Düzce'nin Cumayeri ilçesi Harmankaya mevkisinde, mevsimlik tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole yuvarlandı ve 22 kişi yaralandı. Kazanın ardından sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar bulunuyor. Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, kazanın minibüsün freninin boşalması sonucu meydana geldiğini belirtti.
19 Eylül 2024

Avcılar'da Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri durağında bekleyen bir metrobüse arkadan gelen başka bir metrobüs çarptı. Kazada iki kişi hafif yaralandı ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle Küçükçekmece istikametinde metrobüs seferleri kısa süreliğine aksadı, ancak araçların yoldan çekilmesiyle seferler normale döndü.
21 Eylül 2024

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Güzelyurt kentinde bir askeri araç, otomobille çarpışmasının ardından devrildi. Kazada bir asker hayatını kaybederken, 11 asker yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
22 Ağustos 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir kişinin hayatını kaybettiği ve yedi kişinin yaralandığı teleferik kazasına ilişkin dava, Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Davada Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu 12 sanık yargılanıyor. Sanıklar, bakım ihmalleri ve yetkisiz personel çalıştırma suçlamalarını reddediyor. Kazanın ardından teleferik tesisinin bakımlarının eksik yapıldığı ve bu ihmallerin kazaya davetiye çıkardığı iddia ediliyor.
11 Haziran 2024

Bayram tatilinin ilk iki gününde Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazalarında 16 kişi hayatını kaybetti ve 2 bin 716 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 726 trafik kazasının meydana geldiğini, 11 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1295 kişinin yaralandığını belirtti. Ayrıca, 289 bin 700 aracın denetlendiği ve hız ile radar işlemleri dahil olmak üzere toplamda 36 bin 116 araca işlem yapıldığı açıklandı.
17 Haziran 2024

Van-Hakkari kara yolunun Güzeldere Geçidi bölgesinde bir minibüsün üzerine çığ düşmesi sonucu araç şarampole yuvarlandı. Bu olayda bir kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı. Van Valisi Ozan Balcı ve AFAD tarafından yapılan açıklamalara göre, olay yerine AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, Karayolları ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kurtarma çalışmaları sonucunda 12 kişi yaralı olarak kurtarıldı ve yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi.
26 Şubat 2024

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde, Habibler yolunda bir İETT otobüsü önünde ilerleyen tıra arkadan çarptı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre yaralılar olduğu bildirildi ve araçta sıkışan yaralı şoförü kurtarma çalışmaları başlatıldı.
12 Temmuz 2024

İzmir Metrosu'nda Konak ilçesindeki Üçyol Metro İstasyonu'nda yürüyen merdivenin ters yönde hareket etmesi sonucu 11 kişi yaralandı. Olay, güvenlik kameralarına yansıdı ve görüntüler kamuoyuyla paylaşıldı. Yaralanan kişilerin hafif yaralar aldığı belirtildi. Kazanın nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
2 Temmuz 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik kabini düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan tesiste, bir direğin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 25 kabinde toplam 184 kişi mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gece uçuş kabiliyetine sahip helikopterlerin bölgeye sevk edildiğini ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
12 Nisan 2024

Bayram tatilinin sekiz gününde Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazalarında 68 kişi hayatını kaybetti ve 9 bin 787 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinde dün 706 trafik kazası meydana geldiğini, altı kişinin hayatını kaybettiğini ve 1097 kişinin yaralandığını açıkladı. Denetlenen 405 bin 88 araçtan 22 bin 975'ine hız ve radar işlemi, 37 bin 590'ına ise diğer ihlallerden işlem yapıldı.
23 Haziran 2024

Bayram tatilinin yedi gününde Türkiye genelinde 62 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti, 8 bin 690 kişi yaralandı. Son 24 saatte 597 trafik kazası meydana geldi ve bu kazalarda 13 kişi öldü, 1007 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda, bayram tatilinin yedinci günündeki kaza ve denetleme verilerini açıkladı. Toplamda 406 bin 165 araç denetlendi ve çeşitli ihlaller nedeniyle 60 bin 150 araca işlem yapıldı.
22 Haziran 2024

