ABD'nin eski Başkanı Barack Obama döneminde Dışişleri Bakanlığı görevlisi olan Stuart Seldowitz, New York'ta bir Mısırlı satıcıya 'terörist' diyerek hakaret ettiği ve nefret söyleminde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Seldowitz'in bu söylemleri sosyal medyada yayıldıktan sonra New York Polis Departmanı tarafından 'nefret suçu' ve 'ağırlaştırılmış taciz ve takip ederek tacizde bulunma' suçlamalarıyla gözaltına alınmasına yol açtı. New York Belediye Başkanı Eric Adams, olaya ilişkin yaptığı açıklamada İslamofobiye karşı olduklarını ve bu tür saygısız söylemlerin şehirde yeri olmadığını belirtti.
23 Kasım 2023

Ünlüler arasında taşıyıcı annelik yöntemiyle çocuk sahibi olma eğilimi artarken, Paris Hilton da bu yöntemle anne oldu. Taşıyıcı annelik deneyimini iki kez yaşayan Shanna St. Clair, ilk deneyiminde ünlü bir çiftle olumlu bir süreç geçirirken, ikinci deneyiminde başka bir ünlü çiftle yaşadığı olumsuz süreci BBC'ye anlattı. İlk deneyiminde 50 bin dolarlık bir ödeme alan Shanna, ikinci deneyiminde ise Catherine adlı ünlü bir kadınla yaşadığı zorlukları ve sonunda düşük yapmasının ardından yaşananları paylaştı. Shanna, taşıyıcı annelik deneyimlerinden sonra bu sürecin herkese uygun olmadığını ve kişisel bir karar olduğunu belirtti.
29 Ocak 2023

San Francisco merkezli Bland AI tarafından geliştirilen bir yapay zeka sohbet robotu, insan olduğunu iddia ederek kullanıcıları yanıltırken yakalandı. Bu robot, müşteri hizmetleri ve satış alanlarında kullanılmak üzere tasarlanmış olup, insan gibi davranarak kullanıcıları kandırabiliyor. Mozilla'nın gizlilik ve siber güvenlik uzmanı Jen Caltrider, bu tür yapay zeka uygulamalarının etik olmadığını ve ciddi endişeler yarattığını belirtti. Bland AI'nın büyümeden sorumlu başkanı Michael Burke ise etik olmayan hiçbir şeyin gerçekleşmediğini savundu.
29 Haziran 2024

İstanbul Eyüpsultan'da, toplam 20 kediye kezzap ve asit döktüğü belirlenen bir kişiye 91 bin 80 lira para cezası kesildi. Şüpheli Murat Ö., Eyüp Sultan Camisi çevresinde asit dökerken yakalandı ve Eyüpsultan Polis Merkezi Amirliğine getirildi. Şüphelinin toplamda altı suç kaydı bulunuyor.
7 Ağustos 2023

Elvis Presley'in yıllarca paslanmaya terk edilen eski özel jeti, YouTuber Jimmy Webb tarafından satın alındı ve retro bir kamp aracına dönüştürüldü. Webb, jeti yaklaşık 260 bin dolara satın aldıktan sonra, uçuşa elverişli hale getirmek için gereken parçaların artık üretilmediğini fark etti ve bu nedenle jeti karavana dönüştürmeye karar verdi. Jetin içi tamamen yenilendi ve eski kokpit onarıldı. Karavan, 2024 EAA AirVenture Oshkosh'ta tanıtılacak ve Webb, karavanı bir müzeye koymayı veya ülkeyi gezmeyi planlıyor.
20 Temmuz 2024

Friends dizisinde Chandler Bing karakteriyle tanınan Matthew Perry'nin ketaminle bağlantılı ölümü üzerine biri doktor iki kişi gözaltına alındı. Savcı Martin Estrada, Perry'nin ölümüne ilişkin toplam beş kişi hakkında iddianame hazırlandığını ve doktorların Perry'e yüksek dozlarda ketamin sağladığını belirtti. Perry'nin otopsi raporunda, oyuncunun ketamin kullanımı ardından boğularak öldüğü ve koroner atardamar hastalığı ile opioid bağımlılığı tedavisinde kullanılan Buprenorfin'in de ölümde rol oynadığı tespit edilmişti.
15 Ağustos 2024

