İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP ve millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve HDP'nin desteğine itirazlarını açıkladı. Ağıralioğlu, HDP'nin içinde olduğu bir denklemin parçası olmayacaklarını ve HDP'yi muhatap almayacaklarını belirtti. Ayrıca, İYİ Parti'nin terörün gölgesinde siyaset yapmayacağını ve HDP'nin Türk demokrasisinin şantajcısına dönüştüğünü ifade etti. Geçmişte Meral Akşener'in toplantılara katılmayacağını söylemesine rağmen, İYİ Parti'nin sonradan masaya dönmesi ve Ağıralioğlu'nun bu tutumunun parti içinde tartışma yarattığı da belirtildi.
22 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener arasında gerçekleşen görüşme sonrası çıkan haberler İYİ Parti'de rahatsızlık yarattı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, adaylık konusunda kesin bir anlaşma olmadığını ve 'pazarlık' gibi ifadelerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. İki liderin aday ismi üzerinde değil, adayın ortak olması konusunda uzlaştığı, isim konusunun altılı masa toplantısında ele alınacağı ifade edildi. İYİ Parti, görüşme sonrası çıkan haberlerin doğru olmadığını ve adaylıkla ilgili 'koalisyon pazarlığı' iddialarını yalanladı.
28 Şubat 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM'de yaptığı konuşmada Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masadaki diğer partiler ve HDP'yi sert bir dille eleştirdi. Ağıralioğlu, konuşmasını yapmadan önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bilgi verdiği, ancak içeriği paylaşmadığı belirtildi. Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Ağıralioğlu'nun parti teşkilatlarının görüşlerini yansıttığını ve Akşener'in ifade özgürlüğüne önem verdiğini yazdı. Ağıralioğlu'nun partiden ihraç edilip edilmeyeceği veya istifasının istenip istenmeyeceği konusunda ise net bir durum olmadığı ifade edildi.
23 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin üçüncü olağan kurultayında yeniden genel başkan seçilen Meral Akşener'i tebrik etti. Akşener, kongrede yaptığı konuşmada, geçmişte CHP'den 15 milletvekili istediklerini ve bunun hayatının en büyük pişmanlığı olduğunu belirtmişti.
24 Haziran 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talip olduğunu ifade etti. Adaylık tartışmalarıyla ilgili soruları yanıtlayan Özel, sorumluluk almak ve fedakarlık yapmak gerektiğini belirtti. Ayrıca, altılı masadaki diğer partilere CHP listesinden kontenjan ayrılmasıyla ilgili olarak, kendi listelerinden girilseydi yüzde 25'in üzerinde oy alınabileceğini ve ciddi bir oy kaybına uğrandığını söyledi.
3 Ağustos 2023

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ile konuşan bir AKP'li, HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarması halinde seçimlerin ikinci tura kalacağını, aksi takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda kazanacağını savundu. AKP'li, muhalefetin muhtemel adayları hakkında da değerlendirmelerde bulundu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise partisinin kendi adayını çıkaracağını ve ittifaklarla herhangi bir ortaklıkları olmadığını belirtti.
8 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirerek altılı masayı terk etmesi, sanat camiasında tepkiyle karşılandı. Berrak Tüzünataç, Aylin Aslım, Ceylan Ertem, Cem Adrian gibi sanatçılar, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla Akşener'in kararını eleştirdiler ve Kılıçdaroğlu'na desteklerini dile getirdiler. Sanatçılar, ülkenin ekonomik ve adalet sistemi sorunlarına da değinerek değişim taleplerini ve umutlarını ifade ettiler.
3 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, altılı masanın partisine tuzak kurduğunu iddia ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve diğer partileri eleştirdi. Ağıralioğlu, daha önce Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini belirtmişken, son açıklamasında oy vermeyeceğini ifade etti. Bu gelişmelerin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ağıralioğlu'nun istifa kararını duyurmasını gerekçe göstererek onunla yapacağı randevuyu iptal etti.
28 Mart 2023

Gelecek Partisi, 14 Mayıs seçimlerine doğru giderken, genel başkan yardımcıları da dahil olmak üzere bazı yöneticilerin görevlerini devretmeleri bekleniyor. Parti, CHP listeleri üzerinden ve Millet İttifakı ile seçimlere katılacak. Parti içindeki bazı gruplar, yasama ve yürütmede görev alacak isimlerin parti yönetimindeki görevlerini bırakmalarını talep ederken, başka bir grup bu değişikliklerin seçimler öncesinde dile getirilmesine karşı çıkıyor. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, her iki tarafı dinledikten sonra değişikliğin seçimlerden önce gerçekleşmeyeceğini belirtti ve seçim sonrası değerlendirme yapılacağını ifade etti.
14 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul il kongresinde yaptığı konuşmada, partisinin 2023 seçimlerinde birinci parti olacağını ve kendisinin başbakan olacağını söyledi. Akşener, partisinin iktidara sırtını dayamadan, güçlü olanın yanında yer almadan politika yürüttüğünü belirtti. Ayrıca, başbakanlığın pazarlıklarla değil, helal oylarla kazanılacağını vurguladı.
8 Ocak 2023

