Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışların beklendiğini açıkladı. Trakya, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Toroslar, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Kastamonu, Artvin, Ardahan, Kars, Hakkari, Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerde mevsim normallerinde, doğu kesimlerde ise normallerin üzerinde seyredeceği belirtildi.
29 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı kesimleri için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı, Ege'nin güney ve doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Samsun çevreleri, Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinin iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
28 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın güneybatısı ve diğer bazı illerde sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Yağış beklenen iller arasında İzmir, Manisa, Kars, Ardahan, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars ve Van bulunuyor. Ayrıca, Batı Akdeniz’in batısında (Kaş-Kumluca) cuma, cumartesi ve pazar günleri fırtına uyarısı yapıldı. Fırtınanın pazar günü etkisini kaybetmesi bekleniyor.
14 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu illeri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaptı. Batı Karadeniz kıyıları, Sakarya, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.
11 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı, Artvin, Erzurum, Giresun, Kars, Rize, Trabzon, Iğdır ve Ardahan illerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek bu illeri 'sarı' kodla uyardı. Sarı kod, hava durumu potansiyel tehlike oluşturabileceği anlamına geliyor ve vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor. Bu uyarılar, olası sel, su baskını ve yıldırım düşmesi gibi risklere karşı önlem alınmasını amaçlıyor.
20 Temmuz 2024

Yeni haftada Ankara, İstanbul ve İzmir dahil ülkenin büyük bölümünde sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların hayatı olumsuz etkileme ihtimali olduğu uyarısında bulundu. Hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerine düşerken, Doğu Anadolu’nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu bölgesi hariç ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağışlı bir hafta öngörülüyor.
26 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya bölgesinde kuvvetli kuzeydoğulu rüzgar ve sağanak yağışın etkili olacağını duyurdu. Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da yağışların çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bölge halkının sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.
4 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çarşamba günü Türkiye'nin 27 ilinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Bu iller arasında Ankara, Konya, Adana, Mersin ve Gaziantep gibi büyük şehirler de bulunuyor. Vatandaşlar, olası su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Hava durumu tahminlerine göre, yağışların bazı bölgelerde şiddetli olabileceği öngörülüyor.
30 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz Bölgesi'nin çoğu, Çankırı, Ardahan, Kars ve Erzurum'un kuzey kesimleri için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Trabzon, Rize, Artvin, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kuzeybatısında yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması öngörülüyor. Ayrıca, İç Ege ve Akdeniz'de hava sıcaklığının artacağı, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de ise azalacağı tahmin ediliyor.
20 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 21 ilde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile İstanbul, Malatya ve Hakkari çevrelerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
25 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Yozgat, Sivas, Ordu, Giresun, Tokat ve bazı diğer ilçelerde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarı yayınladı. Yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Uyarı yapılan iller arasında Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Burdur, Denizli, Eskişehir, Giresun, Isparta, Konya, Kütahya, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat bulunuyor.
23 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu hava ile birlikte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Özellikle Van, Hakkâri, Şırnak, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli yağışların olması bekleniyor. Sıcaklıkların iç ve batı kesimlerde artarken, doğu kesimlerde azalacağı ve mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden esmesi beklenirken, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
10 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz ile Batı Karadeniz bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Sıcaklıkların batı ve iç kesimlerde 2-5 derece azalacağı, doğu kesimlerde ise 3-5 derece artacağı belirtildi. Özellikle Eskişehir, Çankırı, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ankara illerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların kuvvetli yağış ve rüzgara karşı dikkatli olmaları istendi.
4 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu bölgesinde akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yanı sıra güneyden gelen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olacağını duyurdu. Yağışların, Adıyaman çevreleri, Diyarbakır'ın kuzey ve batısı ile Batman ve Şanlıurfa'nın kuzeyinde şiddetli olması bekleniyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra batıda, pazartesi sabah saatlerinde ise doğuda etkisini kaybedeceği öngörülüyor. Sel, su baskını, yıldırım, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.
18 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun'un doğusunda akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Özellikle Ordu'nun kıyı kesimlerinde yağışların çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor.
19 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 ilde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini ve bu iller için 'sarı' kodla uyarı yapıldığını duyurdu. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Uyarı yapılan iller arasında Ankara, Bursa, Kocaeli ve Eskişehir gibi şehirler bulunuyor. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.
23 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, Karadeniz ve yurdun iç kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul ve Ankara dahil 26 ilde yağış bekleniyor. Ayrıca, Marmara bölgesinde sıcaklıkların 3 ila 5 derece artacağı belirtildi.
3 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin büyük bir bölümünde parçalı ve çok bulutlu hava ile birlikte sağanak ve kar yağışının etkili olacağını duyurdu. Özellikle Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yağış alan yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Doğu Anadolu'nun doğusu, Siirt çevreleri ile Artvin'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışı öngörülüyor. Ayrıca, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile çığ tehlikesine karşı uyarılarda bulunuldu.
23 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'un batısı ve Trakya bölgesi için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Kırklareli, Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un Silivri ve Çatalca ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Yağışların bu akşam saat 20.00'ye kadar aralıklarla kuvvetli olacağı öngörülüyor.
5 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Giresun, Kastamonu, Rize, Trabzon, Bartın, Düzce, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak ve Yalova olmak üzere 13 şehir için yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış konusunda sarı kod ile uyarıda bulundu. Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yağış, diğer illerde ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. MGM, ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzluklara karşı bu illerde yaşayanları dikkatli olmaya çağırdı.
16 Kasım 2023
İşaretlediklerim