Twitter, Aralık 2022'de başlattığı ve 20 Nisan'da ödeme yapılmayan mavi tikleri kaldırdığı paralı mavi tik uygulamasında geri adım attı. BBC'nin haberine göre, bir milyondan fazla takipçisi olan bazı hesapların mavi tik rozetleri, ödeme yapılmadan yeniden etkinleştirildi. Beyonce, Harry Kane ve Victoria Beckham gibi ünlüler ile BBC News Twitter hesabı rozetlerini geri aldı. Türkiye'den Vedat Milor da ödeme yapmadan mavi tikini geri alan isimler arasında yer alıyor. Bazı siyasilerin ve diğer tanınmış isimlerin mavi tikleri ise hala geri verilmedi.
23 Nisan 2023

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki hayvan barınağında bulunan 42 köpeğin üç gün içinde kendilerine teslim edilmesini talep etti. Aksi halde barınağa para cezası uygulanacağı ve köpeklerin alınacağı belirtildi. Bu talep, 'çip yasası' gereği, çipli hayvanların kayıtlı adresleri ile bulundukları adreslerin farklı olması durumunda 'terk edilmiş' olarak kabul edilmesine dayanıyor. Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, barınağın taşınma sürecinde bu durumun farkında olmasına rağmen, şimdi hayvanların okuldan çıkarılmasını istiyor. Daha önce barınağın zorla tahliye edilmesi girişimleri olmuş ve bu durum tepkilere neden olmuştu.
18 Temmuz 2023

Twitter, ünlü model Paris Hilton ile işbirliği yaparak canlı alışveriş özelliğini test edecek. Bu yeni özellik, kullanıcılara canlı yayınlanan bir videoyu izleme, sohbet etme ve aynı anda alışveriş yapma imkanı sunacak. Ancak canlı yayın etkinliğinin ne zaman başlayacağı veya hangi ürünlerin satılacağı hakkında henüz ayrıntılar verilmedi. Twitter'ın bu adımı, platformun sadece bir mikroblog sitesi olmanın ötesine geçerek yaratıcılara ve hayran kitlelerine hitap etme planlarının bir parçası.
3 Ekim 2023

Hollywood yıldızı Gwyneth Paltrow, 'Call Her Daddy' adlı podcast yayınında eski sevgilileri Ben Affleck ve Brad Pitt hakkında açıklamalarda bulundu. Affleck'in yatakta 'teknik olarak mükemmel' olduğunu belirtirken, Pitt ile 'müthiş bir kimya' yaşadıklarını ifade etti. Pitt ile 'Seven' filminin setinde tanıştıklarını ve ilk görüşte aşık olduklarını anlattı. Paltrow, Pitt'le nişanlandıktan sonra evlenmeye hazır olmadığını, kendini henüz bulamadığını fark ettiğini dile getirdi. Ayrıca her iki eski sevgilisinin de iyi öpüştüğünü söyledi ve kızının bu yorumları dinleyeceği düşüncesiyle mahcubiyetini ifade etti.
3 Mayıs 2023

Küçük Mariana meyve yarasası, bilim insanlarının biyolojisi veya davranışları hakkında yeterli bilgi edinemedikleri bir tür olarak biliniyordu. Bu tür, Pasifik adası Guam'da bulunuyordu ve 'Pteropus tokudae' olarak biliniyordu. 1960'larda yapılan bir araştırmada, bu türden yalnızca bir örnek bulunmuş ve bu örnek, türün bilinen son örneği olmuştur. Uzun süre gözlemlenememesi üzerine ABD Balık ve Yaban Hayatı Servisi tarafından neslinin tükendiği resmi olarak ilan edilmiştir.
24 Nisan 2024

İspanya'nın Granada kentinde yaşayan bir kadın, internette tanıştığı ve kendisini ABD'li ünlü aktör Brad Pitt olarak tanıtan bir kişi tarafından 170 bin avro dolandırıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Dolandırıcı, kadına Brad Pitt'in fotoğraflarını göndererek ve onunla film çekme vaadiyle güvenini kazandı. Dolandırıcı daha sonra kadından çeşitli giderleri karşılamak için para talep etmeye başladı. Kadının avukatı, dolandırıcı hakkında dolandırıcılık, kimlik hırsızlığı ve para aklama suçlarından şikayette bulunduklarını açıkladı.
30 Haziran 2023

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir barınakta bir köpeğin öldürülmesiyle ilgili sosyal medyada tepki çeken görüntülerin ardından başlatılan soruşturma sonucunda, Murat Bacak ve Sefa Çakmak isimli iki zanlıya bir yıl üç ay hapis cezası verildi. Olay, sosyal medyada geniş yankı bulmuş ve çok sayıda kullanıcı 'konyadakatliamvar' etiketiyle tepki göstermişti. Zanlılar, olayın ardından gözaltına alınmış ve bir ayı aşkın süre tutuklu kalmış, ancak 2 Ocak'ta serbest bırakılmışlardı. Mahkeme, zanlıların 'pişmanlıklarından' dolayı cezayı indirerek hükmün açıklanmasını geri bıraktı.
20 Ocak 2023

