve maçın ikinci dakikasında sahadan çekilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu durum üzerine Galatasaray'ı 3-0 hükmen galip ilan etmiş ve Fenerbahçe'ye 4 milyon lira para cezası vermişti. Fenerbahçe'nin itirazı üzerine, TFF Tahkim Kurulu cezayı 400 bin liraya indirdi.
26 Nisan 2024

Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın davasında, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) eziyet yasağının ihlal edildiğine dair kararının ardından yeniden yargılanan sanık polis Hüseyin Engin, 'kasten basit yaralama' suçundan yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Daha önceki yargılamada diğer sanık polislerden Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut'a indirimli cezalar verilmiş, iki polis beraat etmişti. Korkmaz ailesi, verilen kararı Yargıtay'a taşıyacağını açıkladı.
17 Ocak 2023

Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınıyla ilgili olarak, dönemin Beşiktaş belediye başkan yardımcısı dahil 13 kamu görevlisi hakkında iddianame hazırlandı. Sanıklar, 'görevi kötüye kullanma' ve 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçlarından iki yıl altışar aydan 17'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. İddianame, İstanbul 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması süren ana dava dosyasıyla birleştirildi. Ana davada dokuz kişi yargılanıyor ve ilk duruşmada iki kişi tahliye edilmişti.
23 Eylül 2024

Antalya'da işe giderken sırtından bıçaklanan E.A. isimli kadının saldırganı Emre Kırkuşu, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanırken, mahkeme suçu 'silahla kasten yaralama' olarak değerlendirip altı yıl hapis cezası verdi. Sanık, tutuklu kaldığı bir yıl göz önünde bulundurularak tahliye edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre sanığın cezai ehliyeti tam bulundu.
2 Mart 2023

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasına bakacak olan istinaf heyetinin başkanı ve bir üyesini görevden aldı. İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanıyor ve kendisine iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezası verilmişti. İstinaf mahkemesinde itiraz edilen kararın onanması durumunda İmamoğlu siyasi yasaklı hale gelecek. İstinaf incelemesi henüz tamamlanmadı ve İmamoğlu davasının öne çekilmesi bekleniyor.
25 Ağustos 2023

Kırklareli'nde, İçişleri Bakanlığı tarafından 'rüşvet ve usulsüzlük' iddiaları nedeniyle görevinden uzaklaştırılan CHP'li Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç, 'rüşvet almak' suçundan beş yıl altı ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklardan Tolga Ö. 'rüşvette aracılık etme' suçundan dört yıl iki ay, Yunis D. ve Hasan G. 'rüşvet vermek' suçundan üç yıl dört ay hapis cezasına çarptırıldı. İl Genel Meclis Üyesi Cem T. ve diğer bazı sanıklar ise beraat etti.
22 Eylül 2023

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Fadıl Akgündüz'ü 601 müştekiye karşı işlediği 'tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' suçundan 2 bin 504 yıl iki ay hapis ve 12 milyon 20 bin lira adli para cezasına mahkum etti. Aynı suçlamalarla Mehmet Salih Obut, Avniye Obut ve İbrahim Obut da binlerce yıl hapis ve milyonlarca lira para cezasına çarptırıldı. Bazı sanıkların beraatine karar verilirken, Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut'un tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi.
28 Nisan 2023

Ahmet Hakan, UEFA'nın Merih Demiral'a Bozkurt işareti yaptığı gerekçesiyle iki maç ceza vermesini eleştiriyor. Hakan, bu cezanın haksız ve çifte standartlı olduğunu savunarak, UEFA'nın benzer durumlarda daha hafif cezalar verdiğini belirtiyor. Yazıda, bu kararın Türk düşmanlığına dayandığı iddia ediliyor ve milli takımın bu duruma karşı daha motive olacağı vurgulanıyor.
6 Temmuz 2024

TFF 2. Lig'de Bursaspor ile Amedspor arasında oynanan maçta Amedspor'a yönelik saldırılar ve tribünlerde açılan provokatif posterler nedeniyle Bursaspor'a dokuz maç seyircisiz oynama cezası verilmişti. Bu olaylar sonrasında soruşturma açılmış ve bazı güvenlik görevlileri görevden uzaklaştırılmıştı. Amedspor yönetimi, yaşananları yeterince ciddiye almadığını düşündüğü TFF yönetimini istifaya çağırmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Bursaspor taraftarını destekleyici açıklamalarda bulunmuştu. Tahkim Kurulu'nun yeni kararıyla Bursaspor'un cezası yedi maça indirildi.
14 Mart 2023

Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın davasında, sanık polis Hüseyin Engin'e verilen yedi ay 15 günlük hapis cezasına Korkmaz'ın ailesi itiraz etti. Aile, Yargıtay'a başvurarak sanığın 'eziyet' suçundan cezalandırılmasını talep etti. Daha önceki yargılamalarda diğer sanık polislerden Mevlüt Saldoğan'a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut'a ise 10 yıl hapis cezası verilmiş, iki polis beraat etmişti.
25 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 14 ve 23'üncü haftalarında gerçekleşen disiplin ihlalleri sebebiyle Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Giresunspor, Kayserispor, Ankaragücü ve Konyaspor kulüplerini Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Beşiktaş ve Galatasaray 'çirkin ve kötü tezahürat' ile 'saha olayları', Giresunspor ve Konyaspor 'hakemlere toplu müdahale', Kayserispor 'hakemlere toplu müdahale' ve 'takım halinde sportmenliğe aykırı hareket', Trabzonspor ve Ankaragücü ise 'saha olayları' gerekçesiyle disipline gönderildi.
28 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel'e Süper Lig'in 14. haftasında oynanan Antalyaspor maçında müsabaka hakemlerine sportmenliğe aykırı hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle bir maç men ve 39 bin lira para cezası verdi. Bu karar PFDK'nın resmi sitesinde duyuruldu.
5 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, çeşitli ihlaller nedeniyle Süper Lig'den dokuz kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Galatasaray, çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve diğer ihlaller; Fenerbahçe ve Giresunspor, talimatlara aykırı hareketler; Beşiktaş, Trabzonspor, Kasımpaşa, Konyaspor, çirkin ve kötü tezahürat; Ankaragücü ve Kayserispor ise hem çirkin ve kötü tezahürat hem de saha olayları nedeniyle disipline sevk edildi. Ayrıca, HangiKredi Ümraniyepor Teknik Direktörü Mustafa Er ve Konyaspor idarecileri İbrahim Şahin ile Ali Camgöz de disiplin kuruluna gönderildi.
5 Haziran 2023

Trendyol Süper Lig'de 17 Mart'ta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle 12 şüpheliden 7'si gözaltına alındı ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Sahaya ilk atlayan maskeli Hasan Ç. ve korner direğiyle futbolculara doğru koşan Engin T. tutuklandı. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatırken, Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
20 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 14. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri sebebiyle Fenerbahçe, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor, Trabzonspor, Kasımpaşa, Yukatel Adana Demirspor ve Çaykur Rizespor'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. İhlaller arasında çirkin ve kötü tezahürat, sportmenliğe aykırı hareketler ve hakemlere yönelik açıklamalar bulunuyor. Ayrıca Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Sivasspor Basın Sözcüsü de disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
6 Aralık 2023

Tecavüz hükümlüsü Musa Orhan'a hakaret ettiği suçlamasıyla iki yıl dört aya kadar hapsi istenen oyuncu Hazal Kaya'nın cezalandırılmasına gerek görülmedi. Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesi, hakaret eyleminin haksız bir fiile tepki olarak işlendiğini ifade ederek Hazal Kaya'ya 'ceza verilmesine yer olmadığı'na hükmetti. Kaya'nın avukatı Hande Kuday, kararın emsal olacağını söyledi.
30 Ekim 2023

Piiz müzik grubunun davulcusu Mehmet Dudarık ve arkadaşı Oğuzhan Oğuz'a saldırdığı iddiasıyla yargılanan Bilge Kaan Korkmaz'ın 13 yıl altı aya kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davada, tahliye edilmesine Ankara başsavcılığı tarafından itiraz edildi. Ankara 65'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararının ardından, başsavcılık suçun vasıf ve mahiyeti ile delil durumunu gerekçe göstererek sanığın yeniden tutuklanması için itirazda bulundu. İtirazın değerlendirilmesi için dava dosyası nöbetçi ağır ceza mahkemesine gönderildi.
26 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Batman'da intihar eden İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunan ve serbest bırakılan Musa Orhan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Hazal Kaya'ya destek verdi. Akşener, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, kadınların yanında duracaklarını ve kadınların sesinin duyulacağını belirtti. Hazal Kaya, Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmasının ardından Akşener'in desteğini aldı.
20 Nisan 2023

Yedi aydır tutuklu olan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu'nun ilk duruşması gerçekleşti ve tutukluluğunun devamına karar verildi. Müftüoğlu, 29 Nisan'da bir operasyonda gözaltına alınmış ve dört gün sonra tutuklanmıştı. Geçtiğimiz hafta Diyarbakır merkezli başka bir operasyonda ise gazeteci, avukat ve siyasetçiler dahil 143 kişi gözaltına alınmış, 39'u tutuklanmıştı. Müftüoğlu'nun bir sonraki duruşması 18 Ocak 2024 tarihine ertelendi.
7 Aralık 2023
İşaretlediklerim