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP ve İYİ Parti liderlerinin yaptığı görüşmede ortak aday konusunda anlaşma sağlandığını ancak aday isminin henüz belirlenmediğini açıkladı. Zorlu, adayın 2 Mart'taki toplantıda belli olacağını ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bu konuda tam yetki verildiğini belirtti. Bu açıklama, Kahramanmaraş depremleri sonrası iki parti arasında yaşanan 'kazanacak aday' tartışmalarının ardından geldi.
28 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşı sağlanamaması üzerine masayı terk ettiğini duyurdu. Akşener, İYİ Parti'nin kıskaca alındığını ve dayatmaya maruz kaldığını belirterek, bu duruma boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Ayrıca, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiklerini, ancak bu çabalarının reddedildiğini söyledi. Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini ve tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüştüğünü eleştirdi.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirmesi ve altılı masadan ayrılmasının ardından, CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, aralarında Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu bir toplantıda Kılıçdaroğlu'na desteklerini ifade etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediye başkanlarının Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini duyurdu.
4 Mart 2023

14 Mayıs'taki seçimler öncesinde, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı muhalefetin oylarını böleceği gerekçesiyle eleştiriliyor. İnce, ikinci tura kalmayı hedefliyor ve resmi adaylık için gerekli 100 bin imzayı dördüncü günde toplamayı başardı. CHP ile yapılan gayri resmi görüşmelerde İnce'nin çekilmesi gündeme gelmedi ve CHP kaynakları, İnce'nin 2018 seçimlerine dair eleştirilerini sıraladığını belirtti. CHP içinde İnce'nin Kılıçdaroğlu lehine çekilmesi beklenmiyor ve İnce'nin ikna edilemez olduğu düşünülüyor.
28 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Muğla'daki partisinin 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, mevcut siyasi sistemi eleştirdi ve İYİ Parti'nin ezilenlerin ve haklının yanında olduğunu belirtti. Akşener, İYİ Parti'nin olmadığı bir Türkiye'de siyasi durumun nasıl olacağını sorgulayarak, partisinin ve ittifaklarının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, İYİ Parti'nin gelecek seçimde birinci parti olacağını ve kendisinin başbakan olacağını iddia etti.
7 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini belirterek, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanlığına aday olmaya çağırdı. Ancak Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın canlı yayında belirttiğine göre, Yavaş aday olmayacağını ifade etmiş. Yavaş, CHP'li bir belediye başkanı olduğunu ve altılı masa dışında bir tarafın aday göstermesi durumunda aday olmayacağını uzun süredir dile getiriyormuş. Ekrem İmamoğlu ise daha önce Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini ve altılı masanın kararını kabul edeceğini ifade etmiş.
3 Mart 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 'altılı masa' toplantısında, ortak aday konusunun ele alınacağını ifade etti. Karamollaoğlu, adayın altılı masadan biri de olabileceğini veya dışarıdan biri olabileceğini, önemli olanın seçilme şansı yüksek bir aday olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, çoklu aday ihtimaline sıcak bakmadığını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık şansını anketlere dayanarak yüksek gördüğünü belirtti.
5 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'nın Güdül ilçesinde yaptığı ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, helal oylarla başbakan olacağını ifade etti. Akşener, siyasetin seçmenin dertlerine derman olmak için rekabet etmesi gerektiğini ve enerjinin birbirini eleştirmek yerine bu yönde kullanılması gerektiğini belirtti.
20 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin belediye başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya gelişinde, Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki sözleri nedeniyle istifa eden ancak sonrasında göreve geri dönen Cihan Paçacı tarafından karşılandı. Paçacı, daha önce Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda partinin onay vermeyeceğini ve Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliği nedeniyle sokaktan itirazlar geldiğini belirtmişti. Akşener, toplantı sonrasında soruları yanıtsız bıraktı.
4 Mart 2023

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı konusunda bir uzlaşmaya vardığını ve adayın kamuoyunun beklediği bir isim olacağını ifade etti. Ancak İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, aday üzerinde bir mutabakat sağlanmadığını söylemişti. Altı liderin ortak açıklamasında 'ortak cumhurbaşkanı adayında ortak bir anlayışa ulaşıldığı' belirtilmiş ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti. İYİ Parti'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına mesafeli durduğu, diğer dört partinin ise adaylığına yakın durduğu biliniyor.
3 Mart 2023
İşaretlediklerim