Nusret Gökçe'ye ait New York'ta bulunan 'Salt Bea Burger' adlı burger restoranı kapandı. Restoran, 99 dolarlık altın benekli milkshake ve 100 dolarlık altın kaplamalı burger gibi ürünleriyle tanınıyordu. Ayrıca, kadınlara özel pembe çörekler içinde sunulan ücretsiz 'kadın burgeri' ile de eleştirilere maruz kalmıştı. Restoranın müdürü, bu uygulamanın cinsiyetçilik değil, bir iltifat olduğunu belirtmişti.
14 Haziran 2023

Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa Francis, Associated Press'e verdiği röportajda eşcinsellik, ABD'deki silahlı katliamlar, sağlık durumu ve emeklilik planları gibi konularda görüşlerini açıkladı. Eşcinselliği günah olarak gördüğünü ancak suç olmadığını belirtti ve LGBTİ+ topluluğuna yönelik ayrımcılığa karşı eleştirilerini yineledi. ABD'deki silahlı katliamlar konusunda silah sanayisini eleştirdi ve insanların öldürmeye yardım etmek yerine yaşama yardım etmeye odaklanması gerektiğini vurguladı. Cinsel istismar vakaları hakkında ise Kilisenin daha çok yol kat etmesi gerektiğini kabul etti.
26 Ocak 2023

Çin, ABD ile olan ilişkilerini düzeltmek amacıyla San Diego Hayvanat Bahçesi'ne bir çift panda göndermeye karar verdi. Bu, iki ülke arasındaki gerilimi azaltma çabasının bir parçası olarak görülüyor. Pandalar, ABD-Çin dostluğunun sembolü olarak kabul ediliyor ve bu adım, 1972'den bu yana süregelen bir gelenek. Son pandaların 2019'da ABD'den Çin'e iade edilmesinin ardından, bu yeni gelişme ilişkilerde olumlu bir adım olarak değerlendiriliyor.
22 Şubat 2024

Katolik Kilisesi'nin lideri Papa Francesco, kontrol amacıyla Roma'daki bir hastaneye yatırıldı. İtalyan medyasına göre, solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle ambulansla hastaneye getirildiği bildirildi. Papa'nın önümüzdeki iki günlük programı iptal edildi ve Papa ile yakın personelinin geceyi Gemelli Hastanesi'nde geçireceği öğrenildi.
29 Mart 2023

Pantone Renk Enstitüsü, 2024 yılının rengini 'PANTONE 13-1023 Peach Fuzz' olarak belirledi. Bu renk, pembe ile turuncu arasında bir ton olup, insanlara sığınak duygusu hissettirmeyi ve içsel huzura davet etmeyi amaçlıyor. Pantone, bu seçimiyle dünyada birçok insanın bakım ve aidiyet aradığı bir dönemde yenilenme ve beslenmeye yönelik bir mesaj veriyor. Geçen yıl ise 2023'ün rengi olarak 'Viva Magenta'yı seçmişlerdi.
8 Aralık 2023

Humane şirketi tarafından geliştirilen yapay zeka destekli Ai Pin, ekranı ortadan kaldırarak lazer mürekkebinin yansıdığı eller üzerinde çalışan bir teknoloji sunuyor. Akıllı saat boyutundaki bu cihaz, avuç hareketleriyle menüler ve deneyimler oluşturabiliyor, fotoğraf ve video çekimi gibi özellikler sunuyor, ayrıca sesli komutlar ve tercümanlık hizmeti gibi işlevlere sahip. Ai Pin, Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtıldı ve Microsoft, OpenAI gibi büyük şirketlerle ortaklık kurdu. Cihaz, ABD'de 699 dolar başlangıç fiyatı ve aylık 24 dolarlık abonelik ücretiyle satışa sunulacak.
28 Şubat 2024

Patiswiss'in eski CEO'su Elif Aslı Yıldız, kişisel sosyal medya hesaplarını kapattı. Bu karar, Yıldız'ın bir müşterinin küflü çikolata ile ilgili paylaşımına verdiği tepki ve sonrasında yaşananlar nedeniyle istifa etmesinin ardından geldi. Ayrıca, Yıldız'ın Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans programından mezun olduğuna dair özgeçmiş bilgileri de yalanlanmıştı. Şu anda yalnızca Instagram'daki kurumsal hesabı aktif durumda.
24 Nisan 2024
İşaretlediklerim