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Güzelyurt kentinde askeri bir araç, bir otomobille çarpıştıktan sonra devrildi. Kazada bir asker hayatını kaybederken, 11 asker yaralandı. Yaralılar bölgedeki hastanelere kaldırıldı ve kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
22 Ağustos 2024

Şanlıurfa'nın Akçakale kara yolundaki Eyyübiye Millet Bahçesi yakınlarında kontrolden çıkan bir otomobil kaldırımdaki yayalara çarptı. Kaza sonucunda beş çocuk hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Vali Hasan Şıldak, kazanın nedeninin henüz belirlenemediğini ve olayın detaylarının araştırıldığını belirtti. Yaralıların tedavisi sürerken, bir kişinin durumu ağır.
2 Ağustos 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe teleferik hattında, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yaşanan yoğunluk sırasında bir direğin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanarak kayalık alana düşmesiyle 1 kişi öldü, 17 kişi yaralandı. Olayın ardından 13 teleferik hattı sorumlusu hakkında gözaltı kararı verildi. Mahsur kalanların tamamı tahliye edildi.
13 Nisan 2024

Bayram tatilinin sekiz gününde Türkiye genelinde 4 bin 998 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 66 kişi hayatını kaybederken, 8 bin 352 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazalara ilişkin son verileri sosyal medya hesabından paylaştı. Dönüş trafiğinin yoğunlaştığı son günlerde 382 bin 467 araç denetlenirken, 25 bin 215 araca hız ve radar cezası uygulandı.
14 Nisan 2024

İstanbul Beykoz'da meydana gelen trafik kazasında, Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık’ın kullandığı otomobil ile Yavuz Selim Öztürk’ün kullandığı motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklette arkada oturan 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti. Kaza sonrası gözaltına alınan Kınık, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hazırlanan kaza tespit raporunda, Kınık ve motosiklet sürücüsü Öztürk’ün yüzde 50’şer kusurlu olduğu belirlendi.
13 Temmuz 2024

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin ilk gününde Türkiye genelinde 852 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda beş kişi hayatını kaybederken, 1421 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 407 bin 731 aracın denetlendiğini ve çeşitli trafik ihlalleri nedeniyle birçok araca işlem yapıldığını belirtti. Bakan Yerlikaya, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.
16 Haziran 2024

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde Beylikdüzü istikametinde ilerleyen bir metrobüs, Sefaköy mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle kaza yaptı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada bazı yolcuların yaralandığı bildirildi ve metrobüs yolunda iki yönde de seferler durduruldu.
29 Ağustos 2024

Antalya'nın Sarısı mevkisinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi, 12 Nisan'da meydana gelen ve bir kişinin ölümüne neden olan kazanın ardından soruşturma başlatılması üzerine girişlere kapatıldı. Soruşturma kapsamında, aralarında CHP'nin Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu beş kişi tutuklandı. Bölgeye sivil vatandaşların girişi yasaklanırken, tesis polis tarafından güvenlik şeridi ile çevrildi.
15 Nisan 2024

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018'de meydana gelen ve 25 kişinin ölümü, 340 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tren kazasına ilişkin dava, 14'üncü duruşmasıyla devam etti. Duruşma, Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü ve 19 Temmuz'a ertelendi. Kazada asli kusurlu bulunan dört sanık için iki ile 15 yıl arasında hapis cezası istenirken, facianın tek tutuklu sanığı olan TCDD 1'inci Bölge Demiryolu Bölge Bakım Müdürü Mümin Karasu hakkında tahliye kararı verilmişti. Ayrıca, soruşturma kapsamında dokuz kişiye daha dava açılmasına karar verildi.
29 Şubat 2024
İşaretlediklerim